Aslında Hala 90'Larda Yaşadığımızın 9 Kanıtı

Aslında hala 90'larda yaşadığımızın 9 kanıtı

  1. Takvimde 10 yıl ömürde her gün süren 90'ların aslında bitmediğine dair çok ciddi iddialarımız ve kanıtlarımız var.    İşte aslında hala 90'larda yaşadığımızı gösteren 9 önemli kanıt..

    Takvimde 10 yıl ömürde her gün süren 90'ların aslında bitmediğine dair çok ciddi iddialarımız ve kanıtlarımız var. İşte aslında hala 90'larda yaşadığımızı gösteren 9 önemli kanıt..

  2. <strong>1. Harry Potter</strong>  1997 yılında sıradan bir muggle değil cadı olduğunu öğrenen Harry Potter'ın İngiltere'de başlayan macerası tüm dünyayı etkisi altına aldı ve canım ülkem Türkiye'm de bu fırtınadan nasibini aldı.  <p>    Vingardiyum Leviosa nidalarıyla büyü yapmaya çalışan ergenler mi olmadık? Snape'e kin güden fakat gerçek yüzünü görünce canım yhaa diyerek yelkenleri suya mı indirmedik? Ama artık yeter!<p>    Serinin 7. kitabı bittikten sonra Ayvalık'ta bir yazlığa yerleşen emekli kafasına girdiğini ümit ediyorduk ki 3 yeni kitabın daha yolda olduğunu öğrendik.<p>    J.K. Rowling canı sıkıldıkça Harry'nin başını mı belaya sokuyor anlamadık gitti.<p>    Bundan böyle 9 3/4 platformu kırmızı çizgimizdir!<p>    Çocuğuna iyi bir baba, vatanına iyi bir cadı ve büyücü ol Harry Potter!

    1. Harry Potter 1997 yılında sıradan bir muggle değil cadı olduğunu öğrenen Harry Potter'ın İngiltere'de başlayan macerası tüm dünyayı etkisi altına aldı ve canım ülkem Türkiye'm de bu fırtınadan nasibini aldı.

    Vingardiyum Leviosa nidalarıyla büyü yapmaya çalışan ergenler mi olmadık? Snape'e kin güden fakat gerçek yüzünü görünce canım yhaa diyerek yelkenleri suya mı indirmedik? Ama artık yeter!

    Serinin 7. kitabı bittikten sonra Ayvalık'ta bir yazlığa yerleşen emekli kafasına girdiğini ümit ediyorduk ki 3 yeni kitabın daha yolda olduğunu öğrendik.

    J.K. Rowling canı sıkıldıkça Harry'nin başını mı belaya sokuyor anlamadık gitti.

    Bundan böyle 9 3/4 platformu kırmızı çizgimizdir!

    Çocuğuna iyi bir baba, vatanına iyi bir cadı ve büyücü ol Harry Potter!

  3. <strong>2. 90&#39;lar temalı partiler</strong>  Kadıköy, Beşiktaş ya da Beyoğlu'nda her hafta en az bir gece kulübünün düzenlemezse ruhsatının iptal edildiği 90'lar partileri ileri bir tarihte belirli gün ve haftalara konu olursa şaşırmayın.<p>    90'ların renkli, ışıltılı ve bir o kadar da garip müzik anlayışından kopamayan o dönemin çocukları bu diyardan göçene kadar bu topraklarda etkisini sürdürmeye devam edecek gibi görünüyor

    2. 90'lar temalı partiler Kadıköy, Beşiktaş ya da Beyoğlu'nda her hafta en az bir gece kulübünün düzenlemezse ruhsatının iptal edildiği 90'lar partileri ileri bir tarihte belirli gün ve haftalara konu olursa şaşırmayın.

    90'ların renkli, ışıltılı ve bir o kadar da garip müzik anlayışından kopamayan o dönemin çocukları bu diyardan göçene kadar bu topraklarda etkisini sürdürmeye devam edecek gibi görünüyor

  4. <strong>3. 90&#39;ların şarkılarına yapılan bitmek bilmeyen uyarlamalar</strong>  Müzik dünyasının ürünü olan her şarkı aşağı yukarı bir erkek ve bir kadın arasında geçen fırtınalı bir aşkı ya da ayrılığı anlatır.  <p>  Bugüne kadar evinde biten şeker için ya da izolasyon yapımında dikkat edilecekler temalı bir şarkı ya da eser duymadık.<p>    Aşkla ilgili her türlü kelime kombinasyonlarının yapıldığını günümüz şarkıcıları da fark etmiş olacak ki 90'larda popüler olan şarkıları pişirip pişirip önümüzde koymaya başladılar.    90'larda bizi ağlatan bir şarkı bugün kop kop ezgilerle kendimizi dansın ritmine kaptırmamıza sebep olabiliyor

    3. 90'ların şarkılarına yapılan bitmek bilmeyen uyarlamalar Müzik dünyasının ürünü olan her şarkı aşağı yukarı bir erkek ve bir kadın arasında geçen fırtınalı bir aşkı ya da ayrılığı anlatır.

    Bugüne kadar evinde biten şeker için ya da izolasyon yapımında dikkat edilecekler temalı bir şarkı ya da eser duymadık.

    Aşkla ilgili her türlü kelime kombinasyonlarının yapıldığını günümüz şarkıcıları da fark etmiş olacak ki 90'larda popüler olan şarkıları pişirip pişirip önümüzde koymaya başladılar. 90'larda bizi ağlatan bir şarkı bugün kop kop ezgilerle kendimizi dansın ritmine kaptırmamıza sebep olabiliyor

  5. <strong>4. &Ccedil;ılgın Bediş</strong>  1996 yılında televizyon dünyasına çok farklı bir soluk ve hareket getiren Çılgın Bediş dizisi Bediş ve Oktay aşkı etrafında şekillenen arkadaş grubu hikayesinin yaşadığı Amerikan vari hayati konu alıyordu.<p>    Biz daha Bediş'in girdiği evde patlayan bombadan ölüp ölmediğini bile tam olarak bilmezken geçtiğimiz günlerde Çılgın Bediş'in tekrar çekileceği gündeme şakkadanak oturdu.    Dizi tutar mı tutmaz mı bilmiyoruz ama ''Çılgınsın meeğğnn'' etkisi yaratmayacağı kesin

    4. Çılgın Bediş 1996 yılında televizyon dünyasına çok farklı bir soluk ve hareket getiren Çılgın Bediş dizisi Bediş ve Oktay aşkı etrafında şekillenen arkadaş grubu hikayesinin yaşadığı Amerikan vari hayati konu alıyordu.

    Biz daha Bediş'in girdiği evde patlayan bombadan ölüp ölmediğini bile tam olarak bilmezken geçtiğimiz günlerde Çılgın Bediş'in tekrar çekileceği gündeme şakkadanak oturdu. Dizi tutar mı tutmaz mı bilmiyoruz ama ''Çılgınsın meeğğnn'' etkisi yaratmayacağı kesin

  6. <strong>5. Kobra Takibi</strong>  Suçluların korkulu rüyası otoban polisi Semih'in mesleğe atanıp rütbe aldığı günlerini de gördüğümüz Kobra Takibi 90'larda başlayan yolculuğunu günümüzde dahi sürdürüyor.<p>    Macera ve kriminalliğin eksik olmadığı Almanya otobanlarının içler acısı halini gözler önüne seren Kobra Takibi'ni Hızlı ve Öfkeli çocukları bilmez!

    5. Kobra Takibi Suçluların korkulu rüyası otoban polisi Semih'in mesleğe atanıp rütbe aldığı günlerini de gördüğümüz Kobra Takibi 90'larda başlayan yolculuğunu günümüzde dahi sürdürüyor.

    Macera ve kriminalliğin eksik olmadığı Almanya otobanlarının içler acısı halini gözler önüne seren Kobra Takibi'ni Hızlı ve Öfkeli çocukları bilmez!

  7. <strong>6. Gazete kuponu</strong>  3 aya yatılı misafiriniz geliyor fakat tabak çanak çatal bıçak seti mi yok? Hiç sorun değil!  <p>  Çok sayıda gazetenin tiraj savaşı verdiği 90'lar döneminde 30, 45, 60 ya da 90 kupon karşılığı porselen takımlarının evlerimize geleceği müjdesini veriyordu.<p>    Hatta bir dönem kupon karşılığı yapılan çekilişlerde otomobil dahi verildi.    2000'lerin ilk yıllarında bir süre bu akım gözden kaybolsa da son zamanlarda bazı gazeteler dijital medya ile savaş verebilmek için bu trendi tekrar hortlatt

    6. Gazete kuponu 3 aya yatılı misafiriniz geliyor fakat tabak çanak çatal bıçak seti mi yok? Hiç sorun değil!

    Çok sayıda gazetenin tiraj savaşı verdiği 90'lar döneminde 30, 45, 60 ya da 90 kupon karşılığı porselen takımlarının evlerimize geleceği müjdesini veriyordu.

    Hatta bir dönem kupon karşılığı yapılan çekilişlerde otomobil dahi verildi. 2000'lerin ilk yıllarında bir süre bu akım gözden kaybolsa da son zamanlarda bazı gazeteler dijital medya ile savaş verebilmek için bu trendi tekrar hortlatt

  8. <strong>7. Kredi kartına taksit</strong>  Türkiye'de kredi kartının ilk kullanımı 1968 yılı olsa da yaygınlaşmaya ve alışverişlere taksit çılgınlığının başladığı yıl kuşkusuz 90'lar oldu.  <p>  Kredi kartına taksit çılgınlığı sağ olsun hepimiz en az bir bankaya ileri vadede borçlanır olduk.

    7. Kredi kartına taksit Türkiye'de kredi kartının ilk kullanımı 1968 yılı olsa da yaygınlaşmaya ve alışverişlere taksit çılgınlığının başladığı yıl kuşkusuz 90'lar oldu.

    Kredi kartına taksit çılgınlığı sağ olsun hepimiz en az bir bankaya ileri vadede borçlanır olduk.

  9. <strong>8. Paten ve kaykay</strong>  Tek rakibim hava yolları felsefesinin ilke edinildiği dönemde doğan ve büyüyen çocukları birer yarış otomobiline çeviren paten ve kaykay çağı etki alanını büyüyerek sürüyor.<p>    Durum öyle bir hal aldı ki Beşiktaş meydanda paten ve kaykay kaymayanı dövüyorlar.    Bir dönem yayınlanan reality şovun etkisiyle paten akımı buz patenine kısa bir dönem de olsa evrildi fakat ana akıma geri dönüş hızlı oldu

    8. Paten ve kaykay Tek rakibim hava yolları felsefesinin ilke edinildiği dönemde doğan ve büyüyen çocukları birer yarış otomobiline çeviren paten ve kaykay çağı etki alanını büyüyerek sürüyor.

    Durum öyle bir hal aldı ki Beşiktaş meydanda paten ve kaykay kaymayanı dövüyorlar. Bir dönem yayınlanan reality şovun etkisiyle paten akımı buz patenine kısa bir dönem de olsa evrildi fakat ana akıma geri dönüş hızlı oldu

  10. <strong>9. D&ouml;v&uuml;ş sporları kursları</strong>  Aksiyon ve maceranın eksik olmadığı 90'larda sanırız kapkaç olaylarının sık yaşanması sebebiyle herkes Bruce Lee olmaya karar vermiş ve dövüş kurslarının yolunu tutar olmuştu.<p>    Kavga, olay ve racon gibi hareketli aktiviteleri seven Türk halkının karete olsun tekvando olsun bu spor dallarına olan ilgisi çoğalarak arttı.    Sokaklar Street Fighter gibi mübarek.

    9. Dövüş sporları kursları Aksiyon ve maceranın eksik olmadığı 90'larda sanırız kapkaç olaylarının sık yaşanması sebebiyle herkes Bruce Lee olmaya karar vermiş ve dövüş kurslarının yolunu tutar olmuştu.

    Kavga, olay ve racon gibi hareketli aktiviteleri seven Türk halkının karete olsun tekvando olsun bu spor dallarına olan ilgisi çoğalarak arttı. Sokaklar Street Fighter gibi mübarek.