Kaya Ve Deniz Tuzunun Sağlığımıza 13 Faydası

Kaya ve deniz tuzunun sağlığımıza 13 faydası

  1. Tuz,  deniz ve kaya tuzu olmak üzere iki kaynaktan elde edilir.   Kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, selenyum vb. mineraller bakımından zengin olan kaya ve deniz tuzunun rengi çoğunlukla beyazdır.   Diğer rafine tuzlardan daha sağlıklıdır. Tükettiğiniz tuz içeren besinlere ve kaybettiğiniz sıvıya göre değişmek üzere günlük 5 veya 6gram tuz tüketimi uygun görülmektedir.   Tercihinizi rafine olmamış tuzlardan yana kullanın. Kaya ve deniz tuzunun faydalarını ve başka birçok şekilde kullanabileceğinizi gösteren bilgileri sıralayalım

    Tuz, deniz ve kaya tuzu olmak üzere iki kaynaktan elde edilir. Kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, selenyum vb. mineraller bakımından zengin olan kaya ve deniz tuzunun rengi çoğunlukla beyazdır. Diğer rafine tuzlardan daha sağlıklıdır. Tükettiğiniz tuz içeren besinlere ve kaybettiğiniz sıvıya göre değişmek üzere günlük 5 veya 6gram tuz tüketimi uygun görülmektedir. Tercihinizi rafine olmamış tuzlardan yana kullanın. Kaya ve deniz tuzunun faydalarını ve başka birçok şekilde kullanabileceğinizi gösteren bilgileri sıralayalım

  2. 1. Kramplara karşı etkili  <p>  Uygun düzeyde doğal tuz tüketimi, vücudun potasyum ihtiyacını sabit tutarak kas kramplarını ve spazmlarını önleyerek ağrıları azaltır.

    1. Kramplara karşı etkili

    Uygun düzeyde doğal tuz tüketimi, vücudun potasyum ihtiyacını sabit tutarak kas kramplarını ve spazmlarını önleyerek ağrıları azaltır.

  3. 2. Diyabet sorunu yaşayanlara tavsiye ediliyor  <p>  Deniz tuzu diyabet sorunu olanların kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak insülin ihtiyacını düşürebilir.

    2. Diyabet sorunu yaşayanlara tavsiye ediliyor

    Deniz tuzu diyabet sorunu olanların kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak insülin ihtiyacını düşürebilir.

  4. 3. Astım, bronşit gibi hastalıklara karşı etkili  <p>  Yeterince doğal tuz tüketmek astım, bronşit, saman nezlesine iyi gelir. Ayrıca ağız yaralarını tuzlu suyla iyileştirebilirsiniz.

    3. Astım, bronşit gibi hastalıklara karşı etkili

    Yeterince doğal tuz tüketmek astım, bronşit, saman nezlesine iyi gelir. Ayrıca ağız yaralarını tuzlu suyla iyileştirebilirsiniz.

  5. 4. Hastalıkları atlatmakta önemli bir role sahip  <p>  Deniz tuzu anti-viral özellik taşır. Bu özelliğiyle ateş, grip, soğuk algınlığını rahat atlatmanızı sağlar

    4. Hastalıkları atlatmakta önemli bir role sahip

    Deniz tuzu anti-viral özellik taşır. Bu özelliğiyle ateş, grip, soğuk algınlığını rahat atlatmanızı sağlar

  6. 5. Kemik hastalıklarına karşı da etkili  <p>  Tuz, içerdiği minerallerle kemik sağlığının devamlılığına yardımcıdır. Dolayısıyla osteoporozu önlemek için biraz tuz ve bol su tüketmek gerekir.

    5. Kemik hastalıklarına karşı da etkili

    Tuz, içerdiği minerallerle kemik sağlığının devamlılığına yardımcıdır. Dolayısıyla osteoporozu önlemek için biraz tuz ve bol su tüketmek gerekir.

  7. 6. Ph düzenleyici  <p>  Alkalin ortam sağlayarak tüm vücut fonksiyonları için uygun Ph düzeyini sabitler.

    6. Ph düzenleyici

    Alkalin ortam sağlayarak tüm vücut fonksiyonları için uygun Ph düzeyini sabitler.

  8. 7. Asit seviyesini azaltıyor  <p>  Doğal tuz, vücuttaki yüksek asit seviyesini azaltarak ve içeriğindeki minerallerle elektrolit dengesini koruyarak sinir sisteminin ve hücresel fonksiyonların daha düzgün işlemesine yardımcıdır.

    7. Asit seviyesini azaltıyor

    Doğal tuz, vücuttaki yüksek asit seviyesini azaltarak ve içeriğindeki minerallerle elektrolit dengesini koruyarak sinir sisteminin ve hücresel fonksiyonların daha düzgün işlemesine yardımcıdır.

  9. 8. Diş beyazlatmada da kullanılabilir  <p>  Deniz tuzu ve kabartma tozu ½ oranında biraz su ile karıştırılıp doğal diş macunu yapılabilir.   Ayrıca diş ve boğaz ağrınız için 1 çorba kaşığı tuzu 1 fincan ılık suyla karıştırıp gargara yaparsanız ağrınız hafifler.

    8. Diş beyazlatmada da kullanılabilir

    Deniz tuzu ve kabartma tozu ½ oranında biraz su ile karıştırılıp doğal diş macunu yapılabilir. Ayrıca diş ve boğaz ağrınız için 1 çorba kaşığı tuzu 1 fincan ılık suyla karıştırıp gargara yaparsanız ağrınız hafifler.

  10. 9. Selülit etkisini azaltıyor  <p>  Banyo tuzları egzama, sivilce, selülit vb. cilt rahatsızlıklarını azaltır.   Ayrıca banyoda kullanacağınız bu özel tuzlarnem dengesini sağlayarak cildi sıkılaştırır.   Yüz peelingi için 1 kaşığı ince taneli tuzu 1 kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp yüzünüze sürüp masaj yapıp durulayın.

    9. Selülit etkisini azaltıyor

    Banyo tuzları egzama, sivilce, selülit vb. cilt rahatsızlıklarını azaltır. Ayrıca banyoda kullanacağınız bu özel tuzlarnem dengesini sağlayarak cildi sıkılaştırır. Yüz peelingi için 1 kaşığı ince taneli tuzu 1 kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp yüzünüze sürüp masaj yapıp durulayın.

  11. 10. Kepeği azaltmada kullanılıyor  <p>  Saçtaki kepeği azaltmak için tuzu suyla karıştırıp saçınızı ıslatın ve sonra uygun bir şampuanla yıkayın.   Ayrıca EPSOM tuzu ile saç kremini eşit miktarda karıştırıp uygularsanız saçınız hacim kazanır.

    10. Kepeği azaltmada kullanılıyor

    Saçtaki kepeği azaltmak için tuzu suyla karıştırıp saçınızı ıslatın ve sonra uygun bir şampuanla yıkayın. Ayrıca EPSOM tuzu ile saç kremini eşit miktarda karıştırıp uygularsanız saçınız hacim kazanır.

  12. 11. Dengeli kullanımı tansiyonu düzenleme açısından önemli  <p>  Uygun miktarda tüketilen doğal tuz, yüksek tansiyon ve kolesterolü azaltıp dengelenmesine yardımcıdır.   Tuz, içerdiği minerallerle kalp atışını düzenler.   Özellikle kalp ve böbrek hastalarının aşırı tuz tüketiminden uzak durması çok önemlidir.

    11. Dengeli kullanımı tansiyonu düzenleme açısından önemli

    Uygun miktarda tüketilen doğal tuz, yüksek tansiyon ve kolesterolü azaltıp dengelenmesine yardımcıdır. Tuz, içerdiği minerallerle kalp atışını düzenler. Özellikle kalp ve böbrek hastalarının aşırı tuz tüketiminden uzak durması çok önemlidir.

  13. 12. Sindirimi kolaylaştırıyor  <p>  Midedeki uygun ortamı sağlayarak sindirimi kolaylaştırır.

    12. Sindirimi kolaylaştırıyor

    Midedeki uygun ortamı sağlayarak sindirimi kolaylaştırır.

  14. 13. Enerji üretiminde de kullanmanız mümkün  <p>  Kaya tuzundan yapılmış lamba kullanabilirsiniz. Bu lambayı odanıza koyduğunuzda daha huzurlu hissettirir.

    13. Enerji üretiminde de kullanmanız mümkün

    Kaya tuzundan yapılmış lamba kullanabilirsiniz. Bu lambayı odanıza koyduğunuzda daha huzurlu hissettirir.