İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İklim Değişikliği Ve Çevreye Dikkat Çeken 8 Sanat Eseri

İklim değişikliği ve çevreye dikkat çeken 8 sanat eseri

  1. İklim değişikliği ve çevre sorunları her ne kadar bazı çevrelerce abartılıyor gibi yansıtılsa da yaşadığımız gezegenin geleceğini tehdit eden önemli unsurlar.  <p>    Bu tehlikeye dikkat çekmek isteyen sanat dünyasının önde gelen isimleri çeşitli çalışmalar ve projeler yürütüyor.<p>    İşte iklim değişikliği ve çevre sorunlarına dikkat çekmek için yapılmış bazı projeler..

    İklim değişikliği ve çevre sorunları her ne kadar bazı çevrelerce abartılıyor gibi yansıtılsa da yaşadığımız gezegenin geleceğini tehdit eden önemli unsurlar.

    Bu tehlikeye dikkat çekmek isteyen sanat dünyasının önde gelen isimleri çeşitli çalışmalar ve projeler yürütüyor.

    İşte iklim değişikliği ve çevre sorunlarına dikkat çekmek için yapılmış bazı projeler..

  2. 1. Berlin'de küçük buz adam heykelleri  <p>  Almanya'nın başkenti Berlin'de bir konser salonunun merdivenlerine yerleştirilen küçük buz adamlar projesi eriyen buzullara dikkat çekmek için gerçekleştirildi.<p>    Brezilyalı sanatçı Nele Azevedo tarafından yapılan bin kadar küçük buz adam heykeli öğle güneşinde tamamen eridi.

    1. Berlin'de küçük buz adam heykelleri

    Almanya'nın başkenti Berlin'de bir konser salonunun merdivenlerine yerleştirilen küçük buz adamlar projesi eriyen buzullara dikkat çekmek için gerçekleştirildi.

    Brezilyalı sanatçı Nele Azevedo tarafından yapılan bin kadar küçük buz adam heykeli öğle güneşinde tamamen eridi.

  3. <strong>2. New York&#39;ta buğday tarlası</strong>  Macaristan'da doğan Amerikalı sanatçı Agnes Denes'in 1982 yılında hayata geçirdiği ''Wheatfield - A Confrontation'' projesi New York'ta kent merkezine yakın iki dönümlük bir arazide buğday ekimini konu alıyordu.<p>    Agnes bu çalışması boyunca birkaç ay tarlada buğday ekip biçti.    Agnes'in amacı küresel açlık ve çevre sorunlarına dikkat çekmekti.

    2. New York'ta buğday tarlası Macaristan'da doğan Amerikalı sanatçı Agnes Denes'in 1982 yılında hayata geçirdiği ''Wheatfield - A Confrontation'' projesi New York'ta kent merkezine yakın iki dönümlük bir arazide buğday ekimini konu alıyordu.

    Agnes bu çalışması boyunca birkaç ay tarlada buğday ekip biçti. Agnes'in amacı küresel açlık ve çevre sorunlarına dikkat çekmekti.

  4. <strong>3. Sen Nehri kıyısına vuran balina</strong>  Fransa'nın başkenti Paris'in içinden geçen Sen Nehri kıyısında 17 metre uzunluğunda bir balina heykeli yapıldı.<p>    Heykel o kadar gerçekçi yapıldı ki çok sayıda Parisli bunun gerçek bir balina olduğunu sandı.<p>    Kıyıya vuran ölü balina figürünün etrafında çalışan bilim insanları da aslında küresel ısınmaya dikkat çekme projesinin bir parçası.    Birkaç gün Paris'te sergilenen proje önümüzdeki haftalarda başka şehirlere de taşınacak.

    3. Sen Nehri kıyısına vuran balina Fransa'nın başkenti Paris'in içinden geçen Sen Nehri kıyısında 17 metre uzunluğunda bir balina heykeli yapıldı.

    Heykel o kadar gerçekçi yapıldı ki çok sayıda Parisli bunun gerçek bir balina olduğunu sandı.

    Kıyıya vuran ölü balina figürünün etrafında çalışan bilim insanları da aslında küresel ısınmaya dikkat çekme projesinin bir parçası. Birkaç gün Paris'te sergilenen proje önümüzdeki haftalarda başka şehirlere de taşınacak.

  5. <strong>4. Kopenhag&#39;ta bulunan denizkızı heykeli</strong>  Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta yer alan Küçük Denizkızı heykeli 2017 yılının Mayıs ayında Danimarka'ya bağlı Faroe Adaları'nda yapılan balina avlarını protesto etmek amacıyla kırmızıya boyandı.

    4. Kopenhag'ta bulunan denizkızı heykeli Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta yer alan Küçük Denizkızı heykeli 2017 yılının Mayıs ayında Danimarka'ya bağlı Faroe Adaları'nda yapılan balina avlarını protesto etmek amacıyla kırmızıya boyandı.

  6. <strong>5. Londra - K&uuml;resel Isınmaya İnanmıyorum</strong>  Gerçek kimliği bilinmeyen ve 10 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde dikkat çeken duvar resimlerine imzasını atan Banksy, Türkçe'de ''Küresel ısınmaya inanmıyorum'' anlamına gelen bu sözleri bir kısmı sualtında kalacak şekilde Londra'da bulunan bir kanalın kıyısına yazdı.

    5. Londra - Küresel Isınmaya İnanmıyorum Gerçek kimliği bilinmeyen ve 10 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde dikkat çeken duvar resimlerine imzasını atan Banksy, Türkçe'de ''Küresel ısınmaya inanmıyorum'' anlamına gelen bu sözleri bir kısmı sualtında kalacak şekilde Londra'da bulunan bir kanalın kıyısına yazdı.

  7. <strong>6. Paris binalarında yeşeren sanal ağa&ccedil;lar</strong>  Fransa'nın başkenti Paris'te önemli yapıların üzerine yansıtılan sanal ormanları konu alan ''Bir Ağaç, Bir Yürek'' adlı çalışma akıllı telefon aracılığı ile projeye bağlanan kişilerin kalp atışı ile büyüyen ağaçlar gösteriliyor.  <p>  2014 yılından bu yana devam eden proje büyüyen her sanal bitki için gerçek bir bitki ekmeyi teşvik ediyor.

    6. Paris binalarında yeşeren sanal ağaçlar Fransa'nın başkenti Paris'te önemli yapıların üzerine yansıtılan sanal ormanları konu alan ''Bir Ağaç, Bir Yürek'' adlı çalışma akıllı telefon aracılığı ile projeye bağlanan kişilerin kalp atışı ile büyüyen ağaçlar gösteriliyor.

    2014 yılından bu yana devam eden proje büyüyen her sanal bitki için gerçek bir bitki ekmeyi teşvik ediyor.

  8. <strong>7. Ludovico Einaudi&#39;nin Kuzey Kutbu konseri</strong>  Ünlü İtalyan piyanist ve besteci Ludovico Einaudi 2016'da Kuzey Kutbu'nda daha önce eşi benzeri görülmemiş bir konser verdi.  <p>  Greenpeace tarafından organize edilen bu konser küresel ısınmanın Kuzey Kutbu'na verdiği etkiye dikkat çekti.

    7. Ludovico Einaudi'nin Kuzey Kutbu konseri Ünlü İtalyan piyanist ve besteci Ludovico Einaudi 2016'da Kuzey Kutbu'nda daha önce eşi benzeri görülmemiş bir konser verdi.

    Greenpeace tarafından organize edilen bu konser küresel ısınmanın Kuzey Kutbu'na verdiği etkiye dikkat çekti.

  9. <strong>8. Venedik&#39;e &#39;&#39;Destek&#39;&#39; elleri</strong>  İtalyan sanatçı Lorenzo Quinn'in 2017 Venedik Bienali için yaptığı ''Support'' (Destek) heykelleri ile küresel ısınma için derhal harekete geçilmesi için çağrıda bulunuyor.<p>    Küresel ısınmanın bir sonucu olarak sular altında kalacağı öngörülen İtalya'nun Venedik kentinin sanat şehri olduğunu söyleyen Lorenzo kentin bu özelliğini sürdürebilmesi için desteğe ihtiyacı olduğunu çünkü iklim değişikliği ve çürüme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

    8. Venedik'e ''Destek'' elleri İtalyan sanatçı Lorenzo Quinn'in 2017 Venedik Bienali için yaptığı ''Support'' (Destek) heykelleri ile küresel ısınma için derhal harekete geçilmesi için çağrıda bulunuyor.

    Küresel ısınmanın bir sonucu olarak sular altında kalacağı öngörülen İtalya'nun Venedik kentinin sanat şehri olduğunu söyleyen Lorenzo kentin bu özelliğini sürdürebilmesi için desteğe ihtiyacı olduğunu çünkü iklim değişikliği ve çürüme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtiyor.