Geçtiğimiz Sezon Oyuncuların Kazandığı Rakamlar

Geçtiğimiz sezon yayınlanan dizilerden oyuncuların kazandığı rakamlar

  1. Dizi sezonları başladı mı Dudak uçuklatan ücret! manşetleri dışında bir şey göremez oluyoruz.  <p>  Önce dizide kim oynayacak telaşı sarıyor, sonra da ne kadar para alıyor merakı...  <p>  Geçtiğimiz sezon reyting rekoru kıran ya da en azından reytingler incelendiğinde iyi yerlere konumlanmış dizilerdeki baş rol oyuncuların, internete düştüğü kadarıyla doğru ücretlerine bir bakalım dedim.    Geçen sezon neler olmuş? Bu sezon neler bekleyecek bizi?

    Dizi sezonları başladı mı Dudak uçuklatan ücret! manşetleri dışında bir şey göremez oluyoruz.

    Önce dizide kim oynayacak telaşı sarıyor, sonra da ne kadar para alıyor merakı...

    Geçtiğimiz sezon reyting rekoru kıran ya da en azından reytingler incelendiğinde iyi yerlere konumlanmış dizilerdeki baş rol oyuncuların, internete düştüğü kadarıyla doğru ücretlerine bir bakalım dedim. Geçen sezon neler olmuş? Bu sezon neler bekleyecek bizi?

  2. <strong>1. Engin Altan D&uuml;zyatan (Diriliş Ertuğrul)</strong>  Öncelikle dünya çapında konuşulup, üst üste reyting rekorları kıran Diriliş:Ertuğrul dizisine bakalım.  <p>  Tarihimizden kopup geldiği için dikkatleri üzerine toplamayı ve kendine kilitlemeyi başaran en popüler diziydi bu sezon.  <p>  Ertuğrul&#8217;u oynayan Engin Altan Düzyatan, Romantik Komedi 1, 2 ve Anadolu Kartalları gibi birçok film projesiyle hayatımızdaydı ancak Diriliş&#8217;ten önce bu kadar başarılı olduğu bir dizi projesi yoktu.    Engin Altan, bilindiği kadarıyla bölüm başı 60.000 kazanarak aylık kazancını 240.000 tl&#8217;ye tamamlıyor.

    1. Engin Altan Düzyatan (Diriliş Ertuğrul) Öncelikle dünya çapında konuşulup, üst üste reyting rekorları kıran Diriliş:Ertuğrul dizisine bakalım.

    Tarihimizden kopup geldiği için dikkatleri üzerine toplamayı ve kendine kilitlemeyi başaran en popüler diziydi bu sezon.

    Ertuğrul’u oynayan Engin Altan Düzyatan, Romantik Komedi 1, 2 ve Anadolu Kartalları gibi birçok film projesiyle hayatımızdaydı ancak Diriliş’ten önce bu kadar başarılı olduğu bir dizi projesi yoktu. Engin Altan, bilindiği kadarıyla bölüm başı 60.000 kazanarak aylık kazancını 240.000 tl’ye tamamlıyor.

  3. <strong>2. Kıvan&ccedil; Tatlıtuğ (Cesur ve G&uuml;zel)</strong>  Bir kesim tarafından hiç beğenilmemesine rağmen, reyting sıralamasında hiçbir zaman ani bir düşüş yaşamadı ve yerini her zaman ilk beşte korudu.<p>    Cesur ve Güzel. Kıvanç Tatlıtuğ&#8217;un çok başarılı bir dizi oyuncusu olduğunda bence hiçbirimizin bir gram şüphesi yoktur.<p>    Zaten yakışıklılığıyla hepimizin aklını başından alıyor. Dizilerden ve buna artı olarak reklamlardan çok iyi para kazandığını söylememe gerek yok herhalde?<p>    Kıvanç Tatlıtuğ geçtiğimiz sezon başlayıp sezon bitişinde final yapan Cesur ve Güzel dizisinden bölüm başı 125.000 tl kazandı. Yani aylık kazancı tam tamına 500.000 tl&#8217;ydi.    Kıvanç Tatlıtuğ&#8217;un eşi Başak Dizer&#8217;de set boyunca moda ve stil danışmanı olarak kocasının yanındaydı.    Başak Dizer&#8217;de bölüm başına danışman olarak 5.000 tl alıyordu.

    2. Kıvanç Tatlıtuğ (Cesur ve Güzel) Bir kesim tarafından hiç beğenilmemesine rağmen, reyting sıralamasında hiçbir zaman ani bir düşüş yaşamadı ve yerini her zaman ilk beşte korudu.

    Cesur ve Güzel. Kıvanç Tatlıtuğ’un çok başarılı bir dizi oyuncusu olduğunda bence hiçbirimizin bir gram şüphesi yoktur.

    Zaten yakışıklılığıyla hepimizin aklını başından alıyor. Dizilerden ve buna artı olarak reklamlardan çok iyi para kazandığını söylememe gerek yok herhalde?

    Kıvanç Tatlıtuğ geçtiğimiz sezon başlayıp sezon bitişinde final yapan Cesur ve Güzel dizisinden bölüm başı 125.000 tl kazandı. Yani aylık kazancı tam tamına 500.000 tl’ydi. Kıvanç Tatlıtuğ’un eşi Başak Dizer’de set boyunca moda ve stil danışmanı olarak kocasının yanındaydı. Başak Dizer’de bölüm başına danışman olarak 5.000 tl alıyordu.

  4. <strong>3. Tuba B&uuml;y&uuml;k&uuml;st&uuml;n (Cesur ve G&uuml;zel)</strong>  Güzelliğiyle adından daima söz ettiren Tuba Büyüküstün, Cesur ve Güzel&#8217;de kıvanç Tatlıtuğ ile beraber baş roldü.<p>    İkili hakkında dizi sezonu boyunca &#8220;mükemmel çift&#8221; diye söz edildi.  <p>  Büyüküstün 2014 yılındaki projesi olan Kara Para Aşk dizisinden bölüm başına 65.000 tl kazanıyordu.<p>    Aradan geçen iki yıl içinde Tuba Büyüküstün ücretine gözle görülr şekilde iki katı zam yaptı.    Cesur ve Güzel&#8217;de bölüm başı kazancı 100.000 tl&#8217;ye fırladı.    Aylık kazancı 400.000 tl&#8217;ydi.

    3. Tuba Büyüküstün (Cesur ve Güzel) Güzelliğiyle adından daima söz ettiren Tuba Büyüküstün, Cesur ve Güzel’de kıvanç Tatlıtuğ ile beraber baş roldü.

    İkili hakkında dizi sezonu boyunca “mükemmel çift” diye söz edildi.

    Büyüküstün 2014 yılındaki projesi olan Kara Para Aşk dizisinden bölüm başına 65.000 tl kazanıyordu.

    Aradan geçen iki yıl içinde Tuba Büyüküstün ücretine gözle görülr şekilde iki katı zam yaptı. Cesur ve Güzel’de bölüm başı kazancı 100.000 tl’ye fırladı. Aylık kazancı 400.000 tl’ydi.

  5. <strong>4. Halit Ergen&ccedil; (Vatanım Sensin)</strong>  Konusuyla, çekimleriyle, müthiş oyuncu kadrosuyla Vatanım Sensin, reytinglere çok başarılıydı.<p>    Cesur ve Güzel ile aynı gün oynayan dizi her zaman birinci sırada geliyordu ve yerini kimselere kaptırmadı.  <p>  Bu sezonda devam edecek olan diziyi herkes merakla bekliyor.    Halit Ergenç&#8217;in devleşmiş oyunculuk yeteneği bence dizinin bu büyük başarıyı yakalamasının en büyük sebebi.    Ergenç, bölüm başına diziden 140.000 lira alıyordu; bu da aylık 560.000 tl kazanç anlamına geliyor.

    4. Halit Ergenç (Vatanım Sensin) Konusuyla, çekimleriyle, müthiş oyuncu kadrosuyla Vatanım Sensin, reytinglere çok başarılıydı.

    Cesur ve Güzel ile aynı gün oynayan dizi her zaman birinci sırada geliyordu ve yerini kimselere kaptırmadı.

    Bu sezonda devam edecek olan diziyi herkes merakla bekliyor. Halit Ergenç’in devleşmiş oyunculuk yeteneği bence dizinin bu büyük başarıyı yakalamasının en büyük sebebi. Ergenç, bölüm başına diziden 140.000 lira alıyordu; bu da aylık 560.000 tl kazanç anlamına geliyor.

  6. <strong>5. Berg&uuml;zar Korel (Vatanım Sensin)</strong>  Vatanım Sensin&#8217;in bir diğer başarı sebebi olan Bergüzar Korel&#8217;e bakalım.  <p>  Halit Ergenç ve Bergüzar Korel&#8217;in karı-koca olarak bir karı-kocayı canlandırması zaten daha dizinin konusu ilk belli olduğunda yeterince merak uyandırıcıydı.<p>    Bir de üstüne öyle güzel oynadılar ki... Ekrandan kopmadan izlemek şart oldu.  <p>  Bergüzar Korel, bölüm başına 80.000 tl alıyordu. O da aylık 320.000 tl bütçeye sahipti yani.    Kocasından daha düşük bir ücret alıyordu almasına ama para aynı eve giriyor sonuçta zaten.    Keyifli kısmı, aynı sette sürekli beraber olup uzak kalmamaktı sanırım.

    5. Bergüzar Korel (Vatanım Sensin) Vatanım Sensin’in bir diğer başarı sebebi olan Bergüzar Korel’e bakalım.

    Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in karı-koca olarak bir karı-kocayı canlandırması zaten daha dizinin konusu ilk belli olduğunda yeterince merak uyandırıcıydı.

    Bir de üstüne öyle güzel oynadılar ki... Ekrandan kopmadan izlemek şart oldu.

    Bergüzar Korel, bölüm başına 80.000 tl alıyordu. O da aylık 320.000 tl bütçeye sahipti yani. Kocasından daha düşük bir ücret alıyordu almasına ama para aynı eve giriyor sonuçta zaten. Keyifli kısmı, aynı sette sürekli beraber olup uzak kalmamaktı sanırım.

  7. <strong>6. &Ccedil;ağatay Ulusoy (İ&ccedil;erde)</strong>  Bir diğer reyting rekortmeni ve hatta Twitter fenomeni İçerde dizisi.<p>    Başrolünü iki kardeş olarak Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli paylaşmıştı bu sezon.<p>    Zaten Çağatay Ulusoy&#8217;un ne kadar başarılı bir genç oyuncu olduğunu daha önceki yazımda da yazmıştım.    Gün geçtikçe tüm yeteneklerini sergilediği ve ününü de arttırdığı için doğal olarak ücreti de artıyor.    Çağatay Ulusoy, İçerde dizisi boyunca bölüm başına 50.000 tl alıyordu dolayısıyla aylık ücreti de 200.000 tl&#8217;ye denk geliyordu.

    6. Çağatay Ulusoy (İçerde) Bir diğer reyting rekortmeni ve hatta Twitter fenomeni İçerde dizisi.

    Başrolünü iki kardeş olarak Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli paylaşmıştı bu sezon.

    Zaten Çağatay Ulusoy’un ne kadar başarılı bir genç oyuncu olduğunu daha önceki yazımda da yazmıştım. Gün geçtikçe tüm yeteneklerini sergilediği ve ününü de arttırdığı için doğal olarak ücreti de artıyor. Çağatay Ulusoy, İçerde dizisi boyunca bölüm başına 50.000 tl alıyordu dolayısıyla aylık ücreti de 200.000 tl’ye denk geliyordu.

  8. <strong>7. Aras Bulut İynemli (İ&ccedil;erde)</strong>  Bir diğer başarılı genç oyuncu Aras Bulut İynemli.    <p>İçerde gibi bahtı aşırı açık ve başarılı bir dizide oynayarak ününe ün kattı.<p>    Hatta kendini bu diziyle bizlere kanıtladı desem yeridir bence.    irdiği her rolü oynayabileceğini  Türk milletine kanıtlayan bir başka yakışıklı...    İynemli, aylık 135.000 tl&#8217;ye anlaşmış İçerde ekibiyle.    Bölüm başı 33,5 bin tl&#8217;ye denk geliyor bu ücret de.

    7. Aras Bulut İynemli (İçerde) Bir diğer başarılı genç oyuncu Aras Bulut İynemli.

    İçerde gibi bahtı aşırı açık ve başarılı bir dizide oynayarak ününe ün kattı.

    Hatta kendini bu diziyle bizlere kanıtladı desem yeridir bence. irdiği her rolü oynayabileceğini Türk milletine kanıtlayan bir başka yakışıklı... İynemli, aylık 135.000 tl’ye anlaşmış İçerde ekibiyle. Bölüm başı 33,5 bin tl’ye denk geliyor bu ücret de.

  9. <strong>8. Cansu Dere ( Anne)</strong>  Cansu Dere upuzun bir aradan sonra Anne dizisiyle ekranlara geri dönüş yaptı.  <p>  Bir sezondan fazla süreceği düşünülen dizi geçtiğimiz sezon sonu maalesef final yaptı.<p>    Neden maalesef diyorsun derseniz bence son bölümleri hariç çok başarılı ve güçlü mesajlar içeren bir diziydi.    Çocuğa şiddeti daha yürekten hissedip daha net görebileceğimiz başka hiçbir proje olmamıştı çünkü.    Cansu Dere, bitse de adından mutlaka söz ettirecek bir dizide baş rolü kabul ederek bence çok isabetli bir seçim yaptı.    Bölüm başına 80.000 liraya anlaştığı diziden gelen aylık kazancı 320.000 tl&#8217;ydi.

    8. Cansu Dere ( Anne) Cansu Dere upuzun bir aradan sonra Anne dizisiyle ekranlara geri dönüş yaptı.

    Bir sezondan fazla süreceği düşünülen dizi geçtiğimiz sezon sonu maalesef final yaptı.

    Neden maalesef diyorsun derseniz bence son bölümleri hariç çok başarılı ve güçlü mesajlar içeren bir diziydi. Çocuğa şiddeti daha yürekten hissedip daha net görebileceğimiz başka hiçbir proje olmamıştı çünkü. Cansu Dere, bitse de adından mutlaka söz ettirecek bir dizide baş rolü kabul ederek bence çok isabetli bir seçim yaptı. Bölüm başına 80.000 liraya anlaştığı diziden gelen aylık kazancı 320.000 tl’ydi.

  10. <strong>9. Vahide Per&ccedil;in ( Anne)</strong>  Vahide Perçin her zaman çok başarılı ve çok sevilen bir kadın oyuncu.  <p>  Hangi rolü oynarsa oynasın Vahide Perçin için aşırı sırıttı gibi bir yorum yapmak zor mesela.<p>    Muhteşem Yüzyıl&#8217;da Meryem Uzerli&#8217;den sonra herkese bir garip gelmiş olsa da rolünü çok iyi oynadığı ve o kadar güçlü , oturmuş bir karakterden sonra bile kendini izletme becerisine sahip olması buna en büyük kanıttı bence.    Vahide Perçin&#8217;de aynı rol arkadaşı gibi bölüm başı 80.000 tl&#8217;yle aylık 320.000 tl kazanca sahipti.

    9. Vahide Perçin ( Anne) Vahide Perçin her zaman çok başarılı ve çok sevilen bir kadın oyuncu.

    Hangi rolü oynarsa oynasın Vahide Perçin için aşırı sırıttı gibi bir yorum yapmak zor mesela.

    Muhteşem Yüzyıl’da Meryem Uzerli’den sonra herkese bir garip gelmiş olsa da rolünü çok iyi oynadığı ve o kadar güçlü , oturmuş bir karakterden sonra bile kendini izletme becerisine sahip olması buna en büyük kanıttı bence. Vahide Perçin’de aynı rol arkadaşı gibi bölüm başı 80.000 tl’yle aylık 320.000 tl kazanca sahipti.

  11. <strong>10. Oktay Kaynarca ( Eşkıya D&uuml;nyaya H&uuml;k&uuml;mdar Olmaz)</strong>  İki sezondur başarıyla devam eden, ve reytinglerde günü geldi mi birinciliği elden hiç bırakmayan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz çok geniş bir kitleye hitap etmesinin yanında özellikle Türk erkeklerinin bir numarası.<p>    Bana göre Kurtlar Vadisi&#8217;yle benzerlik göstermekle beraber Kurtlar Vadisi&#8217;nden çok daha başarılı ve sürükleyici bir dizi.<p>    Dizinin baş rol oyuncusu Oktay Kaynarca, resmen bir rol model oluşturdu ve gönüllere taht kurdu.    Kaynarca bölüm başı 85.000 tl kazanarak aylık bütçesini 340.000 tl&#8217;ye fixledi.

    10. Oktay Kaynarca ( Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz) İki sezondur başarıyla devam eden, ve reytinglerde günü geldi mi birinciliği elden hiç bırakmayan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz çok geniş bir kitleye hitap etmesinin yanında özellikle Türk erkeklerinin bir numarası.

    Bana göre Kurtlar Vadisi’yle benzerlik göstermekle beraber Kurtlar Vadisi’nden çok daha başarılı ve sürükleyici bir dizi.

    Dizinin baş rol oyuncusu Oktay Kaynarca, resmen bir rol model oluşturdu ve gönüllere taht kurdu. Kaynarca bölüm başı 85.000 tl kazanarak aylık bütçesini 340.000 tl’ye fixledi.