Enerji Eksikliği Çekenlere Enerji Verecek Besinler

Dengeli beslenirken en zor şeylerden biri de enerji kaybını engellemek.

  1. Yulaf   <p>  Zengin vitamin ve antioksidan içeriği ile yulaf, sadece doygunluk hissi vermekle kalmaz aynı zamanda diyabet hastalığını da önler.

    Yulaf

    Zengin vitamin ve antioksidan içeriği ile yulaf, sadece doygunluk hissi vermekle kalmaz aynı zamanda diyabet hastalığını da önler.

  2. Yumurta<p>    Besin değeri oldukça yüksek olan yumurta, kahvaltıda tüketildiğinde gün içinde fazla kalori almayı engeller.

    Yumurta

    Besin değeri oldukça yüksek olan yumurta, kahvaltıda tüketildiğinde gün içinde fazla kalori almayı engeller.

  3. Ekmek    <p>Fazla beyaz ekmek tüketimi zararlı olsa da ekmeğin vitamin, proteğin ve  lif bakımından zengin bir içeriği olduğu inkar edilemez. Dolayısıyla sık olmasa da ara ara yediğiniz çavdar ekmeği kan şekerinizi düzenlemeye yardımcı olacaktır.

    Ekmek

    Fazla beyaz ekmek tüketimi zararlı olsa da ekmeğin vitamin, proteğin ve lif bakımından zengin bir içeriği olduğu inkar edilemez. Dolayısıyla sık olmasa da ara ara yediğiniz çavdar ekmeği kan şekerinizi düzenlemeye yardımcı olacaktır.

  4. Patates  <p>  Patates, en yüksek kalorili sebzelerden biri. Bu yüzden patatesi sabahları tüketmelisiniz. C vitamini v e B6 vitaminleri içeren patates, özellikle eğer fırınlanırsa vücudunuza en faydalı besinlerden biri olabilir.

    Patates

    Patates, en yüksek kalorili sebzelerden biri. Bu yüzden patatesi sabahları tüketmelisiniz. C vitamini v e B6 vitaminleri içeren patates, özellikle eğer fırınlanırsa vücudunuza en faydalı besinlerden biri olabilir.

  5. Peynir  <p>  Sabahları birkaç dilim peynir yediğinizde, vereceği doygunluk hissi sayesinde açlık hissetmeyeceksiniz.

    Peynir

    Sabahları birkaç dilim peynir yediğinizde, vereceği doygunluk hissi sayesinde açlık hissetmeyeceksiniz.