İphone 8, Parmak İzi İle Acil Çağrı Yapabilecek

iPhone 8, Parmak İzi ile Acil Çağrı Yapabilecek

  1. Acil servisi aramak, çoğu ülkede oldukça kolay. Zira acil durum servisleri genellikle üç haneli bir numaraya sahip ve bir çocuk bile hızlıca öğrenebiliyor. Fakat bazı durumlar oluyor ki acil servisi aramak zor bir hal alabiliyor ya da o andaki duygu karmaşasıyla servisin numarası dahi unutulabiliyor. Apple da bu tür durumların yaşanmaması için acil servislere ulaşımı parmak izi ile entegre hale getiriyor.

    Acil servisi aramak, çoğu ülkede oldukça kolay. Zira acil durum servisleri genellikle üç haneli bir numaraya sahip ve bir çocuk bile hızlıca öğrenebiliyor. Fakat bazı durumlar oluyor ki acil servisi aramak zor bir hal alabiliyor ya da o andaki duygu karmaşasıyla servisin numarası dahi unutulabiliyor. Apple da bu tür durumların yaşanmaması için acil servislere ulaşımı parmak izi ile entegre hale getiriyor.

  2. ABD Patent ve Marka Ofisi’nden alınan verilere göre Apple, acil servis araması yapabilmek için bir parmak izi teknolojisi üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar, parmak izi okuyucusuna farklı tanımlamalar yaparak acil arama yapabilecek. Bahsi geçen tanımlamalara 3D Touch içerisindeki Force Touch özelliği de eklenecek.

    ABD Patent ve Marka Ofisi’nden alınan verilere göre Apple, acil servis araması yapabilmek için bir parmak izi teknolojisi üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar, parmak izi okuyucusuna farklı tanımlamalar yaparak acil arama yapabilecek. Bahsi geçen tanımlamalara 3D Touch içerisindeki Force Touch özelliği de eklenecek.

  3. Kullanıcının parmak izi okuyucusuna hangi şiddetle bastığına dair telefona iletilen bilgi, cihazın acil servisi aramasını sağlayabilecek. Aynı zamanda telefonun panik moduna alınması da bu sayede gelecek özelliklerden biri.

    Kullanıcının parmak izi okuyucusuna hangi şiddetle bastığına dair telefona iletilen bilgi, cihazın acil servisi aramasını sağlayabilecek. Aynı zamanda telefonun panik moduna alınması da bu sayede gelecek özelliklerden biri.

  4. Patent ve getirecekleri hakkında Apple henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak bu tür bir çalışma sonrasında zor durumda kalan kullanıcı acil servislere daha kolay erişebilmenin yanında kullanıcının konum bilgileri de acil servisle paylaşılacak.

    Patent ve getirecekleri hakkında Apple henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak bu tür bir çalışma sonrasında zor durumda kalan kullanıcı acil servislere daha kolay erişebilmenin yanında kullanıcının konum bilgileri de acil servisle paylaşılacak.

  5. Özelliğin kullanımıyla birlikte telefon video kaydetmeye de başlayacak, bu sayede olup biten her şey kayıt altına alınabilecek.

    Özelliğin kullanımıyla birlikte telefon video kaydetmeye de başlayacak, bu sayede olup biten her şey kayıt altına alınabilecek.