Şimdiye Kadar Yapılmış En İlginç Köprüler

şimdiye kadar yapılmış en ilginç köprüler

  1. Lucky Knot Köprüsü, Çin Çin’in büyük şehirlerinden biri olan Çangşa’da yapılan 185 metre uzunluğundaki Lucky Knot Köprüsü ilginç mimarisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Mimari yapısıyla tüm dünyanın dikkatini çeken köprü, Hollandalı mimarlar tarafından yapıldı.

    Lucky Knot Köprüsü, Çin Çin’in büyük şehirlerinden biri olan Çangşa’da yapılan 185 metre uzunluğundaki Lucky Knot Köprüsü ilginç mimarisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Mimari yapısıyla tüm dünyanın dikkatini çeken köprü, Hollandalı mimarlar tarafından yapıldı.

  2. Aiola Adası Köprüsü, Avusturya

    Aiola Adası Köprüsü, Avusturya

  3. Aiola Adası Köprüsü, Avusturya

    Aiola Adası Köprüsü, Avusturya

  4. Eshima Ohashi köprüsü Japonya'nın Matsue ve Sakaiminato şehirlerini birbirine bağlayan Nakaumi gölü üzerinde bulunuyor. Oldukça dik açıyla inşa edilen köprü altından gemilerin geçmesine olanak tanıyor.

    Eshima Ohashi köprüsü Japonya'nın Matsue ve Sakaiminato şehirlerini birbirine bağlayan Nakaumi gölü üzerinde bulunuyor. Oldukça dik açıyla inşa edilen köprü altından gemilerin geçmesine olanak tanıyor.

  5. Octavio Frias de Oliveira Bridge - Brezilya

    Octavio Frias de Oliveira Bridge - Brezilya

  6. Python köprüsü, Hollanda Dev kırmızı bir yılana benzeyen köprüyü aliminyumdan yapılan martılar süslüyor.

    Python köprüsü, Hollanda Dev kırmızı bir yılana benzeyen köprüyü aliminyumdan yapılan martılar süslüyor.

  7. Dragon köprüsü, Vietnam Vietnam'da Da Nang nehri üzerinde bulunan Han köprüsü üzerine yapılan Dragon ile çok değişik bir görüntü kazandı.

    Dragon köprüsü, Vietnam Vietnam'da Da Nang nehri üzerinde bulunan Han köprüsü üzerine yapılan Dragon ile çok değişik bir görüntü kazandı.

  8. Falkirk Wheel 21. yüzyılın çok fazla duyulmamış şaheserlerinden biri olan The Falkirk Wheel, İskoçya’da inşa edilmiştir ve kotları farklı iki kanalı birbirine bağlama amaçlı olarak kullanılmaktadır. Bağladığı kanallar Forth ve Clyde kanalı ile Union kanalıdır. Forth ve Clyde kanalı Union kanalından 35 metre aşağıdadır.

    Falkirk Wheel 21. yüzyılın çok fazla duyulmamış şaheserlerinden biri olan The Falkirk Wheel, İskoçya’da inşa edilmiştir ve kotları farklı iki kanalı birbirine bağlama amaçlı olarak kullanılmaktadır. Bağladığı kanallar Forth ve Clyde kanalı ile Union kanalıdır. Forth ve Clyde kanalı Union kanalından 35 metre aşağıdadır.

  9. Infinite Bridge Danimarka’nın Arhus kentinin muhteşem sahillerinde bu yıl inşa edilen daire şeklindeki köprü Infinite Bridge (sonsuz köprü), günümüz mimarisinin alternatif, sade ama görkemli örneklerinden birini gözler önüne seriyor. 60 metre çapındaki dairesel iskele, denizden ikişer-üçer metrelik ayaklarda yükseliyor. Boğaziçi Köprüsü’nün yüksekliğinin 65 metre olduğunu düşünürsek, ‘sonsuz köprü’nün çapını ve büyüklüğünü hayal etmek kolaylaşabilir.

    Infinite Bridge Danimarka’nın Arhus kentinin muhteşem sahillerinde bu yıl inşa edilen daire şeklindeki köprü Infinite Bridge (sonsuz köprü), günümüz mimarisinin alternatif, sade ama görkemli örneklerinden birini gözler önüne seriyor. 60 metre çapındaki dairesel iskele, denizden ikişer-üçer metrelik ayaklarda yükseliyor. Boğaziçi Köprüsü’nün yüksekliğinin 65 metre olduğunu düşünürsek, ‘sonsuz köprü’nün çapını ve büyüklüğünü hayal etmek kolaylaşabilir.

  10. Yaşayan Köprü, Hindistan Hindistan’daki etkileyici ağaç kökleri köprüsü her yıl daha da güçlenerek büyüyor. Mawsynram Köyü’ndeki yaşayan köprü, özellikle çocuklar için önemli bir geçiş noktası haline gelmiş.

    Yaşayan Köprü, Hindistan Hindistan’daki etkileyici ağaç kökleri köprüsü her yıl daha da güçlenerek büyüyor. Mawsynram Köyü’ndeki yaşayan köprü, özellikle çocuklar için önemli bir geçiş noktası haline gelmiş.

  11. Öresund Köprüsü Öresund Köprüsü İsveç ile Danimarka arasında yer alan Öresund Boğazı'nda iki şeritli demiryoluna ve dört şeritli karayoluna sahip olan birleşik bir köprüdür. Vikipedi

    Öresund Köprüsü Öresund Köprüsü İsveç ile Danimarka arasında yer alan Öresund Boğazı'nda iki şeritli demiryoluna ve dört şeritli karayoluna sahip olan birleşik bir köprüdür. Vikipedi

  12. Uruguay'daki daire şeklindeki köprü görenleri şaşırtıyor. Köprünün bu şekilde tasarlanmasının bir amacı var. Köprüyü kullanan sürücüler bu yolda hız yapamayacağından, muhteşem manzaranın tadını rahat rahat çıkarabilecek.

    Uruguay'daki daire şeklindeki köprü görenleri şaşırtıyor. Köprünün bu şekilde tasarlanmasının bir amacı var. Köprüyü kullanan sürücüler bu yolda hız yapamayacağından, muhteşem manzaranın tadını rahat rahat çıkarabilecek.

  13. Rolling Köprüsü, İngiltere Heatherwick Studio tarafından tasarlanan ödüllü Rolling Köprüsü Londra'da yer alıyor.

    Rolling Köprüsü, İngiltere Heatherwick Studio tarafından tasarlanan ödüllü Rolling Köprüsü Londra'da yer alıyor.

  14. Geleneksel açılan köprülerin aksine kıvrılarak ayrılan köprü 12 m uzunluğunda, 8 çelik ve ahşap bölmesi var.

    Geleneksel açılan köprülerin aksine kıvrılarak ayrılan köprü 12 m uzunluğunda, 8 çelik ve ahşap bölmesi var.

  15. Milenyum Köprüsü Millennium Bridge Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'daki Thames Nehri üzerinde yer alan ve sadece yayalara açık olan çelik asma bir köprüdür.

    Milenyum Köprüsü Millennium Bridge Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'daki Thames Nehri üzerinde yer alan ve sadece yayalara açık olan çelik asma bir köprüdür.

  16. Lego köprü, Almanya Sokak sanatçısı Megx Almanya'nın Wuppertal şehrindeki bir köprüyü boyayarak Lego görünümüne kavuşturdu. İlk bakışta devasa bir Lego köprü izlenimi veren köprüye yakından bakınca gerçek ortaya çıkıyor.

    Lego köprü, Almanya Sokak sanatçısı Megx Almanya'nın Wuppertal şehrindeki bir köprüyü boyayarak Lego görünümüne kavuşturdu. İlk bakışta devasa bir Lego köprü izlenimi veren köprüye yakından bakınca gerçek ortaya çıkıyor.

  17. Banpo Köprüsü, Güney Kore 9 Eylül 2008 tarihinde Güney Kore, Seoul'daki Banpo Köprüsü'nün her iki yanı da toplam 10,000 fıskiye ile donatıldı. Bu yenilemeden hemen sonra turist çeken köprü altından akan nehir suyunu kullanarak dakikada 190 ton su fışkırtıyor.

    Banpo Köprüsü, Güney Kore 9 Eylül 2008 tarihinde Güney Kore, Seoul'daki Banpo Köprüsü'nün her iki yanı da toplam 10,000 fıskiye ile donatıldı. Bu yenilemeden hemen sonra turist çeken köprü altından akan nehir suyunu kullanarak dakikada 190 ton su fışkırtıyor.

  18. Slauerhoff köprüsü Slauerhoff köprüsü aynı zamanda Slauerhoff uçan açılır kapanır köprü olarak da bilinmektedir

    Slauerhoff köprüsü Slauerhoff köprüsü aynı zamanda Slauerhoff uçan açılır kapanır köprü olarak da bilinmektedir

  19. The Twin Sails Köprüsü “Çift kanatlı baskül” köprü teknelerin geçişine izin vermek için açılır, bir teknenin yelkenlerine çokça benzeyen iki büyük üçgen şekil ortaya çıkar. Geceleri ise köprü harika renklere bürünerek görenlerin başını döndürür. Köprü, günde 15 kez açılır ve iki dakikada tamamen açık hale gelir.

    The Twin Sails Köprüsü “Çift kanatlı baskül” köprü teknelerin geçişine izin vermek için açılır, bir teknenin yelkenlerine çokça benzeyen iki büyük üçgen şekil ortaya çıkar. Geceleri ise köprü harika renklere bürünerek görenlerin başını döndürür. Köprü, günde 15 kez açılır ve iki dakikada tamamen açık hale gelir.