Şişliğin Nedenleri Ve Çözümü

Şişliğin nedenleri ve çözümü

  1. Tuz:  <p>    Günde önerilen tuz miktarı ortalama 1 çay kaşığıdır. Eğer daha fazla tuz tüketirsek, vücudumuzda sıvı birikmeye başlar.<p>    Ne yapabilirsiniz: Tuz tüketiminizi sınırlayın. Yemeğin tadı az ise, şifalı otlar ve baharatlar kullanın.

    Tuz:

    Günde önerilen tuz miktarı ortalama 1 çay kaşığıdır. Eğer daha fazla tuz tüketirsek, vücudumuzda sıvı birikmeye başlar.

    Ne yapabilirsiniz: Tuz tüketiminizi sınırlayın. Yemeğin tadı az ise, şifalı otlar ve baharatlar kullanın.

  2. Alerji:  <p>Şişkinliğe kaşıntı ve kızarıklık eşlik ederse, bu bir alerjidir .<p>    Ne yapabilirsiniz: Şişkinlik hızla artıyor ve yüze kadar ulaşıyorsa, acilen tıbbi müdahaleye ihtiyacınız vardır. Şişkinlik azsa, antihistaminikler yardımcı olacaktır.

    Alerji:

    Şişkinliğe kaşıntı ve kızarıklık eşlik ederse, bu bir alerjidir .

    Ne yapabilirsiniz: Şişkinlik hızla artıyor ve yüze kadar ulaşıyorsa, acilen tıbbi müdahaleye ihtiyacınız vardır. Şişkinlik azsa, antihistaminikler yardımcı olacaktır.

  3. Hormonal yetmezlik, vücutta sıvı birikiminin diğer bir nedeni. Karın şişmesi, şişmiş bacaklar veya kilo alımının nedeni, hormonlardan kaynaklanabilir.  <p>  Ne yapabilirsiniz: Diyetinizi değiştirin: protein açısından zengin gıdalar tüketin, aşırı baharatlı ve tuzlu gıdalardan uzak durun. Bunun yanı sıra mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurun.

    Hormonal yetmezlik, vücutta sıvı birikiminin diğer bir nedeni. Karın şişmesi, şişmiş bacaklar veya kilo alımının nedeni, hormonlardan kaynaklanabilir.

    Ne yapabilirsiniz: Diyetinizi değiştirin: protein açısından zengin gıdalar tüketin, aşırı baharatlı ve tuzlu gıdalardan uzak durun. Bunun yanı sıra mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurun.

  4. Böbrek hastalıkları:    <p>Yüzünüzde çoğunlukla sabah ortaya çıkan şişme, böbrekler ile ilgili sorunlara işaret eder. Buna ek olarak bel ağrısı ve idrar renginde bir değişiklik görebilirsiniz.<p>    Ne yapabilirsiniz: Diyet yapın ve bir nefroloji doktorunu ziyaret edin.

    Böbrek hastalıkları:

    Yüzünüzde çoğunlukla sabah ortaya çıkan şişme, böbrekler ile ilgili sorunlara işaret eder. Buna ek olarak bel ağrısı ve idrar renginde bir değişiklik görebilirsiniz.

    Ne yapabilirsiniz: Diyet yapın ve bir nefroloji doktorunu ziyaret edin.

  5. Kalp hastalıkları:<p>    Bacaklarda ve karındaki şişliğe göğüste ağrı, yorgunluk veya nefes darlığı eşlik ediyorsa bu kalp hastalıklarından kaynaklanabilir.<p>    Ne yapabilirsiniz: Bu tarz rahatsızlıklar, evde kendi kendinize tedavi edebileceğiniz hastalıklar değil. Mutlaka bir kardiyologu ziyaret etmelisiniz

    Kalp hastalıkları:

    Bacaklarda ve karındaki şişliğe göğüste ağrı, yorgunluk veya nefes darlığı eşlik ediyorsa bu kalp hastalıklarından kaynaklanabilir.

    Ne yapabilirsiniz: Bu tarz rahatsızlıklar, evde kendi kendinize tedavi edebileceğiniz hastalıklar değil. Mutlaka bir kardiyologu ziyaret etmelisiniz

  6. İlaçlar:<p>    Şişme, bazı ilaçların alınmasının ardından da ortaya çıkabilir. Örneğin, antipiretik, analjezik veya doğum kontrol hapları gibi&#8230;    <p>Ne yapabilirsiniz: İlaç şişmeye neden oluyorsa, bir doktora danışın. Böyle yan etkilere neden olmayan başka bir ilaçla değiştirilebilir.

    İlaçlar:

    Şişme, bazı ilaçların alınmasının ardından da ortaya çıkabilir. Örneğin, antipiretik, analjezik veya doğum kontrol hapları gibi…

    Ne yapabilirsiniz: İlaç şişmeye neden oluyorsa, bir doktora danışın. Böyle yan etkilere neden olmayan başka bir ilaçla değiştirilebilir.

  7. Yaşam tarzı:<p>    Günün çoğunu ayakta durarak ya da oturarak geçirmek zorunda kalanların bacaklarında ödem olabilir.<p>    Ne yapabilirsiniz: Çok ayakta duruyorsanız, düzenli olarak mola verin ve bacaklarınızı dinlendirin. Gün boyunca çok fazla oturuyorsanız bacaklarınıza masaj yapın ve rahat ayakkabılar tercih edin

    Yaşam tarzı:

    Günün çoğunu ayakta durarak ya da oturarak geçirmek zorunda kalanların bacaklarında ödem olabilir.

    Ne yapabilirsiniz: Çok ayakta duruyorsanız, düzenli olarak mola verin ve bacaklarınızı dinlendirin. Gün boyunca çok fazla oturuyorsanız bacaklarınıza masaj yapın ve rahat ayakkabılar tercih edin

  8. Dehidrasyon (Sıvı kaybı)  <p>  Dehidrasyonun ilk aşamasında, vücudunuz sıvı biriktirmeye başlar. Sonuç olarak, bilekleriniz ve göbeğinizin alt kısmı şişebilir.<p>    Ne yapabilirsiniz: Günde en az 1.2 litre su için. Kahve, alkol ve gazlı içeceklerden uzak durun.     Şişlik her zaman doktor müdahalesi gerektirmez. Bazen aşırı sıcaklardan dolayı, beslenmeden ya da hamilelik gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

    Dehidrasyon (Sıvı kaybı)

    Dehidrasyonun ilk aşamasında, vücudunuz sıvı biriktirmeye başlar. Sonuç olarak, bilekleriniz ve göbeğinizin alt kısmı şişebilir.

    Ne yapabilirsiniz: Günde en az 1.2 litre su için. Kahve, alkol ve gazlı içeceklerden uzak durun. Şişlik her zaman doktor müdahalesi gerektirmez. Bazen aşırı sıcaklardan dolayı, beslenmeden ya da hamilelik gibi nedenlerden kaynaklanabilir.