Dünya Liderlerinin Makam Arabaları!

Hepsi birbirinden güçlü! İçlerinde yok yok

  1. Her türlü güvenlik önleminin bulunduğu ülkelerin liderlerinin makam arabalarını sizler için derledik. İşte ülke ülke liderlerin makam araçları...

    Her türlü güvenlik önleminin bulunduğu ülkelerin liderlerinin makam arabalarını sizler için derledik. İşte ülke ülke liderlerin makam araçları...

  2. Papa 16. Benedikt'in kullandığı ve papamobil adı verilen Mercedes M serisi makam aracı. Papamobil özel kurşungeçirmez camlardan üretildi. Toplam 525 beygir gücü bulunan aracın arka kısmına özel kapı ilave edilerek Papa'nın arka bölüme giriş-çıkışı rahat yapabilmesi sağlandı. Daimler mühendisleri tarafından 9 ayda üretilen araç Papa tarafından halka açık törenlerde kullanılıyor.

    Papa 16. Benedikt'in kullandığı ve papamobil adı verilen Mercedes M serisi makam aracı. Papamobil özel kurşungeçirmez camlardan üretildi. Toplam 525 beygir gücü bulunan aracın arka kısmına özel kapı ilave edilerek Papa'nın arka bölüme giriş-çıkışı rahat yapabilmesi sağlandı. Daimler mühendisleri tarafından 9 ayda üretilen araç Papa tarafından halka açık törenlerde kullanılıyor.

  3. Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın kullandığı Cadillac One olarak isimlendirilen özel üretim başkanlık aracı, aynı zamanda "araba gibi görünen tank" ve "Canavar" isimleriyle de anılıyor. Patlamayan tekerleklerle donatılan ve biyokimyasal saldırılara karşı koruma sağlayan aracın bagajında da dönemin başkanına uygun kanı barındıran mobil bir kan bankası bulunuyor.

    Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın kullandığı Cadillac One olarak isimlendirilen özel üretim başkanlık aracı, aynı zamanda "araba gibi görünen tank" ve "Canavar" isimleriyle de anılıyor. Patlamayan tekerleklerle donatılan ve biyokimyasal saldırılara karşı koruma sağlayan aracın bagajında da dönemin başkanına uygun kanı barındıran mobil bir kan bankası bulunuyor.

  4. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin'de üretilen Hongqi marka makam aracını tercih ediyor. Her yerinde komünizmin işlevselliği ön plana koyan tasarım anlayışının izleri bulunan bu araç, ön kısmının tasarımıyla da biraz retro bir hava taşıyor.

    Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin'de üretilen Hongqi marka makam aracını tercih ediyor. Her yerinde komünizmin işlevselliği ön plana koyan tasarım anlayışının izleri bulunan bu araç, ön kısmının tasarımıyla da biraz retro bir hava taşıyor.

  5. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Şili liderine hediye ettiği 1970 yapımı Ford Galaxie 500 XL aracı.

    İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Şili liderine hediye ettiği 1970 yapımı Ford Galaxie 500 XL aracı.

  6. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kullandığı özel üretim, zırhlı, biyokimyasal ve terör saldırılarına karşı maksimum güvenlikli Mercedes Benz S serisi makam aracı.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kullandığı özel üretim, zırhlı, biyokimyasal ve terör saldırılarına karşı maksimum güvenlikli Mercedes Benz S serisi makam aracı.

  7. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un makam aracı Citroen DS 7 Crossback.

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un makam aracı Citroen DS 7 Crossback.

  8. Uruguay Devlet Başkanı Tabare Vazquez ve yardımcısı Raul Sendic Montevideo'da düzenlenen göreve başlama töreninin ardından Uruguay halkını selamlıyor.

    Uruguay Devlet Başkanı Tabare Vazquez ve yardımcısı Raul Sendic Montevideo'da düzenlenen göreve başlama töreninin ardından Uruguay halkını selamlıyor.

  9. Cambridge Düşesi Kate Middleton İngiliz krallığının veliahtı Prens William ile düğün sırasında Rolls Royce Phantom VI aracında.

    Cambridge Düşesi Kate Middleton İngiliz krallığının veliahtı Prens William ile düğün sırasında Rolls Royce Phantom VI aracında.

  10. Japon İmparatoru Akihito da ülkesinde üretilen makam aracını tercih ediyor. Bu makam aracı, uzun ömürleri, verimliliği ve yenilikçi motor teknolojileriyle tanınan Japon otomobil markası Toyota’nın Century Royal modeli.

    Japon İmparatoru Akihito da ülkesinde üretilen makam aracını tercih ediyor. Bu makam aracı, uzun ömürleri, verimliliği ve yenilikçi motor teknolojileriyle tanınan Japon otomobil markası Toyota’nın Century Royal modeli.

  11. Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın Çek otomobil üreticisi Skoda'nın Superb modeli aracı. Superb, donanım seviyesi ve kullanılan malzemeleri ile Skoda'nın en lüks, prestijli ve güçlü otomobili olma özelliğini taşıyor.Zeman'ın makam otomobili standart hali ile 0-100 km/s hızlanmasını 6.4 saniyede tamamlarken maksimum 250 km/s son sürate ulaşabiliyor.

    Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın Çek otomobil üreticisi Skoda'nın Superb modeli aracı. Superb, donanım seviyesi ve kullanılan malzemeleri ile Skoda'nın en lüks, prestijli ve güçlü otomobili olma özelliğini taşıyor.Zeman'ın makam otomobili standart hali ile 0-100 km/s hızlanmasını 6.4 saniyede tamamlarken maksimum 250 km/s son sürate ulaşabiliyor.

  12. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

    Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

  13. Mercedes S600

    Mercedes S600

  14. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump

  15. Cadillac One

    Cadillac One

  16. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

  17. Mercedes-Benz S Serisi

    Mercedes-Benz S Serisi

  18. Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee

    Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee

  19. Mercedes Benz S600

    Mercedes Benz S600

  20. Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary)

    Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary)

  21. Bentley Limuzin

    Bentley Limuzin

  22. Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May

    Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May

  23. Zırhlı Jaguar XJ

    Zırhlı Jaguar XJ

  24. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping

    Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping

  25. Hongqi Limuzin

    Hongqi Limuzin

  26. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella

    İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella

  27. Lancia Thesis

    Lancia Thesis

  28. Almanya Cumhurbaşkanı Angela Merkel

    Almanya Cumhurbaşkanı Angela Merkel

  29. Mercedes- Benz S600L

    Mercedes- Benz S600L

  30. Japon İmparatoru Akihito

    Japon İmparatoru Akihito

  31. Toyota Century Royal

    Toyota Century Royal

  32. Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta

    Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta

  33. Mercedes- Benz Pullman S600

    Mercedes- Benz Pullman S600

  34. Malezya Devlet Başkanı Abdülhalim Muazzam Şah

    Malezya Devlet Başkanı Abdülhalim Muazzam Şah

  35. Maybacht 62

    Maybacht 62

  36. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande

    Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande

  37. Citroen DS5

    Citroen DS5

  38. İşte Trump'ın 'canavarı'

    İşte Trump'ın 'canavarı'

  39. ‘Canavar’ lakabıyla tanınan ABD Başkanı Trump’ın makam aracı Cadillac One görücüye çıktı.

    ‘Canavar’ lakabıyla tanınan ABD Başkanı Trump’ın makam aracı Cadillac One görücüye çıktı.

  40. 8 tonluk araçta yok yok! Balistik füze ve kimyasal silahlara karşı savunma sistemine bile sahip...

    8 tonluk araçta yok yok! Balistik füze ve kimyasal silahlara karşı savunma sistemine bile sahip...

  41. İlk kez görücüye çıkan araç, normal limuzin boyutlarından büyük ve kurşun geçirmez yapısıyla dikkat çekiyor. Lüks araç, balistik füze ve kimyasal silahlara karşı da savunma sistemine sahip.

    İlk kez görücüye çıkan araç, normal limuzin boyutlarından büyük ve kurşun geçirmez yapısıyla dikkat çekiyor. Lüks araç, balistik füze ve kimyasal silahlara karşı da savunma sistemine sahip.

  42. General Motors, 1.5 milyon dolar değerindeki limuzinden 12 adet üretecek ve dünyanın farklı bölgelerine gönderecek. Yani Trump'ı başka ülkelerde de aynı otomobilden bir tane bekleyecek.

    General Motors, 1.5 milyon dolar değerindeki limuzinden 12 adet üretecek ve dünyanın farklı bölgelerine gönderecek. Yani Trump'ı başka ülkelerde de aynı otomobilden bir tane bekleyecek.