İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ayak Ve Bacak Sağlığınız Tehlikede Olabilir!

Ayak ve bacak sağlığınız tehlikede olabilir!

  1. Böbrek sorunları:<p>    Eğer böbrekleriniz düzgün çalışmazsa, vücuttan sıvı atılımı güçleşir. Gözlerinizin etrafında şişlik varsa, bacaklarınızda elektroşoka benzeyen ani ağrılar hissediyorsanız bu böbreklerle ilgili soruna işaret edebilir.

    Böbrek sorunları:

    Eğer böbrekleriniz düzgün çalışmazsa, vücuttan sıvı atılımı güçleşir. Gözlerinizin etrafında şişlik varsa, bacaklarınızda elektroşoka benzeyen ani ağrılar hissediyorsanız bu böbreklerle ilgili soruna işaret edebilir.

  2. Venöz yetmezlik:<p>    Venöz yetmezliği, toplardamardaki kanın kalbe doğru değil ters yöne ilerlemesi durumudur. Çok uzun süre ayakta kalan hemen herkeste görülebilir. Bu da bacaklara şişliğe ve ağrıya neden olur.

    Venöz yetmezlik:

    Venöz yetmezliği, toplardamardaki kanın kalbe doğru değil ters yöne ilerlemesi durumudur. Çok uzun süre ayakta kalan hemen herkeste görülebilir. Bu da bacaklara şişliğe ve ağrıya neden olur.

  3. Tromboz:  <p>  Tromboz kalp veya damar sisteminde istenmeyen pıhtı oluşmasıdır. Bu pıhtının organlara yerleşmesi ciddi organ yetersizliklerinden ölüme kadar uzanan önemli sorunlara neden olur. Bir veya iki bacağınızda oluşan şişlik bu hastalığa işaret olabilir. Derhal bir doktora gitmek gerekir.

    Tromboz:

    Tromboz kalp veya damar sisteminde istenmeyen pıhtı oluşmasıdır. Bu pıhtının organlara yerleşmesi ciddi organ yetersizliklerinden ölüme kadar uzanan önemli sorunlara neden olur. Bir veya iki bacağınızda oluşan şişlik bu hastalığa işaret olabilir. Derhal bir doktora gitmek gerekir.

  4. Karaciğer sorunları:  <p>  Karaciğer sorunlarını, bacaklarınızdaki duruma göre önceden belirleyebilirsiniz. Karaciğerin anormal şekilde çalışması durumunda bacaklarda hem şişlik hem de örümcek ağına benzeyen damarlar görülür.

    Karaciğer sorunları:

    Karaciğer sorunlarını, bacaklarınızdaki duruma göre önceden belirleyebilirsiniz. Karaciğerin anormal şekilde çalışması durumunda bacaklarda hem şişlik hem de örümcek ağına benzeyen damarlar görülür.

  5. Tiroid bezi problemleri:<p>    Şiş bacaklar, ayağa giren ani kramplar ve ayaklarda üşüme tiroid bezi ile ilgili sorunlardan kaynaklanabilir.

    Tiroid bezi problemleri:

    Şiş bacaklar, ayağa giren ani kramplar ve ayaklarda üşüme tiroid bezi ile ilgili sorunlardan kaynaklanabilir.

  6. Ateroskleroz (damar sertliği):  <p>  Ateroskleroz sırasında ayağa çok az kan gelir; bu da ayağın rengi soluk yapar ve ağrıya neden olur. Çoğu vakada, insanlar damar sertliği ile ilgili belirtileri ihmal ederler. Ancak bu haftalık ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

    Ateroskleroz (damar sertliği):

    Ateroskleroz sırasında ayağa çok az kan gelir; bu da ayağın rengi soluk yapar ve ağrıya neden olur. Çoğu vakada, insanlar damar sertliği ile ilgili belirtileri ihmal ederler. Ancak bu haftalık ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.