Yazarların En Çok Bilinen Kitapları

Yazarların en çok bilinen kitapları

  1. Dostoyevski - 'Suç ve Ceza'  <p>    Rus klasikleri dediğimizde aklımıza gelen ilk isim hiç kuşkusuz Dostoyevski...  <p>    Ufuk açan cümlelerin mimarı Dostoyevski pek çok başyapıta sahip.    'Karamazov Kardeşler', 'Budala', 'Yeraltından Notlar'...  <p>    Ancak hiçbiri elbette 'Suç ve Ceza' değil!    Hukuk okuyan her öğrencinin mutlaka okuması gereken kitap gelmiş geçmiş en unutulmaz karakterlerin belki de en başında gelen Raskolnikov'u da bize tanıtan kitap.

    Dostoyevski - 'Suç ve Ceza'

    Rus klasikleri dediğimizde aklımıza gelen ilk isim hiç kuşkusuz Dostoyevski...

    Ufuk açan cümlelerin mimarı Dostoyevski pek çok başyapıta sahip. 'Karamazov Kardeşler', 'Budala', 'Yeraltından Notlar'...

    Ancak hiçbiri elbette 'Suç ve Ceza' değil! Hukuk okuyan her öğrencinin mutlaka okuması gereken kitap gelmiş geçmiş en unutulmaz karakterlerin belki de en başında gelen Raskolnikov'u da bize tanıtan kitap.

  2. Gabriel Garcia Marquez - &#39;Y&uuml;zyıllık Yalnızlık&#39;  3 yıl önce yaşamını yitiren Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez, sayısız unutulmaz eserin yazarı.<p>      'Kırmızı Pazartesi', 'Kolera Günlerinde Aşk', 'Albaya Mektup Yok' gibi pek çok kitap ona ait.<p>      1982'de Nobel'i kazanan yazar 'Büyülü Gerçekçilik' akımı denilince akla gelen ilk isim.    Yazarın 'Yüzyıllık Yalnızlık' adlı kitabı ise sadece onun değil, dünya edebiyatının en önemli eserlerinden biri.

    Gabriel Garcia Marquez - 'Yüzyıllık Yalnızlık' 3 yıl önce yaşamını yitiren Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez, sayısız unutulmaz eserin yazarı.

    'Kırmızı Pazartesi', 'Kolera Günlerinde Aşk', 'Albaya Mektup Yok' gibi pek çok kitap ona ait.

    1982'de Nobel'i kazanan yazar 'Büyülü Gerçekçilik' akımı denilince akla gelen ilk isim. Yazarın 'Yüzyıllık Yalnızlık' adlı kitabı ise sadece onun değil, dünya edebiyatının en önemli eserlerinden biri.

  3. Orhan Pamuk - &#39;Benim Adım Kırmızı&#39;  Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk'un kitapları her daim ses getirdi, her daim bolca tartışma yarattı.  <p>    Pamuk'un neredeyse tüm eserleri bugüne kadar Almanca, Fransızca, Lehçe, Çince pek çok dile çevrildi.    Yazarın özellikle yurt dışında en çok ses getiren romanı ise hiç kuşkusuz 'Benim Adım Kırmızı' oldu.    'En iyimser romanım' dediği kitap özellikle Fransa ve İtalya'da yeri göğü inletti.    Türkiye'de ise tekniğiyle, üslubuyla Orhan Pamuk'un okunması en zor kitaplarından biriydi.

    Orhan Pamuk - 'Benim Adım Kırmızı' Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk'un kitapları her daim ses getirdi, her daim bolca tartışma yarattı.

    Pamuk'un neredeyse tüm eserleri bugüne kadar Almanca, Fransızca, Lehçe, Çince pek çok dile çevrildi. Yazarın özellikle yurt dışında en çok ses getiren romanı ise hiç kuşkusuz 'Benim Adım Kırmızı' oldu. 'En iyimser romanım' dediği kitap özellikle Fransa ve İtalya'da yeri göğü inletti. Türkiye'de ise tekniğiyle, üslubuyla Orhan Pamuk'un okunması en zor kitaplarından biriydi.

  4. Sabahattin Ali - &#39;K&uuml;rk Mantolu Madonna&#39;  Sabahattin Ali'nin ölümsüz eseri diyebileceğimiz 'Kürk Mantolu Madonna' her dönem okunan kitapların başında geliyor.  <p>    Ancak son 1-2 yıldır kitabın bu kadar popüler olmasındaki sebep hiç kuşkusuz bir canlı yayında yaşanan skandaldı.    Maria Puder ve Raif Efendi'nin aşkını anlatan kitap bazılarına göre şarkıcı Madonna'nın hayatını anlatıyordu!    Ve o zamanlar yıl 2016'ydı!    Yazarın bir diğer ölümsüz eseri 'Kuyucaklı Yusuf' da 'Kürk Mantolu Madonna' kadar bilinen bir eser.

    Sabahattin Ali - 'Kürk Mantolu Madonna' Sabahattin Ali'nin ölümsüz eseri diyebileceğimiz 'Kürk Mantolu Madonna' her dönem okunan kitapların başında geliyor.

    Ancak son 1-2 yıldır kitabın bu kadar popüler olmasındaki sebep hiç kuşkusuz bir canlı yayında yaşanan skandaldı. Maria Puder ve Raif Efendi'nin aşkını anlatan kitap bazılarına göre şarkıcı Madonna'nın hayatını anlatıyordu! Ve o zamanlar yıl 2016'ydı! Yazarın bir diğer ölümsüz eseri 'Kuyucaklı Yusuf' da 'Kürk Mantolu Madonna' kadar bilinen bir eser.

  5. Tolstoy - &#39;Savaş ve Barış&#39;  Rus klasikleri denilince akla gelen bir diğer büyük isim de Tolstoy.<p>      Tolstoy denildiğinde de akla gelen ilk kitap elbette 'Savaş ve Barış'.<p>      2 ciltten oluşan kitap, tıpkı 'Suç ve Ceza' gibi pek çok lise öğrencisinin okuması gereken kitaplar arasında yer alıyor.

    Tolstoy - 'Savaş ve Barış' Rus klasikleri denilince akla gelen bir diğer büyük isim de Tolstoy.

    Tolstoy denildiğinde de akla gelen ilk kitap elbette 'Savaş ve Barış'.

    2 ciltten oluşan kitap, tıpkı 'Suç ve Ceza' gibi pek çok lise öğrencisinin okuması gereken kitaplar arasında yer alıyor.

  6. Ayşe Kulin - &#39;Adı: Aylin&#39;  Ayşe Kulin'in adını 90'larda çok sık duyduk.  <p>    Yazarın pek çok kitabı Türkiye'de en çok satan kitaplar listelerinde kendine yer buldu.<p>      'Füreya', 'Türkan', 'Gece Sesleri', 'Köprü'...    Her biri mutlaka Türk okuyucular tarafından ilgiyle okundu, takip edildi.    Ancak hiçbiri 'Adı: Aylin' etkisi yaratmadı desek yeridir.    Yazar, Aylin Radomisli'nin gerçek hayat hikayesinden yola çıkarak yazdı 'Adı: Aylin'i.    Kitabın yazarla özdeşleşmesindeki önemli bir faktör de Aylin Radomisli'nin hakikaten roman gibi hayat hikayesiydi.

    Ayşe Kulin - 'Adı: Aylin' Ayşe Kulin'in adını 90'larda çok sık duyduk.

    Yazarın pek çok kitabı Türkiye'de en çok satan kitaplar listelerinde kendine yer buldu.

    'Füreya', 'Türkan', 'Gece Sesleri', 'Köprü'... Her biri mutlaka Türk okuyucular tarafından ilgiyle okundu, takip edildi. Ancak hiçbiri 'Adı: Aylin' etkisi yaratmadı desek yeridir. Yazar, Aylin Radomisli'nin gerçek hayat hikayesinden yola çıkarak yazdı 'Adı: Aylin'i. Kitabın yazarla özdeşleşmesindeki önemli bir faktör de Aylin Radomisli'nin hakikaten roman gibi hayat hikayesiydi.

  7. Elif Şafak - &#39;Aşk&#39;  Elif Şafak'ın adını son dönemlerde bu kadar çok duymamızın en önemli sebebi 'Aşk' kitabı.<p>      Kadınlar için pembe, erkekler için kül rengi ve beyaz seçenekli olan kitap marketlerde de sıkça karşımıza çıktı.<p>      Uzun bir süre çok satanlar listesinde kalan kitap sayesinde sosyal medyadaki Mevlana paylaşımları tavan yapmıştı.

    Elif Şafak - 'Aşk' Elif Şafak'ın adını son dönemlerde bu kadar çok duymamızın en önemli sebebi 'Aşk' kitabı.

    Kadınlar için pembe, erkekler için kül rengi ve beyaz seçenekli olan kitap marketlerde de sıkça karşımıza çıktı.

    Uzun bir süre çok satanlar listesinde kalan kitap sayesinde sosyal medyadaki Mevlana paylaşımları tavan yapmıştı.

  8. Hakan G&uuml;nday - &#39;Kinyas ve Kayra&#39;  Hakan Günday, özellikle son dönemde adını sıkça duyduğumuz bir yazar.  <p>    Kendine özgü bir hayran kitlesi de edinmeyi başardı.  <p>    Ancak henüz lisedeyken yazmaya başladığı ve yayımlanan ilk kitabı olan 'Kinyas ve Kayra' hayranlarının gözdesi.    Yazarın pek çok kitabı ses getirdi ama ilk kitabının yeri ayrı.

    Hakan Günday - 'Kinyas ve Kayra' Hakan Günday, özellikle son dönemde adını sıkça duyduğumuz bir yazar.

    Kendine özgü bir hayran kitlesi de edinmeyi başardı.

    Ancak henüz lisedeyken yazmaya başladığı ve yayımlanan ilk kitabı olan 'Kinyas ve Kayra' hayranlarının gözdesi. Yazarın pek çok kitabı ses getirdi ama ilk kitabının yeri ayrı.

  9. Mo Yan - &#39;Kızıl Darı Tarlaları&#39;  Çinli yazar Mo Yan'ın kitapları yavaş yavaş Türkçeye çevriliyor.  <p>    'İri Memeler ve Geniş Kalçalar' ya da 'Yaşam ve Ölüm Yorgunu' gibi oldukça iri kitapları çoktan okuyucularla buluştu.  <p>    2012'de Nobel edebiyat ödülüne layık görülen Mo Yan'ın en meşhur kitabı ise 'Kızıl Darı Tarlaları' desek hiç de yanlış olmaz.<p>      Kitap, yazarın tarzını ve üslubunu en doğru şekilde gözlemleyebileceğimiz eserlerinin en başında geliyor.

    Mo Yan - 'Kızıl Darı Tarlaları' Çinli yazar Mo Yan'ın kitapları yavaş yavaş Türkçeye çevriliyor.

    'İri Memeler ve Geniş Kalçalar' ya da 'Yaşam ve Ölüm Yorgunu' gibi oldukça iri kitapları çoktan okuyucularla buluştu.

    2012'de Nobel edebiyat ödülüne layık görülen Mo Yan'ın en meşhur kitabı ise 'Kızıl Darı Tarlaları' desek hiç de yanlış olmaz.

    Kitap, yazarın tarzını ve üslubunu en doğru şekilde gözlemleyebileceğimiz eserlerinin en başında geliyor.

  10. Hasan Ali Toptaş - &#39;G&ouml;lgesizler&#39;  Hasan Ali Toptaş, yıllar içinde sevilen bir isim haline geldi.  <p>    Kapalı anlatımı okuyucuları büyüledi.    'Gölgesizler' ise yazarın en bilinen kitabı.    Tabii ki bunda kitabın sinemaya uyarlanmasının da etkisi oldukça büyük.

    Hasan Ali Toptaş - 'Gölgesizler' Hasan Ali Toptaş, yıllar içinde sevilen bir isim haline geldi.

    Kapalı anlatımı okuyucuları büyüledi. 'Gölgesizler' ise yazarın en bilinen kitabı. Tabii ki bunda kitabın sinemaya uyarlanmasının da etkisi oldukça büyük.