İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Muz Kabuğunun Hiç Bilinmeyen 7 Faydası

Muz kabuğunun hiç bilinmeyen 7 faydası

  1. Muz dünyanın her yerinde çok sevilen ve oldukça fazla tüketilen bir meyvedir.    <p>  Tadının yanı sıra potasyum açısından zengin olması, karnı tok tutması ve tatlılara ayrı bir lezzet katması muzun severek tüketilen bir gıda maddesi olmasını sağlar.<p>    Muz ayrıca düşük kan basıncını dengeler, potasyum sağlar, astım riskini azaltır, kalbi korur ve hafızayı güçlendirir.   <p>  Peki muz kabuklarının da en az muz kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz?    <p>İşte muz kabuklarının hiç bilinmeyen 7 faydası...

    Muz dünyanın her yerinde çok sevilen ve oldukça fazla tüketilen bir meyvedir.

    Tadının yanı sıra potasyum açısından zengin olması, karnı tok tutması ve tatlılara ayrı bir lezzet katması muzun severek tüketilen bir gıda maddesi olmasını sağlar.

    Muz ayrıca düşük kan basıncını dengeler, potasyum sağlar, astım riskini azaltır, kalbi korur ve hafızayı güçlendirir.

    Peki muz kabuklarının da en az muz kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz?

    İşte muz kabuklarının hiç bilinmeyen 7 faydası...

  2. <strong>1. Muz kabuğu kalp dostudur</strong>  Kalp sağlığı için zengin potasyum içeren muzun kabukları da aynı işlevi görür.  <p>  Potasyum kalp krizine karşı koruyucu etkiye sahiptir, kalp atış ritmini, elektrolit ve sıvı dengesini düzenler.

    1. Muz kabuğu kalp dostudur Kalp sağlığı için zengin potasyum içeren muzun kabukları da aynı işlevi görür.

    Potasyum kalp krizine karşı koruyucu etkiye sahiptir, kalp atış ritmini, elektrolit ve sıvı dengesini düzenler.

  3. <strong>2. Muz kabuğu dişleri beyazlatır</strong>  Potasyum, magnezyum ve manganez oldukça zengin olan muz kabuğu dişleri beyazlatmada ve diş lekelerinin temizlenmesinde önemli rol oynar.

    2. Muz kabuğu dişleri beyazlatır Potasyum, magnezyum ve manganez oldukça zengin olan muz kabuğu dişleri beyazlatmada ve diş lekelerinin temizlenmesinde önemli rol oynar.

  4. <strong>3. Muz kabuğu g&ouml;z sağlığını korur</strong>  Göz sağlığı faydası için akla gelen ilk besin kuşkusuz havuçtur.  <p>  Muz kabuğu da havuç gibi A vitamini açısından zengin bir besindir.  <p>  A vitamininin yanı sıra muz kabuğu ayrıca lütein açısından da zengindir.    Bu özelliği ile muz kabuğu yemek sarı nokta hastalığı ve karatakt gibi göz hastalıklarına karşı gözleri korur.

    3. Muz kabuğu göz sağlığını korur Göz sağlığı faydası için akla gelen ilk besin kuşkusuz havuçtur.

    Muz kabuğu da havuç gibi A vitamini açısından zengin bir besindir.

    A vitamininin yanı sıra muz kabuğu ayrıca lütein açısından da zengindir. Bu özelliği ile muz kabuğu yemek sarı nokta hastalığı ve karatakt gibi göz hastalıklarına karşı gözleri korur.

  5. <strong>4. Muz kabuğunun mutluluk artırıcı etkisi vardır</strong>  Muz ve muz kabuğu mutluluğu artıran bir çeşit amino asit olan triptofan açısından zengindir.<p>    Muz kabukları ayrıca bol miktarda serotonin içerir.

    4. Muz kabuğunun mutluluk artırıcı etkisi vardır Muz ve muz kabuğu mutluluğu artıran bir çeşit amino asit olan triptofan açısından zengindir.

    Muz kabukları ayrıca bol miktarda serotonin içerir.

  6. <strong>5. Muz kabuğu bol miktarda antioksidan i&ccedil;erir</strong>  Sağlıklı bir beslenmenin temelini oluşturan öğelerden birisi olan antioksidan kansere sebep olan serbest radikaller ile mücadeleye yardımcı olur.  <p>  Beslenme alışkanlığınıza daha çok antioksidan eklemek istiyorsanız muz kabuğunu mutlaka tercih etmelisiniz.

    5. Muz kabuğu bol miktarda antioksidan içerir Sağlıklı bir beslenmenin temelini oluşturan öğelerden birisi olan antioksidan kansere sebep olan serbest radikaller ile mücadeleye yardımcı olur.

    Beslenme alışkanlığınıza daha çok antioksidan eklemek istiyorsanız muz kabuğunu mutlaka tercih etmelisiniz.

  7. Business Insider'a göre muz kabuğu günlük B6 vitamini ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar.<p>    B6 vitamini yemeğin enerjiye dönüşmesini sağlar.<p>    Bu sayede yediğiniz yemekler enerjiye dönüşür ve kilo vermenize yardımcı olur.

    Business Insider'a göre muz kabuğu günlük B6 vitamini ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar.

    B6 vitamini yemeğin enerjiye dönüşmesini sağlar.

    Bu sayede yediğiniz yemekler enerjiye dönüşür ve kilo vermenize yardımcı olur.

  8. <strong>7. Muz kabuğu uyku kalitenizi y&uuml;kseltir</strong>  Mutluluk artırıcı etkiye sahip triptofan ayrıca rahat bir uyku için de gereklidir.

    7. Muz kabuğu uyku kalitenizi yükseltir Mutluluk artırıcı etkiye sahip triptofan ayrıca rahat bir uyku için de gereklidir.

  9. <strong>Peki muz kabuğu ger&ccedil;ekten yenilebilir mi?</strong>  Muz kabuğu yenilebilir bir gıda maddesidir.  <p>  Fakat tek zararlı yönü muz kabuğu üzerinde olması muhtemel tarım ve böcek ilaçlarıdır.<p>    Muz kabuğunu yeterince iyi yıkarsanız bu sorundan kurtulabilirsiniz.    Her ne kadar muzun kendisi kadar lezzetli olmasa da muz kabuğu yenilebilir özelliğe sahiptir.

    Peki muz kabuğu gerçekten yenilebilir mi? Muz kabuğu yenilebilir bir gıda maddesidir.

    Fakat tek zararlı yönü muz kabuğu üzerinde olması muhtemel tarım ve böcek ilaçlarıdır.

    Muz kabuğunu yeterince iyi yıkarsanız bu sorundan kurtulabilirsiniz. Her ne kadar muzun kendisi kadar lezzetli olmasa da muz kabuğu yenilebilir özelliğe sahiptir.

  10. <strong>Muz kabuğu nasıl yenilir?</strong>  Faydası saymakla bitmeyen muz kabuğunu nasıl yiyebiliriz?  <p>  Muz kabuğunu kolayca yemenin birkaç basit yöntemi vardır.<p>    Meyveli içeceklerinizin içerisine doğrayabilir, yatmadan önce muz kabuğundan çay yaparak içebilir ve soslar hazırlayabilirsiniz.

    Muz kabuğu nasıl yenilir? Faydası saymakla bitmeyen muz kabuğunu nasıl yiyebiliriz?

    Muz kabuğunu kolayca yemenin birkaç basit yöntemi vardır.

    Meyveli içeceklerinizin içerisine doğrayabilir, yatmadan önce muz kabuğundan çay yaparak içebilir ve soslar hazırlayabilirsiniz.