İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tapuda Yeni Dönem Başladı

Tapuda yeni dönem başladı

  1. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tapu işlemlerini hızlandırmak için önemli bir adım attı. Artık sahipleri taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden yönetebilecek. Sistemle dolandırıcılık ve sahtecilik girişimlerinin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tapu işlemlerini hızlandırmak için önemli bir adım attı. Artık sahipleri taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden yönetebilecek. Sistemle dolandırıcılık ve sahtecilik girişimlerinin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

  2. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği bir sistem olan web-tapu sistemini hayata geçirdi.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği bir sistem olan web-tapu sistemini hayata geçirdi.

  3. KARŞI TARAF DA  <p>    E-devlet kimlik doğrulama sistemiyle birlikte kullanılabilecek uygulamada vatandaşlar taşınmazlarına ait bilgileri görüntüleyip, gerektiğinde karşı tarafın da görüntüleyebilmesi için yetki verebilecek. Tapu sahibi, devir işlemleri öncesinde başvurularını web tapu aracılığıyla yaparak tapu müdürlüğüne gitmeden işlem sürecini başlatabilecek.

    KARŞI TARAF DA

    E-devlet kimlik doğrulama sistemiyle birlikte kullanılabilecek uygulamada vatandaşlar taşınmazlarına ait bilgileri görüntüleyip, gerektiğinde karşı tarafın da görüntüleyebilmesi için yetki verebilecek. Tapu sahibi, devir işlemleri öncesinde başvurularını web tapu aracılığıyla yaparak tapu müdürlüğüne gitmeden işlem sürecini başlatabilecek.

  4. Sistemin vatandaşların hayatına getireceği bir diğer yenilik de dolandırıcılık ve sahtecilik girişimlerine karşı alınacak önlemler olacak.Bu çerçevede, sistem sayesinde tapu sahipleri, web-tapu ile taşınmazları üzerinde işlem yapılmamasına yönelik beyanda bulunabilecek.

    Sistemin vatandaşların hayatına getireceği bir diğer yenilik de dolandırıcılık ve sahtecilik girişimlerine karşı alınacak önlemler olacak.Bu çerçevede, sistem sayesinde tapu sahipleri, web-tapu ile taşınmazları üzerinde işlem yapılmamasına yönelik beyanda bulunabilecek.

  5. SMS'LE BİLGİLENDİRİLECEK<p>    Tapu sahipleri söz konusu sistem üzerinden yapacağı işlemlerin her aşamasında SMS ile bilgilendirilecek.

    SMS'LE BİLGİLENDİRİLECEK

    Tapu sahipleri söz konusu sistem üzerinden yapacağı işlemlerin her aşamasında SMS ile bilgilendirilecek.

  6. ONLİNE ÖDEME BAŞLADI<p>    Uygulamayla tapu sahipleri, elektronik ortamda belgelerini göndererek başvuru yapma, tüm bilgileri SMS ile alabilme, başvurusunu işlem sorgulama aracılığıyla öğrenme ve harç-döner sermaye bedelini online olarak ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek.

    ONLİNE ÖDEME BAŞLADI

    Uygulamayla tapu sahipleri, elektronik ortamda belgelerini göndererek başvuru yapma, tüm bilgileri SMS ile alabilme, başvurusunu işlem sorgulama aracılığıyla öğrenme ve harç-döner sermaye bedelini online olarak ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek.