Saçınızın Hızlı Uzamasını Sağlamak İçin 10 Öneri

Saçınızın hızlı uzamasını sağlamak için 10 öneri

  1. Saçlarınızı yakın zamanda kestirdiyseniz ve bundan dolayı pişmansanız, üzülmeyin. Saçlarınızı yeniden eski uzun haline kavuşturmak için bazı etkili yöntemleri deneyebilir, tekrar uzun ve güzel saçlara sahip olabilirsiniz. İşte hızlı saç uzatmak için 10 etkili öneri…

    Saçlarınızı yakın zamanda kestirdiyseniz ve bundan dolayı pişmansanız, üzülmeyin. Saçlarınızı yeniden eski uzun haline kavuşturmak için bazı etkili yöntemleri deneyebilir, tekrar uzun ve güzel saçlara sahip olabilirsiniz. İşte hızlı saç uzatmak için 10 etkili öneri…

  2. Yumurta akından faydalanın<p>  Saçlarınıza yumurta akı uygulamak saçlarınızın hem güçlenmesini hem de kısa zamanda uzamasını sağlar. Biraz zeytinyağı ve iki yumurta akını masaj yoluyla yedirdikten sonra saçlarınızı streç filme sarın ve yaklaşık 1 saat sonra şampuanlayarak durulayın.

    Yumurta akından faydalanın

    Saçlarınıza yumurta akı uygulamak saçlarınızın hem güçlenmesini hem de kısa zamanda uzamasını sağlar. Biraz zeytinyağı ve iki yumurta akını masaj yoluyla yedirdikten sonra saçlarınızı streç filme sarın ve yaklaşık 1 saat sonra şampuanlayarak durulayın.

  3. Bol su için  <p>Günde en az 2 litre su içmek hem saçlarınızın nemlenmesini hem de hızlı uzamasını sağlar. Nemli saçlar hem daha güçlü hem de daha çabuk uzayan saçlar demektir.

    Bol su için

    Günde en az 2 litre su içmek hem saçlarınızın nemlenmesini hem de hızlı uzamasını sağlar. Nemli saçlar hem daha güçlü hem de daha çabuk uzayan saçlar demektir.

  4. Saç diplerinize masaj yapın  <p>Saç diplerine masaj yapmak saç köklerinizi uyararak saçlarınızın daha hızlı uzamasını kolaylaştırır. Saçlarınıza her duşta masaj yaparak kan akışını harekete geçirebilirsiniz.

    Saç diplerinize masaj yapın

    Saç diplerine masaj yapmak saç köklerinizi uyararak saçlarınızın daha hızlı uzamasını kolaylaştırır. Saçlarınıza her duşta masaj yaparak kan akışını harekete geçirebilirsiniz.

  5. Saç kremini ihmal etmeyin<p>  Saçlarınızı şampuanladıktan sonra saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Saç kremi saçları güçlendirir ve bakım yapar. Saç kremini az miktarda da olsa her duşta kullanmaya çalışın.

    Saç kremini ihmal etmeyin

    Saçlarınızı şampuanladıktan sonra saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Saç kremi saçları güçlendirir ve bakım yapar. Saç kremini az miktarda da olsa her duşta kullanmaya çalışın.

  6. Saçlarınızı düzenli olarak kestirin  <p>Saçlarınızı düzenli olarak kestirdiğinizde ve kırıklarınızı aldırdığınızda daha çabuk uzamasını sağlayabilirsiniz. Sağlıklı saçlar her zaman için daha kolay uzar.

    Saçlarınızı düzenli olarak kestirin

    Saçlarınızı düzenli olarak kestirdiğinizde ve kırıklarınızı aldırdığınızda daha çabuk uzamasını sağlayabilirsiniz. Sağlıklı saçlar her zaman için daha kolay uzar.

  7. Sağlıklı beslenin<p>  Saçlarınızın hızlı uzaması için dengeli ve sağlıklı beslenmelisiniz. C ve E vitamini yönünden zengin besinleri tüketerek saçlarınız için gerekli olan vitaminleri alabilirsiniz. Omega-3 zengini besinler, zeytinyağı, ceviz ve fındık da tüketebileceğiniz besinler arasında.

    Sağlıklı beslenin

    Saçlarınızın hızlı uzaması için dengeli ve sağlıklı beslenmelisiniz. C ve E vitamini yönünden zengin besinleri tüketerek saçlarınız için gerekli olan vitaminleri alabilirsiniz. Omega-3 zengini besinler, zeytinyağı, ceviz ve fındık da tüketebileceğiniz besinler arasında.

  8. Saçlarınızı soğuk suyla durulayın<p>  Duştan çıkmadan önce bitişi soğuk su ile yaparak hem saçlarınızın daha parlak olmasını hem de daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

    Saçlarınızı soğuk suyla durulayın

    Duştan çıkmadan önce bitişi soğuk su ile yaparak hem saçlarınızın daha parlak olmasını hem de daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

  9. Saç şekillendirici ürünlerden uzak durun  <p>Saç şekillendirici ürünler ve fön makineleri saçlarınızın ısıya maruz kalmasına neden oldukları için yıpranmaya ve güçsüzleşmeye neden olur. Bu nedenle saçlarınızı ısıya karşı koruyucu spreyler kullanarak daha dirençli hale getirebilirsiniz.

    Saç şekillendirici ürünlerden uzak durun

    Saç şekillendirici ürünler ve fön makineleri saçlarınızın ısıya maruz kalmasına neden oldukları için yıpranmaya ve güçsüzleşmeye neden olur. Bu nedenle saçlarınızı ısıya karşı koruyucu spreyler kullanarak daha dirençli hale getirebilirsiniz.

  10. Saçlarınızı sıkı bir şekilde toplamayın<p>  Saçlarınızı sıkı lastik tokalarla toplamayın veya topuz yapmayın. Sıkı topuzlar veya at kuyrukları saçların hava almasını engeller ve saçlara zarar vererek daha geç uzamalarına neden olur.

    Saçlarınızı sıkı bir şekilde toplamayın

    Saçlarınızı sıkı lastik tokalarla toplamayın veya topuz yapmayın. Sıkı topuzlar veya at kuyrukları saçların hava almasını engeller ve saçlara zarar vererek daha geç uzamalarına neden olur.

  11. Saçlarınızı düzenli olarak tarayın<p>  Geniş dişli fırçalarla sabah ve akşam tarayarak saçlarınızın hava almasını sağlayabilirsiniz. Böylece saçlarınız daha hızlı uzar. Saçlarınız ıslaksa kuruduktan sonra tarama işlemine geçmelisiniz.

    Saçlarınızı düzenli olarak tarayın

    Geniş dişli fırçalarla sabah ve akşam tarayarak saçlarınızın hava almasını sağlayabilirsiniz. Böylece saçlarınız daha hızlı uzar. Saçlarınız ıslaksa kuruduktan sonra tarama işlemine geçmelisiniz.