İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yeni İphone8 Hakkında Merak Edilen Her Şey

Yeni iPhone8 hakkında merak edilen her şey

  1. Samsung Galaxy Note 8’in tanıtılmasının ardından tüm gözler iPhone 8’e çevrildi. 'iPhone 8 ile bizleri neler bekliyor, fiyatı ne kadar, satın alınır mı alınmaz mı?' diye düşünüyorsunuz, biliyorum. Satın alacaksınız ama ben yine de konudan bahsedeyim…

    Samsung Galaxy Note 8’in tanıtılmasının ardından tüm gözler iPhone 8’e çevrildi. 'iPhone 8 ile bizleri neler bekliyor, fiyatı ne kadar, satın alınır mı alınmaz mı?' diye düşünüyorsunuz, biliyorum. Satın alacaksınız ama ben yine de konudan bahsedeyim…

  2. Apple, 12 Eylül 2017'de en son iPhone'larını açığa çıkaracak bir etkinlik düzenleyecek. Zaten teknoloji devinin iPhone'un 10'uncu yıldönümünü kutlamak için, iPhone'un özel bir sürümü (iPhone 8) üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğünü biliyorsunuzdur. <p>    Bu arada Apple&#8217;ın aynı etkinlikte iPhone 8&#8217;in yanında iPhone 7s, iPhone 7s Plus, Apple Watch ile birlikte 4K çözünürlüklü ve HDR özellikli yeni Apple TV'yi de tanıtacağı söyleniyor.

    Apple, 12 Eylül 2017'de en son iPhone'larını açığa çıkaracak bir etkinlik düzenleyecek. Zaten teknoloji devinin iPhone'un 10'uncu yıldönümünü kutlamak için, iPhone'un özel bir sürümü (iPhone 8) üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğünü biliyorsunuzdur.

    Bu arada Apple’ın aynı etkinlikte iPhone 8’in yanında iPhone 7s, iPhone 7s Plus, Apple Watch ile birlikte 4K çözünürlüklü ve HDR özellikli yeni Apple TV'yi de tanıtacağı söyleniyor.

  3. iPhone 8 olarak gelmeyebilir<p>Birçok kişi bu telefonun adının iPhone 8 olacağını söylese de bazı sızıntılar, iPhone X'in en olası isim olduğunu ve X rakamının 10 rakamını Roma rakamlarıyla temsil ettiğini öne sürüyor. Doğru da olabilir!  <p>  "iPhone X" ismi, Apple'ın olağan sıralı güncellemelerinden farklı olarak 10'uncu yıldönümü sürümünün öne çıkmasını sağlıyor.

    iPhone 8 olarak gelmeyebilir

    Birçok kişi bu telefonun adının iPhone 8 olacağını söylese de bazı sızıntılar, iPhone X'in en olası isim olduğunu ve X rakamının 10 rakamını Roma rakamlarıyla temsil ettiğini öne sürüyor. Doğru da olabilir!

    "iPhone X" ismi, Apple'ın olağan sıralı güncellemelerinden farklı olarak 10'uncu yıldönümü sürümünün öne çıkmasını sağlıyor.

  4. Hollanda merkezli bir web sitesi olan iCulture, Apple&#8217;ın bundan sonraki en önemli ürününün iPhone 8 değil, iPhone X olacağını iddia ediyor. Bu iddianın temelini güvenilir bir kaynağa dayandıran iCulture, bilginin Apple tarafından Cupertino&#8217;da kendilerine aktarıldığını söylüyor. iCulture&#8217;ın bahsedilen kaynağı daha önce de 10.5 inçlik iPad Pro konusunda haklı çıkmıştı. Hak vermiyor değilim.<p>    9to5mac ise diğer iki telefonun daha önce söylendiği gibi iPhone 7 ve iPhone 7s Plus, isimleri olmaksızın iPhone 8 ve iPhone 8 Plus olarak adlandırılacağını belirtmişti. Ancak 9to5mac, 10'uncu yıldönümü için olan cihazın iPhone X yerine iPhone Edition olarak adlandırılacağını iddia ediyor.

    Hollanda merkezli bir web sitesi olan iCulture, Apple’ın bundan sonraki en önemli ürününün iPhone 8 değil, iPhone X olacağını iddia ediyor. Bu iddianın temelini güvenilir bir kaynağa dayandıran iCulture, bilginin Apple tarafından Cupertino’da kendilerine aktarıldığını söylüyor. iCulture’ın bahsedilen kaynağı daha önce de 10.5 inçlik iPad Pro konusunda haklı çıkmıştı. Hak vermiyor değilim.

    9to5mac ise diğer iki telefonun daha önce söylendiği gibi iPhone 7 ve iPhone 7s Plus, isimleri olmaksızın iPhone 8 ve iPhone 8 Plus olarak adlandırılacağını belirtmişti. Ancak 9to5mac, 10'uncu yıldönümü için olan cihazın iPhone X yerine iPhone Edition olarak adlandırılacağını iddia ediyor.

  5. iPhone 8'in özellikleri <p>iPhone 8, 5.8 inçlik OLED ekranla gelecek. Ön ile arkada cam paneller kullanılacak ve aralarında metalik bir şasi yer alacak. Oldukça sağlam olacağı söylenebilir.<p>Öte yandan çift arka kamera, 3D yüz tanıma, kablosuz şarj, hızlı şarj gibi özellikleri de bünyesinde barındırması bekleniyor. Yeni nesil A11 işlemci de cabası. Apple&#8217;ın en son ve özel amiral gemisi olacağından bütün yenilikler iPhone 8&#8217;e yüklenecek.

    iPhone 8'in özellikleri

    iPhone 8, 5.8 inçlik OLED ekranla gelecek. Ön ile arkada cam paneller kullanılacak ve aralarında metalik bir şasi yer alacak. Oldukça sağlam olacağı söylenebilir.

    Öte yandan çift arka kamera, 3D yüz tanıma, kablosuz şarj, hızlı şarj gibi özellikleri de bünyesinde barındırması bekleniyor. Yeni nesil A11 işlemci de cabası. Apple’ın en son ve özel amiral gemisi olacağından bütün yenilikler iPhone 8’e yüklenecek.

  6. Fiziksel Home butonu da kaldırılıp yerine sanal bir Touch ID yerleştirilecek. Söylenenlere göre iPhone 8'in sanal ana ekran tuşu kullanıcı tarafından boyutlandırılabilecek ve uygulama içerisinde kendisini otomatik olarak gizleyebilecek. Bu tuş yine ön kısmında ama ekranın altına gömülü olacak.   <p>  Bazılarıysa bu tuşun hala ekranın arka kısmında yer alacağını söylüyor. Bana soracak olursanız ön kısımda Galaxy S8 benzeri bir Home tuşu bizleri bekliyor.  <p>  Olasılıklar ve söylentiler sizleri de yormuyor. Hep belirsizlikten bahsediyoruz. Neyse&#8230;

    Fiziksel Home butonu da kaldırılıp yerine sanal bir Touch ID yerleştirilecek. Söylenenlere göre iPhone 8'in sanal ana ekran tuşu kullanıcı tarafından boyutlandırılabilecek ve uygulama içerisinde kendisini otomatik olarak gizleyebilecek. Bu tuş yine ön kısmında ama ekranın altına gömülü olacak.

    Bazılarıysa bu tuşun hala ekranın arka kısmında yer alacağını söylüyor. Bana soracak olursanız ön kısımda Galaxy S8 benzeri bir Home tuşu bizleri bekliyor.

    Olasılıklar ve söylentiler sizleri de yormuyor. Hep belirsizlikten bahsediyoruz. Neyse…

  7. Gelelim depolama kısmına. Uzmanlar (bi bitmiyorlar), iPhone 8'in 64GB, 256GB ve 512GB depolama seçeneklerine sahip olacağını iddia ediyor. İkisi daha önce biliniyorken 512GB depolama türü en yenisi olacak. Eskiden 32 GB olan depolama noktası ise giriş seviyesi için iki katına çıkarılacak. KGI analisti Ming-Chi Kuo, daha önce 64GB ve 256GB seçenekleri hakkında bilgi vermiş ama diğer seçenek olan 512GB hakkında konuşmamıştı. Kuo her şeyi biliyor da söylemiyor işte. <p>RAM tarafında iPhone 8 ve 5.5 inçlik iPhone 7s Plus 3 GB RAM, 4,7 inç iPhone 7s'te ise 2 GB RAM kullanılacak.

    Gelelim depolama kısmına. Uzmanlar (bi bitmiyorlar), iPhone 8'in 64GB, 256GB ve 512GB depolama seçeneklerine sahip olacağını iddia ediyor. İkisi daha önce biliniyorken 512GB depolama türü en yenisi olacak. Eskiden 32 GB olan depolama noktası ise giriş seviyesi için iki katına çıkarılacak. KGI analisti Ming-Chi Kuo, daha önce 64GB ve 256GB seçenekleri hakkında bilgi vermiş ama diğer seçenek olan 512GB hakkında konuşmamıştı. Kuo her şeyi biliyor da söylemiyor işte.

    RAM tarafında iPhone 8 ve 5.5 inçlik iPhone 7s Plus 3 GB RAM, 4,7 inç iPhone 7s'te ise 2 GB RAM kullanılacak.

  8. Peki ya kamera? Geniş açılı ve telefoto lensler için optik görüntü sabitleme özelliğine sahip, dikey olarak konumlandırılmış çift lensli arka kameraya sahip olacağı söyleniyor. Aynı zamanda AR ve diğer kamera teknolojilerine yardımcı olması için arka kameralarda 3D algılayıcı da bulunacak.  <p>  Apple&#8217;ın 3D lazer sistem algılayıcısının iPhone 8&#8217;ler için daha iyi derinlik bilgisi sunacağı belirtiliyor. Mekanla etkileşimin çok önemli olduğu ARKit uygulamalarında hassasiyeti artırmaya yardımcı olacak bu teknoloji, tüm bu başarılı özelliklerinin yanında fotoğraf için daha doğru bir otofokus sunacak.  <p>  Dediğim gibi iPhone 8&#8217;in bir sürü yeni özelliği olacak. Herkes heyecanla bu telefonu bekliyor, buraya kadar her şey çok güzel. Fiyat, meblağ, ücret? Söyleyeyim mi?

    Peki ya kamera? Geniş açılı ve telefoto lensler için optik görüntü sabitleme özelliğine sahip, dikey olarak konumlandırılmış çift lensli arka kameraya sahip olacağı söyleniyor. Aynı zamanda AR ve diğer kamera teknolojilerine yardımcı olması için arka kameralarda 3D algılayıcı da bulunacak.

    Apple’ın 3D lazer sistem algılayıcısının iPhone 8’ler için daha iyi derinlik bilgisi sunacağı belirtiliyor. Mekanla etkileşimin çok önemli olduğu ARKit uygulamalarında hassasiyeti artırmaya yardımcı olacak bu teknoloji, tüm bu başarılı özelliklerinin yanında fotoğraf için daha doğru bir otofokus sunacak.

    Dediğim gibi iPhone 8’in bir sürü yeni özelliği olacak. Herkes heyecanla bu telefonu bekliyor, buraya kadar her şey çok güzel. Fiyat, meblağ, ücret? Söyleyeyim mi?

  9. Kaç para ulan bi iPhone 8?<p>En sevdiğim kısım bu. iPhone 8 ile ilgili en çok merak edilen şey fiyatı. Özelliklerinden önce sorduğunuz ilk şey de &#8220;iPhone 8'in fiyatı ne kadar olacak?&#8221;<p>Bazı raporlar, Apple'ın bir sonraki cihazının en pahalı iPhone olacağını ve ilk kez 1.000 doları aşacağını öne sürüyor. Kaynak, yüksek fiyat etiketinin sebebinin bir kısmının mevcut iPhone'larda kullanılan LCD ekranın iki katı kadarına mal olacak OLED ekran olduğunu söylüyor. Haklılar da.<p>iPhone 8'in 64 GB'lık versiyonu 999, 256 GB'lık versiyonu 1099, ve 512 GB'lık versiyonu ise 1199 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Ülkemizde yüksek vergilendirmeler işin içine girince Türkiye fiyatının çok daha pahalı olacağını söyleyebilirim. Tahminen 5 bin TL&#8217;nin üzerinde.

    Kaç para ulan bi iPhone 8?

    En sevdiğim kısım bu. iPhone 8 ile ilgili en çok merak edilen şey fiyatı. Özelliklerinden önce sorduğunuz ilk şey de “iPhone 8'in fiyatı ne kadar olacak?”

    Bazı raporlar, Apple'ın bir sonraki cihazının en pahalı iPhone olacağını ve ilk kez 1.000 doları aşacağını öne sürüyor. Kaynak, yüksek fiyat etiketinin sebebinin bir kısmının mevcut iPhone'larda kullanılan LCD ekranın iki katı kadarına mal olacak OLED ekran olduğunu söylüyor. Haklılar da.

    iPhone 8'in 64 GB'lık versiyonu 999, 256 GB'lık versiyonu 1099, ve 512 GB'lık versiyonu ise 1199 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Ülkemizde yüksek vergilendirmeler işin içine girince Türkiye fiyatının çok daha pahalı olacağını söyleyebilirim. Tahminen 5 bin TL’nin üzerinde.

  10. Peki bir telefona bu kadar para verilir mi? Ne kadar verilir veya verilmez desem de tartıştığımız şey iPhone, hatta iPhone 8. İnsanlar bir şekilde bu cihazı satın alıyor, hatta elde etmek için böbreğini satıyor. O yüzden sizi banka hesabınız ve kredi kartlarınızla baş başa bırakıyorum.

    Peki bir telefona bu kadar para verilir mi? Ne kadar verilir veya verilmez desem de tartıştığımız şey iPhone, hatta iPhone 8. İnsanlar bir şekilde bu cihazı satın alıyor, hatta elde etmek için böbreğini satıyor. O yüzden sizi banka hesabınız ve kredi kartlarınızla baş başa bırakıyorum.

  11. Apple, 12 Eylül'de Cupertino, California'da yeni kurulan karargahında bir etkinlik düzenleyerek, yeni iPhone&#8217;larını duyuracak. Yeni telefonun ön siparişe 15 Eylül Cuma gününden itibaren sunulacağı ve en geç 22 Eylül'de raflara çıkacağı söyleniyor. <p>Uzun iPhone kuyruklarını görür gibiyim. Winter is coming...

    Apple, 12 Eylül'de Cupertino, California'da yeni kurulan karargahında bir etkinlik düzenleyerek, yeni iPhone’larını duyuracak. Yeni telefonun ön siparişe 15 Eylül Cuma gününden itibaren sunulacağı ve en geç 22 Eylül'de raflara çıkacağı söyleniyor.

    Uzun iPhone kuyruklarını görür gibiyim. Winter is coming...