İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kahvaltıda Neler Yemeliyiz Ve Nelerden Uzak Durmalıyız?

Kahvaltıda neler yemeliyiz ve nelerden uzak durmalıyız?

  1. Börek, poğaça, simit, ekmek gibi maya içeren besinler mide zarını rahatsız eder ve gaz yapabilir.

    Börek, poğaça, simit, ekmek gibi maya içeren besinler mide zarını rahatsız eder ve gaz yapabilir.

  2. Yoğurt ve diğer fermente süt ürünleri  <p>     Mideniz boşken yoğurt yerseniz midede oluşan hidroklorik asit yararlı laktik asit bakterilerini öldürür.<p>    Bu yüzden böyle ürünleri kahvaltıda tüketmenin çok az bir yararı olur.   <p>  Armut<p>     Armutlarda bulunan saf lifler boş bir midenin hassas mukoza zarına hasar verebilir.

    Yoğurt ve diğer fermente süt ürünleri

    Mideniz boşken yoğurt yerseniz midede oluşan hidroklorik asit yararlı laktik asit bakterilerini öldürür.

    Bu yüzden böyle ürünleri kahvaltıda tüketmenin çok az bir yararı olur.

    Armut

    Armutlarda bulunan saf lifler boş bir midenin hassas mukoza zarına hasar verebilir.

  3. Şekerler     <p>Şeker tüketmek ensülin seviyemizi artırır ve sonuç olarak "yeni uyanmış" olan pankreasımızı zorlar.<p>    Sabah aç karnına şeker tüketmek diyabet hastalığına neden olabilir. Özellikle çocuklarınıza sadece kahvaltıdan sonra şeker yemesine izin verin.

    Şekerler

    Şeker tüketmek ensülin seviyemizi artırır ve sonuç olarak "yeni uyanmış" olan pankreasımızı zorlar.

    Sabah aç karnına şeker tüketmek diyabet hastalığına neden olabilir. Özellikle çocuklarınıza sadece kahvaltıdan sonra şeker yemesine izin verin.

  4. Domatesler yüksek seviyede tanen asidi içerir ve tüketildiğinde mide asidinin artmasına neden olur. Midedeki bu asit artışı mide ülserine yol açabilir.

    Domatesler yüksek seviyede tanen asidi içerir ve tüketildiğinde mide asidinin artmasına neden olur. Midedeki bu asit artışı mide ülserine yol açabilir.

  5. Çiğ sebzeler zengin amino asit kaynağıdır. Ancak açken tüketildiğinde mide yanması, gaz ve mide ağrısına neden olabilirler.

    Çiğ sebzeler zengin amino asit kaynağıdır. Ancak açken tüketildiğinde mide yanması, gaz ve mide ağrısına neden olabilirler.

  6. Mideniz boşken muz yediğinizde kanınızdaki magnezyum miktarında ciddi bir artış olur. Bu artış kalbinize zarar verebilir.

    Mideniz boşken muz yediğinizde kanınızdaki magnezyum miktarında ciddi bir artış olur. Bu artış kalbinize zarar verebilir.

  7. Baharatlar  <p>   Baharatlı yemekler mide mukozaya zarar ve rahatsızlık verebilir, ayrıca midenizde asit üretimini de artırır.<p>    Sonuç olarak sindirim sisteminde birçok sorun ortaya çıkabilir.

    Baharatlar

    Baharatlı yemekler mide mukozaya zarar ve rahatsızlık verebilir, ayrıca midenizde asit üretimini de artırır.

    Sonuç olarak sindirim sisteminde birçok sorun ortaya çıkabilir.

  8. Sabah gazlı içecekler içmek mukoza zarınıza zarar verebilir ve midedeki kan miktarını azaltır. Bu da, yediğiniz yemeklerin daha yavaş sindirileceği anlamına gelir.

    Sabah gazlı içecekler içmek mukoza zarınıza zarar verebilir ve midedeki kan miktarını azaltır. Bu da, yediğiniz yemeklerin daha yavaş sindirileceği anlamına gelir.

  9. Turunçgiller<p>     Turunçgiller meyve asidi bakımından zengin meyvelerdir.     Aç karnına tüketildiği zaman mide yanmasına neden olabilir.    Ayrıca mide iltihabı riskini ve hatta mide ülseri oluşma riskini de artırır.

    Turunçgiller

    Turunçgiller meyve asidi bakımından zengin meyvelerdir. Aç karnına tüketildiği zaman mide yanmasına neden olabilir. Ayrıca mide iltihabı riskini ve hatta mide ülseri oluşma riskini de artırır.

  10. Yulaf ezmesi<p>     Yulaf, mide zarınızın etrafında koruyucu bir kaplama yaratır ve hidroklorik asidin mide duvarlarına zarar vermesini önler.<p>    Yulaf aynı zamanda kolesterol düşürmeye yardımcı olan çözünebilen lifler içerir.

    Yulaf ezmesi

    Yulaf, mide zarınızın etrafında koruyucu bir kaplama yaratır ve hidroklorik asidin mide duvarlarına zarar vermesini önler.

    Yulaf aynı zamanda kolesterol düşürmeye yardımcı olan çözünebilen lifler içerir.

  11. Kara buğday sindirim sisteminizi nazikçe uyarır. Mükemmel bir protein, demir ve vitamin kaynağıdır.

    Kara buğday sindirim sisteminizi nazikçe uyarır. Mükemmel bir protein, demir ve vitamin kaynağıdır.

  12. Vücudunuzdan toksinleri ve ağır metalleri atar, bağırsak floranızı düzenler ve uzun bir süre tok tutar.

    Vücudunuzdan toksinleri ve ağır metalleri atar, bağırsak floranızı düzenler ve uzun bir süre tok tutar.

  13. Buğday tohumu<p>     2 yemek kaşığı buğday tohumu günlük E Vitamini ihtiyacınızın %15'ini ve günlük folik asit ihtiyacınızın %10'unu karşılar.  <p>  Aynı zamanda sindirim sisteminizin sorunsuzca çalışmasına yardımcı olur.

    Buğday tohumu

    2 yemek kaşığı buğday tohumu günlük E Vitamini ihtiyacınızın %15'ini ve günlük folik asit ihtiyacınızın %10'unu karşılar.

    Aynı zamanda sindirim sisteminizin sorunsuzca çalışmasına yardımcı olur.

  14. Bal   <p>  Sabah tüketildiğinde, bal vücudunuzu uyandırır ve sisteminizi güçlendirip enerji verir.<p>    Bal aynı zamanda beyin faaliyetlerinizi artırır ve iyi hissetmenizi sağlayan serotonin hormonu seviyesini yükseltir.

    Bal

    Sabah tüketildiğinde, bal vücudunuzu uyandırır ve sisteminizi güçlendirip enerji verir.

    Bal aynı zamanda beyin faaliyetlerinizi artırır ve iyi hissetmenizi sağlayan serotonin hormonu seviyesini yükseltir.

  15. Mayasız tam tahıllı ekmek<p>     Ekmekte bulunan karbonhidratlar ve diğer yararlı besinler vücudunuz için gereklidir.  <p>  Bu ürünü yemenin en iyi zamanı kahvaltıdır.

    Mayasız tam tahıllı ekmek

    Ekmekte bulunan karbonhidratlar ve diğer yararlı besinler vücudunuz için gereklidir.

    Bu ürünü yemenin en iyi zamanı kahvaltıdır.

  16. Karpuz<p>     Aç karnına karpuz yemek bol miktarda sıvı ihtiyacınızı karşılar. Buna ek olarak, göz ve kalp sağlığınız için yararlıdır.

    Karpuz

    Aç karnına karpuz yemek bol miktarda sıvı ihtiyacınızı karşılar. Buna ek olarak, göz ve kalp sağlığınız için yararlıdır.

  17. Araştırmacılar kahvaltıda yumurta tüketmenin günlük kalori alımını yarıya düşürdüğünü kanıtlamışlardır.

    Araştırmacılar kahvaltıda yumurta tüketmenin günlük kalori alımını yarıya düşürdüğünü kanıtlamışlardır.

  18. Kabuklu yemişler<p>     Kahvaltıda tüketilen badem, ceviz ya da fıstık gibi kabuklu yemişler sindirim sağlığınızı iyileştirir ve midenizin pH dengesini korur.

    Kabuklu yemişler

    Kahvaltıda tüketilen badem, ceviz ya da fıstık gibi kabuklu yemişler sindirim sağlığınızı iyileştirir ve midenizin pH dengesini korur.

  19. Son dönemlerde yapılan araştırmalara göre kahvaltıda düzenli olarak yaban mersini tüketmek hafızanızı ve metabolizmanızı güçlendirir.

    Son dönemlerde yapılan araştırmalara göre kahvaltıda düzenli olarak yaban mersini tüketmek hafızanızı ve metabolizmanızı güçlendirir.