İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İphone X Almayı Düşünenlerin Bilmesi Gereken 10 Şey

iPhone X almayı düşünenlerin bilmesi gereken 10 şey

  1. Her yıl eylül ayı Apple kullanıcılarının merakla beklediği bir dönem. Neden? Çünkü yeni iPhone’lar tanıtılacak. Apple'ın aylardır süren iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus dedikoduları ise geçtiğimiz günlerde sona erdi. Muradımıza erdik anlayacağınız.

    Her yıl eylül ayı Apple kullanıcılarının merakla beklediği bir dönem. Neden? Çünkü yeni iPhone’lar tanıtılacak. Apple'ın aylardır süren iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus dedikoduları ise geçtiğimiz günlerde sona erdi. Muradımıza erdik anlayacağınız.

  2. Apple, yeni iPhone&#8217;ların yanında Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Tiyatrosu'nda Apple Watch Series 3 ve 4K Apple TV&#8217;iyi de tanıttı. Tabii bunları çok fazla konuşan yok. Çünkü iPhone X'ten sıra gelmiyor.  <p>    Apple Ceo&#8217;su Tim Cook, her zamanki gibi sahneye çıktı iPhone X için "Gelecek 10 yılın akıllı telefonlarına yön verecek" dedi. Cook sözlerine şunları da ekledi, "İlk iPhone, 10 yıl süren teknolojide devrim yaptı ve süreç boyunca dünyayı değiştirdi. Şimdi, 10 yıl sonra, sadece önümüzdeki 10 yıl için teknolojinin yolunu belirleyecek bir ürünü ortaya çıkarmak için bugün burada toplandık.&#8221; Yani 10 yıllık geleceğin temellerini bizlere yaklaşık 1,5 saatte sundular.

    Apple, yeni iPhone’ların yanında Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Tiyatrosu'nda Apple Watch Series 3 ve 4K Apple TV’iyi de tanıttı. Tabii bunları çok fazla konuşan yok. Çünkü iPhone X'ten sıra gelmiyor.

    Apple Ceo’su Tim Cook, her zamanki gibi sahneye çıktı iPhone X için "Gelecek 10 yılın akıllı telefonlarına yön verecek" dedi. Cook sözlerine şunları da ekledi, "İlk iPhone, 10 yıl süren teknolojide devrim yaptı ve süreç boyunca dünyayı değiştirdi. Şimdi, 10 yıl sonra, sadece önümüzdeki 10 yıl için teknolojinin yolunu belirleyecek bir ürünü ortaya çıkarmak için bugün burada toplandık.” Yani 10 yıllık geleceğin temellerini bizlere yaklaşık 1,5 saatte sundular.

  3. Özelliklerini, nasıl kullanılacağı ve yaşadığı bazı sorunları sizlere kaç kere aktardım bilmiyorum. O yüzden bu konulara girmeyeceğim. Zaten iPhone X&#8217;in ön siparişine bile neredeyse bir buçuk aylık bir süre var. Bu süre içerisinde hakkında daha birçok dedikodu duyacağız.  Bunlara hazırlıklı olun.

    Özelliklerini, nasıl kullanılacağı ve yaşadığı bazı sorunları sizlere kaç kere aktardım bilmiyorum. O yüzden bu konulara girmeyeceğim. Zaten iPhone X’in ön siparişine bile neredeyse bir buçuk aylık bir süre var. Bu süre içerisinde hakkında daha birçok dedikodu duyacağız. Bunlara hazırlıklı olun.

  4. iPhone X&rsquo;i satın almadan &ouml;nce bilmeniz gereken 10 şey &nbsp;<br /> &nbsp;  1- En başta telefonun ismini açıklığa kavuşturalım. iPhone X nasıl okunur? iPhone (Ayfon) kısmı tamam da X kısmı muallak. İks, Eks, On veya Çarpı diyenler var. Evet, siz de onlardan birisiniz. Telefonun ismi iPhone&#8217;ların 10'uncu yılına ithafen iPhone X yani iPhone 10 (on). Hani Roma rakamıyla 10 olan X varya. İşte X oradan geliyor. Kapiş?<p>      2 - Telefonunuzu sürekli düşürüp kıran biriyseniz iPhone X sizin için pek uygun olmayabilir. Çünkü hem önü hem de arkası cam. Apple&#8217;ın iddiasına göre ise tamamı cam ön ve arka yüzey bir akıllı telefonun şimdiye kadar sahip olduğu en dayanıklı camdan oluşuyor. Çevresindeki paslanmaz çelikten şerit ise iPhone X&#8217;i güçlendiriyor. Biz de Apple&#8217;ın yalancısıyız. <p>      3 - iPhone X&#8217;in önü tümüyle ekran. Harfi harfine. Ekran, kameranın üst kısmındaki küçük şerit hariç, cihazın tüm yüzünü kaplıyor. Ekran çapraz olarak 5.8 inç büyüklüğünde. Bu ekranda çok güzel Narcos ya da Game of Thrones izlenir gibi geliyor.

    iPhone X’i satın almadan önce bilmeniz gereken 10 şey  
      1- En başta telefonun ismini açıklığa kavuşturalım. iPhone X nasıl okunur? iPhone (Ayfon) kısmı tamam da X kısmı muallak. İks, Eks, On veya Çarpı diyenler var. Evet, siz de onlardan birisiniz. Telefonun ismi iPhone’ların 10'uncu yılına ithafen iPhone X yani iPhone 10 (on). Hani Roma rakamıyla 10 olan X varya. İşte X oradan geliyor. Kapiş?

    2 - Telefonunuzu sürekli düşürüp kıran biriyseniz iPhone X sizin için pek uygun olmayabilir. Çünkü hem önü hem de arkası cam. Apple’ın iddiasına göre ise tamamı cam ön ve arka yüzey bir akıllı telefonun şimdiye kadar sahip olduğu en dayanıklı camdan oluşuyor. Çevresindeki paslanmaz çelikten şerit ise iPhone X’i güçlendiriyor. Biz de Apple’ın yalancısıyız.

    3 - iPhone X’in önü tümüyle ekran. Harfi harfine. Ekran, kameranın üst kısmındaki küçük şerit hariç, cihazın tüm yüzünü kaplıyor. Ekran çapraz olarak 5.8 inç büyüklüğünde. Bu ekranda çok güzel Narcos ya da Game of Thrones izlenir gibi geliyor.

  5. 4 - Şöyle de bir durum var. Evet ekranı çok güzel ama bunun için ana ekran tuşundan vazgeçildi. Ne yazık ki artık fiziksel bir ev düğmesi iPhone X&#8217;te yok. Bunun yerine kullanıcılar, ana ekrana dönmek veya uygulamalar arasında geçiş yapmak için ekranın altından hızlıca yukarı doğru kaydırabilirler.    <p>  5 - Apple'ın diğer iPhone'ları, cihazı ve birçok uygulamayı parmağınızı okutarak kilidinizi açmanızı sağlıyor. iPhone X ise farklı bir şey sunuyor: Yüzünüzü taratarak kilidinizi açma. Diğer adıyla Face ID.   <p>    Apple'ın dünya çapındaki pazarlama SVP'si Phil Schiller, bunu "akıllı telefonlarımızın kilidini açıp hassas bilgilerimizi nasıl koruduğumuzun geleceği" olarak nitelendirdi. Bunu başarmak için Apple, yüzlerin matematiksel bir modelini oluşturmada kızılötesi, nokta projektör ve sinir ağlarına dayanan yeni bir kamera sistemi kullanıyor.    Her ne kadar bu teknoloji tanıtım sırasında çalışmasa da gelecek güncellemelerle düzeltileceğini düşünüyorum.

    4 - Şöyle de bir durum var. Evet ekranı çok güzel ama bunun için ana ekran tuşundan vazgeçildi. Ne yazık ki artık fiziksel bir ev düğmesi iPhone X’te yok. Bunun yerine kullanıcılar, ana ekrana dönmek veya uygulamalar arasında geçiş yapmak için ekranın altından hızlıca yukarı doğru kaydırabilirler.

    5 - Apple'ın diğer iPhone'ları, cihazı ve birçok uygulamayı parmağınızı okutarak kilidinizi açmanızı sağlıyor. iPhone X ise farklı bir şey sunuyor: Yüzünüzü taratarak kilidinizi açma. Diğer adıyla Face ID.

    Apple'ın dünya çapındaki pazarlama SVP'si Phil Schiller, bunu "akıllı telefonlarımızın kilidini açıp hassas bilgilerimizi nasıl koruduğumuzun geleceği" olarak nitelendirdi. Bunu başarmak için Apple, yüzlerin matematiksel bir modelini oluşturmada kızılötesi, nokta projektör ve sinir ağlarına dayanan yeni bir kamera sistemi kullanıyor. Her ne kadar bu teknoloji tanıtım sırasında çalışmasa da gelecek güncellemelerle düzeltileceğini düşünüyorum.

  6. 6 - Animoji ile emojiler birer animasyon haline geliyor. Yüzünüzü üç boyutlu tarayan cihaz, sizi bir emojiye dönüştürüyor. Yani konuşan bir panda, tek boynuzlu at veya robot olabilirsiniz. Kullanmak için sabırsızlanıyorum.  <p>    7 - Apple, iPhone X'in iPhone 7'den 2 saat daha fazla pil ömrü sunduğunu söylüyor. Fakat Cupertino&#8217;lu şirket cihazın batarya kapasitesi hakkında bilgi vermedi. Bu sürenin ne kadar doğru olduğunu iPhone X piyasaya çıktıktan sonra öğreneceğiz.

    6 - Animoji ile emojiler birer animasyon haline geliyor. Yüzünüzü üç boyutlu tarayan cihaz, sizi bir emojiye dönüştürüyor. Yani konuşan bir panda, tek boynuzlu at veya robot olabilirsiniz. Kullanmak için sabırsızlanıyorum.

    7 - Apple, iPhone X'in iPhone 7'den 2 saat daha fazla pil ömrü sunduğunu söylüyor. Fakat Cupertino’lu şirket cihazın batarya kapasitesi hakkında bilgi vermedi. Bu sürenin ne kadar doğru olduğunu iPhone X piyasaya çıktıktan sonra öğreneceğiz.

  7. 8 - iPhone X sadece iki renkte geliyor: Gümüş ve uzay gri. iPhone 8 ve 8 Plus bunların yanında altın renklerini de sunuyor.  <p>    9 - iPhone ve Android&#8217;in ilk kez bir konuda ortak noktada buluştuğu yere geldik. iPhone X, 8 ve 8 Plus gibi kablosuz şarj desteği sunuyor. Apple, kablosuz Qi teknolojisini en son cihazlarına ekleyerek en iyi şeyi yapmış olabilir. AirPower adlı kablosuz şarj cihazı Apple Watch, iPhone X ve AirPod&#8217;u aynı anda şarj edebilecek.

    8 - iPhone X sadece iki renkte geliyor: Gümüş ve uzay gri. iPhone 8 ve 8 Plus bunların yanında altın renklerini de sunuyor.

    9 - iPhone ve Android’in ilk kez bir konuda ortak noktada buluştuğu yere geldik. iPhone X, 8 ve 8 Plus gibi kablosuz şarj desteği sunuyor. Apple, kablosuz Qi teknolojisini en son cihazlarına ekleyerek en iyi şeyi yapmış olabilir. AirPower adlı kablosuz şarj cihazı Apple Watch, iPhone X ve AirPod’u aynı anda şarj edebilecek.

  8. 10 - Dikkate değer bir gecikme var. iPhone 8 ve 8 Plus bu ay satışa çıkarken, iPhone X 27 Ekim'e kadar ön sipariş için kullanılamayacak. iPhone X, 3 Kasım Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.<p>      BONUS: iPhone X, bu zamana kadar satışa sunulan en pahalı iPhone modeli olarak karşımıza çıkıyor. 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak olan iPhone X&#8217;in ülkemize giriş fiyatı yüksek ihtimalle 5500 ila 6 bin TL arasında olacak. Hatta iPhone X geçtiğimiz günlerde 6 bin TL&#8217;den ön siparişe sunuldu ancak daha sonra fiyat kaldırıldı. Yani tahminim doğru çıktı :)

    10 - Dikkate değer bir gecikme var. iPhone 8 ve 8 Plus bu ay satışa çıkarken, iPhone X 27 Ekim'e kadar ön sipariş için kullanılamayacak. iPhone X, 3 Kasım Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.

    BONUS: iPhone X, bu zamana kadar satışa sunulan en pahalı iPhone modeli olarak karşımıza çıkıyor. 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak olan iPhone X’in ülkemize giriş fiyatı yüksek ihtimalle 5500 ila 6 bin TL arasında olacak. Hatta iPhone X geçtiğimiz günlerde 6 bin TL’den ön siparişe sunuldu ancak daha sonra fiyat kaldırıldı. Yani tahminim doğru çıktı :)