İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Telefonunuz Bu Akşamdan İtibaren Değişiyor

iOS 11 bu akşam çıkıyor! Peki neler değişecek? Mutlaka indirin!

  1. Bu akşam iPhone'lar değişiyor, yüklediğiniz anda bakın ne değişiklikler göreceksiniz? iPhone'unuza kurabilecek misiniz, yoksa Apple'ın ölüme terk ettiği cihazlar listesinde misiniz? Yüklemeden önce mutlaka okuyun!

    Bu akşam iPhone'lar değişiyor, yüklediğiniz anda bakın ne değişiklikler göreceksiniz? iPhone'unuza kurabilecek misiniz, yoksa Apple'ın ölüme terk ettiği cihazlar listesinde misiniz? Yüklemeden önce mutlaka okuyun!

  2. Kurulum işlemi, ‘otomatik kurulum’ seçeneği sayesinde çok daha hızlı bir hale geldi. Eğer başka bir iOS 11 yüklü cihazınız varsa tercihlerinizi, şifrelerinizi, iCloud ayarlarını ve daha fazlasını senkronize etmek artık çok kolay.

    Kurulum işlemi, ‘otomatik kurulum’ seçeneği sayesinde çok daha hızlı bir hale geldi. Eğer başka bir iOS 11 yüklü cihazınız varsa tercihlerinizi, şifrelerinizi, iCloud ayarlarını ve daha fazlasını senkronize etmek artık çok kolay.

  3. App Store tasarımı her ne kadar gecikmiş olsa da iOS 11 ile birlikte değişiyor. Artık uygulama mağazasında gezinmek ve yeni bir uygulama keşfetmek çok daha kolay. Ayrıca App Store, ilgi alanlarınıza göre size uygulama tercihleri sunacak.

    App Store tasarımı her ne kadar gecikmiş olsa da iOS 11 ile birlikte değişiyor. Artık uygulama mağazasında gezinmek ve yeni bir uygulama keşfetmek çok daha kolay. Ayrıca App Store, ilgi alanlarınıza göre size uygulama tercihleri sunacak.

  4. Siri artık birçok dilde çeviri yapabilme yeteneğine sahip. Üstelik bu dil sayısı ilerleyen zamanlarda daha da artacak. Ayrıca canınız sıkıldığında Siri’ye ‘sevdiğim bir şeyler çal’ diyerek Apple Müzik’ten şarkılar çalmasını sağlayabilirsiniz.

    Siri artık birçok dilde çeviri yapabilme yeteneğine sahip. Üstelik bu dil sayısı ilerleyen zamanlarda daha da artacak. Ayrıca canınız sıkıldığında Siri’ye ‘sevdiğim bir şeyler çal’ diyerek Apple Müzik’ten şarkılar çalmasını sağlayabilirsiniz.

  5. Artık Siri’den bir şey istediğinizde söylemek yerine yazabilirsiniz. Bunun için ayarlardan Siri’ye gidin ve ‘Siri’ye yaz’ ayarını etkinleştirin.

    Artık Siri’den bir şey istediğinizde söylemek yerine yazabilirsiniz. Bunun için ayarlardan Siri’ye gidin ve ‘Siri’ye yaz’ ayarını etkinleştirin.

  6. iOS 11 ile birlikte Apple kullanıcıları arttırılmış gerçeklik oyunlarının ve uygulamalarının keyfine varacaklar. Apple, iPhone X’un tanıtımı sırasında bir arttırılmış gerçeklik oyununu tanıttı bile.

    iOS 11 ile birlikte Apple kullanıcıları arttırılmış gerçeklik oyunlarının ve uygulamalarının keyfine varacaklar. Apple, iPhone X’un tanıtımı sırasında bir arttırılmış gerçeklik oyununu tanıttı bile.

  7. Canlı fotoğraflara yeni gelen özellikler ile artık kısa video klipler çekebilir ve Instagram'ın Boomerang tarzında döngüler oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için kamerada canlı fotoğraflara geldikten sonra seçeneklerden istediğiniz modu seçebilirsiniz.

    Canlı fotoğraflara yeni gelen özellikler ile artık kısa video klipler çekebilir ve Instagram'ın Boomerang tarzında döngüler oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için kamerada canlı fotoğraflara geldikten sonra seçeneklerden istediğiniz modu seçebilirsiniz.

  8. iOS 11 ile birlikte ister fotoğraf çekimi sırasında ister sonrasında normalden çok daha canlı ve etkileyici fotoğraflar elde edebilirsiniz. ‘Canlı’ ya da ‘dramatik’ gibi efektler sayesinde fotoğrafınızı minimum çaba ile maksimum kaliteye getirebilirsiniz.

    iOS 11 ile birlikte ister fotoğraf çekimi sırasında ister sonrasında normalden çok daha canlı ve etkileyici fotoğraflar elde edebilirsiniz. ‘Canlı’ ya da ‘dramatik’ gibi efektler sayesinde fotoğrafınızı minimum çaba ile maksimum kaliteye getirebilirsiniz.

  9. Kamera uygulamasındaki en büyük değişiklerden biri de şüphesiz ki üçüncü parti bir uygulamaya ihtiyaç duymadan Apple kamerası ile QR kod taraması yapabilmek olacak.

    Kamera uygulamasındaki en büyük değişiklerden biri de şüphesiz ki üçüncü parti bir uygulamaya ihtiyaç duymadan Apple kamerası ile QR kod taraması yapabilmek olacak.

  10. Enteresan fakat faydalı bir özellik. Artık iMessage üzerinden Apple Pay ile bir arkadaşınıza para gönderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken miktarı girdikten sonra kartınızı seçmeniz ve ‘gönder’e tıklamanız.

    Enteresan fakat faydalı bir özellik. Artık iMessage üzerinden Apple Pay ile bir arkadaşınıza para gönderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken miktarı girdikten sonra kartınızı seçmeniz ve ‘gönder’e tıklamanız.

  11. Bu özellik aslında uzun zamandır iOS’un içinde gömülüydü fakat ancak iOS 11 ile birlikte kullanılabilir hale geldi. Emoji simgesinin üzerinde parmağınızı basılı tutun, ardından klavyeyi istediğiniz boyuta ayarlayın. Bu kadar kolay. Klavyeyi eski haline getirmek için işlemi tekrarlayabilirsiniz.

    Bu özellik aslında uzun zamandır iOS’un içinde gömülüydü fakat ancak iOS 11 ile birlikte kullanılabilir hale geldi. Emoji simgesinin üzerinde parmağınızı basılı tutun, ardından klavyeyi istediğiniz boyuta ayarlayın. Bu kadar kolay. Klavyeyi eski haline getirmek için işlemi tekrarlayabilirsiniz.

  12. iOS 11’de bir ekran görüntüsü aldığınızda, aldığınız sahne bir süre sol altta küçük bir pencere halinde durur. İşlem yapmadığınız takdirde kaybolur ve ekran görüntüsü aldığınız haliyle kaydedilir. Fakat eğer pencerenin üzerine tıklarsanız ekran görüntüsü açılır ve üzerine yazı yazabilir ya da çizim yapabilirsiniz.

    iOS 11’de bir ekran görüntüsü aldığınızda, aldığınız sahne bir süre sol altta küçük bir pencere halinde durur. İşlem yapmadığınız takdirde kaybolur ve ekran görüntüsü aldığınız haliyle kaydedilir. Fakat eğer pencerenin üzerine tıklarsanız ekran görüntüsü açılır ve üzerine yazı yazabilir ya da çizim yapabilirsiniz.

  13. iOS 11 ile birlikte Apple Haritalar, bulunduğunuz şeritleri algılayarak size hız sınırlarını bildirecek ve gitmek istediğiniz yere göre sizi geçmeniz gereken şeride yönlendirecek. Ayrıca havaalanları, alışveriş merkezleri gibi büyük yapıların içerisindeki bölümlerin yerlerini tabela takip etmek zorunda kalmadan haritalar üzerinden öğrenebileceksiniz.

    iOS 11 ile birlikte Apple Haritalar, bulunduğunuz şeritleri algılayarak size hız sınırlarını bildirecek ve gitmek istediğiniz yere göre sizi geçmeniz gereken şeride yönlendirecek. Ayrıca havaalanları, alışveriş merkezleri gibi büyük yapıların içerisindeki bölümlerin yerlerini tabela takip etmek zorunda kalmadan haritalar üzerinden öğrenebileceksiniz.

  14. iOS 11’de ‘haberler’ uygulaması yenilenmedi. Fakat Apple’ın söylediğine göre artık ilgi alanımıza göre haberler göreceğiz. Artık Haberler’e girdiğimizde, önceden okuduğumuz haberlere göre daha kişiselleştirilmiş bir haber listesi göreceğiz.

    iOS 11’de ‘haberler’ uygulaması yenilenmedi. Fakat Apple’ın söylediğine göre artık ilgi alanımıza göre haberler göreceğiz. Artık Haberler’e girdiğimizde, önceden okuduğumuz haberlere göre daha kişiselleştirilmiş bir haber listesi göreceğiz.

  15. iOS 11’deki en önemli yeniliklerden biri de Kontrol Merkezi'nde. Uzun yıllardır kontrol merkezi minimal bir tasarıma sahip ve pratik gibi görünse de hücresel veri gibi çok sık kullanılan bir seçenek için bile ayarlara gitmemizi gerektiriyordu. iOS 11 ile birlikte kontrol merkezi tamamen yenilendi ve artık kullanıcılar istedikleri gibi kişiselleştirebilecekler.

    iOS 11’deki en önemli yeniliklerden biri de Kontrol Merkezi'nde. Uzun yıllardır kontrol merkezi minimal bir tasarıma sahip ve pratik gibi görünse de hücresel veri gibi çok sık kullanılan bir seçenek için bile ayarlara gitmemizi gerektiriyordu. iOS 11 ile birlikte kontrol merkezi tamamen yenilendi ve artık kullanıcılar istedikleri gibi kişiselleştirebilecekler.

  16. iOS 11 ile birlikte ekran kaydı almak hiç olmadığı kadar kolaylaşıyor. Bir ekran kaydı yapmak istediğinizde kontrol panelini açıp ‘ekran kaydı’na dokunmanız yeterli. Yaptığınız ekran kaydı galeriye kaydolacak.

    iOS 11 ile birlikte ekran kaydı almak hiç olmadığı kadar kolaylaşıyor. Bir ekran kaydı yapmak istediğinizde kontrol panelini açıp ‘ekran kaydı’na dokunmanız yeterli. Yaptığınız ekran kaydı galeriye kaydolacak.

  17. iOS 11 ile birlikte sürücüler ‘rahatsız etme’ modu sayesinde tamamen yola odaklanabilirler. Rahatsız etme modu aktif edildiğinde herhangi bir uygulamadan bildirim almazsınız. Ayrıca biri sizi aradığında yolda olduğunuzu bildiren bir mesaj otomatik olarak gönderilir.

    iOS 11 ile birlikte sürücüler ‘rahatsız etme’ modu sayesinde tamamen yola odaklanabilirler. Rahatsız etme modu aktif edildiğinde herhangi bir uygulamadan bildirim almazsınız. Ayrıca biri sizi aradığında yolda olduğunuzu bildiren bir mesaj otomatik olarak gönderilir.

  18. iOS 11’de bildirim merkezi ile kilit ekranı tamamen birleşiyor. Artık eski bildirimlerinizi liste halinde görmek için ekranı aşağı kaydırmanız yeterli. Ayrıca bildirimleri kontrol etmek de son derece kolaylaşıyor. Bir bildirimi açmak için sağa, silmek için sola kaydırmanız yeterli.

    iOS 11’de bildirim merkezi ile kilit ekranı tamamen birleşiyor. Artık eski bildirimlerinizi liste halinde görmek için ekranı aşağı kaydırmanız yeterli. Ayrıca bildirimleri kontrol etmek de son derece kolaylaşıyor. Bir bildirimi açmak için sağa, silmek için sola kaydırmanız yeterli.

  19. iOS 11 ile birlikte ‘işe yaramaz’ iCoud Drive’ın yerini ‘dosyalar’ uygulaması alıyor. Dosyalar uygulaması sayesinde cihazdaki, iCloud’daki hatta üçüncü parti bir uygulamadaki dosyalarınıza bilgisayarlardaki gibi kolayca ulaşabilirsiniz.

    iOS 11 ile birlikte ‘işe yaramaz’ iCoud Drive’ın yerini ‘dosyalar’ uygulaması alıyor. Dosyalar uygulaması sayesinde cihazdaki, iCloud’daki hatta üçüncü parti bir uygulamadaki dosyalarınıza bilgisayarlardaki gibi kolayca ulaşabilirsiniz.

  20. Artık ücretli bir Apple Müzik üyesiyseniz, bir Apple Müzik profili oluşturarak son oynatılan parçaları, albümleri, çalma listelerini ve sevdiğiniz müzik türlerini arkadaşlarınızla çok daha kolay paylaşabilirsiniz.

    Artık ücretli bir Apple Müzik üyesiyseniz, bir Apple Müzik profili oluşturarak son oynatılan parçaları, albümleri, çalma listelerini ve sevdiğiniz müzik türlerini arkadaşlarınızla çok daha kolay paylaşabilirsiniz.

  21. Rakamlar, harfler, simgeler… Yazı yazarken kullandığımız pek çok karakter var ve bir dokunmatik ekranda yazı yazarken bunların hepsine ulaşmak için farklı klavye sayfalarına gidip zaman kaybediyoruz. Artık iPad kullanıcıları bir harfin üzerine gelip hızlıca aşağı sürükleyerek o harfe atanmış bir simge ya da rakama ulaşabilirler. Bu özellik istenilmediği takdirde klavye ayarlarından kapatılabiliyor.

    Rakamlar, harfler, simgeler… Yazı yazarken kullandığımız pek çok karakter var ve bir dokunmatik ekranda yazı yazarken bunların hepsine ulaşmak için farklı klavye sayfalarına gidip zaman kaybediyoruz. Artık iPad kullanıcıları bir harfin üzerine gelip hızlıca aşağı sürükleyerek o harfe atanmış bir simge ya da rakama ulaşabilirler. Bu özellik istenilmediği takdirde klavye ayarlarından kapatılabiliyor.

  22. iOS 11 ile birlikte gelen yeni doküman tarayıcısında dokümanlarınızı tarayabilir, üzerinde istediğiniz gibi oynamalar yapabilir ve daha sonra kaydedebilir ya da paylaşabilirsiniz. Hatta isterseniz Apple Pencil ile imzalayabilirsiniz.

    iOS 11 ile birlikte gelen yeni doküman tarayıcısında dokümanlarınızı tarayabilir, üzerinde istediğiniz gibi oynamalar yapabilir ve daha sonra kaydedebilir ya da paylaşabilirsiniz. Hatta isterseniz Apple Pencil ile imzalayabilirsiniz.

  23. iOS 11 ile birlikte Apple Pencil da yeni yeteneklere kavuşuyor. Artık bir PDF üzerinde çizimler yapabilir ya da açıklamalar ekleyebilirsiniz. Ayrıca artık Apple Pencil ile kilit ekranı üzerine notlar alabilirsiniz.

    iOS 11 ile birlikte Apple Pencil da yeni yeteneklere kavuşuyor. Artık bir PDF üzerinde çizimler yapabilir ya da açıklamalar ekleyebilirsiniz. Ayrıca artık Apple Pencil ile kilit ekranı üzerine notlar alabilirsiniz.

  24. iPad’e gelen bir başka özellik de öge sürükleme olacak. Artık pencereyi ikiye böldüğünüz sırada bir uygulamadan diğerine ögeleri sürükleyerek taşıyabileceksiniz.

    iPad’e gelen bir başka özellik de öge sürükleme olacak. Artık pencereyi ikiye böldüğünüz sırada bir uygulamadan diğerine ögeleri sürükleyerek taşıyabileceksiniz.

  25. iOS 11 ile birlikte iPad’ler tıpkı Mac’lerde olduğu gibi bir uygulama istasyonuna kavuşuyorlar. Uygulama istasyonunu açtığınızda istediğiniz uygulamayı başlatabilir, kontrol merkezine erişebilir ya da arka planda çalışan uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz.

    iOS 11 ile birlikte iPad’ler tıpkı Mac’lerde olduğu gibi bir uygulama istasyonuna kavuşuyorlar. Uygulama istasyonunu açtığınızda istediğiniz uygulamayı başlatabilir, kontrol merkezine erişebilir ya da arka planda çalışan uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz.

  26. Peki bu akşam kimler iOS 11'i telefonlarına kurabilecek?    iPhone 7'si olanlar...

    Peki bu akşam kimler iOS 11'i telefonlarına kurabilecek? iPhone 7'si olanlar...

  27. iPhone 7 Plus

    iPhone 7 Plus

  28. iPhone 6S

    iPhone 6S

  29. iPhone 6S Plus

    iPhone 6S Plus

  30. iPhone 6

    iPhone 6

  31. iPhone 6 Plus

    iPhone 6 Plus

  32. iPhone SE

    iPhone SE

  33. iPhone 5S

    iPhone 5S

  34. iPhone 5C ve öncesi iPhone'lar iOS 11 güncellemelesi alamayacak.

    iPhone 5C ve öncesi iPhone'lar iOS 11 güncellemelesi alamayacak.