Keyifle İzleyebileceğiniz 6 Hint Filmi

Keyifle izleyebileceğiniz 6 Hint filmi

  1. 3 Idiots (3 Aptal)  <p>  Bollywood'un önemli yapımlarından birisi olan 3 Aptal, 2009 yılında çekildi. Aslen bir sistem eleştirisi olan bu yapım, üç mühendislik öğrencisinin hayatını anlatıyor. Yayına girdiği ilk andan itibaren hasılat rekorları kıran ve hala izlenmeye devam eden bu filmde Aamir Khan, Boman Irani, Kareena Kapoor gibi önemli oyuncular yer alıyor.

    3 Idiots (3 Aptal)

    Bollywood'un önemli yapımlarından birisi olan 3 Aptal, 2009 yılında çekildi. Aslen bir sistem eleştirisi olan bu yapım, üç mühendislik öğrencisinin hayatını anlatıyor. Yayına girdiği ilk andan itibaren hasılat rekorları kıran ve hala izlenmeye devam eden bu filmde Aamir Khan, Boman Irani, Kareena Kapoor gibi önemli oyuncular yer alıyor.

  2. PK<p>  Başarılı yönetmen Rajkumar Hirani tarafından çekilen bu filmde, başrolü Anushka Sharma ve Sanjay Dutt paylaşıyor. P.K ilginç sorular sorar, insanlar bu sorular karşısında kendilerine dönerler. Bu yüzden bu filmin manevi gücü oldukça yüksektir.

    PK

    Başarılı yönetmen Rajkumar Hirani tarafından çekilen bu filmde, başrolü Anushka Sharma ve Sanjay Dutt paylaşıyor. P.K ilginç sorular sorar, insanlar bu sorular karşısında kendilerine dönerler. Bu yüzden bu filmin manevi gücü oldukça yüksektir.

  3. Black Friday<p>  Kay Kay Menon, Pavan Malhotra, Aditya Shrivastava gibi önemli oyuncuların yer aldığı Black Friday, 1993 Bombay saldırılarını anlatan bir kitabı baz alınarak çekildi. Filmin yönetmen koltuğunda Anurag Kashyap oturuyor.

    Black Friday

    Kay Kay Menon, Pavan Malhotra, Aditya Shrivastava gibi önemli oyuncuların yer aldığı Black Friday, 1993 Bombay saldırılarını anlatan bir kitabı baz alınarak çekildi. Filmin yönetmen koltuğunda Anurag Kashyap oturuyor.

  4. Swades: We, The People  <p>Filmin ana karakteri Mohan, NASA'da çalışmaktadır. Mohan, dadısını özlediği için Hindistan'a doğru yola çıkar. Yola çıkmasındaki amacı onu büyüten dadısına karşı vefa borcunu ödemektir. Çünkü onu Amerika'ya getirerek bakımını üstlenmek ister. Hindistan'a yolculuğunda kendi kültürünü tekrardan hatırlar, çocukluk arkadaşına aşık olur; ciddi kararlar alır.

    Swades: We, The People

    Filmin ana karakteri Mohan, NASA'da çalışmaktadır. Mohan, dadısını özlediği için Hindistan'a doğru yola çıkar. Yola çıkmasındaki amacı onu büyüten dadısına karşı vefa borcunu ödemektir. Çünkü onu Amerika'ya getirerek bakımını üstlenmek ister. Hindistan'a yolculuğunda kendi kültürünü tekrardan hatırlar, çocukluk arkadaşına aşık olur; ciddi kararlar alır.

  5. Bhaag Milkha Bhaag<p>  Ünlü sporcu Milkha Singh'in hayatını konu alan biyografik film Bhaag Milkha Bhaag, 2013 yılındaki Hindistan ve Pakistan dostluk oyunlardaki olayları konu alır. Milkha bu oyunlar katılmak istemez. Yönetmen koltuğunda Rakeysh Omprakash oturan filmde, gerçek bir başarı öyküsü anlatılıyor.

    Bhaag Milkha Bhaag

    Ünlü sporcu Milkha Singh'in hayatını konu alan biyografik film Bhaag Milkha Bhaag, 2013 yılındaki Hindistan ve Pakistan dostluk oyunlardaki olayları konu alır. Milkha bu oyunlar katılmak istemez. Yönetmen koltuğunda Rakeysh Omprakash oturan filmde, gerçek bir başarı öyküsü anlatılıyor.

  6. Rang de Basanti<p>  Aamir Khan, Sharman Joshi, Soha Ali Khan gibi önemli oyuncuların oynadığı Rang de Basanti tam tamına beş buçuk milyon dolarlık bir bütçe ile Yeni Delhi'de çekildi. Film, genç bireylerin kendi toplumlarına yabancılaşma sürecini ve milletlerin var olan tarih bilinçlerine göndermelerde bulunuyor. Ve bu durumların sonuçları ustalıkla aktarılıyor.

    Rang de Basanti

    Aamir Khan, Sharman Joshi, Soha Ali Khan gibi önemli oyuncuların oynadığı Rang de Basanti tam tamına beş buçuk milyon dolarlık bir bütçe ile Yeni Delhi'de çekildi. Film, genç bireylerin kendi toplumlarına yabancılaşma sürecini ve milletlerin var olan tarih bilinçlerine göndermelerde bulunuyor. Ve bu durumların sonuçları ustalıkla aktarılıyor.