İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kalaşnikof'un Yeni 'Silah'ı Göründü

Kalaşnikof'un yeni 'silah'ı göründü

  1. İnsanlık tarihinde en çok kişinin ölümüne neden olan silah olarak adını yazdıran AK-47'nin (Kalaşnikof) üreticisi gelişen teknoloji ile yeni bir sektöre ilk adımını geçtiğimiz aylarda atmıştı.

    İnsanlık tarihinde en çok kişinin ölümüne neden olan silah olarak adını yazdıran AK-47'nin (Kalaşnikof) üreticisi gelişen teknoloji ile yeni bir sektöre ilk adımını geçtiğimiz aylarda atmıştı.

  2. Geçtiğimiz ay ilk drone modelini tanıtan Kalashnikov Group, şimdi ise yeni hover modelinine ait görselleri paylaştı.

    Geçtiğimiz ay ilk drone modelini tanıtan Kalashnikov Group, şimdi ise yeni hover modelinine ait görselleri paylaştı.

  3. Uçan motorsiklet olarak adlandırılan modelin silahlandırılabileceği de gelen iddialar arasında.

    Uçan motorsiklet olarak adlandırılan modelin silahlandırılabileceği de gelen iddialar arasında.

  4. ABD basınında yer alan haberlerde söz konusu modelin önümüzdeki dönemde Rus ordusunun envanterine gireceği iddiasına yer veriliyor.

    ABD basınında yer alan haberlerde söz konusu modelin önümüzdeki dönemde Rus ordusunun envanterine gireceği iddiasına yer veriliyor.

  5. Kalaşnikof tüfeğinin mucidi Mihail Kalaşnikof 2013 yılında 94 yaşında hayatını kaybetmişti. Kalaşnikof, "Ben bu silahı vatanımızın savunması için tasarladım. Onu çocuk askerlerin ve çetelerin elinde görmek acı verici" demişti.

    Kalaşnikof tüfeğinin mucidi Mihail Kalaşnikof 2013 yılında 94 yaşında hayatını kaybetmişti. Kalaşnikof, "Ben bu silahı vatanımızın savunması için tasarladım. Onu çocuk askerlerin ve çetelerin elinde görmek acı verici" demişti.

  6. Mihail Kalaşnikof'un Sovyet ordusu için çalışırken, daha 20'li yaşlardayken tasarladığı ve adını verdiği silah, basit kullanımı ve etkisi nedeniyle kısa sürede büyük bir üne kavuşmuştu

    Mihail Kalaşnikof'un Sovyet ordusu için çalışırken, daha 20'li yaşlardayken tasarladığı ve adını verdiği silah, basit kullanımı ve etkisi nedeniyle kısa sürede büyük bir üne kavuşmuştu

  7. 'Soğuk Savaş' yılları boyunca birçok çatışmada kullanılan Kalaşnikof, Komünist Blok için sembol haline gelmişti.

    'Soğuk Savaş' yılları boyunca birçok çatışmada kullanılan Kalaşnikof, Komünist Blok için sembol haline gelmişti.

  8. Ancak Kalaşnikof'un ünü, Sovyetler Birliği sınırlarını aştı. Dünyadaki birçok gerilla grubu özellikle Kalaşnikof'u tercih etti.

    Ancak Kalaşnikof'un ünü, Sovyetler Birliği sınırlarını aştı. Dünyadaki birçok gerilla grubu özellikle Kalaşnikof'u tercih etti.

  9. Mozambik'in ve birçok gerilla grubunun bayrağında yer aldı. Şarkılara ilham kaynağı verdi.

    Mozambik'in ve birçok gerilla grubunun bayrağında yer aldı. Şarkılara ilham kaynağı verdi.

  10. Dünyada halen yaklaşık 100 milyon kalaşnikof tüfeği olduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde en fazla ölüme neden olan silah da Kalaşnikof.

    Dünyada halen yaklaşık 100 milyon kalaşnikof tüfeği olduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde en fazla ölüme neden olan silah da Kalaşnikof.

  11. Rusya ise, Mihail Kalaşnikof'la hep gurur duydu. 90'ıncı doğum gününde en yüksek devlet nişanı olan "Rusya'nın Kahramanı" madalyasıyla ödüllendirildi.

    Rusya ise, Mihail Kalaşnikof'la hep gurur duydu. 90'ıncı doğum gününde en yüksek devlet nişanı olan "Rusya'nın Kahramanı" madalyasıyla ödüllendirildi.

  12. Kalaşnikof, ismini taşıyan tüfeklerin ilk üretildiği fabrikada 80'li yaşlarına kadar baş tasarımcı olarak çalışmaya devam etmişti.

    Kalaşnikof, ismini taşıyan tüfeklerin ilk üretildiği fabrikada 80'li yaşlarına kadar baş tasarımcı olarak çalışmaya devam etmişti.

  13. "Ben bu silahı vatanımızın savunması için tasarladım" diyen Mihail Kalaşnikof, onu çocuk askerlerin ve çetelerin elinde görmenin her zaman kendisine acı verdiğini söylemişti.

    "Ben bu silahı vatanımızın savunması için tasarladım" diyen Mihail Kalaşnikof, onu çocuk askerlerin ve çetelerin elinde görmenin her zaman kendisine acı verdiğini söylemişti.