İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hastalıksavar 10 Tarif

Kırgınlık, öksürük ve halsizliğe deva, evde yapabileceğiniz önerilerim var!

  1. Havalar soğudu, hastalıklar başladı. Kendinizi daha iyi koruyabilmeniz için size tamamen doğal, sağlıklı ve ekonomik önerilerimiz var.

    Havalar soğudu, hastalıklar başladı. Kendinizi daha iyi koruyabilmeniz için size tamamen doğal, sağlıklı ve ekonomik önerilerimiz var.

  2. PEKMEZLİ PASTİL  <p>  5 adet karanfili, 2 adet yeni baharı havanda iyice ezip toz haline getirin. Küçük bir tencereye 1 bardak şeker yarım bardak suyu koyup, üzerine 1 çorba kaşığı limon suyu sıkın. Toz karanfil ve yeni baharı üzerine ekleyin. Yarımşar çay kaşığı acı toz biber ve toz zencefili, 2 çorba kaşığı pekmezi ekleyin. Daha acı olsun isterseniz toz biber miktarını arttırabilirsiniz. 15-20 dakika, kıvamlanıp şurup gibi olana dek kaynatın. Biraz soğuyunca pişirme kağıdı serili tepsiye kaşıkla drajeler halinde dökün. 15 dakika sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.

    PEKMEZLİ PASTİL

    5 adet karanfili, 2 adet yeni baharı havanda iyice ezip toz haline getirin. Küçük bir tencereye 1 bardak şeker yarım bardak suyu koyup, üzerine 1 çorba kaşığı limon suyu sıkın. Toz karanfil ve yeni baharı üzerine ekleyin. Yarımşar çay kaşığı acı toz biber ve toz zencefili, 2 çorba kaşığı pekmezi ekleyin. Daha acı olsun isterseniz toz biber miktarını arttırabilirsiniz. 15-20 dakika, kıvamlanıp şurup gibi olana dek kaynatın. Biraz soğuyunca pişirme kağıdı serili tepsiye kaşıkla drajeler halinde dökün. 15 dakika sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.

  3. PEKMEZLİ PASTİL  <p>İyice sertleşince kağıttan ayırıp her tarafını iyice pudra şekerleyin. Dilerseniz küçük buz kalıplarına pudra şekeri serpip onların içinde daha düzgün şekilli pastiller de yapabilirsiniz. Şifanız bol olsun.

    PEKMEZLİ PASTİL

    İyice sertleşince kağıttan ayırıp her tarafını iyice pudra şekerleyin. Dilerseniz küçük buz kalıplarına pudra şekeri serpip onların içinde daha düzgün şekilli pastiller de yapabilirsiniz. Şifanız bol olsun.

  4. ISIRAN ÖKSÜRÜK KESİCİ<p>10 tur çekme karabiber, 1 çorba kaşığı bal ve kaynar suyu karıştırıp, için. Öksürüğü durduracak ve kulaklarınızı tatlı tatlı yakacak.

    ISIRAN ÖKSÜRÜK KESİCİ

    10 tur çekme karabiber, 1 çorba kaşığı bal ve kaynar suyu karıştırıp, için. Öksürüğü durduracak ve kulaklarınızı tatlı tatlı yakacak.

  5. SICAK ZENCEFİL ÇAYI<p>Ceviz kadar zencefili rendeleyin, bir bardak su ile kaynatın. Kaynadıktan sonra 1 limonun suyunu ekleyip, için.

    SICAK ZENCEFİL ÇAYI

    Ceviz kadar zencefili rendeleyin, bir bardak su ile kaynatın. Kaynadıktan sonra 1 limonun suyunu ekleyip, için.

  6. KAYNAR TURUNÇGİL SUYU<p>  3 portakalın suyu ve 1 limonun suyunu kaynatıp, 2 portakalın kabuğunu rendeleyerek kaynatmaya devam edin. 1 çorba kaşığı bal, acı biber veya karabiber ekleyip, bekletmeden için.

    KAYNAR TURUNÇGİL SUYU

    3 portakalın suyu ve 1 limonun suyunu kaynatıp, 2 portakalın kabuğunu rendeleyerek kaynatmaya devam edin. 1 çorba kaşığı bal, acı biber veya karabiber ekleyip, bekletmeden için.

  7. ZENCEFİLLİ HAVUÇ SUYU  <p>4 havuç, 1 limon, ceviz büyüklüğünde zencefili meyve suyu sıkacağından sıkıp, afiyetle için.

    ZENCEFİLLİ HAVUÇ SUYU

    4 havuç, 1 limon, ceviz büyüklüğünde zencefili meyve suyu sıkacağından sıkıp, afiyetle için.

  8. SICAK SÜT VE PEKMEZLİ EKMEK<p>  Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. Eriyince 3 çorba kaşığı pekmez ekleyip, kıtır ekmeği üzerine koyun ve iki tarafına da iyice bulaştırın. Sıcak süt ile kıtır kıtır yiyin.

    SICAK SÜT VE PEKMEZLİ EKMEK

    Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. Eriyince 3 çorba kaşığı pekmez ekleyip, kıtır ekmeği üzerine koyun ve iki tarafına da iyice bulaştırın. Sıcak süt ile kıtır kıtır yiyin.

  9. NEFİS BİTKİ ÇAYI<p>  18 adet tarçın çubuğu, 2 çorba kaşığı kakule, 1 çorba kaşığı dört renk biber, 2 çorba kaşığı karanfili havanda dövün. Bu karışımdan 2 çorba kaşığı kadar demliğinize koyun ve 3-4 dilim taze zencefil ekleyin. En az 15 dakika kadar demleyin, ne kadar uzun demlenirse tatlar o kadar açılacaktır. Dilerseniz süt ekleyip kahve lezzetinde bir çay haline de getirebilirsiniz. Şifa niyetine..

    NEFİS BİTKİ ÇAYI

    18 adet tarçın çubuğu, 2 çorba kaşığı kakule, 1 çorba kaşığı dört renk biber, 2 çorba kaşığı karanfili havanda dövün. Bu karışımdan 2 çorba kaşığı kadar demliğinize koyun ve 3-4 dilim taze zencefil ekleyin. En az 15 dakika kadar demleyin, ne kadar uzun demlenirse tatlar o kadar açılacaktır. Dilerseniz süt ekleyip kahve lezzetinde bir çay haline de getirebilirsiniz. Şifa niyetine..

  10. KAYNAR<p>  Lohusa şerbetinin atası olan mis gibi bir kaynar tarifi vermek istiyorum. Tencereye 2 litre su koyun. İçine 1 çorba kaşığı yenibahar tohumu, ceviz büyüklüğünde havlıcan ve soyulmuş taze zencefil, 2 çubuk tarçın, 1 çorba kaşığı karanfil atın ve 1 saat kaynatın. Sonra 1 su bardağı pekmezi ekleyip 1 saat daha kaynatın. Üzerine bolca ceviz kırıp bu şekilde veya mikserde köpürttüğünüz sıcak süt ilave ederek içebilirsiniz.

    KAYNAR

    Lohusa şerbetinin atası olan mis gibi bir kaynar tarifi vermek istiyorum. Tencereye 2 litre su koyun. İçine 1 çorba kaşığı yenibahar tohumu, ceviz büyüklüğünde havlıcan ve soyulmuş taze zencefil, 2 çubuk tarçın, 1 çorba kaşığı karanfil atın ve 1 saat kaynatın. Sonra 1 su bardağı pekmezi ekleyip 1 saat daha kaynatın. Üzerine bolca ceviz kırıp bu şekilde veya mikserde köpürttüğünüz sıcak süt ilave ederek içebilirsiniz.

  11. SICAK ÇİKOLATALI SALEP<p>  Salep ısıyı insan vücudunda sanki daha uzun tutuyor. İşte hem bunu yapabilmek hem salep sevmeyenlere içirebilmek için kış gününe özel bir içecek yapmak isterseniz 2 çorba kaşığı sürülebilir çikolatanın üzerine -ister tozdan gerçek salep isterseniz de kutuda hazır saleplerden kaynamış salebi ekleyin. (Gerçek salep azaldığı için hem gelenek devam etsin hem de salepler diyerek, kutudakilerden kullanabilirsiniz.) Sonra bir karıştırıcının kenarı ile yukarı doğru çektiğinizde süslü bir salebiniz olacak.

    SICAK ÇİKOLATALI SALEP

    Salep ısıyı insan vücudunda sanki daha uzun tutuyor. İşte hem bunu yapabilmek hem salep sevmeyenlere içirebilmek için kış gününe özel bir içecek yapmak isterseniz 2 çorba kaşığı sürülebilir çikolatanın üzerine -ister tozdan gerçek salep isterseniz de kutuda hazır saleplerden kaynamış salebi ekleyin. (Gerçek salep azaldığı için hem gelenek devam etsin hem de salepler diyerek, kutudakilerden kullanabilirsiniz.) Sonra bir karıştırıcının kenarı ile yukarı doğru çektiğinizde süslü bir salebiniz olacak.

  12. AŞÇILARIN İKSİRİ  <p>Bu tarif mutfaklarda, ekipten birileri hasta olunca hemen toparlanması için yapılan bir tarif... Bizim mutfağın geleneği kaynardır ama başka mutfaklarda çalışmamız gerektiğinde bize ikram edildiğinden biz de alıştık epeyce.    Soğuk suya, kabaca doğradığınız elma, portakal, taze nane, taze zencefil ve limonu koyun ve kaynatın. Bir bardağa süzdükten sonra içine bal ekleyin. Dilerseniz tane karabiber de atabilirsiniz.

    AŞÇILARIN İKSİRİ

    Bu tarif mutfaklarda, ekipten birileri hasta olunca hemen toparlanması için yapılan bir tarif... Bizim mutfağın geleneği kaynardır ama başka mutfaklarda çalışmamız gerektiğinde bize ikram edildiğinden biz de alıştık epeyce. Soğuk suya, kabaca doğradığınız elma, portakal, taze nane, taze zencefil ve limonu koyun ve kaynatın. Bir bardağa süzdükten sonra içine bal ekleyin. Dilerseniz tane karabiber de atabilirsiniz.