İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

8 Saatlik Yolculuk 29 Dakikaya Düşüyor

8 saatlik yolculuk 29 dakikaya düşüyor

  1. ABD'li milyarder işadamı Elon Musk, yeni projesini açıkladı. Ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirmek için pek çok projeye imza atan Musk, 8 saat süren uçak yolculuğunu 29 dakikaya indirmeyi planlıyor.Hava yolculuğu için harcadığımız süre hatırı sayılır bir oranda azalabilir. Zira Elon Musk bu hayali gerçeğe dönüştürmek için geliştirdiği projesini ilk defa açıkladı.

    ABD'li milyarder işadamı Elon Musk, yeni projesini açıkladı. Ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirmek için pek çok projeye imza atan Musk, 8 saat süren uçak yolculuğunu 29 dakikaya indirmeyi planlıyor.Hava yolculuğu için harcadığımız süre hatırı sayılır bir oranda azalabilir. Zira Elon Musk bu hayali gerçeğe dönüştürmek için geliştirdiği projesini ilk defa açıkladı.

  2. CEO'su olduğu SpaceX'in BFR uzay aracının uçak yolculuklarının yerine geçebileceğini açıklayan Musk, bu araçların saate 27 bin kilometre hıza ulaşabileceğini belirtti.

    CEO'su olduğu SpaceX'in BFR uzay aracının uçak yolculuklarının yerine geçebileceğini açıklayan Musk, bu araçların saate 27 bin kilometre hıza ulaşabileceğini belirtti.

  3. Bu hızın yolcu uçaklarının hızının yaklaşık 3 katı olduğunun altını çizen Musk, bu sistem ile şu anda 8 saat süren Londra New York uçuşunun 29 dakikaya düşeceğini belirtti.

    Bu hızın yolcu uçaklarının hızının yaklaşık 3 katı olduğunun altını çizen Musk, bu sistem ile şu anda 8 saat süren Londra New York uçuşunun 29 dakikaya düşeceğini belirtti.

  4. BFR uzay aracının tek artısı yolcu uçaklarından 3 kat hızlı gitmesi değil.

    BFR uzay aracının tek artısı yolcu uçaklarından 3 kat hızlı gitmesi değil.

  5. Yörüngeye çıkacak olan araç bu sayede yerçekimsiz ortamda daha hızlı yol kat edebilecek.

    Yörüngeye çıkacak olan araç bu sayede yerçekimsiz ortamda daha hızlı yol kat edebilecek.

  6. Ancak söz konusu roketin ücretlerinin ne düzeyde olacağına dair bir bilgi ise bulunmuyor.

    Ancak söz konusu roketin ücretlerinin ne düzeyde olacağına dair bir bilgi ise bulunmuyor.