İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yanlış Bilinen Doğrular

Yanlış Bilinen Doğrular

  1. Telefonunuzu gece boyunca şarj edebilirsiniz; hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Bataryasının şarjı tamamen dolduktan sonra telefonlar şarj işlemini sonlandırır.

    Telefonunuzu gece boyunca şarj edebilirsiniz; hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Bataryasının şarjı tamamen dolduktan sonra telefonlar şarj işlemini sonlandırır.

  2. Bataryaları şarj etmeden önce tamamen ölmesini beklemek büyük bir hata. Nikel bataryaları artık kullanmıyoruz; yeni nesil pillerde böyle bir sorun yok! Boşuna beklemeyin!

    Bataryaları şarj etmeden önce tamamen ölmesini beklemek büyük bir hata. Nikel bataryaları artık kullanmıyoruz; yeni nesil pillerde böyle bir sorun yok! Boşuna beklemeyin!

  3. Uçak modunun şarj sırasında kullanılmasının faydasını biliyor musunuz?Telefonu uçuş moduna alıp şarja takarsanız 50 kat daha hızlı şarj olur.

    Uçak modunun şarj sırasında kullanılmasının faydasını biliyor musunuz?Telefonu uçuş moduna alıp şarja takarsanız 50 kat daha hızlı şarj olur.

  4. İnsan uyandığı andan itibaren beyin küçük bir ampulü yakacak kadar elektrik ürettiğini biliyor muydunuz? İşte okuyunca çok şaşıracağınız bilimsel gerçekler...

    İnsan uyandığı andan itibaren beyin küçük bir ampulü yakacak kadar elektrik ürettiğini biliyor muydunuz? İşte okuyunca çok şaşıracağınız bilimsel gerçekler...

  5. Peynir ve bitter çikolata, diş çürümesini önler.

    Peynir ve bitter çikolata, diş çürümesini önler.

  6. Dünyadaki insanların üçte ikisi hiç kar görmedi.

    Dünyadaki insanların üçte ikisi hiç kar görmedi.

  7. Çok sert hapşırırsanız kaburga kemiklerinizden biri kırılabilir.

    Çok sert hapşırırsanız kaburga kemiklerinizden biri kırılabilir.

  8. Kahve sarhoş bir insanın ayılmasına yardımcı olmaz. Hatta çoğu zaman alkolün etkisinin artmasına yol açar.

    Kahve sarhoş bir insanın ayılmasına yardımcı olmaz. Hatta çoğu zaman alkolün etkisinin artmasına yol açar.

  9. Timsahlar daha derine batabilmek için taş yutarlar.

    Timsahlar daha derine batabilmek için taş yutarlar.

  10. Çok mecbur kalmadığınız takdirde asla kar yemeyin.Vücudunuz karı eritmek için oldukça fazla enerji harcar. Susuz kaldığınız zaman sadece son çare olarak kar yiyin çünkü vücudunuz kardan su elde etmek için fazlasıyla ısı vermek zorunda kalacaktır.

    Çok mecbur kalmadığınız takdirde asla kar yemeyin.Vücudunuz karı eritmek için oldukça fazla enerji harcar. Susuz kaldığınız zaman sadece son çare olarak kar yiyin çünkü vücudunuz kardan su elde etmek için fazlasıyla ısı vermek zorunda kalacaktır.

  11. Yanan yağı asla su kullanarak söndürmeyin!   Yağ molekülleri sıcak bir tavanın ya da tencerenin hemen dibine çöker ve alevlerin çok daha yükseğe çıkmasına sebep olur. Bunun yerine ocağı kapatıp, alevin üzerini kapatarak oksijen almasını önlemelisiniz.

    Yanan yağı asla su kullanarak söndürmeyin! Yağ molekülleri sıcak bir tavanın ya da tencerenin hemen dibine çöker ve alevlerin çok daha yükseğe çıkmasına sebep olur. Bunun yerine ocağı kapatıp, alevin üzerini kapatarak oksijen almasını önlemelisiniz.

  12. Bozulmayan tek gıda baldır!

    Bozulmayan tek gıda baldır!

  13. Sivrisinek kovucu spreyler aslında sivrisineklere rahatsızlık verip yaklaşmasını engellemez. Sivrisineklerin alıcılarını bloke eder ve insanları bir anlamda gizler.

    Sivrisinek kovucu spreyler aslında sivrisineklere rahatsızlık verip yaklaşmasını engellemez. Sivrisineklerin alıcılarını bloke eder ve insanları bir anlamda gizler.

  14. İki gözünüz var ve her biri 130 milyon görme siniri hücresinden oluşuyor. Ve her bir hücrenin içinde 100 trilyon atom olduğu düşünüldüğünde bu sayı evrendeki tüm yıldızların sayısından bile daha fazla...

    İki gözünüz var ve her biri 130 milyon görme siniri hücresinden oluşuyor. Ve her bir hücrenin içinde 100 trilyon atom olduğu düşünüldüğünde bu sayı evrendeki tüm yıldızların sayısından bile daha fazla...

  15. Eğer bir kelimeyi hatırlamakta zorlanıyorsanız yumruğunuzu sıkın. Bu beyin aktivitenizin artmasına ve hafızanızı geliştirmeye yardımcı olur.

    Eğer bir kelimeyi hatırlamakta zorlanıyorsanız yumruğunuzu sıkın. Bu beyin aktivitenizin artmasına ve hafızanızı geliştirmeye yardımcı olur.

  16. Acil durumlarda bir pastel 30 dakika boyunca yanabilir.

    Acil durumlarda bir pastel 30 dakika boyunca yanabilir.