Dünyanın Gözü 'Ejder Yalçın'da!

Dünyanın gözü 'Ejder Yalçın'da!

  1. Özgün tasarıma ve sınıfında en yüksek koruma seviyesine sahip araç, farklı coğrafyalarda bulunan 3 ülke tarafından eş zamanlı test ediliyor. Yaklaşık 10 ülke tarafından değerlendirilen aracın, bu yıl birkaç ülkeye daha ihracı bekleniyor.

    Özgün tasarıma ve sınıfında en yüksek koruma seviyesine sahip araç, farklı coğrafyalarda bulunan 3 ülke tarafından eş zamanlı test ediliyor. Yaklaşık 10 ülke tarafından değerlendirilen aracın, bu yıl birkaç ülkeye daha ihracı bekleniyor.

  2. Nural Makina tarafından üretilen Ejder Yalçın 4×4 araçları Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda başarıyla görev yapıyor.

    Nural Makina tarafından üretilen Ejder Yalçın 4×4 araçları Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda başarıyla görev yapıyor.

  3. Ejder Yalçın, askeri birlikler ile güvenlik güçlerinin meskûn mahal ve kırsal alanlarda dahil olmak üzere her türlü bölgede harekat ihtiyaçlarına cevap vermek üzere geliştirilen yüksek koruma ve hareket kabiliyetine sahip, harekât sahasında kendini kanıtlamış özgün bir platformdur.

    Ejder Yalçın, askeri birlikler ile güvenlik güçlerinin meskûn mahal ve kırsal alanlarda dahil olmak üzere her türlü bölgede harekat ihtiyaçlarına cevap vermek üzere geliştirilen yüksek koruma ve hareket kabiliyetine sahip, harekât sahasında kendini kanıtlamış özgün bir platformdur.

  4. Ejder Yalçın 4×4, yüksek torka sahip dizel motoru ve tam bağımsız süspansiyon sistemi ile yüksek arazi performansı sunuyor.

    Ejder Yalçın 4×4, yüksek torka sahip dizel motoru ve tam bağımsız süspansiyon sistemi ile yüksek arazi performansı sunuyor.

  5. 4 ton taşıma kapasitesi ve özgün araç kontrol yazılımı sayesinde farklı faydalı yükler entegre edilebilmekte ve bu sayede Ejder Yalçın 4×4 platformu farklı uygulamalara yönelik olarak özelleştirilebilmektedir.

    4 ton taşıma kapasitesi ve özgün araç kontrol yazılımı sayesinde farklı faydalı yükler entegre edilebilmekte ve bu sayede Ejder Yalçın 4×4 platformu farklı uygulamalara yönelik olarak özelleştirilebilmektedir.

  6. Ejder Yalçın'ın geliştirilmesi sırasında üstün bekâ (Araç & teker üstü, motor bölmesi yangın söndürme ve infilak bastırma sistemi, Acil durum tahliye kapakları, Ön ve yan camlarda koruyucu ızgaralar) özelliklerinin yanı sıra kullanıcının operasyonel ve ergonomik ihtiyaçları da göz önünde tutuldu.

    Ejder Yalçın'ın geliştirilmesi sırasında üstün bekâ (Araç & teker üstü, motor bölmesi yangın söndürme ve infilak bastırma sistemi, Acil durum tahliye kapakları, Ön ve yan camlarda koruyucu ızgaralar) özelliklerinin yanı sıra kullanıcının operasyonel ve ergonomik ihtiyaçları da göz önünde tutuldu.

  7. El yapımı patlayıcı, mayın, roket dahil her türlü bombaya karşı yüksek koruma sağlayan Ejder 4×4 zırhlı araçlar Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin, Van, Tunceli gibi terör eylemleri açısından "kritik" illerde başarıyla görev yapıyor.

    El yapımı patlayıcı, mayın, roket dahil her türlü bombaya karşı yüksek koruma sağlayan Ejder 4×4 zırhlı araçlar Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin, Van, Tunceli gibi terör eylemleri açısından "kritik" illerde başarıyla görev yapıyor.

  8. Lastik altı ve gövdesi mayın, roket dahil tüm patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan Ejder Yalçınlar bir tim (11 kişi) kapasiteli.

    Lastik altı ve gövdesi mayın, roket dahil tüm patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan Ejder Yalçınlar bir tim (11 kişi) kapasiteli.

  9. Yüzde 60 meyilli arazide tırmanabilen zırhlı aracın lastikleri patlak gider özelliği taşıyor.

    Yüzde 60 meyilli arazide tırmanabilen zırhlı aracın lastikleri patlak gider özelliği taşıyor.

  10. Ayrıca, tüm tekerlerde çift salıncaklı tam bağımsız süspansiyon sistemi de bulunuyor.

    Ayrıca, tüm tekerlerde çift salıncaklı tam bağımsız süspansiyon sistemi de bulunuyor.

  11. 14 ton ağırlığındaki araç 120 km hıza çıkabiliyor.

    14 ton ağırlığındaki araç 120 km hıza çıkabiliyor.

  12. FARKLI SİLAH SİSTEMLERİ İLE DONATILABİLİYOR  Silah kulesine monte edilen ağır makinalı tüfek ve bomba atar içeriden joystick kol ile ateşleniyor.

    FARKLI SİLAH SİSTEMLERİ İLE DONATILABİLİYOR Silah kulesine monte edilen ağır makinalı tüfek ve bomba atar içeriden joystick kol ile ateşleniyor.

  13. Özel tim mensubu çatışmalarda kuleye çıkmadan içeriden hedefleri yaylım ateşine tutabiliyor.

    Özel tim mensubu çatışmalarda kuleye çıkmadan içeriden hedefleri yaylım ateşine tutabiliyor.

  14. Kuleye; 12.7 ya da 7.62 mm. makinalı tüfek, 24 mm. uçaksavar ile 40 mm. bomba atar yerleştiriliyor. Kulede ayrıca sis havanları sistemi mevcut.

    Kuleye; 12.7 ya da 7.62 mm. makinalı tüfek, 24 mm. uçaksavar ile 40 mm. bomba atar yerleştiriliyor. Kulede ayrıca sis havanları sistemi mevcut.

  15. Araçta gece ve gündüz görüşlü optik kamera sistemi bulunuyor.

    Araçta gece ve gündüz görüşlü optik kamera sistemi bulunuyor.

  16. Kameralara yansıyan hedefe joystick kolla nişan alınıp tam isabet sağlanıyor.

    Kameralara yansıyan hedefe joystick kolla nişan alınıp tam isabet sağlanıyor.

  17. 2 ila 10 kilometrelik alanı tarayabilen termal kameraların tesbit, teşhis ve tanıma özelliği bulunuyor.

    2 ila 10 kilometrelik alanı tarayabilen termal kameraların tesbit, teşhis ve tanıma özelliği bulunuyor.

  18. Öte yandan araç, farklı tür yakıt kullanabilmesinin (F34 , F54 ve diğer) yanı sıra -32°C ile +55°C sıcaklıkları arasında çalışabiliyor.

    Öte yandan araç, farklı tür yakıt kullanabilmesinin (F34 , F54 ve diğer) yanı sıra -32°C ile +55°C sıcaklıkları arasında çalışabiliyor.

  19. Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Koruma Sistemi

    Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Koruma Sistemi

  20. Merkezi lastik şişirme sistemi

    Merkezi lastik şişirme sistemi

  21. Soğuk iklim koşulları için ön ısıtma sistemi

    Soğuk iklim koşulları için ön ısıtma sistemi

  22. Motor ön ısıtma sistemi

    Motor ön ısıtma sistemi

  23. Göz yaşartıcı gaz dağıtım sistemi

    Göz yaşartıcı gaz dağıtım sistemi

  24. Sis havanları

    Sis havanları