İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Seslerini Çok Yakından Tanıdığınız 6 Türk Seslendirme Sanatçısı

Seslerini çok yakından tanıdığınız 6 Türk seslendirme sanatçısı

  1. İzlediğiniz yerli veya yabancı filmlerde, yabancı dizilerde, belgesellerde, çizgi filmlerde dublajları kimler yapıyor hiç merak ettiniz mi? Yabancı ülkeler için yabancı dilde oluşturulan bu yapımların bizlere ulaşmasını sağlayan, ulaştırmakla kalmayıp bazen çok yaratıcı bir şekilde özgünleştiren ve bizlere sevdiren bu seslendirme sanatçılarından bazılarına bakalım.

    İzlediğiniz yerli veya yabancı filmlerde, yabancı dizilerde, belgesellerde, çizgi filmlerde dublajları kimler yapıyor hiç merak ettiniz mi? Yabancı ülkeler için yabancı dilde oluşturulan bu yapımların bizlere ulaşmasını sağlayan, ulaştırmakla kalmayıp bazen çok yaratıcı bir şekilde özgünleştiren ve bizlere sevdiren bu seslendirme sanatçılarından bazılarına bakalım.

  2. 1- Sadettin Erbil  <p>  Soyadından tanıdınız değil mi? Ülkemizin gelmiş geçmiş en büyük troll'ü Mehmet Ali Erbil'in babasıdır.<p>    Yeşilçam filmlerinde o kadar fazla seslendirme yapmıştır ki sesini duyar duymaz tanırsınız. Ama en ünlüsü kesinlikle bu 'nıaaaahahaha' efektli kötü adam gülüşü.<p>    Erol Taş ve bilumum kötü adam seslendirmeleri ona ait.

    1- Sadettin Erbil

    Soyadından tanıdınız değil mi? Ülkemizin gelmiş geçmiş en büyük troll'ü Mehmet Ali Erbil'in babasıdır.

    Yeşilçam filmlerinde o kadar fazla seslendirme yapmıştır ki sesini duyar duymaz tanırsınız. Ama en ünlüsü kesinlikle bu 'nıaaaahahaha' efektli kötü adam gülüşü.

    Erol Taş ve bilumum kötü adam seslendirmeleri ona ait.

  3. 2- Sungun Babacan<p>Sungun Babacan'ın o kadar fazla filmde, programda ve oyunda dublajı var ki hangi birini yazalım?  <p>  En iyisi videosunda kendisi tek tek söylesin. Yakın zamanda ise onu Evim Şahane programının dış sesi olarak duyduk. Ayrıca League of Legends oyununda Lucian adlı karaktere de sesiyle can verdi.

    2- Sungun Babacan

    Sungun Babacan'ın o kadar fazla filmde, programda ve oyunda dublajı var ki hangi birini yazalım?

    En iyisi videosunda kendisi tek tek söylesin. Yakın zamanda ise onu Evim Şahane programının dış sesi olarak duyduk. Ayrıca League of Legends oyununda Lucian adlı karaktere de sesiyle can verdi.

  4. 3- Fatih Özacun<p>Kendi adıma onu hep 'komik siyahi oyuncu' karakterlerini canlandırırken hatırlıyorum.  <p>  Jackie Chan filmlerindeki eğlenceli, şakacı ve siyahi yan rol oyuncularının hepsinde onun imzası var.<p>    Yalnızca bu da değil elbette. En ünlü karakterlerinden biri de Esaretin Bedeli filminde Morgan Freeman'ı seslendirmiş olması.     League of Legends oyununda o da Warwick karakterini seslendirdi. Ve daha nice belgesel, reklam, film...

    3- Fatih Özacun

    Kendi adıma onu hep 'komik siyahi oyuncu' karakterlerini canlandırırken hatırlıyorum.

    Jackie Chan filmlerindeki eğlenceli, şakacı ve siyahi yan rol oyuncularının hepsinde onun imzası var.

    Yalnızca bu da değil elbette. En ünlü karakterlerinden biri de Esaretin Bedeli filminde Morgan Freeman'ı seslendirmiş olması. League of Legends oyununda o da Warwick karakterini seslendirdi. Ve daha nice belgesel, reklam, film...

  5. 4- Yekta Kopan<p>Kendisi artık bir televizyoncu ve spikere evrildiği için diğer isimlerden daha fazla tanınması normal.   <p>  Yüzü de bizlere en az sesi kadar tanıdık. Seslendirmeleri ise saymakla bitmez. Özellikle Jim Carrey filmlerinde ve çizgi filmlerde muhteşem işler çıkarmış biri.    Tweety'nin ezeli düşmanı Sylvester'a o peltek ve tükürüklü konuşması inanılmaz yaratıcı.

    4- Yekta Kopan

    Kendisi artık bir televizyoncu ve spikere evrildiği için diğer isimlerden daha fazla tanınması normal.

    Yüzü de bizlere en az sesi kadar tanıdık. Seslendirmeleri ise saymakla bitmez. Özellikle Jim Carrey filmlerinde ve çizgi filmlerde muhteşem işler çıkarmış biri. Tweety'nin ezeli düşmanı Sylvester'a o peltek ve tükürüklü konuşması inanılmaz yaratıcı.

  6. 5- Sezai Aydın<p>Bu listedeki isimlerden belki de en kıdemlisi ve en yaşlısı. Üstad diyebiliriz onun için.<p>    Mesela Rocky Balboa desek? O yamuk ağzıyla Adrien, Adrien diye bağırırken, ağır ağır konuşurken çıkan ses hep Sezai Aydın'a ait.  <p>  Cosby Ailesi'nde Bill Cosby'yi seslendiren de kendisi. Bill Cosby'nin o ünlü yayarak ve sündürerek konuşma stili tamamen bir Sezai Aydın eseridir.

    5- Sezai Aydın

    Bu listedeki isimlerden belki de en kıdemlisi ve en yaşlısı. Üstad diyebiliriz onun için.

    Mesela Rocky Balboa desek? O yamuk ağzıyla Adrien, Adrien diye bağırırken, ağır ağır konuşurken çıkan ses hep Sezai Aydın'a ait.

    Cosby Ailesi'nde Bill Cosby'yi seslendiren de kendisi. Bill Cosby'nin o ünlü yayarak ve sündürerek konuşma stili tamamen bir Sezai Aydın eseridir.

  7. 6- Mazlum Kiper<p>Eğer bir belgesel hayranıysanız bu sesi duymamış olmanız mümkün değil.  <p>  O bir ortamda konuşmaya başladığında ortam mutlaka belgesel halini alıyordur.

    6- Mazlum Kiper

    Eğer bir belgesel hayranıysanız bu sesi duymamış olmanız mümkün değil.

    O bir ortamda konuşmaya başladığında ortam mutlaka belgesel halini alıyordur.