Whatsapp'ta Öyle Bir Özellik Devreye Giriyor Ki...

Artık yalan yok! WhatsApp'ta öyle bir özellik devreye giriyor ki...

  1. Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp platforma yeni bir özellik entegre etti. Popüler mesajlaşma uygulaması bir süredir beklenen yeni özelliğini kullanıcılarının beğenisine sundu. WhatsApp ile bundan böyle konumunuzu gerçek zamanlı olarak kişiler listenizdeki arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz.WhatsApp, blogunda önümüzdeki haftalarda hem grup hem de bireysel sohbetlerde 'mevcut konum paylaşma' özelliğinin olacağını duyurdu.

    Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp platforma yeni bir özellik entegre etti. Popüler mesajlaşma uygulaması bir süredir beklenen yeni özelliğini kullanıcılarının beğenisine sundu. WhatsApp ile bundan böyle konumunuzu gerçek zamanlı olarak kişiler listenizdeki arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz.WhatsApp, blogunda önümüzdeki haftalarda hem grup hem de bireysel sohbetlerde 'mevcut konum paylaşma' özelliğinin olacağını duyurdu.

  2. Canlı konum paylaşımı oldukça popüler. Mart ayında Google Haritalar’ın canlı konum paylaşımı özelliğini kullanıcılara sunmasının ardında Facebook Messenger ve Snapchat aynı adımları takip etti.

    Canlı konum paylaşımı oldukça popüler. Mart ayında Google Haritalar’ın canlı konum paylaşımı özelliğini kullanıcılara sunmasının ardında Facebook Messenger ve Snapchat aynı adımları takip etti.

  3. En son olarak Telegram da canlı konum paylaşım özelliğini hem grup hem de bireysel sohbetler için getirdiğini duyurmuştu.

    En son olarak Telegram da canlı konum paylaşım özelliğini hem grup hem de bireysel sohbetler için getirdiğini duyurmuştu.

  4. WhatsApp, blogunda önümüzdeki haftalarda hem grup hem de bireysel sohbetlerde 'mevcut konum paylaşma' özelliğinin olacağını duyurdu.

    WhatsApp, blogunda önümüzdeki haftalarda hem grup hem de bireysel sohbetlerde 'mevcut konum paylaşma' özelliğinin olacağını duyurdu.

  5. Mevcut konum paylaşma özelliğini kullanmak için gönderme seçeneklerine tıkladığınızda konum seçeneğinin altında mevcut konum seçeneğini göreceksiniz.

    Mevcut konum paylaşma özelliğini kullanmak için gönderme seçeneklerine tıkladığınızda konum seçeneğinin altında mevcut konum seçeneğini göreceksiniz.

  6. Bu seçeneğe tıkladığınızda süreyi belirleyerek konumumuzu canlı olarak paylaşabileceksiniz.

    Bu seçeneğe tıkladığınızda süreyi belirleyerek konumumuzu canlı olarak paylaşabileceksiniz.

  7. Eğer bir grup sohbetinde paylaşırsanız, konumunu paylaşan herkes tek bir harita üzerinde görünecek. Gayet basit.

    Eğer bir grup sohbetinde paylaşırsanız, konumunu paylaşan herkes tek bir harita üzerinde görünecek. Gayet basit.

  8. Mevcut konum paylaşma özelliği henüz geliştirme aşamasında.

    Mevcut konum paylaşma özelliği henüz geliştirme aşamasında.

  9. WhatsApp'ın Android Beta versiyonu güncellendi. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak yeni güncellemelerle WhatsApp'a konferans arama, dinamik çıkartma ve kelime ile emoji arama özellikleri gelecek.

    WhatsApp'ın Android Beta versiyonu güncellendi. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak yeni güncellemelerle WhatsApp'a konferans arama, dinamik çıkartma ve kelime ile emoji arama özellikleri gelecek.

  10. WhatsApp’ın Android platformundaki Beta versiyonu güncellendi. Pek çok kullanıcının beklediği numara değiştirme özelliği güncelleme ile birlikte WhatsApp Beta’ya eklendi.

    WhatsApp’ın Android platformundaki Beta versiyonu güncellendi. Pek çok kullanıcının beklediği numara değiştirme özelliği güncelleme ile birlikte WhatsApp Beta’ya eklendi.

  11. Bir düğmeye dokunarak tüm telefon numaralarınızı yeni numaranıza söyleyerek sizi tek tek hepsine mesajlaşma sıkıntısından kurtarabilirsiniz.

    Bir düğmeye dokunarak tüm telefon numaralarınızı yeni numaranıza söyleyerek sizi tek tek hepsine mesajlaşma sıkıntısından kurtarabilirsiniz.

  12. Numara değişikliğini Ayarlar>Hesap>Numarayı Değiştir sayfasından yapabilirsiniz.

    Numara değişikliğini Ayarlar>Hesap>Numarayı Değiştir sayfasından yapabilirsiniz.

  13. Bunun dışında WhatsApp'a üç yeni özellik daha gelecek.

    Bunun dışında WhatsApp'a üç yeni özellik daha gelecek.

  14. WhatsApp geliştirici ekibi sesli grup sohbeti üzerinde çalışmalar yapıyor.

    WhatsApp geliştirici ekibi sesli grup sohbeti üzerinde çalışmalar yapıyor.

  15. Bir etkinlik için grup oluşturduğunuzda grup üyelerini topluca arayarak daha hızlı iletişim gerçekleştirebiileceksiniz.

    Bir etkinlik için grup oluşturduğunuzda grup üyelerini topluca arayarak daha hızlı iletişim gerçekleştirebiileceksiniz.

  16. Dinamik çıkartmalar ile birlikte ise Instagram hikayelerindeki gibi, WhatsApp durumunda veya karşı tarafa gönderilecek fotoğraflarda eğlenceli içerikler üretilebiliyor.

    Dinamik çıkartmalar ile birlikte ise Instagram hikayelerindeki gibi, WhatsApp durumunda veya karşı tarafa gönderilecek fotoğraflarda eğlenceli içerikler üretilebiliyor.

  17. Gelecek üçüncü özellik ise emoji arama özelliği.

    Gelecek üçüncü özellik ise emoji arama özelliği.

  18. Mesaj yazarken iki nokta üst üste işareti koyup aranılan emoji yazılabilecek.

    Mesaj yazarken iki nokta üst üste işareti koyup aranılan emoji yazılabilecek.

  19. Örneğin :monkey yazarak maymun ile ilgili emojiler görüntülenebilecek.

    Örneğin :monkey yazarak maymun ile ilgili emojiler görüntülenebilecek.

  20. Uygulamanın Google Play Store sayfası altında bulunan "Beta test kullanıcısı olun" butonu ile WhatsApp Android Beta'ya kayıt olabilirsiniz.

    Uygulamanın Google Play Store sayfası altında bulunan "Beta test kullanıcısı olun" butonu ile WhatsApp Android Beta'ya kayıt olabilirsiniz.

  21. WhatsApp, telefon numaranızı değiştirme işlemini biraz daha stressiz hale getiren yeni bir özellik duyurdu. Bir düğmeye dokunarak tüm telefon numaralarınızı yeni numaranıza söyleyerek sizi tek tek hepsine mesajlaşma sıkıntısından kurtarabilirsiniz.

    WhatsApp, telefon numaranızı değiştirme işlemini biraz daha stressiz hale getiren yeni bir özellik duyurdu. Bir düğmeye dokunarak tüm telefon numaralarınızı yeni numaranıza söyleyerek sizi tek tek hepsine mesajlaşma sıkıntısından kurtarabilirsiniz.

  22. WhatsApp'ta artık tek bir düğmeye dokunarak, listenizdeki herkese yeni numaranızı göndermek mümkün.

    WhatsApp'ta artık tek bir düğmeye dokunarak, listenizdeki herkese yeni numaranızı göndermek mümkün.

  23. Herkesin bu değişiklikten haberdar olmasını istemiyorsanız, otomatik olarak gönderilecek mesajın kimlere ulaşacağını elle seçebiliyorusunuz.

    Herkesin bu değişiklikten haberdar olmasını istemiyorsanız, otomatik olarak gönderilecek mesajın kimlere ulaşacağını elle seçebiliyorusunuz.

  24. Bütün grup sohbetlerinize ise otomatik olarak bildirim gönderiliyor.

    Bütün grup sohbetlerinize ise otomatik olarak bildirim gönderiliyor.

  25. Özellik, Android için WhatsApp beta sürümünde varsayılan olarak etkinleştirildiğini söyleyen WABetaInfo tarafından fark edildi. Ayrıca, uygulamanın iOS sürümüne de bu özellik geliyor.

    Özellik, Android için WhatsApp beta sürümünde varsayılan olarak etkinleştirildiğini söyleyen WABetaInfo tarafından fark edildi. Ayrıca, uygulamanın iOS sürümüne de bu özellik geliyor.

  26. WhatsApp'da numaranızla ilgili olarak sohbet ettiğiniz birini bilgilendirmek için bu özelliği kullandığınızda, sohbetteki eski mesajlar otomatik olarak yeni numaranızla ilişkili WhatsApp hesabına aktarılıyor.

    WhatsApp'da numaranızla ilgili olarak sohbet ettiğiniz birini bilgilendirmek için bu özelliği kullandığınızda, sohbetteki eski mesajlar otomatik olarak yeni numaranızla ilişkili WhatsApp hesabına aktarılıyor.

  27. Bunu yapmazsanız, iletiler aktarılmaz ve karşı taraf eski numaranızı hala kullandığınızı varsayar.

    Bunu yapmazsanız, iletiler aktarılmaz ve karşı taraf eski numaranızı hala kullandığınızı varsayar.

  28. WhatsApp'ın normal sürümünde, Ayarlar, Hesaplar ve Numarayı Değiştir'e giderek numaranızı güncelleyebilirsiniz.

    WhatsApp'ın normal sürümünde, Ayarlar, Hesaplar ve Numarayı Değiştir'e giderek numaranızı güncelleyebilirsiniz.

  29. Android'de, yalnızca grup sohbetlerine otomatik olarak numaralarınız değişir ancak iOS'ta henüz böyle bir özellik yok.

    Android'de, yalnızca grup sohbetlerine otomatik olarak numaralarınız değişir ancak iOS'ta henüz böyle bir özellik yok.

  30. WhatsApp, "Sorunsuz bir mesajlaşma deneyimi için, numaralarınızın bu sürece başlamadan önce değişeceğini kişilerinize bildirin" diye belirtiyor.

    WhatsApp, "Sorunsuz bir mesajlaşma deneyimi için, numaralarınızın bu sürece başlamadan önce değişeceğini kişilerinize bildirin" diye belirtiyor.

  31. Yeni otomatik numara değiştirme özelliği, resmen çıkınca işleri daha pürüzsüz hale getirecek.

    Yeni otomatik numara değiştirme özelliği, resmen çıkınca işleri daha pürüzsüz hale getirecek.

  32. Bu özellik sadece WhatsApp'ın beta sürümüne eklendiğinden Android için WhatsApp Beta sürümüne kayıt olmanız gerekiyor.

    Bu özellik sadece WhatsApp'ın beta sürümüne eklendiğinden Android için WhatsApp Beta sürümüne kayıt olmanız gerekiyor.

  33. WhatsApp'ta bulunan bir açık, çevrim içi olma zamanınızı üçüncü kişilere iletiyor. Yazılım mühendisi Robert Heaton, zararlı yabancılar tarafından iki WhatsApp kullanıcısı birbirlerine mesaj gönderdikleri zaman ve uyku halindeyken bunu anlamaya olanak tanıyan bir güvenlik açığı ortaya çıkardı.

    WhatsApp'ta bulunan bir açık, çevrim içi olma zamanınızı üçüncü kişilere iletiyor. Yazılım mühendisi Robert Heaton, zararlı yabancılar tarafından iki WhatsApp kullanıcısı birbirlerine mesaj gönderdikleri zaman ve uyku halindeyken bunu anlamaya olanak tanıyan bir güvenlik açığı ortaya çıkardı.

  34. Yazılım mühendisi Rob Heaton tarafından bulunan açık, iki kişinin iletişim halinde olduğu sırada yalnızca dört satır Javascript kodunun yer aldığı bir chrome uzantısının kullanılmasıyla WhatsApp’taki konuşmaların çalınmasını sağlıyor.

    Yazılım mühendisi Rob Heaton tarafından bulunan açık, iki kişinin iletişim halinde olduğu sırada yalnızca dört satır Javascript kodunun yer aldığı bir chrome uzantısının kullanılmasıyla WhatsApp’taki konuşmaların çalınmasını sağlıyor.

  35. Sorun, 'çevrimiçi' durumunuzun kişilerinizden herhangi biriyle sorgulanabilmesi. Çevrimdışıysanız ve bir mesajı okumak veya cevaplamak için tekrar çevrim içi olursanız, bu kaydedilebilir.

    Sorun, 'çevrimiçi' durumunuzun kişilerinizden herhangi biriyle sorgulanabilmesi. Çevrimdışıysanız ve bir mesajı okumak veya cevaplamak için tekrar çevrim içi olursanız, bu kaydedilebilir.

  36. Başkaları aynı şeyi yaptıktan sonra tekrar çevrim içi olduğunuz zamanları ilişkilendirmek, birbirlerine mesaj gönderen iki kişiyi etkin bir şekilde tanımlayan kalıpların görülebilmesini sağlayabilir.

    Başkaları aynı şeyi yaptıktan sonra tekrar çevrim içi olduğunuz zamanları ilişkilendirmek, birbirlerine mesaj gönderen iki kişiyi etkin bir şekilde tanımlayan kalıpların görülebilmesini sağlayabilir.

  37. Söz konusu durum her kullanıcıda aynı olduğundan, bir kişinin başka biriyle konuştuğu anlaşılabiliyor.

    Söz konusu durum her kullanıcıda aynı olduğundan, bir kişinin başka biriyle konuştuğu anlaşılabiliyor.

  38. Örneğin 4 satırlık bu Javascript kodu, bir hırsızın, hırsızlık yapacağı adamın uyku düzenini görebilmesini ve hangi saatlerde aktif kalabilmesini sağlayabiliyor.

    Örneğin 4 satırlık bu Javascript kodu, bir hırsızın, hırsızlık yapacağı adamın uyku düzenini görebilmesini ve hangi saatlerde aktif kalabilmesini sağlayabiliyor.

  39. İki veya daha fazla insanın çevrim içi kalıplarını ilişkilendirmek için daha fazla kod gerekebilir, ancak ilke aynıdır.

    İki veya daha fazla insanın çevrim içi kalıplarını ilişkilendirmek için daha fazla kod gerekebilir, ancak ilke aynıdır.

  40. WhatsApp, 'en son görülen' zamanlarınızı gizlemenize izin verirken, çevrim içi olduğunuzda ve çevrim içi olmadığınızda gizlemenize izin vermiyor. Bu da hizmetin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

    WhatsApp, 'en son görülen' zamanlarınızı gizlemenize izin verirken, çevrim içi olduğunuzda ve çevrim içi olmadığınızda gizlemenize izin vermiyor. Bu da hizmetin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.