Ünlü İsimlerin Eski Meslekleri

Bir zamanlar onları yakınlarından başka kimse tanımazdı...

  1. SIRADAN BİR TEZGAHTARDI  <P>  Bugün en az giyim tarzı kadar ilginç şarkılarıyla bir ikon haline geldi Hande Yener...

    SIRADAN BİR TEZGAHTARDI

    Bugün en az giyim tarzı kadar ilginç şarkılarıyla bir ikon haline geldi Hande Yener...

  2. Ama onun serüveni de oldukça ilginç.Hande Yener, hayali olan şarkıcılığı gerçekleştiremeyince bir mağazada tezgahtarlığa başladı.

    Ama onun serüveni de oldukça ilginç.Hande Yener, hayali olan şarkıcılığı gerçekleştiremeyince bir mağazada tezgahtarlığa başladı.

  3. Yener'in hayatı, çalıştığı mağazaya Hülya Avşar'ın gelmesiyle değişti.

    Yener'in hayatı, çalıştığı mağazaya Hülya Avşar'ın gelmesiyle değişti.

  4. Avşar onu keşfettikten sonra Sezen Aksu'yla çalışmaya başladı.Bu karşılaşma onun hayatının dönüm noktası oldu...

    Avşar onu keşfettikten sonra Sezen Aksu'yla çalışmaya başladı.Bu karşılaşma onun hayatının dönüm noktası oldu...

  5. HAMALLIK YAPIYORDU<P>    Murat Kekilli "Bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz" dediği şarkısıyla müzik dünyasında fırtınalar estirdi. Ama ünlü olmadan önce hamallık yapıyordu.

    HAMALLIK YAPIYORDU

    Murat Kekilli "Bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz" dediği şarkısıyla müzik dünyasında fırtınalar estirdi. Ama ünlü olmadan önce hamallık yapıyordu.

  6. Bir röportajında "Eskiden halde kamyondan karpuz boşaltıyordum. Gerekirse yine yüksünmeden hamallık yaparım" demişti. Kekilli.

    Bir röportajında "Eskiden halde kamyondan karpuz boşaltıyordum. Gerekirse yine yüksünmeden hamallık yaparım" demişti. Kekilli.

  7. MECBUR KALIP BİR AJANSA KAYDOLUNCA<P>    Kavak Yelleri dizisiyle yıldızı parlayan Pelin Karahan oyunculuğa nasıl başladığını da şöyle anlattı:"Yakınlarım &#8220;Pelin yüzün çok güzel. Bir reklam ajansa yazıl en azından reklam filminde oynarsın&#8221; diyordu. Ama ben bunu hiç istemiyordum.

    MECBUR KALIP BİR AJANSA KAYDOLUNCA

    Kavak Yelleri dizisiyle yıldızı parlayan Pelin Karahan oyunculuğa nasıl başladığını da şöyle anlattı:"Yakınlarım “Pelin yüzün çok güzel. Bir reklam ajansa yazıl en azından reklam filminde oynarsın” diyordu. Ama ben bunu hiç istemiyordum.

  8. Fakat İstanbul&#8217;daki zor hayat şartları karşısında mecbur kalıp ajansa yazıldım. İlk reklam filmimi Çağan Irmak çekti. Onunla başlamak büyük şans. Ajanstan aradılar ve görüşmeye gitmemi söylediler. Görüşmeye gittim. &#8220;Müzikle uğraşıyor musun?&#8221;, &#8220;Okullu musun?&#8221;, &#8220;Bir müzik aleti çalabiliyor musun?&#8221;, &#8220;Spor yapıyor musun?&#8221; gibi bir sürü soru sordular. Ben her soruya &#8220;hayır&#8221; diyordum. Orada bir sürü insan vardı ve aralarında çok güzel fiziğe sahip mankenler de vardı. Onlara baktığımda hiç şansımın olmadığını düşündüm."

    Fakat İstanbul’daki zor hayat şartları karşısında mecbur kalıp ajansa yazıldım. İlk reklam filmimi Çağan Irmak çekti. Onunla başlamak büyük şans. Ajanstan aradılar ve görüşmeye gitmemi söylediler. Görüşmeye gittim. “Müzikle uğraşıyor musun?”, “Okullu musun?”, “Bir müzik aleti çalabiliyor musun?”, “Spor yapıyor musun?” gibi bir sürü soru sordular. Ben her soruya “hayır” diyordum. Orada bir sürü insan vardı ve aralarında çok güzel fiziğe sahip mankenler de vardı. Onlara baktığımda hiç şansımın olmadığını düşündüm."

  9. Hem tecrübesiz hem kısa boylu olduğu için seçilemeyeceğini düşünen Karahan bir süre sonra kendisini ciddiye aldıklarını fark etmiş.Sonunda dizideki Aslı rolü de onun olmuş.

    Hem tecrübesiz hem kısa boylu olduğu için seçilemeyeceğini düşünen Karahan bir süre sonra kendisini ciddiye aldıklarını fark etmiş.Sonunda dizideki Aslı rolü de onun olmuş.

  10. Karahan Kavak Yelleri disindeki rolü sayesinde belki de hayalini bile kurmaya cesaret edemeyeceği bir şöhrete ulaştı.

    Karahan Kavak Yelleri disindeki rolü sayesinde belki de hayalini bile kurmaya cesaret edemeyeceği bir şöhrete ulaştı.

  11. KONFEKSİYON ATÖLYESİNDE ÇALIŞIYORDU<P>    Ebru Gündeş güçlü sesiyle şöhret basamaklarını tırmandı.

    KONFEKSİYON ATÖLYESİNDE ÇALIŞIYORDU

    Ebru Gündeş güçlü sesiyle şöhret basamaklarını tırmandı.

  12. Ünlü olmadan önce konfeksiyon atölyesinde çalışıyordu.

    Ünlü olmadan önce konfeksiyon atölyesinde çalışıyordu.

  13. KAMERA ARKASINDA OLACAKTI<P>    Tuba Büyüküstün de çeşitli sürprizlerle tanınan bir oyuncu oldu.

    KAMERA ARKASINDA OLACAKTI

    Tuba Büyüküstün de çeşitli sürprizlerle tanınan bir oyuncu oldu.

  14. Rol aldığı projelerle Ortadoğu ülkelerinde ve dünyada tanınan Tuba Büyüküstün aslında Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünü bitirdi.

    Rol aldığı projelerle Ortadoğu ülkelerinde ve dünyada tanınan Tuba Büyüküstün aslında Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünü bitirdi.

  15. Yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başladı.

    Yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başladı.

  16. Sultan Makamı adlı dizinin son dört bölümünde rol aldı.Çemberimde Gül Oya'daki Zarife karakterinin ardından Ihlamurlar Altında ve Asi dizilerinde rol aldı, Büyüküstün en son Kıvanç Tatlıtuğ'la Cesur ve Güzel dizisiyle ekranlarda boy gösterdi.

    Sultan Makamı adlı dizinin son dört bölümünde rol aldı.Çemberimde Gül Oya'daki Zarife karakterinin ardından Ihlamurlar Altında ve Asi dizilerinde rol aldı, Büyüküstün en son Kıvanç Tatlıtuğ'la Cesur ve Güzel dizisiyle ekranlarda boy gösterdi.

  17. DOKTOR BEY OYUNCU OLDU  <P>  Bu bıyıklı genç adam bir çok kişiye tanıdık gelmeyecek kuşkusuz.. Ama son bir kaç yıldır hem Türkiye'de hem de dünyada bir çok kişi onu filmlerde izliyor.

    DOKTOR BEY OYUNCU OLDU

    Bu bıyıklı genç adam bir çok kişiye tanıdık gelmeyecek kuşkusuz.. Ama son bir kaç yıldır hem Türkiye'de hem de dünyada bir çok kişi onu filmlerde izliyor.

  18. Ercan Kesal aslında bir doktor ve aynı zamanda Özel Okmeydanı Hastanesi' nin de kurucusu.

    Ercan Kesal aslında bir doktor ve aynı zamanda Özel Okmeydanı Hastanesi' nin de kurucusu.

  19. Yani hastaları zaten onu tanıyordu. Ama, Kesal'ın Cannes Film Festivali' nin ünlü kırmızı halısında yürümesi de sinemaseverlerin onu tanıması da doktorluğu değil aktörlüğü sayesinde oldu.

    Yani hastaları zaten onu tanıyordu. Ama, Kesal'ın Cannes Film Festivali' nin ünlü kırmızı halısında yürümesi de sinemaseverlerin onu tanıması da doktorluğu değil aktörlüğü sayesinde oldu.

  20. Özellikle Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerinden hatırlayacağımız Nazan Kırılmış Kesal'ın eşi olan Ercan Kesal, aynı zamanda bir oyuncu. 1959 doğumlu Kesal, ilk başrolünü üstlendiği Üç Maymun'da oynadığında neredeyse 50 yaşındaydı.

    Özellikle Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerinden hatırlayacağımız Nazan Kırılmış Kesal'ın eşi olan Ercan Kesal, aynı zamanda bir oyuncu. 1959 doğumlu Kesal, ilk başrolünü üstlendiği Üç Maymun'da oynadığında neredeyse 50 yaşındaydı.

  21. Daha sonra da Vavien, Albatrosun Yolculuğu gibi filmlerde oynayan Kesal, aynı zamanda senaryo da yazıyor. Kesal'ın ilk oyunculuk deneyimini yine Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Uzak ile yaptığını da hatırlatalım. Kesal, son olarak "Bulantı" adlı filminde oynadı.Şimdi ise yakında ekranlara gelecek olan "Çukur" dizisinde rol alacak.

    Daha sonra da Vavien, Albatrosun Yolculuğu gibi filmlerde oynayan Kesal, aynı zamanda senaryo da yazıyor. Kesal'ın ilk oyunculuk deneyimini yine Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Uzak ile yaptığını da hatırlatalım. Kesal, son olarak "Bulantı" adlı filminde oynadı.Şimdi ise yakında ekranlara gelecek olan "Çukur" dizisinde rol alacak.

  22. Türkiye'ye dönüşünde de akademik çalışmalarına devam eden Mehmet Auf O.D.T.Ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümünde MBA yaptı.Kariyerine O.D.T.Ü İşletme Bölümünde öğretim görevlisi olarak başlayan Mehmet Auf daha sonra Bilkent Üniversitesinde de benzer görevde bulundu. ODTÜ ve Bilkent Üniversitelerinde ders vermeye devam ederken bir süre Toplu Konut İdaresinde Başkan Danışmanı olarak görev aldı.

    Türkiye'ye dönüşünde de akademik çalışmalarına devam eden Mehmet Auf O.D.T.Ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümünde MBA yaptı.Kariyerine O.D.T.Ü İşletme Bölümünde öğretim görevlisi olarak başlayan Mehmet Auf daha sonra Bilkent Üniversitesinde de benzer görevde bulundu. ODTÜ ve Bilkent Üniversitelerinde ders vermeye devam ederken bir süre Toplu Konut İdaresinde Başkan Danışmanı olarak görev aldı.

  23. KARİYERİ BAŞKA NOKTALARA GİTTİ

    KARİYERİ BAŞKA NOKTALARA GİTTİ

  24. Elbette onu bu alandaki çalışmalarıyla tanıyan çok kişi var. Ama Türkiye Auf'u da bir dizi kahramanı olarak tanıdı.Çocuklar Duymasın'da hem senaryo danışmanlığı hem de oyunculuk yapıyor.

    Elbette onu bu alandaki çalışmalarıyla tanıyan çok kişi var. Ama Türkiye Auf'u da bir dizi kahramanı olarak tanıdı.Çocuklar Duymasın'da hem senaryo danışmanlığı hem de oyunculuk yapıyor.

  25. &#8220;ESRA EROL İLE GURUR DUYUYORUM&#8221;<P>    Ünlü yapımcı Şahin Özer, konuk olduğu Söylemezsem Olmaz programında Esra Erol'un yıllar önce şirketinde çalıştığını söyledi.

    “ESRA EROL İLE GURUR DUYUYORUM”

    Ünlü yapımcı Şahin Özer, konuk olduğu Söylemezsem Olmaz programında Esra Erol'un yıllar önce şirketinde çalıştığını söyledi.

  26. Esra Erol benim halkla ilişkiler müdürümdü. Hatta program yaptığı ilk kanalın sahibine Esra&#8217; yı ben gönderdim. &#8220;Benim kızım program yapmak istiyor&#8221; dedim.

    Esra Erol benim halkla ilişkiler müdürümdü. Hatta program yaptığı ilk kanalın sahibine Esra’ yı ben gönderdim. “Benim kızım program yapmak istiyor” dedim.

  27. Esra&#8217;nın çok özel meziyetleri olduğunu ve bu meziyetleri ortaya çıkarmamız gerektiğini bildiğim için televizyon sahibi arkadaşımla görüştüm. Esra Erol&#8217;la gurur duyuyorum. Beni her gördüğünde elime sarılır &#8220;Bir emrin var mı abi?&#8221; diye sorar. Esra kendi çocuğum gibi.

    Esra’nın çok özel meziyetleri olduğunu ve bu meziyetleri ortaya çıkarmamız gerektiğini bildiğim için televizyon sahibi arkadaşımla görüştüm. Esra Erol’la gurur duyuyorum. Beni her gördüğünde elime sarılır “Bir emrin var mı abi?” diye sorar. Esra kendi çocuğum gibi.

  28. PAZARLAMACILIK YAPIYORDU<P>    TRT'de yayınlanan Bahar Dalları dizisiyle adını geniş kitlelere duyuran Gülden Dudarık da "kaderin cilvesiyle" ünlü olanlardan...

    PAZARLAMACILIK YAPIYORDU

    TRT'de yayınlanan Bahar Dalları dizisiyle adını geniş kitlelere duyuran Gülden Dudarık da "kaderin cilvesiyle" ünlü olanlardan...

  29. Onun yaşamı 2003 yılında tamamen değişti. O zamanlarda bir kozmetik firmasının ürünlerini pazarlıyordu Dudarık adına çalıştığı güzellik firmasının açtığı yüz güzeli yarışmasına katılmaya karar verdi. Dudarık, sadece şansını denemek için girdiği bu yarışmada birinciliği kazanınca hayatı da değişti.

    Onun yaşamı 2003 yılında tamamen değişti. O zamanlarda bir kozmetik firmasının ürünlerini pazarlıyordu Dudarık adına çalıştığı güzellik firmasının açtığı yüz güzeli yarışmasına katılmaya karar verdi. Dudarık, sadece şansını denemek için girdiği bu yarışmada birinciliği kazanınca hayatı da değişti.

  30. Yarışma için geldiği İstanbul'da tek başına yaşamaya cesaret edemediği için memleketi Adana'ya geri döndü Dudarık. Kayıt olduğu ajanstan haber beklemeye başladı.

    Yarışma için geldiği İstanbul'da tek başına yaşamaya cesaret edemediği için memleketi Adana'ya geri döndü Dudarık. Kayıt olduğu ajanstan haber beklemeye başladı.

  31. Ama bu bekleyiş tam üç ay sürdü. Sonunda beklediği haber de geldi. Bir dizi çekiliyordu ve o da kadroda yer alabilirdi.

    Ama bu bekleyiş tam üç ay sürdü. Sonunda beklediği haber de geldi. Bir dizi çekiliyordu ve o da kadroda yer alabilirdi.

  32. Sonunda Dudarık'ın hayalleri gerçeğe dönüşüyordu. Üstelik dizi yaşadığı Adana'da çekilecekti.Genç yıldızın oyunculuk serüveni 2005 yılında Beyaz Gelincik ile başladı. Ardından Baba Ocağı adlı dizide oynadı. Bitmeyen Şarkı, Beyaz Gelincik, Bahar Dalları gibi yapımlarda rol alan Dudarık son olarak Eve Dönüş dizisiyle ekrana geldi.

    Sonunda Dudarık'ın hayalleri gerçeğe dönüşüyordu. Üstelik dizi yaşadığı Adana'da çekilecekti.Genç yıldızın oyunculuk serüveni 2005 yılında Beyaz Gelincik ile başladı. Ardından Baba Ocağı adlı dizide oynadı. Bitmeyen Şarkı, Beyaz Gelincik, Bahar Dalları gibi yapımlarda rol alan Dudarık son olarak Eve Dönüş dizisiyle ekrana geldi.

  33. GECE KULÜPLERİNDE KORUMALIK YAPARKEN OYUNCU OLDU<P>    Yaprak Dökümü dizisiyle adını duyuran Nihat Alptuğ Altınkaya; 17 yaşında gece kulüplerinin önünde koruma olarak çalışmaya başladı.

    GECE KULÜPLERİNDE KORUMALIK YAPARKEN OYUNCU OLDU

    Yaprak Dökümü dizisiyle adını duyuran Nihat Alptuğ Altınkaya; 17 yaşında gece kulüplerinin önünde koruma olarak çalışmaya başladı.

  34. Bir gün İstiklal Caddesi'nde yürürken bir cast ajansı sahibi peşinden koşarak onu durdurdu.Altınkaya o anın hayatını değiştireceğinin belki de farkında bile değildi.

    Bir gün İstiklal Caddesi'nde yürürken bir cast ajansı sahibi peşinden koşarak onu durdurdu.Altınkaya o anın hayatını değiştireceğinin belki de farkında bile değildi.

  35. Ajans sahibinin 'seni çekebilir miyiz" sorusuna olumlu yanıt veren Altınkaya için kader işte o anda değişti.

    Ajans sahibinin 'seni çekebilir miyiz" sorusuna olumlu yanıt veren Altınkaya için kader işte o anda değişti.

  36. Bir hafta sonra Funda Arar'ın klibi için teklif geldi. Daha sonra da dizi oyunculuğu başladı.

    Bir hafta sonra Funda Arar'ın klibi için teklif geldi. Daha sonra da dizi oyunculuğu başladı.

  37. EN ÜNLÜ OTOBÜS ŞOFÖRÜ<P>    Önünde Darıca Belediyesi yazan bu otobüsün önünde poz veren adam size de tanıdık geliyor değil mi? Bu ünlü şoför yani Şükrü Koruyucu, Türkiye'de TV ekranının en çok izlenen dizilerinden birinin oyuncu kadrosunda rol alıyor aynı zamanda...

    EN ÜNLÜ OTOBÜS ŞOFÖRÜ

    Önünde Darıca Belediyesi yazan bu otobüsün önünde poz veren adam size de tanıdık geliyor değil mi? Bu ünlü şoför yani Şükrü Koruyucu, Türkiye'de TV ekranının en çok izlenen dizilerinden birinin oyuncu kadrosunda rol alıyor aynı zamanda...

  38. Koruyucu, uzun bir aradan sonra yeniden ekrana dönen Çocuklar Duymasın dizisinde yardımcı karakterlerden birini canlandırıyor. Alpaslan Özmol'un canlandırdığı Çaycı Hüseyin karakterinin en yakın arkadaşı Şükrü'yü canlandırıyor Koruyucu...

    Koruyucu, uzun bir aradan sonra yeniden ekrana dönen Çocuklar Duymasın dizisinde yardımcı karakterlerden birini canlandırıyor. Alpaslan Özmol'un canlandırdığı Çaycı Hüseyin karakterinin en yakın arkadaşı Şükrü'yü canlandırıyor Koruyucu...

  39. Dizinin yapımcısı olan Birol Güven'in şirketinde çalışıyormuş Koruyucu. Çaycı Hüseyin'in yanına iri- yarı bir karakter aranırken Güven onu bulmuş.

    Dizinin yapımcısı olan Birol Güven'in şirketinde çalışıyormuş Koruyucu. Çaycı Hüseyin'in yanına iri- yarı bir karakter aranırken Güven onu bulmuş.

  40. Söylediğine göre tanınıyor olmaktan da hiçbir şikayeti yok Koruyucunun.... İnsanların yanına gelip kendisiyle konuşması hoşuna gidiyor...

    Söylediğine göre tanınıyor olmaktan da hiçbir şikayeti yok Koruyucunun.... İnsanların yanına gelip kendisiyle konuşması hoşuna gidiyor...

  41. KAHVECİ ÇIRAĞI OYUNCULUK ÖDÜLÜ ALDI<P>    Türk sinemasının genç kuşak ustalarından Zeki Demirkubuz'un keşfettiği Ufuk Bayraktar'ın oyuncu olmasının öyküsü benzerine romanlarda rastlanacak türden.

    KAHVECİ ÇIRAĞI OYUNCULUK ÖDÜLÜ ALDI

    Türk sinemasının genç kuşak ustalarından Zeki Demirkubuz'un keşfettiği Ufuk Bayraktar'ın oyuncu olmasının öyküsü benzerine romanlarda rastlanacak türden.

  42. Demirkubuz, Bayraktar'ı babasının Cihangir'deki kahvesinde çalışırken fark etti. Bir gün kahvede otururken de genç adamı yanına çağırıp "seninle konuşmak istiyorum" dedi. O sırada askerde olan ancak hava değişimi için geldiği İstanbul'da kalıp askerliğinin son bir haftasını da öyle "geçiştirmeye" çalışan Bayraktar; önce korktu hiç tanımadığı Demirkubuz'dan "Beni zorla kışlaya geri götürecekler" diye.

    Demirkubuz, Bayraktar'ı babasının Cihangir'deki kahvesinde çalışırken fark etti. Bir gün kahvede otururken de genç adamı yanına çağırıp "seninle konuşmak istiyorum" dedi. O sırada askerde olan ancak hava değişimi için geldiği İstanbul'da kalıp askerliğinin son bir haftasını da öyle "geçiştirmeye" çalışan Bayraktar; önce korktu hiç tanımadığı Demirkubuz'dan "Beni zorla kışlaya geri götürecekler" diye.

  43. Ama sonra Demirkubuz'un oyunculuk teklifini duyunca şaşırdı.

    Ama sonra Demirkubuz'un oyunculuk teklifini duyunca şaşırdı.

  44. Hayatında kamera bile görmeyen, mahallenin 'bıçkın' delikanlısı uzun uzun düşündü ve sonunda rolü kabul etti. Babası başlarda onun oyuncu olmasını istemese de sonunda Demirkubuz onu da ikna etti. Böylece Ufuk Bayraktar Zeki Demirkubuz'un yönettiği Bekleme Odası'yla kariyerine başladı. Sonra yine Demirkubuz'un Kader filminde bu kez başrolü oynadı. Ardından da Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta filminde rol aldı.

    Hayatında kamera bile görmeyen, mahallenin 'bıçkın' delikanlısı uzun uzun düşündü ve sonunda rolü kabul etti. Babası başlarda onun oyuncu olmasını istemese de sonunda Demirkubuz onu da ikna etti. Böylece Ufuk Bayraktar Zeki Demirkubuz'un yönettiği Bekleme Odası'yla kariyerine başladı. Sonra yine Demirkubuz'un Kader filminde bu kez başrolü oynadı. Ardından da Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta filminde rol aldı.

  45. EN YAKIŞIKLI TEZGAHTAR  <P>  Aktör olmasaydı ayakkabı mağazasında çalışan yakışıklı tezgahtar olacaktı belki de dansçı olarak kalacaktı.

    EN YAKIŞIKLI TEZGAHTAR

    Aktör olmasaydı ayakkabı mağazasında çalışan yakışıklı tezgahtar olacaktı belki de dansçı olarak kalacaktı.

  46. Çünkü Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Modern Dans bölümü mezunu.

    Çünkü Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Modern Dans bölümü mezunu.

  47. TEKSTİL OKUDU ŞARKICI OLDU  <P>  Aydın Uğurlular, Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü'nü bitirdi

    TEKSTİL OKUDU ŞARKICI OLDU

    Aydın Uğurlular, Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü'nü bitirdi

  48. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'nde yöneticilik üzerine ihtisas yaptı.

    Daha sonra İstanbul Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'nde yöneticilik üzerine ihtisas yaptı.

  49. AMBULANS ŞOFÖRÜYDÜ OYUNCU OLDU<P>    Çocuklar Duymasın dizisinin şöhrete kavuşturduklarından biri de Fısfıs İsmail tiplemesiyle tanınan Süleyman Yağcı.

    AMBULANS ŞOFÖRÜYDÜ OYUNCU OLDU

    Çocuklar Duymasın dizisinin şöhrete kavuşturduklarından biri de Fısfıs İsmail tiplemesiyle tanınan Süleyman Yağcı.

  50. Yıllardır ambulans şoförlüğü yapan Yağcı aslında bazı dizilerde küçük rollerde kamera karşısına geçmişti..

    Yıllardır ambulans şoförlüğü yapan Yağcı aslında bazı dizilerde küçük rollerde kamera karşısına geçmişti..

  51. Çiçek Taksi, Tatlı Kaçıklar bu yapımlardan bazıları... Ama o da Çocuklar Duymasın'daki 'Fıs Fıs' İsmail karakteriyle kendini bütün Türkiye'ye tanıttı.

    Çiçek Taksi, Tatlı Kaçıklar bu yapımlardan bazıları... Ama o da Çocuklar Duymasın'daki 'Fıs Fıs' İsmail karakteriyle kendini bütün Türkiye'ye tanıttı.

  52. KAMYON ŞOFÖRÜYDÜ ŞARKICI OLDU<P>    Son dönemde arabesk müzik dünyasında adını duyuran Hasan Yılmaz'ın öyküsü de kelimenin tam anlamıyla filmlere konu olacak türden. Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde dünyaya gelen Yılmaz, ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Önce tekstil atölyesinde çalışmaya başladı

    KAMYON ŞOFÖRÜYDÜ ŞARKICI OLDU

    Son dönemde arabesk müzik dünyasında adını duyuran Hasan Yılmaz'ın öyküsü de kelimenin tam anlamıyla filmlere konu olacak türden. Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde dünyaya gelen Yılmaz, ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Önce tekstil atölyesinde çalışmaya başladı

  53. Askerden döndükten sonra ağabeyleriyle birlikte kamyon alıp şoförlük yapmaya başladılar. Tanık olduğu bir trafik kazası yüzünden bu meslekten soğuduğu anda beklenmedik bir kapı açıldı önünde. Tarabya'da bir arkadaşını dinlemeye gittiği mekanda konuk olarak sahneye çağrıldı.

    Askerden döndükten sonra ağabeyleriyle birlikte kamyon alıp şoförlük yapmaya başladılar. Tanık olduğu bir trafik kazası yüzünden bu meslekten soğuduğu anda beklenmedik bir kapı açıldı önünde. Tarabya'da bir arkadaşını dinlemeye gittiği mekanda konuk olarak sahneye çağrıldı.

  54. O gece orada bulunan bir müzik yapımcısı ona kartını uzattı ve Yılmaz'ın hayatı o andan itibaren bambaşka bir dönemece girdi.

    O gece orada bulunan bir müzik yapımcısı ona kartını uzattı ve Yılmaz'ın hayatı o andan itibaren bambaşka bir dönemece girdi.

  55. MÜZİK ÖĞRETMENİ CANDAN HANIM<P>    Candan Erçetin arkeoloji eğitimi gördü.

    MÜZİK ÖĞRETMENİ CANDAN HANIM

    Candan Erçetin arkeoloji eğitimi gördü.

  56. Bir süre de Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmenliği yaptı.

    Bir süre de Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmenliği yaptı.

  57. O DA SANATÇI DOKTORLARDAN<P>    Ferhat Göçer aslında bir cerrah.Aynı zamanda konservatuvarın şan bölümünde de eğitim gördü.

    O DA SANATÇI DOKTORLARDAN

    Ferhat Göçer aslında bir cerrah.Aynı zamanda konservatuvarın şan bölümünde de eğitim gördü.

  58. Uzun yıllar hem cerrahlık yapıp hem de şarkı söyleyen Ferhat Göçer geçtiğimiz günlerde artık doktorluk yapmayacağını duyurdu.

    Uzun yıllar hem cerrahlık yapıp hem de şarkı söyleyen Ferhat Göçer geçtiğimiz günlerde artık doktorluk yapmayacağını duyurdu.

  59. DİPLOMAT OLACAKTI<P>    Nil Karaibrahimgil Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

    DİPLOMAT OLACAKTI

    Nil Karaibrahimgil Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

  60. Kim bilir belki de ünlü olmasaydı diplomat olacaktı.

    Kim bilir belki de ünlü olmasaydı diplomat olacaktı.

  61. BELKİ DE AKADEMİSYEN OLURDU<P>    Kenan İmirzalıoğlu ünlü bir aktör olmasaydı belki de iyi bir akademisyen olurdu.

    BELKİ DE AKADEMİSYEN OLURDU

    Kenan İmirzalıoğlu ünlü bir aktör olmasaydı belki de iyi bir akademisyen olurdu.

  62. İmirzalıoğlu Yıldız Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu.

    İmirzalıoğlu Yıldız Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu.

  63. TEZGAHTARLIK YAPIYORDU<P>    Muazzez Ersoy günümüzün ünlü şarkıcılarından biri.. Ama bugünlere kolaylıkla gelmedi o da...

    TEZGAHTARLIK YAPIYORDU

    Muazzez Ersoy günümüzün ünlü şarkıcılarından biri.. Ama bugünlere kolaylıkla gelmedi o da...

  64. Ersoy ünlü olmadan önce ailesine mali katkıda bulanabilmek için tezgahtarlık yapıyordu.

    Ersoy ünlü olmadan önce ailesine mali katkıda bulanabilmek için tezgahtarlık yapıyordu.

  65. HATEMO KUYUMCUYDU  <P>  Müzik hayatına atılmadan önce kuyumcuydu.

    HATEMO KUYUMCUYDU

    Müzik hayatına atılmadan önce kuyumcuydu.

  66. Bugün ise ünlü bir şarkıcı..

    Bugün ise ünlü bir şarkıcı..

  67. ZÜCCACİYE DÜKKANINDAN GÖSTERİ DÜNYASINA  <P>  Sahip olduğu doğal komedi yeteneği Yavuz Seçkin'i bugünlere getirdi...

    ZÜCCACİYE DÜKKANINDAN GÖSTERİ DÜNYASINA

    Sahip olduğu doğal komedi yeteneği Yavuz Seçkin'i bugünlere getirdi...

  68. Ama tanınmadan önce bir züccaciye mağazasında tezgahtarlık yapıyordu.

    Ama tanınmadan önce bir züccaciye mağazasında tezgahtarlık yapıyordu.

  69. Çağla Şıkel de manken olarak tanındı.. Sonra sunuculuk ve oyunculuk yaptı...

    Çağla Şıkel de manken olarak tanındı.. Sonra sunuculuk ve oyunculuk yaptı...

  70. Ama aslında bale eğitimi almıştı. Ama boyu bu sanat dalı için fazla uzun olduğundan kariyer planlarını podyuma yöneltti.

    Ama aslında bale eğitimi almıştı. Ama boyu bu sanat dalı için fazla uzun olduğundan kariyer planlarını podyuma yöneltti.

  71. ESKİDEN BERBERDİ<P>    Türk halk müziğinin usta yorumcularından İzzet Altınmeşe de bambaşka bir meslek yapıyordu şöhret olmadan önce.

    ESKİDEN BERBERDİ

    Türk halk müziğinin usta yorumcularından İzzet Altınmeşe de bambaşka bir meslek yapıyordu şöhret olmadan önce.

  72. Küçük yaşında ailesiyle birlikte Diyarbakır'dan İstanbul'a göç eden Altınmeşe bütçeye katkıda bulunmak için berberlik yaptı.

    Küçük yaşında ailesiyle birlikte Diyarbakır'dan İstanbul'a göç eden Altınmeşe bütçeye katkıda bulunmak için berberlik yaptı.

  73. Ama gönlünde yatan asıl aslan müzikti. O da halk müziği çalışmalarına yöneldi.

    Ama gönlünde yatan asıl aslan müzikti. O da halk müziği çalışmalarına yöneldi.

  74. FABRİKADA TÜTÜN SARARDI<P>    Yeşilçam'ın bir dönemine damga vuran yıldızlardan Harika Avcı da yıllar önce aile bütçesine katkıda bulunmak için sigara fabrikasında çalışırdı.

    FABRİKADA TÜTÜN SARARDI

    Yeşilçam'ın bir dönemine damga vuran yıldızlardan Harika Avcı da yıllar önce aile bütçesine katkıda bulunmak için sigara fabrikasında çalışırdı.

  75. Gerçek adı Nermin Ocak olan Avcı, 1978 yılında İyi Aile Çocuğu adlı filmle sinemaya adım attı.Özellikle 1980'li yıllarda kariyerinin en parlak günlerini yaşadı.

    Gerçek adı Nermin Ocak olan Avcı, 1978 yılında İyi Aile Çocuğu adlı filmle sinemaya adım attı.Özellikle 1980'li yıllarda kariyerinin en parlak günlerini yaşadı.

  76. DOKTOR FAHRETTİN CÜREKLİBATUR OLACAKTI<P>    Yeşilçam'ın en iyi aksiyon aktörlerinden biri olan Cüneyt Arkın eğer eğitimini aldığı dalda kariyer yapmayı tercih etseydi onu bu kadar çok insan tanımayacaktı.

    DOKTOR FAHRETTİN CÜREKLİBATUR OLACAKTI

    Yeşilçam'ın en iyi aksiyon aktörlerinden biri olan Cüneyt Arkın eğer eğitimini aldığı dalda kariyer yapmayı tercih etseydi onu bu kadar çok insan tanımayacaktı.

  77. Tıp eğitimi alan Arkın, Doktor Fahrettin Cüreklibatur olarak kalacaktı.

    Tıp eğitimi alan Arkın, Doktor Fahrettin Cüreklibatur olarak kalacaktı.

  78. PAZARDA İÇ ÇAMAŞIRI TEZGAHI AÇARDI<P>    Müşerref Akay'ın da geçmişte pazarlarda iç çamaşırı tezgahı açtığını biliyor muydunuz

    PAZARDA İÇ ÇAMAŞIRI TEZGAHI AÇARDI

    Müşerref Akay'ın da geçmişte pazarlarda iç çamaşırı tezgahı açtığını biliyor muydunuz

  79. Ama sonradan sesiyle şöhrete ulaştı.

    Ama sonradan sesiyle şöhrete ulaştı.

  80. Rafet El Roman günümüzün başarılı müzisyenlerinden biri...Şöhret olmadan önce müezzinlik yapıyordu.

    Rafet El Roman günümüzün başarılı müzisyenlerinden biri...Şöhret olmadan önce müezzinlik yapıyordu.

  81. Lale Mansur gençliğinde balerindi...

    Lale Mansur gençliğinde balerindi...

  82. Daha sonra sinemaya yöneldi.

    Daha sonra sinemaya yöneldi.

  83. FUTBOL YILDIZI OLAMADI AMA<P>    Davut Güloğlu hem müzikte hem oyunculukta adını duyurdu.

    FUTBOL YILDIZI OLAMADI AMA

    Davut Güloğlu hem müzikte hem oyunculukta adını duyurdu.

  84. Gençlik yıllarında ise Rize Belediye Spor'da top koşturuyordu.

    Gençlik yıllarında ise Rize Belediye Spor'da top koşturuyordu.

  85. Ebru Akel de şöhretler dünyasının balerinlerinden biri...

    Ebru Akel de şöhretler dünyasının balerinlerinden biri...

  86. Ama adını sunuculukla duyurdu.

    Ama adını sunuculukla duyurdu.

  87. TRAKTÖR ŞOFÖRÜYDÜ<P>    Ferdi Tayfur, Türkiye'de müzik tarihine damgasını vuranlardan.

    TRAKTÖR ŞOFÖRÜYDÜ

    Ferdi Tayfur, Türkiye'de müzik tarihine damgasını vuranlardan.

  88. Ama eğer bu kadar başarılı bir müzisyen olmasaydı yakınları onu bir zamanların traktör şoförü Turan Bayburt olarak tanıyacaktı.

    Ama eğer bu kadar başarılı bir müzisyen olmasaydı yakınları onu bir zamanların traktör şoförü Turan Bayburt olarak tanıyacaktı.