İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İlk Kez Duyacağınız İlginç Bilgiler

Tarihsel olaylarla ilgili ilk kez duyacağınız şaşırtıcı bilgiler

  1. Topuklu ayakkabılar ilk olarak 1600 lü yıllarda erkekler tarafından giyilmiştir. Daha sonra kadınlar daha erkeksi görünmek için giymeye başlamışlardır.

    Topuklu ayakkabılar ilk olarak 1600 lü yıllarda erkekler tarafından giyilmiştir. Daha sonra kadınlar daha erkeksi görünmek için giymeye başlamışlardır.

  2. ABD, Ay'a çıkmak ve Usame Bin Ladin'i bulmak için aynı süre ve parayı harcadı. 10 yıl ve 100 milyar $

    ABD, Ay'a çıkmak ve Usame Bin Ladin'i bulmak için aynı süre ve parayı harcadı. 10 yıl ve 100 milyar $

  3. 1838 yılında Fransız Daguerre tarafından çekilen bu fotoğrafın sol alt köşesinde görülen vatandaş, fotoğrafı çekilen ilk insan olma özelliğini taşıyor. Tarihe geçen adamın muhtemelen bundan hiçbir zaman haberi olmadı.

    1838 yılında Fransız Daguerre tarafından çekilen bu fotoğrafın sol alt köşesinde görülen vatandaş, fotoğrafı çekilen ilk insan olma özelliğini taşıyor. Tarihe geçen adamın muhtemelen bundan hiçbir zaman haberi olmadı.

  4. Arkadaş Kelimesi Orta Asya Da Türk Savaşçıların Arkadan Gelen Saldırıları Önlemek İçin Sırtlarına Dayadıkları Taştan Gelir. Arka-taş

    Arkadaş Kelimesi Orta Asya Da Türk Savaşçıların Arkadan Gelen Saldırıları Önlemek İçin Sırtlarına Dayadıkları Taştan Gelir. Arka-taş

  5. Saatin icadından önce, belirli bir süre boyunca yanmaya ayarlanan mum saatleri vardı. Hatırlatıcı veya alarm kurmak istediğinizde, istediğiniz zamana denk gelecek şekilde muma bir çivi tutturuyordunuz ve mum o seviyeye kadar eridiğinde, bunlar metal mumluğun üzerine düşüp ses çıkararak sizi uyarıyordu.

    Saatin icadından önce, belirli bir süre boyunca yanmaya ayarlanan mum saatleri vardı. Hatırlatıcı veya alarm kurmak istediğinizde, istediğiniz zamana denk gelecek şekilde muma bir çivi tutturuyordunuz ve mum o seviyeye kadar eridiğinde, bunlar metal mumluğun üzerine düşüp ses çıkararak sizi uyarıyordu.

  6. İlk Çağlarda Tuvalet Alışkanlığı Olmadığı için Evın Içine Tuvaletlerını Yapıyolarmış Ve Genelde Onlara Basıyorlarmış,ve O Cağda Pisliklere Basmamak için Topuklu Ayakkabu Giyilmiş Ve Topuklu Ayakkabı O Cağdan itibaren Günümüze Ulaşmıştır.

    İlk Çağlarda Tuvalet Alışkanlığı Olmadığı için Evın Içine Tuvaletlerını Yapıyolarmış Ve Genelde Onlara Basıyorlarmış,ve O Cağda Pisliklere Basmamak için Topuklu Ayakkabu Giyilmiş Ve Topuklu Ayakkabı O Cağdan itibaren Günümüze Ulaşmıştır.

  7. Yıllar Önce Kahve Çekirdeklerini Alabilmek İçin Evrak Gerekiyordu.

    Yıllar Önce Kahve Çekirdeklerini Alabilmek İçin Evrak Gerekiyordu.

  8. 1900 yılında Amerikan patent dairesi başkanı Charles Duell Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi. dedi.

    1900 yılında Amerikan patent dairesi başkanı Charles Duell Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi. dedi.

  9. Bir Dolunayın Görülmediği Tek Ay 1865 Şubat'tır

    Bir Dolunayın Görülmediği Tek Ay 1865 Şubat'tır

  10. Portakalın adı Türkçeye "Portugal" yani Portekiz ifadesinden geçmiştir. Bunun nedeni Osmanlı'ya portakal meyvesinin Portekiz'den gelmesidir.

    Portakalın adı Türkçeye "Portugal" yani Portekiz ifadesinden geçmiştir. Bunun nedeni Osmanlı'ya portakal meyvesinin Portekiz'den gelmesidir.

  11. 24 Şubat 1954'te tüm İstanbul Boğazı buz tutmuş ve insanlar yürüyerek boğazı geçmiştir.

    24 Şubat 1954'te tüm İstanbul Boğazı buz tutmuş ve insanlar yürüyerek boğazı geçmiştir.

  12. Buz devrinde, 32 bin yıl önce, bir sincabın gömdüğü tohumdan çiçek üretilmiştir. Buz devri animasyonundaki sincabın çabası boşuna değil yani.

    Buz devrinde, 32 bin yıl önce, bir sincabın gömdüğü tohumdan çiçek üretilmiştir. Buz devri animasyonundaki sincabın çabası boşuna değil yani.

  13. Osmanlı'da Hasta Bulunan Evin Penceresine Kırmızı/Sarı Çiçek Konurdu. Çiçeği Gören Satıcılar, Hasta Rahatsız Olmasın Diye Sessizce Geçerlerdi.

    Osmanlı'da Hasta Bulunan Evin Penceresine Kırmızı/Sarı Çiçek Konurdu. Çiçeği Gören Satıcılar, Hasta Rahatsız Olmasın Diye Sessizce Geçerlerdi.

  14. 2. Dünya Savaşı Sırasında 16,000,000 Asker 45,000,000 Sivil Toplam 61,000,000 İnsan Hayatını Kaybetti.

    2. Dünya Savaşı Sırasında 16,000,000 Asker 45,000,000 Sivil Toplam 61,000,000 İnsan Hayatını Kaybetti.

  15. İlk Yeraltı Tünel 1 Km. Uzunluğunda Olmuş Ve Bundan 4 Bin Yıl Önce Irak'ta Fırat Nehrinin Altından Geçmişdir.

    İlk Yeraltı Tünel 1 Km. Uzunluğunda Olmuş Ve Bundan 4 Bin Yıl Önce Irak'ta Fırat Nehrinin Altından Geçmişdir.

  16. Mumyaların ayak parmakları tek tek sarılarak mumyalanmıştır.

    Mumyaların ayak parmakları tek tek sarılarak mumyalanmıştır.

  17. Osmanlı İmparatorluğu Döneminde İlk Posta Teşkilatı Lale Devrinde Kurulmuştur.

    Osmanlı İmparatorluğu Döneminde İlk Posta Teşkilatı Lale Devrinde Kurulmuştur.

  18. Saat alarmları olmadan önce insanlar, "tıktıkçı" lar sayesinde uyanıyorlardı.

    Saat alarmları olmadan önce insanlar, "tıktıkçı" lar sayesinde uyanıyorlardı.

  19. Kuşkonmaz bir dönem sadece ev dekorasyonu için kullanılmıştır.

    Kuşkonmaz bir dönem sadece ev dekorasyonu için kullanılmıştır.

  20. Antik Roma Döneminde Kadınlar Parfüm Olarak Gladyatör Teri Kullanırlarmış.

    Antik Roma Döneminde Kadınlar Parfüm Olarak Gladyatör Teri Kullanırlarmış.

  21. Yin-Yang motifi sanıldığının aksine ilk olarak Çin'de değil, Roma'da görülmüş

    Yin-Yang motifi sanıldığının aksine ilk olarak Çin'de değil, Roma'da görülmüş

  22. Afrika Taraflarında Yaşayan Bir Kız Çocuğu İlk İnsanların Kemiklerinden Oluşan Tabağı Oyun Oynarken Buldu.

    Afrika Taraflarında Yaşayan Bir Kız Çocuğu İlk İnsanların Kemiklerinden Oluşan Tabağı Oyun Oynarken Buldu.

  23. Buzz Aldrin'in annesinin kızlık soyadı Moon

    Buzz Aldrin'in annesinin kızlık soyadı Moon

  24. 2011 yılında Japonya'da meydana gelen 8.9 büyüklüğündeki deprem öyle etkili oldu ki Dünya'da günler 1.8 mikrosaniye kısaldı!

    2011 yılında Japonya'da meydana gelen 8.9 büyüklüğündeki deprem öyle etkili oldu ki Dünya'da günler 1.8 mikrosaniye kısaldı!

  25. Panama Kanalının Yapımında 25.000 İşçi Hayatını Kaybetmiştir.

    Panama Kanalının Yapımında 25.000 İşçi Hayatını Kaybetmiştir.

  26. Titanik'te 2223 Yolcu Vardı. Ama Aslında Gemide 2224 Yolcu Olması Gerekiyordu. Satılan Biletin Yolcusu Titanik'e Binmedi, Bilet Bir Doktor Tarafından Avrupa Seyahati Sırasında Alındı. Ancak Doktor Fransa'dan Başladığı Yolculuğunu Kötü Hava Koşulları Nedeniyle Southampton Limanına Kadar Sürdüremedi Ve Gemiyi Kaçırdı... Bileti Olduğu Halde Gemiye Binemeyen Tek Yolcu, Türk Doktor Besim Ömer Akalın'dı.

    Titanik'te 2223 Yolcu Vardı. Ama Aslında Gemide 2224 Yolcu Olması Gerekiyordu. Satılan Biletin Yolcusu Titanik'e Binmedi, Bilet Bir Doktor Tarafından Avrupa Seyahati Sırasında Alındı. Ancak Doktor Fransa'dan Başladığı Yolculuğunu Kötü Hava Koşulları Nedeniyle Southampton Limanına Kadar Sürdüremedi Ve Gemiyi Kaçırdı... Bileti Olduğu Halde Gemiye Binemeyen Tek Yolcu, Türk Doktor Besim Ömer Akalın'dı.

  27. 1960'larda CIA, Rus konsolosluklarında casusluk için, Akustik Kedicik ismini verdiği programında, cerrahi yöntemle kedilerin içine mikrofon, pil ve anten yerleştirerek kedileri dinleme cihazına dönüştürdü.

    1960'larda CIA, Rus konsolosluklarında casusluk için, Akustik Kedicik ismini verdiği programında, cerrahi yöntemle kedilerin içine mikrofon, pil ve anten yerleştirerek kedileri dinleme cihazına dönüştürdü.