Kasım Ayında Seyredebileceğiniz 'Adalet' Temalı 5 Film

Kasım ayında seyredebileceğiniz 'adalet' temalı 5 film

  1. 1- Bye Bye Germany / Elveda Almanya&nbsp;  <br><br>  Yönetmen: Sam Garbarski <br>  4 Kasım Cumartesi, Atlas Sineması, 21.30<br>  7 Kasım Salı, City's, 21.30<br>  <br><br>  Bu filmde Antieb Traue ve Tim Seyfi de rol alıyor. Film Hitler&#8217;in düşüşünün ardından Amerika&#8217;ya gitmeye çalışan 7 arkadaşın hikâyesini anlatıyor. David Bermann (Moritz Bleibtreu) ve Yahudi arkadaşları Nazi rejiminden kaçabilmiş ve Amerika&#8217;ya gitme hayalleri kurmaktadır. Fakat gidebilmek için gerekli parayı bulabilmeleri gerekir. Harika bir iş fikriyle bu sorunu çözme şansı doğar. Ancak asıl sorun Bermann&#8217;ın geçmişidir. Güzel ve akıllı ancak ödün vermeyen Amerikan görevli Sara Simon (Antje Traue) Bermann&#8217;ın savaş zamanı yaptıklarını sorgulamaya devam eder. Sara Simon sorgulamaya devam etse de Bermann&#8217;ın cazibesinden etkilenmiştir.

    1- Bye Bye Germany / Elveda Almanya 

    Yönetmen: Sam Garbarski
    4 Kasım Cumartesi, Atlas Sineması, 21.30
    7 Kasım Salı, City's, 21.30


    Bu filmde Antieb Traue ve Tim Seyfi de rol alıyor. Film Hitler’in düşüşünün ardından Amerika’ya gitmeye çalışan 7 arkadaşın hikâyesini anlatıyor. David Bermann (Moritz Bleibtreu) ve Yahudi arkadaşları Nazi rejiminden kaçabilmiş ve Amerika’ya gitme hayalleri kurmaktadır. Fakat gidebilmek için gerekli parayı bulabilmeleri gerekir. Harika bir iş fikriyle bu sorunu çözme şansı doğar. Ancak asıl sorun Bermann’ın geçmişidir. Güzel ve akıllı ancak ödün vermeyen Amerikan görevli Sara Simon (Antje Traue) Bermann’ın savaş zamanı yaptıklarını sorgulamaya devam eder. Sara Simon sorgulamaya devam etse de Bermann’ın cazibesinden etkilenmiştir.

  2. 2- The Art of Loving, Story of Michalina Wislocka / Sevme Sanatı, Michaliny Wislockie&rsquo;nin Hikayesi&nbsp;<br /><br> &nbsp;  Yönetmen: Maria Sadowska <br>  8 Kasım Çarşamba, City's, 21.30<br>  9 Kasım Perşembe, Atlas Sineması, 21.30<br><br>    Film imkânsızı başaran bir kadının, Michalina Wislocka'nın hikâyesini anlatıyor. Muhafazakârlığı ve yaygın cehaleti bir kenara atan Wislocka, bütün ülkenin cinsel hayatını kökten değiştiriyor. Hem de sadece bir kitapla...

    2- The Art of Loving, Story of Michalina Wislocka / Sevme Sanatı, Michaliny Wislockie’nin Hikayesi 

      Yönetmen: Maria Sadowska
    8 Kasım Çarşamba, City's, 21.30
    9 Kasım Perşembe, Atlas Sineması, 21.30

    Film imkânsızı başaran bir kadının, Michalina Wislocka'nın hikâyesini anlatıyor. Muhafazakârlığı ve yaygın cehaleti bir kenara atan Wislocka, bütün ülkenin cinsel hayatını kökten değiştiriyor. Hem de sadece bir kitapla...

  3. 3- Land of the Little People / K&uuml;&ccedil;&uuml;k İnsanların &Uuml;lkesi&nbsp;<br /><br> &nbsp;  Yönetmen: Yaniv Berman <br>  3 Kasım Cuma, Atlas Sineması, 13.00<br>  5 Kasım Pazar, City's, 11.00<br><br>    Subay ailelerin kaldıg&#774;ı bir ko&#776;yde yas&#807;ayan do&#776;rt ku&#776;c&#807;u&#776;k c&#807;ocuk bir c&#807;ete kurarlar. C&#807;evredeki bulunan terk edilmis&#807;, eski bir ordu u&#776;ssu&#776;nu&#776; kamp olarak kullanırlar. O sırada I&#775;srail&#8217;de yeni bir savas&#807; bas&#807;lar ve erkeklerin c&#807;og&#774;u u&#776;lkelerine hizmet etmeye hazırlanmaktadırlar. Anneler televizyonlarının o&#776;nu&#776;nde endis&#807;eyle oturup hic&#807; kımıldamadan haberleri seyrederken, denetimsiz kalan c&#807;ocuklar kamplarına do&#776;nerler. Ancak onları bir su&#776;rpriz beklemektedir, birliklerini terk etmis&#807; iki asker saklanmak ic&#807;in kamplarını kullanmaktadırlar. C&#807;ocuklar c&#807;alınmıs&#807; bo&#776;lgelerini geri kazanmaya c&#807;alıs&#807;sa da askerler yerlerini bırakmaya niyetli deg&#774;ildirler. I&#775;ki grup arasında acımasız bir c&#807;atıs&#807;ma bas&#807;lar. Askerler, savas&#807;tan kac&#807;arak sıg&#774;ındıkları bu yerde, bir o kadar tehlikeli ve kanlı bas&#807;ka bir savas&#807;ın ic&#807;inde bulurlar kendilerini.

    3- Land of the Little People / Küçük İnsanların Ülkesi 

      Yönetmen: Yaniv Berman
    3 Kasım Cuma, Atlas Sineması, 13.00
    5 Kasım Pazar, City's, 11.00

    Subay ailelerin kaldığı bir köyde yaşayan dört küçük çocuk bir çete kurarlar. Çevredeki bulunan terk edilmiş, eski bir ordu üssünü kamp olarak kullanırlar. O sırada İsrail’de yeni bir savaş başlar ve erkeklerin çoğu ülkelerine hizmet etmeye hazırlanmaktadırlar. Anneler televizyonlarının önünde endişeyle oturup hiç kımıldamadan haberleri seyrederken, denetimsiz kalan çocuklar kamplarına dönerler. Ancak onları bir sürpriz beklemektedir, birliklerini terk etmiş iki asker saklanmak için kamplarını kullanmaktadırlar. Çocuklar çalınmış bölgelerini geri kazanmaya çalışsa da askerler yerlerini bırakmaya niyetli değildirler. İki grup arasında acımasız bir çatışma başlar. Askerler, savaştan kaçarak sığındıkları bu yerde, bir o kadar tehlikeli ve kanlı başka bir savaşın içinde bulurlar kendilerini.

  4. 4- High Noon Story / Bir &Ouml;ğlen Hikayesi&nbsp;<br><br>  Yönetmen: Mohammad Hossein Mahdavian <br>  8 Kasım Çarşamba, Atlas Sineması, 11.00<br>  9 Kasım Perşembe, City's, 16.00<br><br>    Film İran devriminin sonrası, Cumhurbaşkanı Beni Sadr&#8217;ın görevden alınmasının arkasından yaşanan kanlı dönemi anlatıyor. Halkın Mücahitleri örgütüyle ittifaka giren Beni Sadr, hükümetteki İslam Cumhuriyeti Partisi&#8217;ne karşı bir ayaklanma çağrısında bulunmaktadır. Bu çağrının ardından başlayan kanlı sürecin, onlarca bombalama, yüzlerce cinayet ve idamın yaşandığı, binlerce ihbarın olduğu bir dönemin öyküsüdür.

    4- High Noon Story / Bir Öğlen Hikayesi 

    Yönetmen: Mohammad Hossein Mahdavian
    8 Kasım Çarşamba, Atlas Sineması, 11.00
    9 Kasım Perşembe, City's, 16.00

    Film İran devriminin sonrası, Cumhurbaşkanı Beni Sadr’ın görevden alınmasının arkasından yaşanan kanlı dönemi anlatıyor. Halkın Mücahitleri örgütüyle ittifaka giren Beni Sadr, hükümetteki İslam Cumhuriyeti Partisi’ne karşı bir ayaklanma çağrısında bulunmaktadır. Bu çağrının ardından başlayan kanlı sürecin, onlarca bombalama, yüzlerce cinayet ve idamın yaşandığı, binlerce ihbarın olduğu bir dönemin öyküsüdür.

  5. 5- It&rsquo;s the Law / Kanun B&ouml;yle<br><br>  Yönetmen: Ficarra&Picone / İtalya, 2017<br>  4 Kasım Cumartesi, City's, 11.00<br>  5 Kasım Pazar, Atlas Sineması, 11.00<br><br>    Sicilya'nın küçük bir kasabası olan Pietrammare'de belediye başkanı seçimleri yaklaşmaktadır. Uzun yıllardır belediye başkanlığını yürüten düzenbaz Gaetano Patane tekrar kazanmak ve iktidarı elinde tutmak adına her türlü dalavereye başvurmaya hazırdır. İnsanlar politikanın al gülüm ver gülüm haline alışmış ve akışına bırakmışken belediye başkanının bu sefer rakibi, ilk politik deneyiminin getirdiği cesaret ve ideallerle dolu, 50 yaşındaki dürüst ve ahlâklı profesör Pierpaolo Natoli'dir. Tüm engellere rağmen Pierapolo kazanır ve kasabayı kanunlara ve kurallara saygılı yönettiği yeni dönem başlar. Ancak Pietrammare halkı buna hazır mıdır?

    5- It’s the Law / Kanun Böyle

    Yönetmen: Ficarra&Picone / İtalya, 2017
    4 Kasım Cumartesi, City's, 11.00
    5 Kasım Pazar, Atlas Sineması, 11.00

    Sicilya'nın küçük bir kasabası olan Pietrammare'de belediye başkanı seçimleri yaklaşmaktadır. Uzun yıllardır belediye başkanlığını yürüten düzenbaz Gaetano Patane tekrar kazanmak ve iktidarı elinde tutmak adına her türlü dalavereye başvurmaya hazırdır. İnsanlar politikanın al gülüm ver gülüm haline alışmış ve akışına bırakmışken belediye başkanının bu sefer rakibi, ilk politik deneyiminin getirdiği cesaret ve ideallerle dolu, 50 yaşındaki dürüst ve ahlâklı profesör Pierpaolo Natoli'dir. Tüm engellere rağmen Pierapolo kazanır ve kasabayı kanunlara ve kurallara saygılı yönettiği yeni dönem başlar. Ancak Pietrammare halkı buna hazır mıdır?