Gelmiş Geçmiş En Komik 11 Türk Dizisi

Gelmiş geçmiş en komik 11 Türk dizisi

  1. Komik Türk dizilerinin sayısı her geçen gün artıyor. 90'lardan beri birçok komik Türk dizisiyle karşılaştık, izledik, beğeniyle takip ettik. Gelin gelmiş geçmiş en komik Türk dizileri arasından seçtiğimiz 11 komedi dizisine göz atalım...  <p>  Gelmiş geçmiş en komik 11 Türk dizisi  <p>

    Komik Türk dizilerinin sayısı her geçen gün artıyor. 90'lardan beri birçok komik Türk dizisiyle karşılaştık, izledik, beğeniyle takip ettik. Gelin gelmiş geçmiş en komik Türk dizileri arasından seçtiğimiz 11 komedi dizisine göz atalım...

    Gelmiş geçmiş en komik 11 Türk dizisi

  2. 1- Tatlı Hayat  <p>    En komik Türk dizileri arasında yer alan 'Tatlı Hayat' dizisinin başrolünde Haluk Bilginer ve Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray yer alıyordu. 2001 yılında yayınlanmaya başlayan 'Tatlı Hayat' dizisinde bugüne kadar çok sayıda yetenekli isim vardı. Sevinç Yıldırım'ın şaşkın hallerini Türkan Şoray, kuru temizlemeci İhsan Yıldırım karakterini Haluk Bilginer oynamıştı. Hepsi bu kadar mı? Elbette değil. Feraye karakteriyle Çolpan İlhan, Yorgo karakteriyle Neco, Başar Yıldırım karakteriyle Emre Altuğ ve Pelin karakteriyle önce Meltem Ören daha sonra ise Gamze Özçelik yer alıyordu. 'Tatlı Hayat' dizisi aslında ABD yapımı The Jeffersons'ın Türkiye uyarlamasıydı.<p>1975-1985 yılları arasında 11 sezon boyunca devam eden dizi siyah-beyaz çatışması üzerine kurulu esprilerle doluydu. Tatlı Hayat dizisinde ise bu esprileri Türk-Yunan çekişmesi olarak izlemiştik. 'Tatlı Hayat', son kez 2004 yılında karşımıza çıkmıştı. Dizinin en komik Türk dizileri arasında yer almasındaki bir diğer sebep de elbette İrfan karakterini canlandıran Celal Kadri Kınoğlu ile Menekşe karakterine hayat veren Asuman Dabak'tı. Hem Celal Kadri Kınoğlu hem de Asuman Dabak 'Tatlı Hayat' dizisiyle parlamayı başarmıştı.

    1- Tatlı Hayat

    En komik Türk dizileri arasında yer alan 'Tatlı Hayat' dizisinin başrolünde Haluk Bilginer ve Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray yer alıyordu. 2001 yılında yayınlanmaya başlayan 'Tatlı Hayat' dizisinde bugüne kadar çok sayıda yetenekli isim vardı. Sevinç Yıldırım'ın şaşkın hallerini Türkan Şoray, kuru temizlemeci İhsan Yıldırım karakterini Haluk Bilginer oynamıştı. Hepsi bu kadar mı? Elbette değil. Feraye karakteriyle Çolpan İlhan, Yorgo karakteriyle Neco, Başar Yıldırım karakteriyle Emre Altuğ ve Pelin karakteriyle önce Meltem Ören daha sonra ise Gamze Özçelik yer alıyordu. 'Tatlı Hayat' dizisi aslında ABD yapımı The Jeffersons'ın Türkiye uyarlamasıydı.

    1975-1985 yılları arasında 11 sezon boyunca devam eden dizi siyah-beyaz çatışması üzerine kurulu esprilerle doluydu. Tatlı Hayat dizisinde ise bu esprileri Türk-Yunan çekişmesi olarak izlemiştik. 'Tatlı Hayat', son kez 2004 yılında karşımıza çıkmıştı. Dizinin en komik Türk dizileri arasında yer almasındaki bir diğer sebep de elbette İrfan karakterini canlandıran Celal Kadri Kınoğlu ile Menekşe karakterine hayat veren Asuman Dabak'tı. Hem Celal Kadri Kınoğlu hem de Asuman Dabak 'Tatlı Hayat' dizisiyle parlamayı başarmıştı.

  3. 2- Avrupa Yakası<p>    Sinan Çetin'in yapımcılığını, Gülse Birsel'in ise senaryosunu üstlendiği sitcom 'Avrupa Yakası' 2000'li yıllara damga vurmuştu. İlk bölümü 2004 yılının şubat ayında yayınlanan dizi tamamen yerli bir sitcom'du. Tam 6 sezon boyunca devam eden dizi 2009 yılında final yapmıştı. Gülse Birsel, Ata Demirer, Gazanfer Özcan ve Hümeyra'yı Nişantaşı'nda yaşayan Sütçüoğlu ailesi olarak izlemiştik.<p>              Dizinin başarısındaki en büyük paylardan biri de yan karakterlerdi. 'Avrupa Yakası' adlı dergi üzerinden Doğu-Batı sentezi diyebileceğimiz dizide birçok ünlü oyuncu rol alsa da özellikle Burhan Altıntop karakteriyle Engin Günaydın ve Dilber Hala karakteriyle Binnur Kaya ön plana çıkmayı başarmıştı. Dizide Şenay Gürler, Yavuz Seçkin, Hale Caneroğlu, Levent Üzümcü, Hasibe Eren, Bülent Polat, Evrim Akın, Sarp Apak, Peker Açıkalın, Vural Çelik, Tolga Çevik ve Hakan Yılmaz gibi çok sayıda ünlü isim yer almıştı.

    2- Avrupa Yakası

    Sinan Çetin'in yapımcılığını, Gülse Birsel'in ise senaryosunu üstlendiği sitcom 'Avrupa Yakası' 2000'li yıllara damga vurmuştu. İlk bölümü 2004 yılının şubat ayında yayınlanan dizi tamamen yerli bir sitcom'du. Tam 6 sezon boyunca devam eden dizi 2009 yılında final yapmıştı. Gülse Birsel, Ata Demirer, Gazanfer Özcan ve Hümeyra'yı Nişantaşı'nda yaşayan Sütçüoğlu ailesi olarak izlemiştik.

    Dizinin başarısındaki en büyük paylardan biri de yan karakterlerdi. 'Avrupa Yakası' adlı dergi üzerinden Doğu-Batı sentezi diyebileceğimiz dizide birçok ünlü oyuncu rol alsa da özellikle Burhan Altıntop karakteriyle Engin Günaydın ve Dilber Hala karakteriyle Binnur Kaya ön plana çıkmayı başarmıştı. Dizide Şenay Gürler, Yavuz Seçkin, Hale Caneroğlu, Levent Üzümcü, Hasibe Eren, Bülent Polat, Evrim Akın, Sarp Apak, Peker Açıkalın, Vural Çelik, Tolga Çevik ve Hakan Yılmaz gibi çok sayıda ünlü isim yer almıştı.

  4. 3- Leyla ile Mecnun  <p>  Onur Ünlü'nün yönetmen koltuğunda oturduğu 'Leyla ile Mecnun' Türk komedi dizileri arasında ayrı bir yere sahip olmayı başaran bir dizi oldu. İlk bölümü 2011 başında yayınlanan dizi 3 sezon sürdü. Dizinin son bölümü 2013'te yayınlandı. Dizinin Türk komedi dizileri arasındaki önemi absürt komedi türünde olmasıydı.<p>              Dizi temel olarak Leyla ve Mecnun'un hikayesi üzerine kurgulanmış olsa da bilim kurgu ve durum komedisi öğeleriyle kendine özgü bir komedi anlayışını Türk televizyon izleyicilerine sunmuştu. Dizide Ali Atay, Serkan Keskin, Osman Sonant, Ahmet Mümtaz Taylan, Cengiz Bozkurt ve Köksal Engür gibi isimler yer almıştı. Dizi özellikle sosyal medyada ciddi bir hayran kitlesi yakalamayı başarmıştı.

    3- Leyla ile Mecnun

    Onur Ünlü'nün yönetmen koltuğunda oturduğu 'Leyla ile Mecnun' Türk komedi dizileri arasında ayrı bir yere sahip olmayı başaran bir dizi oldu. İlk bölümü 2011 başında yayınlanan dizi 3 sezon sürdü. Dizinin son bölümü 2013'te yayınlandı. Dizinin Türk komedi dizileri arasındaki önemi absürt komedi türünde olmasıydı.

    Dizi temel olarak Leyla ve Mecnun'un hikayesi üzerine kurgulanmış olsa da bilim kurgu ve durum komedisi öğeleriyle kendine özgü bir komedi anlayışını Türk televizyon izleyicilerine sunmuştu. Dizide Ali Atay, Serkan Keskin, Osman Sonant, Ahmet Mümtaz Taylan, Cengiz Bozkurt ve Köksal Engür gibi isimler yer almıştı. Dizi özellikle sosyal medyada ciddi bir hayran kitlesi yakalamayı başarmıştı.

  5. 4- Yedi Numara  <p>  2000 yılında yayınlanmış olan ve 2003'te final yapan 'Yedi Numara' dizisi de kendine özgü bir hayran kitlesi olan bir diziydi. Üniversite eğitimi almak için Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 4 kız ve 2 taşralı erkek öğrencinin hikayesini izlediğimiz dizide sosyal ve kültürel farklılıklar irdelenmişti.<p>              Farklılıkların doğurduğu problemlerin üzerine komedi unsurları eklenmiş ve ortaya 'Yedi Numara' gibi unutulmayan bir komedi dizisi çıkmıştı. Dizide Şebnem Sönmez, Engin Alkan, Tuba Erdem, Nuray Uslu, Ayça Mutlugil, Gülden Güney, Volkan Girgin ve Olgun Şimşek gibi çok sayıda isim rol almıştı.

    4- Yedi Numara

    2000 yılında yayınlanmış olan ve 2003'te final yapan 'Yedi Numara' dizisi de kendine özgü bir hayran kitlesi olan bir diziydi. Üniversite eğitimi almak için Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 4 kız ve 2 taşralı erkek öğrencinin hikayesini izlediğimiz dizide sosyal ve kültürel farklılıklar irdelenmişti.

    Farklılıkların doğurduğu problemlerin üzerine komedi unsurları eklenmiş ve ortaya 'Yedi Numara' gibi unutulmayan bir komedi dizisi çıkmıştı. Dizide Şebnem Sönmez, Engin Alkan, Tuba Erdem, Nuray Uslu, Ayça Mutlugil, Gülden Güney, Volkan Girgin ve Olgun Şimşek gibi çok sayıda isim rol almıştı.

  6. 5- İşler Güçler<p>    2012 tarihinde başlayan ve 41 bölüm devam eden 'İşler Güçler' dizisi Türk komedi dizileri arasında bir diğer kemik bir takipçi kitlesi yakalamayı başaran dizilerden biriydi. Başrollerinde Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz'in yer aldığı dizi bize üç oyuncunun yaşam öyküsünü anlatıyordu.  <p>            Sinema filmi olarak da karşımıza çıkan İşler Güçler özellikle sosyal medyada beğeni toplamıştı. Dizinin son bölümü Haziran 2013'te yayınlanmıştı.

    5- İşler Güçler

    2012 tarihinde başlayan ve 41 bölüm devam eden 'İşler Güçler' dizisi Türk komedi dizileri arasında bir diğer kemik bir takipçi kitlesi yakalamayı başaran dizilerden biriydi. Başrollerinde Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz'in yer aldığı dizi bize üç oyuncunun yaşam öyküsünü anlatıyordu.

    Sinema filmi olarak da karşımıza çıkan İşler Güçler özellikle sosyal medyada beğeni toplamıştı. Dizinin son bölümü Haziran 2013'te yayınlanmıştı.

  7. 6- Geniş Aile  <p>  2009 yılında başlayan 'Geniş Aile' dizisi de aile komedisi olarak hayatımıza güzel bir renk katmıştı. 2011 yılında sona eren dizi İstanbul Sarıyer'de çekilmişti. İkinci sezonunda kanal değişikliğine giden dizi 3 sezon boyunca devam etmişti.  <p>            Komedi dizileri arasında ayrı bir yere sahip olan dizide Ufuk Özkan, Fırat Tanış, Rasim Öztekin, İlker Ayrık, Yeşim Ceren Bozoğlu gibi çok sayıda oyuncu rol almıştı.

    6- Geniş Aile

    2009 yılında başlayan 'Geniş Aile' dizisi de aile komedisi olarak hayatımıza güzel bir renk katmıştı. 2011 yılında sona eren dizi İstanbul Sarıyer'de çekilmişti. İkinci sezonunda kanal değişikliğine giden dizi 3 sezon boyunca devam etmişti.

    Komedi dizileri arasında ayrı bir yere sahip olan dizide Ufuk Özkan, Fırat Tanış, Rasim Öztekin, İlker Ayrık, Yeşim Ceren Bozoğlu gibi çok sayıda oyuncu rol almıştı.

  8. 7- Sıdıka<p>    90'ların unutulmaz Türk komedi dizisi 'Sıdıka', Atilla Atalay'ın yarattığı karakter üzerine çekilmişti. 1997 yılında ilk bölümüyle karşımıza çıkan dizide İstanbul'un bir kenar mahallesinde yaşayan Sinoplu Saka ailesinin evine konuk oluyorduk. Ailesinden ötürü ev kızı olarak yaşamını sürdüren ama bir yandan da kitap okuyan, kendi kendisini eğitmiş Sıdıka Saka karakterine Hasibe Eren hayat vermişti.  <p>            Dizi 2001 yılında bir kez daha çekilmiş ancak kısa bir zaman sonra tekrar yayından kaldırılmıştı. 2011 yılında ise dizi oyuncuları, yapımcı şirket ile birlikte dizinin tekrar bölümlerini yayınlayan televizyon kanallarına telif hakkı davası açmış ve telif haklarını almayı başarmıştı. Dizide Füsun Demirel, Ali Erkazan ve Hakan Tanfer'i de Saka ailesinin diğer üyeleri olarak izlemiştik.

    7- Sıdıka

    90'ların unutulmaz Türk komedi dizisi 'Sıdıka', Atilla Atalay'ın yarattığı karakter üzerine çekilmişti. 1997 yılında ilk bölümüyle karşımıza çıkan dizide İstanbul'un bir kenar mahallesinde yaşayan Sinoplu Saka ailesinin evine konuk oluyorduk. Ailesinden ötürü ev kızı olarak yaşamını sürdüren ama bir yandan da kitap okuyan, kendi kendisini eğitmiş Sıdıka Saka karakterine Hasibe Eren hayat vermişti.

    Dizi 2001 yılında bir kez daha çekilmiş ancak kısa bir zaman sonra tekrar yayından kaldırılmıştı. 2011 yılında ise dizi oyuncuları, yapımcı şirket ile birlikte dizinin tekrar bölümlerini yayınlayan televizyon kanallarına telif hakkı davası açmış ve telif haklarını almayı başarmıştı. Dizide Füsun Demirel, Ali Erkazan ve Hakan Tanfer'i de Saka ailesinin diğer üyeleri olarak izlemiştik.

  9. 8- Ayrılsak Da Beraberiz<p>    Berna ve Teoman adlı iki karakterin hikayesini izlediğimiz 'Ayrılsak Da Beraberiz' dizisi de Türk komedi dizileri arasında hem genç hem de daha olgun kitleyicinin takdirini kazanan bir yapım olmuştu. 1999'da başlayan 2004'te sona eren dizi en uzun diziler arasında da yerini almıştı. Dizide boşanmış olmalarına rağmen aynı evde yaşamaya devam eden Berna ve Teoman karakterleri ve onların yakın çevresini izlemiştik.  <p>            Boşanan bir çiftin satın aldıkları evden ayrılmak istememesi üzerine salonu bir paravanla ortadan ikiye ayırması ile beraber bir kez daha kültürel farklılıklar konusu irdelenmişti. Başrolde Hakan Yılmaz ve önce Janset ardından Ayşe Tolga'nın rol aldığı dizi, 2015 yılında aynı isim ancak farklı oyuncularla tekrar çekilmişti.

    8- Ayrılsak Da Beraberiz

    Berna ve Teoman adlı iki karakterin hikayesini izlediğimiz 'Ayrılsak Da Beraberiz' dizisi de Türk komedi dizileri arasında hem genç hem de daha olgun kitleyicinin takdirini kazanan bir yapım olmuştu. 1999'da başlayan 2004'te sona eren dizi en uzun diziler arasında da yerini almıştı. Dizide boşanmış olmalarına rağmen aynı evde yaşamaya devam eden Berna ve Teoman karakterleri ve onların yakın çevresini izlemiştik.

    Boşanan bir çiftin satın aldıkları evden ayrılmak istememesi üzerine salonu bir paravanla ortadan ikiye ayırması ile beraber bir kez daha kültürel farklılıklar konusu irdelenmişti. Başrolde Hakan Yılmaz ve önce Janset ardından Ayşe Tolga'nın rol aldığı dizi, 2015 yılında aynı isim ancak farklı oyuncularla tekrar çekilmişti.

  10. 9- Dadı<p>    ABD'de yayınlanan 'The Nanny' adlı dizinin Türkiye uyarlamasının bu kadar çok sevileceğini kim tahmin edebilirdi ki? Ancak 'Dadı' dizisi bunu başardı, hem de başarılı esprileriyle birçok kesimin beğenisini de kazandı. Başrolde Gülben Ergen, Haldun Dormen, Kenan Işık ve Seray Sever'in olduğu dizide Sinem Kobal'ın da küçüklük halini izliyorduk.<p>              Dizi ilk olarak 2001 yılında yayınlanmıştı. Kanal değiştirdikten sonra 2002 yılının sonlarına doğru sona ermişti. Dizide, 'The Nanny'nin başka ülkelerdeki uyarlamalarının aksine özgün bölümler de çekilmişti. 'Dadı' her ne kadar Gülben Ergen'in geniş kitlelerce tanınmasına yardımcı olan dizi olarak bilinse de dinamik yapısı ve içerdiği başarılı esprilerle unutulmayan diziler arasına kolaylıkla girmeyi başarmıştı.

    9- Dadı

    ABD'de yayınlanan 'The Nanny' adlı dizinin Türkiye uyarlamasının bu kadar çok sevileceğini kim tahmin edebilirdi ki? Ancak 'Dadı' dizisi bunu başardı, hem de başarılı esprileriyle birçok kesimin beğenisini de kazandı. Başrolde Gülben Ergen, Haldun Dormen, Kenan Işık ve Seray Sever'in olduğu dizide Sinem Kobal'ın da küçüklük halini izliyorduk.

    Dizi ilk olarak 2001 yılında yayınlanmıştı. Kanal değiştirdikten sonra 2002 yılının sonlarına doğru sona ermişti. Dizide, 'The Nanny'nin başka ülkelerdeki uyarlamalarının aksine özgün bölümler de çekilmişti. 'Dadı' her ne kadar Gülben Ergen'in geniş kitlelerce tanınmasına yardımcı olan dizi olarak bilinse de dinamik yapısı ve içerdiği başarılı esprilerle unutulmayan diziler arasına kolaylıkla girmeyi başarmıştı.

  11. 10- 1 Erkek 1 Kadın<p>    1997'de Kanada'da Fransızca olarak yayınlanmaya başlayan 'Un gars, une fille' Türkiye'de 2008 yılında yayınlanmaya başlamıştı. '1 Erkek 1 Kadın' olarak yoluna devam eden dizi birkaç kanal daha dolandıktan ve isim değişikliğine gittikten sonra son olarak 2015 yılında yayınlanmıştı.  <p>            Dizi Zeynep ve Ozan karakterleri üzerinden kadın-erkek farkına esprili bir dille yaklaşmış, zeki esprilerle takdir toplamayı başarmıştı. Demet Evgar ve Emre Karayel'in doğal oyunculukları da dizinin unutulmazlar arasına girmesini sağlamıştı.

    10- 1 Erkek 1 Kadın

    1997'de Kanada'da Fransızca olarak yayınlanmaya başlayan 'Un gars, une fille' Türkiye'de 2008 yılında yayınlanmaya başlamıştı. '1 Erkek 1 Kadın' olarak yoluna devam eden dizi birkaç kanal daha dolandıktan ve isim değişikliğine gittikten sonra son olarak 2015 yılında yayınlanmıştı.

    Dizi Zeynep ve Ozan karakterleri üzerinden kadın-erkek farkına esprili bir dille yaklaşmış, zeki esprilerle takdir toplamayı başarmıştı. Demet Evgar ve Emre Karayel'in doğal oyunculukları da dizinin unutulmazlar arasına girmesini sağlamıştı.

  12. 11- Yalan Dünya<p>    Gülse Birsel'in 'Avrupa Yakası'ndan sonra izleyici kitlesi tarafından merakla beklenen dizisi 'Yalan Dünya' da beğeni toplamayı başarmıştı. 2012'de başlayıp 2014'te biten dizide İstanbul Cihangir'e konuk oluyorduk. Yan yana yaşayan Türkiye'nin iki farklı hayat tarzından gelen iki ailenin komik hikayelerini izliyorduk.<p>              Dizide Gülse Birsel, Beyazıt Öztürk, Nihal Yalçın, Füsun Demirel, Olgun Şimşek, Bartu Küçükçağlayan, Öner Erkan, Sarp Apak, İrem Sak, Gupse Özay, Gonca Vuslateri, Derya Karadaş, Gönül Ülkü ve Rutkay Aziz gibi çok sayıda ünlü oyuncu yer alıyordu.

    11- Yalan Dünya

    Gülse Birsel'in 'Avrupa Yakası'ndan sonra izleyici kitlesi tarafından merakla beklenen dizisi 'Yalan Dünya' da beğeni toplamayı başarmıştı. 2012'de başlayıp 2014'te biten dizide İstanbul Cihangir'e konuk oluyorduk. Yan yana yaşayan Türkiye'nin iki farklı hayat tarzından gelen iki ailenin komik hikayelerini izliyorduk.

    Dizide Gülse Birsel, Beyazıt Öztürk, Nihal Yalçın, Füsun Demirel, Olgun Şimşek, Bartu Küçükçağlayan, Öner Erkan, Sarp Apak, İrem Sak, Gupse Özay, Gonca Vuslateri, Derya Karadaş, Gönül Ülkü ve Rutkay Aziz gibi çok sayıda ünlü oyuncu yer alıyordu.