Süzme Yoğurdun Faydaları

Süzme yoğurdun faydaları

  1. SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR  <p>    Süzme yoğurdun başlıca faydalarından bir tanesi içerdiği probiyotikler. Süzme yoğurtta bulunan probiyotiklerle aldığınız iyi bakteriler, sağlıklı bir sindirim sağlar. Sindirim sisteminizdeki iyi bakteriler, ishal, irritabl bağırsak sendromu, crohn hastalığı ve ülseratif kolit gibi sindirim problemleriyle savaşmaya yardımcı olur.

    SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

    Süzme yoğurdun başlıca faydalarından bir tanesi içerdiği probiyotikler. Süzme yoğurtta bulunan probiyotiklerle aldığınız iyi bakteriler, sağlıklı bir sindirim sağlar. Sindirim sisteminizdeki iyi bakteriler, ishal, irritabl bağırsak sendromu, crohn hastalığı ve ülseratif kolit gibi sindirim problemleriyle savaşmaya yardımcı olur.

  2. BAĞIŞIKLIK HAREKETLERİNİZİ DÜZENLER  <p>  Süzme yoğurt kolaylıkla sinirilebilir olmasının yanı sıra diğer yiyeceklerin sindirimini de kolaylaştırır. Süzme yoğurtta bulunan iyi bakteriler bağırsak hareketlerinizi düzenler. Böylece kabızlık sorununun önüne geçer.

    BAĞIŞIKLIK HAREKETLERİNİZİ DÜZENLER

    Süzme yoğurt kolaylıkla sinirilebilir olmasının yanı sıra diğer yiyeceklerin sindirimini de kolaylaştırır. Süzme yoğurtta bulunan iyi bakteriler bağırsak hareketlerinizi düzenler. Böylece kabızlık sorununun önüne geçer.

  3. KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIR  <p>  Kilo vermeye çalışıyorsanız süzme yoğurdu mutlaka diyetinize ekleyin. Süzme yoğurt normal yoğurdun iki katı protein içerdiği için daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre öğleden sonra ara öğün olarak süzme yoğurt tüketen kişiler daha uzun süre tok hissediyor. Ayrıca süzme yoğurtta bol miktarda bulunan kalsiyum vücutta yağ üretimini sınırlıyor.

    KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIR

    Kilo vermeye çalışıyorsanız süzme yoğurdu mutlaka diyetinize ekleyin. Süzme yoğurt normal yoğurdun iki katı protein içerdiği için daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre öğleden sonra ara öğün olarak süzme yoğurt tüketen kişiler daha uzun süre tok hissediyor. Ayrıca süzme yoğurtta bol miktarda bulunan kalsiyum vücutta yağ üretimini sınırlıyor.

  4. TANSİYONU KONTROL ALTINA TUTAR<p>    Tansiyonunuzu kontrol altında tutmak için günde birkaç bardak süzme yoğurt yiyebilirsiniz. 1 bardak yağsız süzme yoğurtta 240 mg potasyum bulunur. Potasyum damarları rahatlatarak sıkışmayı önler. Aksi takdirde tansiyon yükselir. Süzme yoğurtta bulunan B12 ise kırmızı kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olarak oksijenin kalbe ve bütün vücuda yayılmasını sağlar.

    TANSİYONU KONTROL ALTINA TUTAR

    Tansiyonunuzu kontrol altında tutmak için günde birkaç bardak süzme yoğurt yiyebilirsiniz. 1 bardak yağsız süzme yoğurtta 240 mg potasyum bulunur. Potasyum damarları rahatlatarak sıkışmayı önler. Aksi takdirde tansiyon yükselir. Süzme yoğurtta bulunan B12 ise kırmızı kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olarak oksijenin kalbe ve bütün vücuda yayılmasını sağlar.

  5. KEMİK ERİMESİNİ ÖNLER<p>    Süzme yoğurtta bulunan kalsiyum, kemiklerin ve kasların güçlü kalması için önemlidir. Yeterince kalsiyum olmadığında kemikler zayıflar ve kemik erimesi riski artar. Sadece bir kase süzme yoğurta günlük kalsiyum ihtiyacının %18.7'si bulunur. Süzme yoğurtta kalsiyumla birlikte magnezyum, fosfor, potasyum ve protein de bulunur. Bütün bu mineraller güçlü kemikler için birlikte çalışır.

    KEMİK ERİMESİNİ ÖNLER

    Süzme yoğurtta bulunan kalsiyum, kemiklerin ve kasların güçlü kalması için önemlidir. Yeterince kalsiyum olmadığında kemikler zayıflar ve kemik erimesi riski artar. Sadece bir kase süzme yoğurta günlük kalsiyum ihtiyacının %18.7'si bulunur. Süzme yoğurtta kalsiyumla birlikte magnezyum, fosfor, potasyum ve protein de bulunur. Bütün bu mineraller güçlü kemikler için birlikte çalışır.

  6. BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR<p>    Hastalıklardan korunmak istiyorsanız bağışıklık sisteminizin yeterince güçlü olması gerekiyor. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istiyorsanız çare süzme yoğurt. İçinde canlı kültürler bulunan süzme yoğurt, vücudunuzu güçlendirerek zararlı mikroorganizmalarla savaşmaya yardımcı olur.(Milliyet)

    BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

    Hastalıklardan korunmak istiyorsanız bağışıklık sisteminizin yeterince güçlü olması gerekiyor. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istiyorsanız çare süzme yoğurt. İçinde canlı kültürler bulunan süzme yoğurt, vücudunuzu güçlendirerek zararlı mikroorganizmalarla savaşmaya yardımcı olur.(Milliyet)