Yüksek Tansiyonu Beslenme İle Nasıl Önleriz?

Yüksek tansiyonu beslenme ile nasıl önleriz?

  1. Yüksek kolestrol yüksek tansiyona (hipertansiyon) sebep olabilir.    Peki beslenme ile yüksek tansiyonun önüne bir nebze de olsa geçebilmek mümkün mü?

    Yüksek kolestrol yüksek tansiyona (hipertansiyon) sebep olabilir. Peki beslenme ile yüksek tansiyonun önüne bir nebze de olsa geçebilmek mümkün mü?

  2. Örneğin her gün inek sütü tüketiyorsanız bunun yerine bitkisel bazlı yulaf sütü tüketmek daha sağlıklı bir seçenek olacaktır.

    Örneğin her gün inek sütü tüketiyorsanız bunun yerine bitkisel bazlı yulaf sütü tüketmek daha sağlıklı bir seçenek olacaktır.

  3. Özel bazı besinlere karşı hassasiyeti ya da tercihi olan kişilerin de rahatça tüketebileceği yulaf sütü, kolestrol seviyesini azaltarak yüksek tansiyonun önüne geçmeyi sağlar.

    Özel bazı besinlere karşı hassasiyeti ya da tercihi olan kişilerin de rahatça tüketebileceği yulaf sütü, kolestrol seviyesini azaltarak yüksek tansiyonun önüne geçmeyi sağlar.

  4. Yulaf sütü, diğer süt çeşitlerine ve birçok besine nazaran daha çok lif içerir. Bu lifler kolestrol seviyesini kontrol eden beta glukan içerir.

    Yulaf sütü, diğer süt çeşitlerine ve birçok besine nazaran daha çok lif içerir. Bu lifler kolestrol seviyesini kontrol eden beta glukan içerir.

  5. Beta glukan, yulaf ve arpa gibi tam tahıllı besinlerde bulunur.    Yulaf sütünde bulunan doğal şeker sayesinde içeceğe tatlandırıcı ya da başka şekerler katmanız gerekmez.

    Beta glukan, yulaf ve arpa gibi tam tahıllı besinlerde bulunur. Yulaf sütünde bulunan doğal şeker sayesinde içeceğe tatlandırıcı ya da başka şekerler katmanız gerekmez.

  6. Fakat yulaf sütü, inek sütü ya da soya sütüne oranla daha az protein içeren bir besindir.    Her 100 ml yulaf sütü 1 gram protein içerirken diğer süt çeşitleri 3 gram protein içerir.    Badem sütü de bademden yapıldığı için yüksek oranda protein içeren bir besindir.    Bakla, çekirdek, belli başlı sebzeler ve soya ürünleri de protein bakımından yüksek bitkisel bazlı gıdalardır.

    Fakat yulaf sütü, inek sütü ya da soya sütüne oranla daha az protein içeren bir besindir. Her 100 ml yulaf sütü 1 gram protein içerirken diğer süt çeşitleri 3 gram protein içerir. Badem sütü de bademden yapıldığı için yüksek oranda protein içeren bir besindir. Bakla, çekirdek, belli başlı sebzeler ve soya ürünleri de protein bakımından yüksek bitkisel bazlı gıdalardır.

  7. Aşırı hayvansal gıdaya dayalı protein tüketimi de yüksek kolestrole sebep olabilir.    Bitkisel bazlı yağ ve proteinler ise kolestrol seviyesini azaltmada yardımcı olur.

    Aşırı hayvansal gıdaya dayalı protein tüketimi de yüksek kolestrole sebep olabilir. Bitkisel bazlı yağ ve proteinler ise kolestrol seviyesini azaltmada yardımcı olur.

  8. Kolestrol nedir?<p>    Yağlı bir madde olan kolestrol belli başlı hormonları, D vitamini ve sağlıklı hücreleri üretmek için kullanılır.Kanda yüksek kolestrol bulunması bu fazlalığın atardamarlara yapışmasına sebep olur.Zaman içerisinde atardamarlarda biriken kolestrol, damar yollarını daraltır ve tıkanmasına sebep olur.    Bu sebeple damarlardaki kan akışı eskisi kadar hızlı gerçekleşmez ve yavaşlar.    Kalp vücuda kolayca kan pompalamamaya başlar ve bu durum yüksek tansiyona sebep olur

    Kolestrol nedir?

    Yağlı bir madde olan kolestrol belli başlı hormonları, D vitamini ve sağlıklı hücreleri üretmek için kullanılır.Kanda yüksek kolestrol bulunması bu fazlalığın atardamarlara yapışmasına sebep olur.Zaman içerisinde atardamarlarda biriken kolestrol, damar yollarını daraltır ve tıkanmasına sebep olur. Bu sebeple damarlardaki kan akışı eskisi kadar hızlı gerçekleşmez ve yavaşlar. Kalp vücuda kolayca kan pompalamamaya başlar ve bu durum yüksek tansiyona sebep olur