İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yalan Söyleyeni Nasıl Anlarsınız?

Yalancıyı tanımanın 'uzmanlarca' bilinen yolları var. Nöropsikoloji araştırmacısı Dr. Habip Demirel işte o yolları açıkladı. 7 ipucu ile yalan söyleyenleri anlayabilirsiniz. Bunun için el, yüz ve gözlere dikkat etmeniz gerekiyor.

  1. GÖZ BEBEKLERİ BÜYÜYOR -Bir konuyu sorduğunuz zaman o konuyla ilgili beyin yalan söyleyecekse düşünme başlıyor. Düşünme başlayınca göz bebekleri büyüyor ve söyleyeceği şeyi hızlı bir şekilde söyleyemiyor, takılmaya başlıyor.

    GÖZ BEBEKLERİ BÜYÜYOR -Bir konuyu sorduğunuz zaman o konuyla ilgili beyin yalan söyleyecekse düşünme başlıyor. Düşünme başlayınca göz bebekleri büyüyor ve söyleyeceği şeyi hızlı bir şekilde söyleyemiyor, takılmaya başlıyor.

  2. KİRPİKLERİNİ KIRPMAYA BAŞLIYOR -Yalan söyleyenler kirpiklerini çok fazla kırpar. Örneğin 1 dakika içerisinde normalde göz kırpmamız 15-16?dır. Ama yalan söyleyen kişinin de göz kırpması 25-28?dir. Yaklaşık 2 kat artıyor.

    KİRPİKLERİNİ KIRPMAYA BAŞLIYOR -Yalan söyleyenler kirpiklerini çok fazla kırpar. Örneğin 1 dakika içerisinde normalde göz kırpmamız 15-16?dır. Ama yalan söyleyen kişinin de göz kırpması 25-28?dir. Yaklaşık 2 kat artıyor.

  3. BAŞINI YANA EĞMİYORSA... -Doğru söyleyen bir kişi kafasını hafif yana eğer ama yalan konuşan bir kişi ise kafasını hiç oynatmaz.

    BAŞINI YANA EĞMİYORSA... -Doğru söyleyen bir kişi kafasını hafif yana eğer ama yalan konuşan bir kişi ise kafasını hiç oynatmaz.

  4. ELİNİ BURNUNA ATIYORSA.. - Bir yalanı öğrenmenin yöntemi de yalan söyleyen kişi elini burnuna atıyor. Çünkü yalan söyleyen kişinin kan basıncı artıyor. Basınç artınca buruna, özellikle kılcal damarlara kan pompalanıyor.

    ELİNİ BURNUNA ATIYORSA.. - Bir yalanı öğrenmenin yöntemi de yalan söyleyen kişi elini burnuna atıyor. Çünkü yalan söyleyen kişinin kan basıncı artıyor. Basınç artınca buruna, özellikle kılcal damarlara kan pompalanıyor.

  5. YÜZDE 100 YALAN SÖYLÜYORDUR -Kan pompalanınca burundaki kıllar şiştiği için hareketlenip yan tarafa değmeye başlıyor. O zaman da kişi burnunu kaşıyor. Eğer bir kişi sizinle konuşup burnunu kaşıyorsa yüzde 100 yalan konuşuyordur.

    YÜZDE 100 YALAN SÖYLÜYORDUR -Kan pompalanınca burundaki kıllar şiştiği için hareketlenip yan tarafa değmeye başlıyor. O zaman da kişi burnunu kaşıyor. Eğer bir kişi sizinle konuşup burnunu kaşıyorsa yüzde 100 yalan konuşuyordur.

  6. GÖZ ÇİZGİLERİNE DİKKAT EDİN -Doğru konuşan bir kişinin gülerken göz çizgilerinin de hareket etmesi gerekiyor. Eğer hareket etmiyorsa yalan konuşuyor demektir.

    GÖZ ÇİZGİLERİNE DİKKAT EDİN -Doğru konuşan bir kişinin gülerken göz çizgilerinin de hareket etmesi gerekiyor. Eğer hareket etmiyorsa yalan konuşuyor demektir.

  7. ÖKSÜRÜYORSA... -Yalan boğazı düğüm düğüm ediyor. Haliyle de yalan söylerken boğazda bir hareket başlıyor o da kişinin öksürmesine sebep oluyor. Konuştuğunuz kiş öksürmeye başlıyorsa yalan söylediğinden kuşkulanmakta haklısınız.

    ÖKSÜRÜYORSA... -Yalan boğazı düğüm düğüm ediyor. Haliyle de yalan söylerken boğazda bir hareket başlıyor o da kişinin öksürmesine sebep oluyor. Konuştuğunuz kiş öksürmeye başlıyorsa yalan söylediğinden kuşkulanmakta haklısınız.