İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hürkuş’Tan Sonra Hürjet De Geliyor

Hürkuş’tan sonra Hürjet de geliyor

  1. Türkiye havacılıkta kritik bir eşiği daha aşmak için çalışıyor. Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı’nın Hürkuş’un jet versiyonu olarak başlatılan Hürjet projesinde uçağın ilk uçuşunu 2022’de yapacağı öğrenildi.

    Türkiye havacılıkta kritik bir eşiği daha aşmak için çalışıyor. Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı’nın Hürkuş’un jet versiyonu olarak başlatılan Hürjet projesinde uçağın ilk uçuşunu 2022’de yapacağı öğrenildi.

  2. Dubai Air Show 2017’ye katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Hürjet’i ilk uçuş tarihini 2022 olduğunu açıklarken, süpersonik jet için tek veya çift motorlu olup olmaması konusunda karar vermediklerini belirtti.

    Dubai Air Show 2017’ye katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Hürjet’i ilk uçuş tarihini 2022 olduğunu açıklarken, süpersonik jet için tek veya çift motorlu olup olmaması konusunda karar vermediklerini belirtti.

  3. Geçtiğimiz Ağustos ayında duyurulan Hürjet’in Türk Hava Kuvvetleri’nin (THK) jet eğitim uçağı olarak T-38 uçaklarının yerine hizmete girmesi ve geleceğin savaş pilotlarını yetiştirmesi hedefleniyor.

    Geçtiğimiz Ağustos ayında duyurulan Hürjet’in Türk Hava Kuvvetleri’nin (THK) jet eğitim uçağı olarak T-38 uçaklarının yerine hizmete girmesi ve geleceğin savaş pilotlarını yetiştirmesi hedefleniyor.

  4. ABD’li Northop tarafından 1961-1972 yılları arasında üretilen ve THK tarafından da kullanılan jet motorlu eğitim uçağı T-38’ler, 21’inci yüzyıl teknolojisine ayak uydurabilmeleri için aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı kullanıcı ülkeler tarafından modernize edilmişti.

    ABD’li Northop tarafından 1961-1972 yılları arasında üretilen ve THK tarafından da kullanılan jet motorlu eğitim uçağı T-38’ler, 21’inci yüzyıl teknolojisine ayak uydurabilmeleri için aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı kullanıcı ülkeler tarafından modernize edilmişti.

  5. Konsept tasarımları da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Hürjet’in 3 bin kilogram faydalı yük kapasitesine sahip hafif taarruz uçağı versiyonlarının Türkiye ve yakın coğrafyada yakın hava destek görevlerinde kullanılmak üzere silahlandırılması öngörülüyor.

    Konsept tasarımları da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Hürjet’in 3 bin kilogram faydalı yük kapasitesine sahip hafif taarruz uçağı versiyonlarının Türkiye ve yakın coğrafyada yakın hava destek görevlerinde kullanılmak üzere silahlandırılması öngörülüyor.

  6. Hürjet, 1,2 mach hız, 45 bin feet irtifada görev yapacak şekilde tasarlanacak, son teknoloji görev ve uçuş sistemleriyle donatılacak.

    Hürjet, 1,2 mach hız, 45 bin feet irtifada görev yapacak şekilde tasarlanacak, son teknoloji görev ve uçuş sistemleriyle donatılacak.

  7. Savunma sanayi araştırmacısı Turan Oğuz projeyi yorumladı: T-38’lerin yerine yeni jet eğitim uçakları gerekiyor. Hürjet, bu programa uygun ilerliyor.

    Savunma sanayi araştırmacısı Turan Oğuz projeyi yorumladı: T-38’lerin yerine yeni jet eğitim uçakları gerekiyor. Hürjet, bu programa uygun ilerliyor.

  8. Ayrıca 1.2 Mach hız ve 3 bin kg faydalı yük kapasitesiyle hafif taarruz uçağı ve yakın hava desteği için de çok etkili olacak.

    Ayrıca 1.2 Mach hız ve 3 bin kg faydalı yük kapasitesiyle hafif taarruz uçağı ve yakın hava desteği için de çok etkili olacak.

  9. Hürjet’te motor haricinde kullanılabilecek tüm bileşenler zaten Hürkuş ve Milli Muharip Uçak TF-X projeleriyle geliştiriliyor olacağı için çok zorlanılmayacağını düşünüyorum.

    Hürjet’te motor haricinde kullanılabilecek tüm bileşenler zaten Hürkuş ve Milli Muharip Uçak TF-X projeleriyle geliştiriliyor olacağı için çok zorlanılmayacağını düşünüyorum.

  10. Hürjet daha ileri performans ve faydalı yük kapasitesi ile silahlı Hürkuş-C’nin abisi konumunda yer alacak. Ayrıca Afrika ve Güneydoğu Asya bölgesinde yeni nesil jet uçağı alamayan ülkeler için de alternatif olacaktır.

    Hürjet daha ileri performans ve faydalı yük kapasitesi ile silahlı Hürkuş-C’nin abisi konumunda yer alacak. Ayrıca Afrika ve Güneydoğu Asya bölgesinde yeni nesil jet uçağı alamayan ülkeler için de alternatif olacaktır.