İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Haftanın Fotoğrafları

Haftanın fotoğrafları

  1. Tarihin Seyrinde Kahvaltı<p>      Eminönü Sağır Han&#8217;da bulunan &#8216;Kubbe İstanbul&#8217; isimli kültür ve sanat merkezinin sahipleri Harun Reşit Göktaş ve Fahri Akdağ (sağda), kahvaltılarını çalışanlarıyla iş yerlerinin terasından görünen İstanbul manzarası eşliğinde yapıyorlar. Zaman zaman merkezi ziyaret eden misafirleri ve turistleri de bu manzaradaki kahvaltıya davet eden mekan sahipleri, misafirlerine hem eşsiz bir İstanbul manzarası görmeleri imkanını veriyor hem de İstanbul&#8217;un simgesi haline gelen martılar eşliğinde tarihin seyrinde kahvaltı yapmalarını sağlıyor. ( Şebnem Coşkun - Anadolu Ajansı )

    Tarihin Seyrinde Kahvaltı

    Eminönü Sağır Han’da bulunan ‘Kubbe İstanbul’ isimli kültür ve sanat merkezinin sahipleri Harun Reşit Göktaş ve Fahri Akdağ (sağda), kahvaltılarını çalışanlarıyla iş yerlerinin terasından görünen İstanbul manzarası eşliğinde yapıyorlar. Zaman zaman merkezi ziyaret eden misafirleri ve turistleri de bu manzaradaki kahvaltıya davet eden mekan sahipleri, misafirlerine hem eşsiz bir İstanbul manzarası görmeleri imkanını veriyor hem de İstanbul’un simgesi haline gelen martılar eşliğinde tarihin seyrinde kahvaltı yapmalarını sağlıyor. ( Şebnem Coşkun - Anadolu Ajansı )

  2. Kenya'da yaklaşık 150 yıl önce volkan patlaması sonucu meydana "Cehennem Kapısı" (Hells Gate) adındaki lav koridorları dünyanın dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekerken ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 75'i de koridorlardan fışkıran sıcak sulardan sağlanıyor. Longonot dağının patlaması sonucu volkanlardan akan lavların soğuyup kristalleşmesiyle doğa harikası bir yapıya bürünen Cehennem Kapısı, Kenya'nın Nakuru eyaletinin Naivasha şehrindeki Hells Gate Ulusal Parkı'nın içerisinde yer alıyor. Cehennem Kapısı'nda, Longonot Dağı'ndan akan lavların kilometrelerce yol kat ederek şehrin merkezine kadar ulaştığı ve geçtiği her noktada soğuyarak kıvrım kıvrım büyük derinliklerde oyuklar oluşturduğu görülüyor. ( Recep Canik - Anadolu Ajansı )

    Kenya'da yaklaşık 150 yıl önce volkan patlaması sonucu meydana "Cehennem Kapısı" (Hells Gate) adındaki lav koridorları dünyanın dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekerken ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 75'i de koridorlardan fışkıran sıcak sulardan sağlanıyor. Longonot dağının patlaması sonucu volkanlardan akan lavların soğuyup kristalleşmesiyle doğa harikası bir yapıya bürünen Cehennem Kapısı, Kenya'nın Nakuru eyaletinin Naivasha şehrindeki Hells Gate Ulusal Parkı'nın içerisinde yer alıyor. Cehennem Kapısı'nda, Longonot Dağı'ndan akan lavların kilometrelerce yol kat ederek şehrin merkezine kadar ulaştığı ve geçtiği her noktada soğuyarak kıvrım kıvrım büyük derinliklerde oyuklar oluşturduğu görülüyor. ( Recep Canik - Anadolu Ajansı )

  3. Suriyeli sanatçı Manaf Halbouni'nin, Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla hazırladığı dikey şekilde yerleştirilen otobüslerden oluşan çalışması "Anıt" Berlin'de yoğun ilgi görüyor. Halep'te keskin nişancılardan korunmak için otobüslerin barikat kurmak amacıyla dikey pozisyonda caddelere yerleştirilmesinden esinlenilen Halbouni'nin "Anıt" isimli çalışması Berlin&#8217;in tarihi Brandenburg Kapısı&#8217;nın önünde 26 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek. ( Cüneyt Karadağ - Anadolu Ajansı )

    Suriyeli sanatçı Manaf Halbouni'nin, Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla hazırladığı dikey şekilde yerleştirilen otobüslerden oluşan çalışması "Anıt" Berlin'de yoğun ilgi görüyor. Halep'te keskin nişancılardan korunmak için otobüslerin barikat kurmak amacıyla dikey pozisyonda caddelere yerleştirilmesinden esinlenilen Halbouni'nin "Anıt" isimli çalışması Berlin’in tarihi Brandenburg Kapısı’nın önünde 26 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek. ( Cüneyt Karadağ - Anadolu Ajansı )

  4. Vodafone 39. İstanbul Maratonu başladı. Katılımcılar 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden geçti. ( İslam Yakut - Anadolu Ajansı )

    Vodafone 39. İstanbul Maratonu başladı. Katılımcılar 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden geçti. ( İslam Yakut - Anadolu Ajansı )

  5. Irak'ta meydana gelen depremin en şiddetli yaşandığı Süleymaniye ilinin Derbendihan ilçesinde depremde onlarca ev hasar görürken bir apartman yıkıldı. ( Yunus Keleş - Anadolu Ajansı )

    Irak'ta meydana gelen depremin en şiddetli yaşandığı Süleymaniye ilinin Derbendihan ilçesinde depremde onlarca ev hasar görürken bir apartman yıkıldı. ( Yunus Keleş - Anadolu Ajansı )

  6. Irak'ta meydana gelen depremin en şiddetli yaşandığı Süleymaniye ilinin Derbendihan ilçesinde depremde bazı evler hasar görürken bir apartman yıkıldı. Bölgeye ilk uluşan yardım kuruluşu olan Türk Kızılay'ına bağlı öncü ekip, evleri zarar gören ailelere beraberinde getirdikleri insani yardım malzemelerini dağıttı. ( Yunus Keleş - Anadolu Ajansı )

    Irak'ta meydana gelen depremin en şiddetli yaşandığı Süleymaniye ilinin Derbendihan ilçesinde depremde bazı evler hasar görürken bir apartman yıkıldı. Bölgeye ilk uluşan yardım kuruluşu olan Türk Kızılay'ına bağlı öncü ekip, evleri zarar gören ailelere beraberinde getirdikleri insani yardım malzemelerini dağıttı. ( Yunus Keleş - Anadolu Ajansı )

  7. Irak-İran sınırında 7.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem, İran'ın Kırmanşah eyaletindeki Serpol Zehab kentinde can ve mal kaybına neden oldu. Depremin ilk şokunu atlatan vatandaşlar, hasarlı binalarda bulunan eşyalarını dışarı çıkarttı. ( Fatemeh Bahrami - Anadolu Ajansı )

    Irak-İran sınırında 7.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem, İran'ın Kırmanşah eyaletindeki Serpol Zehab kentinde can ve mal kaybına neden oldu. Depremin ilk şokunu atlatan vatandaşlar, hasarlı binalarda bulunan eşyalarını dışarı çıkarttı. ( Fatemeh Bahrami - Anadolu Ajansı )

  8. Irak-İran sınırında 7.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem, İran'ın Kırmanşah eyaletindeki Serpol Zehab kentinde can ve mal kaybına neden oldu. Deprem sebebiyle yakınlarını kaybeden vatandaşlar, üzüntü yaşadı. ( Fatemeh Bahrami - Anadolu Ajansı )

    Irak-İran sınırında 7.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem, İran'ın Kırmanşah eyaletindeki Serpol Zehab kentinde can ve mal kaybına neden oldu. Deprem sebebiyle yakınlarını kaybeden vatandaşlar, üzüntü yaşadı. ( Fatemeh Bahrami - Anadolu Ajansı )

  9. Yüzölçümünün yüzde 67'si ormanlarla kaplı Kastamonu'da sonbahar, farklı güzellikler sunuyor. Bozkurt ilçesinde mevsimin renk cümbüşüyle görsel bir şölen oluşturan doğa, fotoğraf ve macera tutkunlarının ilgisini çekiyor. ( Semih Yüksel - Anadolu Ajansı )

    Yüzölçümünün yüzde 67'si ormanlarla kaplı Kastamonu'da sonbahar, farklı güzellikler sunuyor. Bozkurt ilçesinde mevsimin renk cümbüşüyle görsel bir şölen oluşturan doğa, fotoğraf ve macera tutkunlarının ilgisini çekiyor. ( Semih Yüksel - Anadolu Ajansı )

  10. Türkiye'nin ev sahipliğinde Doğu Akdeniz-2017 Davet Tatbikatı, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2, ABD, Bulgaristan, İngiltere ve Romanya Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye'den Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik unsurlarının katılımıyla Doğu Akdeniz'de icra edildi. Tatbikat kapsamında SH-70, TCG Bayraktar Gemisine iniş yaptı. ( Mustafa Çiftçi - Anadolu Ajansı )

    Türkiye'nin ev sahipliğinde Doğu Akdeniz-2017 Davet Tatbikatı, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2, ABD, Bulgaristan, İngiltere ve Romanya Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye'den Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik unsurlarının katılımıyla Doğu Akdeniz'de icra edildi. Tatbikat kapsamında SH-70, TCG Bayraktar Gemisine iniş yaptı. ( Mustafa Çiftçi - Anadolu Ajansı )

  11. Suriye'de Beşşar Esed rejimine bağlı güçlerin başkent Şam'da ''gerginliği azaltma'' bölgeleri arasında yer alan Doğu Guta'nın Arbin beldesine düzenlediği hava saldırılarında ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırı sonucu, bölgeden dumanlar yükseldi. ( Diaa Al Din - Anadolu Ajansı )

    Suriye'de Beşşar Esed rejimine bağlı güçlerin başkent Şam'da ''gerginliği azaltma'' bölgeleri arasında yer alan Doğu Guta'nın Arbin beldesine düzenlediği hava saldırılarında ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırı sonucu, bölgeden dumanlar yükseldi. ( Diaa Al Din - Anadolu Ajansı )

  12. Zimbabve Genelkurmay Başkanı Chiwenga'nın görevden alınan eski Devlet Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangagwa'nın destekçilerine yapılan tasfiyeye son vermek için "adım atmaya" hazır oldukları şeklindeki açıklamasının ardından, çok sayıda tank ve zırhlı araç başkent Harare'ye doğru yola çıktı. Harare'ye ulaşan zırhlı araçlar, Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin ofisine giden yolları kapattı. ( Stringer - Anadolu Ajansı )

    Zimbabve Genelkurmay Başkanı Chiwenga'nın görevden alınan eski Devlet Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangagwa'nın destekçilerine yapılan tasfiyeye son vermek için "adım atmaya" hazır oldukları şeklindeki açıklamasının ardından, çok sayıda tank ve zırhlı araç başkent Harare'ye doğru yola çıktı. Harare'ye ulaşan zırhlı araçlar, Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin ofisine giden yolları kapattı. ( Stringer - Anadolu Ajansı )

  13. Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Ipanema sahiline yaklaşık 30 ton ağırlığında ve 14 metre uzunluğunda balina vurdu. Ölü bulunan balinadan incelenmek üzere parça alındı. ( Fabio Teixeira - Anadolu Ajansı )

    Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Ipanema sahiline yaklaşık 30 ton ağırlığında ve 14 metre uzunluğunda balina vurdu. Ölü bulunan balinadan incelenmek üzere parça alındı. ( Fabio Teixeira - Anadolu Ajansı )

  14. İzmir'de güneş batarken, vapuru ulaşım aracı olarak kullananlar bir kıyıdan diğer kıyıya geçiyor. Kimileri de oltalarını denize atıp kısmetlerini bekliyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

    İzmir'de güneş batarken, vapuru ulaşım aracı olarak kullananlar bir kıyıdan diğer kıyıya geçiyor. Kimileri de oltalarını denize atıp kısmetlerini bekliyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

  15. Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Charlotte Hornets, Cleveland Cavaliers ile Spectrum Arena'da karşılaştı. Bir pozisyonda Cleveland Cavaliers oyuncusu LeBron James (23) rakibi ile mücadele etti. ( Peter Zay - Anadolu Ajansı )

    Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Charlotte Hornets, Cleveland Cavaliers ile Spectrum Arena'da karşılaştı. Bir pozisyonda Cleveland Cavaliers oyuncusu LeBron James (23) rakibi ile mücadele etti. ( Peter Zay - Anadolu Ajansı )

  16. Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Mandra bölgesinde sel felaketi yaşandı. Yaşanan felaket sebebiyle çok sayıda ev ve araç zarar gördü. Bazı vatandaşlar gönüllüler tarafından evlerinden kurtarıldı. ( Ayhan Mehmet - Anadolu Ajansı )

    Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Mandra bölgesinde sel felaketi yaşandı. Yaşanan felaket sebebiyle çok sayıda ev ve araç zarar gördü. Bazı vatandaşlar gönüllüler tarafından evlerinden kurtarıldı. ( Ayhan Mehmet - Anadolu Ajansı )

  17. İstanbul'da puslu hava etkisini gösterirken tarihi yarım ada eşsiz manzarası ile hoş bir görüntü oluşturdu. ( Berk Özkan - Anadolu Ajansı )

    İstanbul'da puslu hava etkisini gösterirken tarihi yarım ada eşsiz manzarası ile hoş bir görüntü oluşturdu. ( Berk Özkan - Anadolu Ajansı )

  18. Konya'da, Akınsoft isimli yazılım firmasınca kurulan Türkiye'nin ilk insansı robot fabrikası "AkınRobotics" 2 bin 700 metrekaresi kapalı toplam 11 bin metrekare alanda seri üretime geçti. ( Orhan Akkanat - Anadolu Ajansı )

    Konya'da, Akınsoft isimli yazılım firmasınca kurulan Türkiye'nin ilk insansı robot fabrikası "AkınRobotics" 2 bin 700 metrekaresi kapalı toplam 11 bin metrekare alanda seri üretime geçti. ( Orhan Akkanat - Anadolu Ajansı )