Saksıda Yetişebilecek 12 Sebze

İşte sizlere saksıda yetişebilecek 12 sebze...

  1. Kış aylarında balkonunuzda yetiştirdiğiniz sebzeleri tüketmek ister misiniz? İşte sizlere saksıda yetişebilecek 12 sebze...

    Kış aylarında balkonunuzda yetiştirdiğiniz sebzeleri tüketmek ister misiniz? İşte sizlere saksıda yetişebilecek 12 sebze...

  2. Havuç  <br>  Saksıda havuç yetiştirmek için tohumları toprağın içine serpin. Daha sonra az bir su ile sulayın. Şubat ayından kasım ayına kadar ekimi yapılabilen havuç ekildikten 12-15 gün sonra büyümeye başlayacaktır.

    Havuç
    Saksıda havuç yetiştirmek için tohumları toprağın içine serpin. Daha sonra az bir su ile sulayın. Şubat ayından kasım ayına kadar ekimi yapılabilen havuç ekildikten 12-15 gün sonra büyümeye başlayacaktır.

  3. Maydanoz  <br>  Genellikle yuvarlak saksılara dikilen maydanozun çimlenmesi 20-25 gün sürer. Suyu seven bir bitki olan maydanozun toprağının kuru kalmaması için sık sık sulanması gerekir.

    Maydanoz
    Genellikle yuvarlak saksılara dikilen maydanozun çimlenmesi 20-25 gün sürer. Suyu seven bir bitki olan maydanozun toprağının kuru kalmaması için sık sık sulanması gerekir.

  4. Soğan  <br>  Saksıda yetişmesi en kolay ve zahmetsiz olan bitki soğandır. Soğan dikildikten 5-10 gün sonra filizlenmeye başlayacaktır.

    Soğan
    Saksıda yetişmesi en kolay ve zahmetsiz olan bitki soğandır. Soğan dikildikten 5-10 gün sonra filizlenmeye başlayacaktır.

  5. Bezelye<br>    Bezelyede saksıda kolaylıkla yetişebilen sebzeler arasındadır. Bezelye akşam ve sabahın erken saatlerinde sulanmalıdır.

    Bezelye
    Bezelyede saksıda kolaylıkla yetişebilen sebzeler arasındadır. Bezelye akşam ve sabahın erken saatlerinde sulanmalıdır.

  6. Marul<br>    Marul ekilirken tohumları üst üste gelmemelidir. Suyu çok seven marul sık sık sulanmalıdır.

    Marul
    Marul ekilirken tohumları üst üste gelmemelidir. Suyu çok seven marul sık sık sulanmalıdır.

  7. Roka  <br>  Salataların vazgeçilmezi olan roka, ocak ve şubat aylarında ekilmelidir. Ekim sırasında tohumların üzeri ince bir toprak tabakası ile kapatılmalıdır.

    Roka
    Salataların vazgeçilmezi olan roka, ocak ve şubat aylarında ekilmelidir. Ekim sırasında tohumların üzeri ince bir toprak tabakası ile kapatılmalıdır.

  8. Ispanak<br>    Soğuğa karşı dayanıklı olan ıspanak, ekilirken çok dikkatli olunmalıdır. Toprak, küçük bir tırmıkla kazılmalı ve tohumlar düzenli bir şekilde toprağa bırakılmalıdır.

    Ispanak
    Soğuğa karşı dayanıklı olan ıspanak, ekilirken çok dikkatli olunmalıdır. Toprak, küçük bir tırmıkla kazılmalı ve tohumlar düzenli bir şekilde toprağa bırakılmalıdır.

  9. Tere  <br>  Tere, genellikle kış aylarında ekilir. Tere yetiştirmek için yapmanız gereken tek şey, tohumları toprağa serpip sulamak.

    Tere
    Tere, genellikle kış aylarında ekilir. Tere yetiştirmek için yapmanız gereken tek şey, tohumları toprağa serpip sulamak.

  10. Sarımsak<br>    Bir diş sarımsağı toprağın içine iyice gömün. Ekildikten sonra 10 gün sonra çıkmaya başlayacaktır.

    Sarımsak
    Bir diş sarımsağı toprağın içine iyice gömün. Ekildikten sonra 10 gün sonra çıkmaya başlayacaktır.

  11. Kekik<br>    Kekiğin ekildiği saksının altında mutlaka bir kaç delik bulunmalıdır.

    Kekik
    Kekiğin ekildiği saksının altında mutlaka bir kaç delik bulunmalıdır.

  12. Nane<br>    Nanenin daha kolay büyümesi için nane tohumlarını bir gece önceden suyun içinde bekletin. Tohumları toprağın üzerine yayın. Tohumların üzerini ince bir tabaka halinde serpin. 15-20 gün sonra çimlenmeye başlayacaktır.

    Nane
    Nanenin daha kolay büyümesi için nane tohumlarını bir gece önceden suyun içinde bekletin. Tohumları toprağın üzerine yayın. Tohumların üzerini ince bir tabaka halinde serpin. 15-20 gün sonra çimlenmeye başlayacaktır.

  13. Reyhan<br>    Ocak ve şubat aylarında ekimi yapılabilen reyhan bitkisi, küçük bir saksının içinde rahatlıkla yetişebilir.

    Reyhan
    Ocak ve şubat aylarında ekimi yapılabilen reyhan bitkisi, küçük bir saksının içinde rahatlıkla yetişebilir.