Koronavirüs Türkiye'de! Herşey Durdu Bankalar Karar Aldı

TÜRKİYE'de ortaya çıkan coronavirüs sonrası bugün son dakika kararlar arka arkaya geldi. İstanbul'da tüm etkinlikler iptal edildi müze giriş çıkışı durduruldu. TSK'da askerlere yasak getirdi. Bazı bankalar ise personellerini evden çalıştırmaya başladı. Spor camiasından da önemli kararlar var. İşte bugün koronavirüsle ilgili Türkiye'de yaşananlar:

  1. Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görümesinin ardından alarm seviyesi yükseltildi. Son dakika kararlar arka arkaya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, '2 ay direnin' açıklamasını yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bankalar, TSK, Darülaceze ve turizm sektöründen önemli kararlar geldi.  İşte gün boyu Türkiye'de meydana gelen koronavirüs gelişmeleri:

    Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görümesinin ardından alarm seviyesi yükseltildi. Son dakika kararlar arka arkaya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, '2 ay direnin' açıklamasını yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bankalar, TSK, Darülaceze ve turizm sektöründen önemli kararlar geldi. İşte gün boyu Türkiye'de meydana gelen koronavirüs gelişmeleri:

  2. İmamoğlu tüm etkinlikleri iptal etti, müzeleri kapattı<br>  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Şehir Tiyatroları, İSMEK ve İBB'ye bağlı müzelerdeki etkinliklerin ve ziyaretlerin ay sonuna kadar durdurulduğunu açıkladı. İmamoğlu, Nisan ayı başında yapılacak değerlendirmelerin ardından etkinliklere devam edilip, edilmeyeceğine karar verileceğini açıkladı.

    İmamoğlu tüm etkinlikleri iptal etti, müzeleri kapattı
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Şehir Tiyatroları, İSMEK ve İBB'ye bağlı müzelerdeki etkinliklerin ve ziyaretlerin ay sonuna kadar durdurulduğunu açıkladı. İmamoğlu, Nisan ayı başında yapılacak değerlendirmelerin ardından etkinliklere devam edilip, edilmeyeceğine karar verileceğini açıkladı.

  3. TSK'da çarşı izinleri iptal edildi haftasonu dışarı çıkmak yasak<br>  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'daki koronavirüs önlemlerini açıkladı. Bakan Akar, Askeri Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerler belli bir süre çarşı iznine çıkamayacağını açıkladı. Bakan Akar, "Koronavirüs karargah ve birliklerde tedbirleri hayata geçirdik. Yurt dışı temasları ile heyetlerin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik. Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak" ifadelerini kullandı.

    TSK'da çarşı izinleri iptal edildi haftasonu dışarı çıkmak yasak
    Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'daki koronavirüs önlemlerini açıkladı. Bakan Akar, Askeri Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerler belli bir süre çarşı iznine çıkamayacağını açıkladı. Bakan Akar, "Koronavirüs karargah ve birliklerde tedbirleri hayata geçirdik. Yurt dışı temasları ile heyetlerin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik. Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak" ifadelerini kullandı.

  4. Yapı Kredi ve Garanti Bankası izin verdi<br>  Koronavirüsün (Covid-19) Türkiye'de de görülmesi üzerine dün Kadir Has Üniversitesi eğitime ara vermiş, Bahçeşehir Üniversitesi de online eğitime geçmişti. Bir haber de bankacılık sektöründen geldi. Yapı Kredi ve Garanti Bankası koronavirüs önlemleri kapsamında hamile ve kronik hastalığı olan çalışanlarına izin verdi. Paraya dokunan çalışanlar eldiven takmaya başladı. Etkinlikler iptal edildi.

    Yapı Kredi ve Garanti Bankası izin verdi
    Koronavirüsün (Covid-19) Türkiye'de de görülmesi üzerine dün Kadir Has Üniversitesi eğitime ara vermiş, Bahçeşehir Üniversitesi de online eğitime geçmişti. Bir haber de bankacılık sektöründen geldi. Yapı Kredi ve Garanti Bankası koronavirüs önlemleri kapsamında hamile ve kronik hastalığı olan çalışanlarına izin verdi. Paraya dokunan çalışanlar eldiven takmaya başladı. Etkinlikler iptal edildi.

  5. Turizm bölgelerinde otellerin sezon açılışı 1 ay ertelendi<br>  TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, bütün dünyada panik etkisi yaratan koronavirüs nedeniyle, tatil rezervasyonlarında yavaşlama olduğunu, bu yüzden Türkiye'deki turizm bölgelerinde nisan ayı başında açılacak otellerin, açılışlarını nisan sonuna ertelediğini açıkladı. Çorabatır, açık otellerde ise tedbirlerin en üst seviyede olduğunu söyledi.

    Turizm bölgelerinde otellerin sezon açılışı 1 ay ertelendi
    TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, bütün dünyada panik etkisi yaratan koronavirüs nedeniyle, tatil rezervasyonlarında yavaşlama olduğunu, bu yüzden Türkiye'deki turizm bölgelerinde nisan ayı başında açılacak otellerin, açılışlarını nisan sonuna ertelediğini açıkladı. Çorabatır, açık otellerde ise tedbirlerin en üst seviyede olduğunu söyledi.

  6. Darülaceze'de dışarı çıkış yasaklandı, ziyaret yasağı geldi  <br>İSTANBUL'daki Darülaceze koronavirüsten (Covid-19) korunma tedbirleri kapsamında 14 gün boyunca ziyaret ve etkinliklere ara verilmesine karar verdi. Salgında en yüksek risk grubunun 60 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan bireyler olması nedeniyle Darülaceze sakinlerinin dışarıya çıkmasına da ikinci bir karara kadar izin verilmeyecek.

    Darülaceze'de dışarı çıkış yasaklandı, ziyaret yasağı geldi
    İSTANBUL'daki Darülaceze koronavirüsten (Covid-19) korunma tedbirleri kapsamında 14 gün boyunca ziyaret ve etkinliklere ara verilmesine karar verdi. Salgında en yüksek risk grubunun 60 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan bireyler olması nedeniyle Darülaceze sakinlerinin dışarıya çıkmasına da ikinci bir karara kadar izin verilmeyecek.

  7. Galatasaray-Beşiktaş derbisi seyircili oynanacak  <br>İspanya'da La Liga maçları ertelenirken, basketbolda Euroleague  ve Eurocup tüm maçları iptal edilirken, Avrupa'da neredeyse tüm maçlar seyircisiz oynanması kararları peş peşe gelirken, Efes Pilsen, bu akşam maçı olmasına rağmen tüm basketbolcularına eve gönderirken, Türkiye Futbol Federasyonu Koronavirüs salgını nedeniyle herkesin tedirgin olduğu dönemde Galatasaray-Beşiktaş derbisinin seyircili oynanacağını açıkladı.

    Galatasaray-Beşiktaş derbisi seyircili oynanacak
    İspanya'da La Liga maçları ertelenirken, basketbolda Euroleague ve Eurocup tüm maçları iptal edilirken, Avrupa'da neredeyse tüm maçlar seyircisiz oynanması kararları peş peşe gelirken, Efes Pilsen, bu akşam maçı olmasına rağmen tüm basketbolcularına eve gönderirken, Türkiye Futbol Federasyonu Koronavirüs salgını nedeniyle herkesin tedirgin olduğu dönemde Galatasaray-Beşiktaş derbisinin seyircili oynanacağını açıkladı.

  8. MHP Antalya'daki belediye başkanları kampını erteledi<br>  Koronavirüs nedeniyle, MHP'nin Antalya'da yapılması planlanan istişare ve değerlendirme toplantısı iptal edildi. Kararı sosyal medyadan duyuran MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "27-29 Mart 2019 tarihinde yapmayı planladığımız Geleneksel Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme toplantımız, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, ileri bir tarihe ertelenmiştir" dedi.

    MHP Antalya'daki belediye başkanları kampını erteledi
    Koronavirüs nedeniyle, MHP'nin Antalya'da yapılması planlanan istişare ve değerlendirme toplantısı iptal edildi. Kararı sosyal medyadan duyuran MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "27-29 Mart 2019 tarihinde yapmayı planladığımız Geleneksel Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme toplantımız, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, ileri bir tarihe ertelenmiştir" dedi.

  9. Sağlık Bakanı Koca: 2 ay direnelim<br>  Koranavirüsle ilgili tüm gelişmeleri an be an kamuoyu ile paylaşan ve çalışmalarıyla takdir toplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından "2 ay direnelim. Yazın virüsün etkisi azalıyor. Tedbir alıp yayılmayı önlersek, 2 ayda hayat normale döner" çağrısı yaptı.

    Sağlık Bakanı Koca: 2 ay direnelim
    Koranavirüsle ilgili tüm gelişmeleri an be an kamuoyu ile paylaşan ve çalışmalarıyla takdir toplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından "2 ay direnelim. Yazın virüsün etkisi azalıyor. Tedbir alıp yayılmayı önlersek, 2 ayda hayat normale döner" çağrısı yaptı.

  10. Koronavirüs fırsatçılarına 81 ilde operasyon<br>  Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de ilk vakanın görülmesinin ardından maske, gıda ve kolonya sektöründe fırsatçılık yapanlara karşı harekete geçildiğini duyurdu. Bakan Pekcan, "81 ilde eş zamanlı olarak, fiyat artışı tespit edilen maske ve gıdalarla ilgili denetimlere başladık" dedi.

    Koronavirüs fırsatçılarına 81 ilde operasyon
    Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de ilk vakanın görülmesinin ardından maske, gıda ve kolonya sektöründe fırsatçılık yapanlara karşı harekete geçildiğini duyurdu. Bakan Pekcan, "81 ilde eş zamanlı olarak, fiyat artışı tespit edilen maske ve gıdalarla ilgili denetimlere başladık" dedi.

  11. Okullar tatil edilecek mi?<br>  Milyonlarca öğrenci ve velinin gözü ise Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan koronavirüs zirvesinden çıkacak kararda. Okulların tatil edilmesini bekleyen öğrenci ve veliler, bugün okula maske takıp gitti. Dün Kadir Has Üniversitesi eğitime ara verirken, Bahçeşehir Üniversitesi online eğitime geçmiş, Kavram okulları ve dersaneleri de online eğitim kararı almıştı.

    Okullar tatil edilecek mi?
    Milyonlarca öğrenci ve velinin gözü ise Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan koronavirüs zirvesinden çıkacak kararda. Okulların tatil edilmesini bekleyen öğrenci ve veliler, bugün okula maske takıp gitti. Dün Kadir Has Üniversitesi eğitime ara verirken, Bahçeşehir Üniversitesi online eğitime geçmiş, Kavram okulları ve dersaneleri de online eğitim kararı almıştı.