İşte Koronavirüs Yasakları Ve Uygulanan Cezalar

Tüm dünyayı esiri altına alan coronavirüs salgını vakalarının 11 Mart'ta ülkemizde de görülmesi üzerine hükümet tedbir kapsamını arttırak radikal uygulamaları hayata geçirdi. Ne yazık ki hala bu uygulamalara riayet göstermeyen oluyor. Koronavirüs yasaklarına uymayanlar için çok ciddi cezai işlemler var.

  1. Hali hazırda 30 can kaybının 1200 küsür tespit edilen koronavirüs vaka sayısının olduğu ülkemizde, koronavirüslü vaka sayısının çoğalmasını önleme maksatlı çeşitli alanlarda birçok tedbir ve yasak uygulamaya hızla devreye koyuldu. Bu yasaklara uyulmaması halinde ise ceza uygulanacak. Peki korona virüsyasaklarına uymayanlar ne ne kadar para cezası alacak? İşte tüm koronavirüs yasakları ve bunlara uymayan vatandaşlar için uygulanacak  para cezaları:

    Hali hazırda 30 can kaybının 1200 küsür tespit edilen koronavirüs vaka sayısının olduğu ülkemizde, koronavirüslü vaka sayısının çoğalmasını önleme maksatlı çeşitli alanlarda birçok tedbir ve yasak uygulamaya hızla devreye koyuldu. Bu yasaklara uyulmaması halinde ise ceza uygulanacak. Peki korona virüsyasaklarına uymayanlar ne ne kadar para cezası alacak? İşte tüm koronavirüs yasakları ve bunlara uymayan vatandaşlar için uygulanacak para cezaları:

  2. Piknikçilere ceza  <br>     Tarım ve Orman Bakanlığı, park ve mesire alanlarında piknik ve mangalın yapılmasının yasaklandığını açıkladı.

    Piknikçilere ceza
    Tarım ve Orman Bakanlığı, park ve mesire alanlarında piknik ve mangalın yapılmasının yasaklandığını açıkladı.

  3. 387 TL para cezası<br>    Yasağa rağmen park ve sahillerde piknik yapan ya da mangal yakanlara önce Zabıta tarafından uyarıda bulunulacak. Ardından Kabahatler Kanununa göre, emre aykırı davranışta bulunanlara 387 TL para cezası uygulanacak. Gerekli durumlarda polis ile gidilecek. Aynı suçu işlerse ikinci defa ceza uygulanabiliyor. Sözcü'de yer alan habere göre, ceza miktarı kabahate göre değişiklik gösteriyor.

    387 TL para cezası
    Yasağa rağmen park ve sahillerde piknik yapan ya da mangal yakanlara önce Zabıta tarafından uyarıda bulunulacak. Ardından Kabahatler Kanununa göre, emre aykırı davranışta bulunanlara 387 TL para cezası uygulanacak. Gerekli durumlarda polis ile gidilecek. Aynı suçu işlerse ikinci defa ceza uygulanabiliyor. Sözcü'de yer alan habere göre, ceza miktarı kabahate göre değişiklik gösteriyor.

  4. 65 üstü kişilere sokağa çıkma yasağı    <br>65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan kişilerin evlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırıldı.

    65 üstü kişilere sokağa çıkma yasağı
    65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan kişilerin evlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırıldı.

  5. 3 bin 150 TL para cezası <br>    Bu yasağa uymayarak sokağa çıkan 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlığı bulunanlara 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak veya TCK&#8217;nın 195. maddesine göre suç duyurusunda bulunulacak.

    3 bin 150 TL para cezası
    Bu yasağa uymayarak sokağa çıkan 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlığı bulunanlara 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak veya TCK’nın 195. maddesine göre suç duyurusunda bulunulacak.

  6. Gruplar halinde asker uğurlanma yasağı<br>    Vatandaşların kalabalık gruplar halinde bir araya geldiği asker eğlenceleri yasaklandı.

    Gruplar halinde asker uğurlanma yasağı
    Vatandaşların kalabalık gruplar halinde bir araya geldiği asker eğlenceleri yasaklandı.

  7. 392 TL para cezası<br>    Uyarılara rağmen yasaklara uymayanlara Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu&#8217;nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak.

    392 TL para cezası
    Uyarılara rağmen yasaklara uymayanlara Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak.

  8. Yasaklı işyerini açma<br>    İçkili-içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

    Yasaklı işyerini açma
    İçkili-içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

  9. 387 lira ceza<br>    Zabıta memurları tarafından müşterilere açık olan pastane, restoran şeklindeki iş yerlerine 387 TL para cezası uygulanacak. Gerekli durumlarda polis ile gidilecek. Cezai işleme rağmen yasağa uyulmazsa, yeniden para cezası kesilecek.

    387 lira ceza
    Zabıta memurları tarafından müşterilere açık olan pastane, restoran şeklindeki iş yerlerine 387 TL para cezası uygulanacak. Gerekli durumlarda polis ile gidilecek. Cezai işleme rağmen yasağa uyulmazsa, yeniden para cezası kesilecek.

  10. 387 lira ceza<br>    Berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetleri ikinci bir duyuruya kadar durduruldu.    Kamu sağlığı için kapalı olması gereken berber, güzellik salonu ve kuaförler faaliyetlerini sürdürürse, Zabıta tarafından 387 TL para cezası verilecek. Yasak ikinci kez çiğnenirse, yeniden para cezası uygulanacak.

    387 lira ceza
    Berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetleri ikinci bir duyuruya kadar durduruldu. Kamu sağlığı için kapalı olması gereken berber, güzellik salonu ve kuaförler faaliyetlerini sürdürürse, Zabıta tarafından 387 TL para cezası verilecek. Yasak ikinci kez çiğnenirse, yeniden para cezası uygulanacak.

  11. Camiye gitmekte ısrar edene de ceza geliyor<br>    -Diyanet İşleri Başkanlığı corona virüsün yayılma tehlikesine karşı alınan önlemlerin zafiyete uğramaması için cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapatılacağını açıkladı.

    Camiye gitmekte ısrar edene de ceza geliyor
    -Diyanet İşleri Başkanlığı corona virüsün yayılma tehlikesine karşı alınan önlemlerin zafiyete uğramaması için cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapatılacağını açıkladı.

  12. 392 TL para cezası    <br>Buna rağmen bu yasakta ısrar edenler uyarılacak, tekrarı durumunda Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu&#8217;nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak Diyanet İşleri Başkanlığı camilerde vakit namazlarının cemaatle kılınmasına bir süreliğine ara verileceğini duyurdu.

    392 TL para cezası
    Buna rağmen bu yasakta ısrar edenler uyarılacak, tekrarı durumunda Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak Diyanet İşleri Başkanlığı camilerde vakit namazlarının cemaatle kılınmasına bir süreliğine ara verileceğini duyurdu.

  13. Tüm etkinlikler iptal: 3 bin 150 TL cezası var<br>    -Futbol, hentbol, voleybol ve basketbol liglerinin tamamı ertelendi.    Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu&#8217;nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak.

    Tüm etkinlikler iptal: 3 bin 150 TL cezası var
    -Futbol, hentbol, voleybol ve basketbol liglerinin tamamı ertelendi. Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak.

  14. At yarışı bayilerine para cezası uygulanacak<br>    Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen At Yarışları ertelendi.    İhbar ya da tespit halinde at yarışı bayiileri açık olması halinde, Zabıta tarafından para cezası uygulanacak.

    At yarışı bayilerine para cezası uygulanacak
    Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen At Yarışları ertelendi. İhbar ya da tespit halinde at yarışı bayiileri açık olması halinde, Zabıta tarafından para cezası uygulanacak.

  15. Toplu yapılan diğer sosyal etkinlikler: 3 bin 150 TL para cezası<br>    Tiyatro, sinema, konser salonu, düğün salonu, içkili lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile kafe, internet kafe,oyun salonları, kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri kapatıldı.    Zabıta tarafından 387 TL para cezası uygulaması, Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu&#8217;nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak.

    Toplu yapılan diğer sosyal etkinlikler: 3 bin 150 TL para cezası
    Tiyatro, sinema, konser salonu, düğün salonu, içkili lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile kafe, internet kafe,oyun salonları, kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri kapatıldı. Zabıta tarafından 387 TL para cezası uygulaması, Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak.

  16. Askerlere çarşı izni yasağı    <br>-Askerlerin çarşı izinleri geçici süreyle askıya alındı.

    Askerlere çarşı izni yasağı
    -Askerlerin çarşı izinleri geçici süreyle askıya alındı.

  17. Kamu görevlilerine yurt dışı yasağı<br>    Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu&#8217;nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak.

    Kamu görevlilerine yurt dışı yasağı
    Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak.