Aşırı Yıkamaktan Yıpranan Ellerimizi Nasıl Koruruz?

Koronavirüs salgını ile birlikte ellerimizi gün içinde sıklıkla yıkamaya başladık. Kolonya ve dezenfektanları da çokça kullanıyoruz.Haliyle ellerimiz aşırı yıpranıyor.Peki yıkamaktan yıpranmış eller için neler yapabiliriz? İşte yanıtı...

  1. Ellerinizi sık sık yıkamak önemli ancak şüpheli bir temasta bulunmadıysanız gereksiz yere ellerinizi yıkayıp, kolonya ve dezenfektan gibi ürünleri boş yere ellerinize değdirmeyin.

    Ellerinizi sık sık yıkamak önemli ancak şüpheli bir temasta bulunmadıysanız gereksiz yere ellerinizi yıkayıp, kolonya ve dezenfektan gibi ürünleri boş yere ellerinize değdirmeyin.

  2. El yıkama sonrasında ellerinizi iyice kurulayarak ıslak ya da nemli kalmasını önleyin.Havlunuzu sık sık değiştirin.

    El yıkama sonrasında ellerinizi iyice kurulayarak ıslak ya da nemli kalmasını önleyin.Havlunuzu sık sık değiştirin.

  3. Ellerinizi yıkarken sıcak ya da soğuk değil ılık su tercih edin.

    Ellerinizi yıkarken sıcak ya da soğuk değil ılık su tercih edin.

  4. Her el yıkama, kolonya ve dezenfektan kullanımı sonrası ellerinize nemlendirici kremler sürmeye özen gösterin.

    Her el yıkama, kolonya ve dezenfektan kullanımı sonrası ellerinize nemlendirici kremler sürmeye özen gösterin.

  5. Mümkün olduğunca doğal ve zeytinyağı içeren sabunlar tercih etmeye dikkat edin.

    Mümkün olduğunca doğal ve zeytinyağı içeren sabunlar tercih etmeye dikkat edin.

  6. Limon ve zeytinyağı karışımı uygulayın    <br>  Bir kasenin içerisinde zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Birbirlerine iyice karışan, karışımı ellerinize güzelce sürün. Çatlayan yerler biraz yanabilir, birkaç dakika sonra geçecektir merak etmeyin. En az 30 dakika bekleterek ılık suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.

    Limon ve zeytinyağı karışımı uygulayın
    Bir kasenin içerisinde zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Birbirlerine iyice karışan, karışımı ellerinize güzelce sürün. Çatlayan yerler biraz yanabilir, birkaç dakika sonra geçecektir merak etmeyin. En az 30 dakika bekleterek ılık suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.

  7. Hem vücudun nem dengesini sağlamak için hem de virüslere karşı bağışıklığı güçlendirmek adına bol bol su içmeyi unutmayın.

    Hem vücudun nem dengesini sağlamak için hem de virüslere karşı bağışıklığı güçlendirmek adına bol bol su içmeyi unutmayın.