Güneşte 10 Dakika Kaldıktan Sonra Kızarıyorsanız...

Güneş ışınları cilt sağlığı için doğru saatlerde alınmazsa cildin alt katmanlarına nüfuz ederek erken yaşlanmaya, kırışıklıklara ve kalıcı cilt hasarlarına dolayısıyla da cilt kanserine neden olabilir. Peki, güneş ışınlarından korunmak için güneş kremi seçmenin püf noktası nedir?

  1. Yaz mevsimi gelince birçok insan güneş lekelerinden kurtulma yöntemlerini araştırıyor. Bu durumu önlemek isteyenler ise “En iyi güneş kremi hangisidir?” sorusunun cevabını merak ediyor.

    Yaz mevsimi gelince birçok insan güneş lekelerinden kurtulma yöntemlerini araştırıyor. Bu durumu önlemek isteyenler ise “En iyi güneş kremi hangisidir?” sorusunun cevabını merak ediyor.

  2. Güneş kremlerinde ışınlara karşı koruma sağlayan organik ve inorganik kimyasal maddeler bulunuyor. Güneş kremi seçmenin püf noktalarını sizler için hazırladık.

    Güneş kremlerinde ışınlara karşı koruma sağlayan organik ve inorganik kimyasal maddeler bulunuyor. Güneş kremi seçmenin püf noktalarını sizler için hazırladık.

  3. En iyi güneş kremi nasıl seçilir?

    En iyi güneş kremi nasıl seçilir?

  4. Güneş kremlerinin üzerinde ne kadar koruma sağladıklarını gösteren sayısal bir değer vardır.

    Güneş kremlerinin üzerinde ne kadar koruma sağladıklarını gösteren sayısal bir değer vardır.

  5. Bu sayı güneş kreminin UVB ışınlara karşı koruyuculuk özelliğini belirtir.

    Bu sayı güneş kreminin UVB ışınlara karşı koruyuculuk özelliğini belirtir.

  6. Güneş koruma faktörü (SPF) 30 olan bir güneş kremi UVB ışınların yaklaşık yüzde 97’sinin, 50 olan bir güneş kremi ise UVB ışınların yüzde 98’inin cilde ulaşmasını engeller.

    Güneş koruma faktörü (SPF) 30 olan bir güneş kremi UVB ışınların yaklaşık yüzde 97’sinin, 50 olan bir güneş kremi ise UVB ışınların yüzde 98’inin cilde ulaşmasını engeller.

  7. Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz.

    Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz.

  8. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.

    Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.

  9. Güneş kremleri çoğunlukla UVB ışınlara karşı koruma sağlar.

    Güneş kremleri çoğunlukla UVB ışınlara karşı koruma sağlar.

  10. UVA ışınlar güneş yanığına sebep olmadığından etkileri hemen görülemeyebilir.

    UVA ışınlar güneş yanığına sebep olmadığından etkileri hemen görülemeyebilir.

  11. Ancak cildimizin alt katmanlarına ulaştıkları için etkileri uzun vadede ortaya çıkabilir.

    Ancak cildimizin alt katmanlarına ulaştıkları için etkileri uzun vadede ortaya çıkabilir.

  12. Güneş kremlerinin Güneş’ten gelen morötesi dalga boyundaki ışınlara karşı etkili bir koruma sağlayabilmesi için UVA ve UVB ışınlara karşı koruma sağlayan farklı kimyasal maddeleri birlikte içeren güneş kremlerinin kullanılması yararlı olacaktır.

    Güneş kremlerinin Güneş’ten gelen morötesi dalga boyundaki ışınlara karşı etkili bir koruma sağlayabilmesi için UVA ve UVB ışınlara karşı koruma sağlayan farklı kimyasal maddeleri birlikte içeren güneş kremlerinin kullanılması yararlı olacaktır.

  13. Güneş kreminin cildi koruyabilmesi için yeterli miktarda kullanılması ve dış etmenler nedeniyle zamanla silinebildiği için iki saatte bir yenilenmesi gerekiyor.

    Güneş kreminin cildi koruyabilmesi için yeterli miktarda kullanılması ve dış etmenler nedeniyle zamanla silinebildiği için iki saatte bir yenilenmesi gerekiyor.

  14. UVA ışınlar dalga boyu 315 nanometreden büyük olan morötesi ışınlardır.

    UVA ışınlar dalga boyu 315 nanometreden büyük olan morötesi ışınlardır.