Yeni İphone 5S Ve 5C Tanıtıldı

iPhone ailesinin uzun süredir beklenen iki yeni üyesi iPhone 5S ve 5C Apple'ın Kaliforniya'daki merkezinde düzenlenen bir etkinlikle tanıttı.

  1. Apple, dün akşam San Francisco şehrinde TSİ 20 itibariyle  yaptığı tanıtım etkinliği ile iki yeni modelini tanıttı. Apple'ın tanıttığı  cihazlardan biri değişik renklerde ve plastik kasasıyla dikkat çeken Iphone 5C.  Tanıtılan diğer cihaz ise birçok farklı özelliği ile Iphone 5S.

    Apple, dün akşam San Francisco şehrinde TSİ 20 itibariyle yaptığı tanıtım etkinliği ile iki yeni modelini tanıttı. Apple'ın tanıttığı cihazlardan biri değişik renklerde ve plastik kasasıyla dikkat çeken Iphone 5C. Tanıtılan diğer cihaz ise birçok farklı özelliği ile Iphone 5S.

  2. Apple'ın tanıtımında aylar öncesinden çıkarılacak cihazlar  ile ilgili değişik varsayımlar vardı. Apple cihazları pek gizli tutamamış demek  ki iPhone 5S ve iPhone 5C ile ilgili yapılan varsayımlar ve yayınlanan  fotoğraflar aynı çıktı.

    Apple'ın tanıtımında aylar öncesinden çıkarılacak cihazlar ile ilgili değişik varsayımlar vardı. Apple cihazları pek gizli tutamamış demek ki iPhone 5S ve iPhone 5C ile ilgili yapılan varsayımlar ve yayınlanan fotoğraflar aynı çıktı.

  3. Öncelikle değişik renkteki kasası  ile daha çok genç kesime hitap eden iPhone 5C'ye bakalım.  Iphone 5C'de göze çarpan ilk değişiklik yani  iPhone 5'den ayıran ilk özellik kasa rengi ve malzemesi.

    Öncelikle değişik renkteki kasası ile daha çok genç kesime hitap eden iPhone 5C'ye bakalım. Iphone 5C'de göze çarpan ilk değişiklik yani iPhone 5'den ayıran ilk özellik kasa rengi ve malzemesi.

  4. iPhone 5C'in kasası  metal alaşımlı plastik bir malzeme. Yani daha sert ve daha dayanıklı bir  malzeme. Iphone 5C kasa renkleri yeşil, mavi, sarı, beyaz  ve kırmızı olarak belirlenmiş.

    iPhone 5C'in kasası metal alaşımlı plastik bir malzeme. Yani daha sert ve daha dayanıklı bir malzeme. Iphone 5C kasa renkleri yeşil, mavi, sarı, beyaz ve kırmızı olarak belirlenmiş.

  5. Apple'ın  açıkladığı Iphone 5C'nin 326ppi yoğunluk değerini koruyan 4 inçlik 1136x640  piksel çözünürlükte ekranı ve A6 işlemcisi Iphone 5'ten miras alınıyor.

    Apple'ın açıkladığı Iphone 5C'nin 326ppi yoğunluk değerini koruyan 4 inçlik 1136x640 piksel çözünürlükte ekranı ve A6 işlemcisi Iphone 5'ten miras alınıyor.

  6. Diğer  detaylara girilmese de ~1GB RAM, çift bant WiFi, Bluetooth 4.0, 1440mAh gücünde  batarya taşıdığı sanılıyor. Yine 8MP çözünürlükte arka kamera, 30kare/saniye  hızında Full HD video kaydı, 16GB/32GB depolama kapasiteleri, 3G/4G desteği  iPhone 5'ten hatırlayacağımız özellikler arasında.

    Diğer detaylara girilmese de ~1GB RAM, çift bant WiFi, Bluetooth 4.0, 1440mAh gücünde batarya taşıdığı sanılıyor. Yine 8MP çözünürlükte arka kamera, 30kare/saniye hızında Full HD video kaydı, 16GB/32GB depolama kapasiteleri, 3G/4G desteği iPhone 5'ten hatırlayacağımız özellikler arasında.

  7. iPhone 5C için  belirlenen fiyatlar kontratlı olarak 16 GB lık 99$ ve 32 GB lık 199$. Kontratsız  fiyatları ise 549 ve 649$.

    iPhone 5C için belirlenen fiyatlar kontratlı olarak 16 GB lık 99$ ve 32 GB lık 199$. Kontratsız fiyatları ise 549 ve 649$.

  8. Apple'ın  tanıtımını yaptığı diğer cihaz ise Iphone 5S. Bu cihazı Iphone 5C'ye oranla  birçok özellikle donanmış olarak geliyor. Bir nevi Apple için amiral gemisi  denilebilir.

    Apple'ın tanıtımını yaptığı diğer cihaz ise Iphone 5S. Bu cihazı Iphone 5C'ye oranla birçok özellikle donanmış olarak geliyor. Bir nevi Apple için amiral gemisi denilebilir.

  9. Iphone 5S'in başlıca özellikleri ; Metalik kasa ( siyah, Gümüş ve  altın sarısı ), işlemci A7, doğal renkli flaş, M7 işlemci , parmak izi tanıma,  ağır video çekimi ( slow motion ).

    Iphone 5S'in başlıca özellikleri ; Metalik kasa ( siyah, Gümüş ve altın sarısı ), işlemci A7, doğal renkli flaş, M7 işlemci , parmak izi tanıma, ağır video çekimi ( slow motion ).

  10. iPhone 5S'in  işlemcisi A7 64 bitlik işlemcisi ile dünyada tek. Iphone 5'de kullanılan A6  işlemcisine göre iki kat daha hızlı kullanım sağlayan A7 işlemcisi ile grafiğe  dayalı oyunları iki kat daha hızlı çalıştırma kapasitesine sahip.

    iPhone 5S'in işlemcisi A7 64 bitlik işlemcisi ile dünyada tek. Iphone 5'de kullanılan A6 işlemcisine göre iki kat daha hızlı kullanım sağlayan A7 işlemcisi ile grafiğe dayalı oyunları iki kat daha hızlı çalıştırma kapasitesine sahip.

  11. <p><b>KAMERA</b></p> Kamera 8  megapiksel olarak belirlenmiş ki iPhone 5 ile aynı ama değişen sensör kalitesi.  İyileştiren sensör ile daha keskin fotoğraflar elde etmek mümkün. iPhone 5S de  flaş özelliği ortamın ışığına göre kendini ayarlayıp en doğal renkte fotoğraf  çekilmesini sağlıyor. Geliştirilen sensör ve eklenen yeni flaş özelliği ile  iPhone 5S, iPhone 5 modeline göre %33 daha kaliteli fotoğraf çekilmesini  sağlıyor.

    KAMERA

    Kamera 8 megapiksel olarak belirlenmiş ki iPhone 5 ile aynı ama değişen sensör kalitesi. İyileştiren sensör ile daha keskin fotoğraflar elde etmek mümkün. iPhone 5S de flaş özelliği ortamın ışığına göre kendini ayarlayıp en doğal renkte fotoğraf çekilmesini sağlıyor. Geliştirilen sensör ve eklenen yeni flaş özelliği ile iPhone 5S, iPhone 5 modeline göre %33 daha kaliteli fotoğraf çekilmesini sağlıyor.

  12. Kameradaki  diğer önemli  özellik ise slow motion yani ağır çekim video çekebilmesi.  720p kalitesinde 120 kare/sn çekim  yapabiliyor iPhone 5S.

    Kameradaki diğer önemli özellik ise slow motion yani ağır çekim video çekebilmesi. 720p kalitesinde 120 kare/sn çekim yapabiliyor iPhone 5S.

  13. <p><b>TOUCH ID </b></p>  Home tuşuna yerleştirilen bir parmak izi okuyucusu sayesinde artık iPhone, sahibinin  parmak izini öğreniyor. Bu sayede örneğin kilit ekranından ana ekrana geçerken  ya da Apple ID ile iTunes Store üzerinden herhangi bir içerik satın almaya  kalktığında bu işlemlerin sahibi tarafından mı yoksa başkası tarafından mı  yapıldığına bakarak işlemi gerçekleştiriyor ya da gerçekleştirmiyor.

    TOUCH ID

    Home tuşuna yerleştirilen bir parmak izi okuyucusu sayesinde artık iPhone, sahibinin parmak izini öğreniyor. Bu sayede örneğin kilit ekranından ana ekrana geçerken ya da Apple ID ile iTunes Store üzerinden herhangi bir içerik satın almaya kalktığında bu işlemlerin sahibi tarafından mı yoksa başkası tarafından mı yapıldığına bakarak işlemi gerçekleştiriyor ya da gerçekleştirmiyor.

  14. <p><b>M7 İŞLEMCİ</b></p> iPhone 5S'de  bulunan bu işlemci esasından A7 işlemci için bir yardımcı işlemci görevi  görüyor. M7 işlemci hareket ile ilgili bütün işlemleri yaparken A7 işlemciyi bu  konularda yormuyor. Böylece daha hızlı bir işlem gücü elde edilirken pilde daha  çok kullanım süresi elde edilmiş oluyor. M7 işlemci başlıca ivmeölçer, pusula,  yer belirlem tarzı harekete dair bütün işlemleri yapıyor.

    M7 İŞLEMCİ

    iPhone 5S'de bulunan bu işlemci esasından A7 işlemci için bir yardımcı işlemci görevi görüyor. M7 işlemci hareket ile ilgili bütün işlemleri yaparken A7 işlemciyi bu konularda yormuyor. Böylece daha hızlı bir işlem gücü elde edilirken pilde daha çok kullanım süresi elde edilmiş oluyor. M7 işlemci başlıca ivmeölçer, pusula, yer belirlem tarzı harekete dair bütün işlemleri yapıyor.

  15. Gelelim Iphone 5S fiyatlarına.

    Gelelim Iphone 5S fiyatlarına.

  16. <p><b>Kontratlı fiyatları sırasıyla şöyle ;</b></p> 16 GB  199$, 32 GB 299$, 64 GB 399$ olarak belirlendi.

    Kontratlı fiyatları sırasıyla şöyle ;

    16 GB 199$, 32 GB 299$, 64 GB 399$ olarak belirlendi.

  17. <p><b> Kontratsız Iphone 5S fiyatları ise</b></p> 16 GB  649, 32 GB 749, 64 GB 849$. Tabii  bu fiyatlar Amerika için geçerli,

    Kontratsız Iphone 5S fiyatları ise

    16 GB 649, 32 GB 749, 64 GB 849$. Tabii bu fiyatlar Amerika için geçerli,

  18. Türkiye fiyatları 2000 Tl en düşük olanı olur  tahmini. Cihazların ön siparişleri 13 Eylül'de başlıyor ve ekim ayında  dağıtılmaya başlayacak. Türkiye geliş tarihi ise Kasım ve ya Aralık olarak  bekleniyor.

    Türkiye fiyatları 2000 Tl en düşük olanı olur tahmini. Cihazların ön siparişleri 13 Eylül'de başlıyor ve ekim ayında dağıtılmaya başlayacak. Türkiye geliş tarihi ise Kasım ve ya Aralık olarak bekleniyor.