Çocuklarda Vitamin Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Çocukların bazı hareketleri vücutta hangi vitaminlerin eksik olduğunu ele verir. Peki çocuğunuzun vücudundaki vitamin değerlerinin eksik olduğunu nasıl anlarsınız? İşte cevabı...

  1. A VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ    - A vitamini eksikliği, en kolay gözlerden belli olur.    - Bakışları cansızlaşır.

    A VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ - A vitamini eksikliği, en kolay gözlerden belli olur. - Bakışları cansızlaşır.

  2. - Bunun dışında cilt üzerinde dökülme, kaşınma ve pullanma belirtileri de kendini gösterir.

    - Bunun dışında cilt üzerinde dökülme, kaşınma ve pullanma belirtileri de kendini gösterir.

  3. D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ    Güneş ışınları sayesinde vücuda giren D vitamini, çocukların kemik gelişimi bakımından oldukça önemlidir.

    D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ Güneş ışınları sayesinde vücuda giren D vitamini, çocukların kemik gelişimi bakımından oldukça önemlidir.

  4. - En önemli belirtilerinden biri de başın aşırı terlemesi.    - Aşırı terlemenın dışında el ve kollarda ağrı, çabuk yorulma ve sürekli düşme görülür.

    - En önemli belirtilerinden biri de başın aşırı terlemesi. - Aşırı terlemenın dışında el ve kollarda ağrı, çabuk yorulma ve sürekli düşme görülür.

  5. K VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ    Bağışık sistemiyle doğrudan ilişkili olan K vitaminin yokluğunda çocuklar sürekli hastalanır.

    K VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ Bağışık sistemiyle doğrudan ilişkili olan K vitaminin yokluğunda çocuklar sürekli hastalanır.

  6. - Diş eti kanamaları, uzun süre geçmeyen yaralar ve burun kanamalarında artış, en önemli belirtilerindendir.

    - Diş eti kanamaları, uzun süre geçmeyen yaralar ve burun kanamalarında artış, en önemli belirtilerindendir.

  7. B2 VİTAMİN EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ    - Dudak çatlaklığı,  görme bozuklukları, kiloda düşüş, hareketlerde yorgunluk  ile kendini gösterir.

    B2 VİTAMİN EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ - Dudak çatlaklığı, görme bozuklukları, kiloda düşüş, hareketlerde yorgunluk ile kendini gösterir.

  8. B6 VİTAMİN EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ    - Uykusuzluk, öfkeli ve saldırgan davranma, dil şişliği, yanaklarda kızarıklık en önemli belirtilerindendir.

    B6 VİTAMİN EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ - Uykusuzluk, öfkeli ve saldırgan davranma, dil şişliği, yanaklarda kızarıklık en önemli belirtilerindendir.

  9. B12 EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ    - Depresyon ve yemek yemede isteksizlik, belli başlı belirtilerindendir.

    B12 EKSİKLİĞİ İŞARETLERİ - Depresyon ve yemek yemede isteksizlik, belli başlı belirtilerindendir.