Görenler Hayran Kalıyor! Tam 12 Bin Yıllık...

Görenler hayran kalıyor! Tam 12 bin yıllık...

  1. Diyarbakır'da insanlık tarihine ışık tutan Çayönü Höyüğü ve Hilar Mağaraları, binlerce yıllık geçmişiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Yerleşik hayatın başladığı yerlerden biri olarak bilinen bölge havadan görüntülendi.

    Diyarbakır'da insanlık tarihine ışık tutan Çayönü Höyüğü ve Hilar Mağaraları, binlerce yıllık geçmişiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Yerleşik hayatın başladığı yerlerden biri olarak bilinen bölge havadan görüntülendi.

  2. İnsanlık tarihinin ilk olarak toplu ve düzenli bir şekilde yerleşik hayata geçtikleri Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Hilar Mağaraları ve Çayönü Höyüğü, 12 bin yıllık geçmişiyle tarihe ışık tutuyor.

    İnsanlık tarihinin ilk olarak toplu ve düzenli bir şekilde yerleşik hayata geçtikleri Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Hilar Mağaraları ve Çayönü Höyüğü, 12 bin yıllık geçmişiyle tarihe ışık tutuyor.

  3. İlçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan, Diyarbakır'ın turistik alanda önemli bir konumuna sahip olan Çayönü Höyüğü ve Hilar Mağaraları, Sesverenpınar Köyü'nde bulunuyor.

    İlçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan, Diyarbakır'ın turistik alanda önemli bir konumuna sahip olan Çayönü Höyüğü ve Hilar Mağaraları, Sesverenpınar Köyü'nde bulunuyor.

  4. Arkeolojik kazılar sırasında, Cilalı Taş Devri'ne ait önemli bulgulara rastlanılırken, kimi zaman da bölgede ilk tarım ve hayvancılığın yapıldığına dair kalıntılara ulaşıldı. Tarihi mekan, ziyaretçilerini de ağırlıyor.

    Arkeolojik kazılar sırasında, Cilalı Taş Devri'ne ait önemli bulgulara rastlanılırken, kimi zaman da bölgede ilk tarım ve hayvancılığın yapıldığına dair kalıntılara ulaşıldı. Tarihi mekan, ziyaretçilerini de ağırlıyor.