Dikkat! Bu İşlemcilerde Güvenlik Açığı Bulundu

Bilgisayar korsanlarının son hedefi AMD işlemcileri oldu

  1. Bilgisayar korsanlarının son hedefi AMD işlemcileri oldu. Şirket tarafından gelen yeni bir açıklamada, AMD Zen 2 mimarili işlemcilerde kritik bir güvenlik açığı bulundu.

    Bilgisayar korsanlarının son hedefi AMD işlemcileri oldu. Şirket tarafından gelen yeni bir açıklamada, AMD Zen 2 mimarili işlemcilerde kritik bir güvenlik açığı bulundu.

  2. Açıktan etkilenen sistemlerin hassas verilerinin çalınabileceği ifade edildi. Peki hangi işlemciler Zen 2 mimarisini kullanıyor ve ne yapabilirsiniz?

    Açıktan etkilenen sistemlerin hassas verilerinin çalınabileceği ifade edildi. Peki hangi işlemciler Zen 2 mimarisini kullanıyor ve ne yapabilirsiniz?

  3. Google güvenlik araştırmacıları tarafından Mayıs ayında tespit edilen Zenbleed güvenlik açığı, AMD tarafından doğrulandı.

    Google güvenlik araştırmacıları tarafından Mayıs ayında tespit edilen Zenbleed güvenlik açığı, AMD tarafından doğrulandı.

  4. Zen 2 mimarili işlemcilerin çip performansını artırmak için kullanılan bir komuttan kaynaklandığı ifade edildi.

    Zen 2 mimarili işlemcilerin çip performansını artırmak için kullanılan bir komuttan kaynaklandığı ifade edildi.

  5. Google?ın araştırmasına göre güvenlik açığı, AMD Zen 2 yongalarındaki şifrelenmiş verileri ve parolaların sızdırılmasına yol açabilir.

    Google?ın araştırmasına göre güvenlik açığı, AMD Zen 2 yongalarındaki şifrelenmiş verileri ve parolaların sızdırılmasına yol açabilir.

  6. Saniyede 30kb gibi düşük miktarda veriyi açığa çıkarıyor olsa da, sanal makinelerde bile veri hırsızlığına sebep olabileceği aktarıldı.

    Saniyede 30kb gibi düşük miktarda veriyi açığa çıkarıyor olsa da, sanal makinelerde bile veri hırsızlığına sebep olabileceği aktarıldı.

  7. Zen 2 mimarisini birçok popüler Ryzen işlemcisi kullanıyor. Bunlar arasında masaüstü için Ryzen 3000 serisi, laptoplar için Ryzen 4000 ve 5000 serisi ve Threadripper çipleri yer alıyor. Son birkaç yılda üretilen Zen 2?li tüm cihazların bu güvenlik açığından etkilendiğini belirtelim.

    Zen 2 mimarisini birçok popüler Ryzen işlemcisi kullanıyor. Bunlar arasında masaüstü için Ryzen 3000 serisi, laptoplar için Ryzen 4000 ve 5000 serisi ve Threadripper çipleri yer alıyor. Son birkaç yılda üretilen Zen 2?li tüm cihazların bu güvenlik açığından etkilendiğini belirtelim.

  8. Zenbleed?in varlığını doğrulayan AMD, güvenlik açığını gideren bir güncelleme de paylaştı. Ancak kullanıcıların yeni paketi uygulaması için bir süre daha beklemesi gerekiyor. Çünkü güncelleme, BIOS üzerinden dağıtılıyor ve cihaz üreticilerinin BIOS güncellemesi paylaşması gerekiyor.

    Zenbleed?in varlığını doğrulayan AMD, güvenlik açığını gideren bir güncelleme de paylaştı. Ancak kullanıcıların yeni paketi uygulaması için bir süre daha beklemesi gerekiyor. Çünkü güncelleme, BIOS üzerinden dağıtılıyor ve cihaz üreticilerinin BIOS güncellemesi paylaşması gerekiyor.

  9. AMD, istismar riskini en aza indirmek için kullanıcıların en kısa sürede güncellemeyi yüklemesi gerektiğini söyledi. Şu anda açığın ciddi bir veri sızıntısına yol açıp açmadığı bilinmiyor.

    AMD, istismar riskini en aza indirmek için kullanıcıların en kısa sürede güncellemeyi yüklemesi gerektiğini söyledi. Şu anda açığın ciddi bir veri sızıntısına yol açıp açmadığı bilinmiyor.