İşte Belediye Başkanlığı İstemeyen Bakanlar

AK Parti'de tüzük gereği üçüncü dönemlerini dolduran bakanların büyükşehir belediye başkanlıklarına aday olacağı sık sık gündeme getiriliyordu.

  1. AK Parti'de tüzük gereği üçüncü dönemlerini dolduran bakanların büyükşehir belediye başkanlıklarına aday olacağı sık sık gündeme getiriliyordu.

    AK Parti'de tüzük gereği üçüncü dönemlerini dolduran bakanların büyükşehir belediye başkanlıklarına aday olacağı sık sık gündeme getiriliyordu.

  2. Bakanlar için "o il mi bu il mi?" tartışmaları sürerken Kabine'den bir isim başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

    Bakanlar için "o il mi bu il mi?" tartışmaları sürerken Kabine'den bir isim başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

  3. Bu bakanın açıklamasından sonra belediye başkanlığı düşünmeyen diğer isimler de belli oldu.

    Bu bakanın açıklamasından sonra belediye başkanlığı düşünmeyen diğer isimler de belli oldu.

  4. <p><b>Listede 8 isim var. </b></p>  Bunların içerisinde adaylıkları kesin olan isimler de var.

    Listede 8 isim var.

    Bunların içerisinde adaylıkları kesin olan isimler de var.

  5. Bazı bakanlar aday olmayacağını kesin bir dille açıklarken bazıları da topu Başbakan Erdoğan'a attı.

    Bazı bakanlar aday olmayacağını kesin bir dille açıklarken bazıları da topu Başbakan Erdoğan'a attı.

  6. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan aday olacak iddiaları kesin bir dille yalanlayan isimlerin başından geliyor.

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan aday olacak iddiaları kesin bir dille yalanlayan isimlerin başından geliyor.

  7. Zafer Çağlayan, kesinlikle belediye başkanlığını düşünmüyorum. Bu konumda, nereye kadar gider bilmem, daha verimli olduğumu düşünüyorum. Daha yapacak çok işimin olduğunu düşünüyorum. Bunu söylerken de ilelebet yerimde kalmak gibi bir arzumun oluğu yanlış bir anlamı çıkmasın. Siyasetin durduğu yerde durmasını bilen biriyim ama belediye başkanlığı konusu çok daha farklı. Siyaseti Allah bana meslek haline getirtmesin, dedi.

    Zafer Çağlayan, kesinlikle belediye başkanlığını düşünmüyorum. Bu konumda, nereye kadar gider bilmem, daha verimli olduğumu düşünüyorum. Daha yapacak çok işimin olduğunu düşünüyorum. Bunu söylerken de ilelebet yerimde kalmak gibi bir arzumun oluğu yanlış bir anlamı çıkmasın. Siyasetin durduğu yerde durmasını bilen biriyim ama belediye başkanlığı konusu çok daha farklı. Siyaseti Allah bana meslek haline getirtmesin, dedi.

  8. Adı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile anılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız adaylık düşünmüyor.

    Adı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile anılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız adaylık düşünmüyor.

  9. Bursa'dan mı yoksa Manisa'dan mı aday olacak? soruları Bülent Arınç için sorulurken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü'nün böyle bir düşüncesi olmadığı iddia edildi.

    Bursa'dan mı yoksa Manisa'dan mı aday olacak? soruları Bülent Arınç için sorulurken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü'nün böyle bir düşüncesi olmadığı iddia edildi.

  10. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmaya hazırlanıyor musunuz? sorusuna cevap verdi ama...

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmaya hazırlanıyor musunuz? sorusuna cevap verdi ama...

  11. Bakan Kılıç, açıklamasını yaptı ama topu da Başbakan Erdoğan'a atmayı da ihmal etmedi: Eğer bu benim niyetimle olacaksa benim bu yönde bir niyetim yok. Benim arzumla olacaksa benim bu yönde bir arzum da yok, benim isteğimle olacaksa bu yönde bir isteğim de yok. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ama genel başkanımızın, partimizin yetkili kurullarının uygun göreceği görevin ne olduğu konusunda bugünden bir akıl yürütmek mümkün değil, o iradeye saygı duymak lazım.

    Bakan Kılıç, açıklamasını yaptı ama topu da Başbakan Erdoğan'a atmayı da ihmal etmedi: Eğer bu benim niyetimle olacaksa benim bu yönde bir niyetim yok. Benim arzumla olacaksa benim bu yönde bir arzum da yok, benim isteğimle olacaksa bu yönde bir isteğim de yok. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ama genel başkanımızın, partimizin yetkili kurullarının uygun göreceği görevin ne olduğu konusunda bugünden bir akıl yürütmek mümkün değil, o iradeye saygı duymak lazım.

  12. Kabinenin başarılı isimlerinden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Belediye Başkanlığı için isminin geçmesiyle ilgili soruya "Bizim bazı arkadaşlarımız aday olabilirler. Ben onlardan birisi değilim" şeklinde cevap verdi.

    Kabinenin başarılı isimlerinden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Belediye Başkanlığı için isminin geçmesiyle ilgili soruya "Bizim bazı arkadaşlarımız aday olabilirler. Ben onlardan birisi değilim" şeklinde cevap verdi.

  13. Asım Güzelbey'in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için " Bir daha aday olmayacağım" şeklindeki açıklamasından sonra gözler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e çevrildi. Ancak Bakan Şahin yakın çevresine belediye başkanlığı düşünmediğini söylerken o da Spor Bakanı Suat Kılıç gibi 'Başbakan Erdoğan görev verirse yapacak bir şey yok' yönünde sözler sarf ettiği iddia edildi.

    Asım Güzelbey'in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için " Bir daha aday olmayacağım" şeklindeki açıklamasından sonra gözler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e çevrildi. Ancak Bakan Şahin yakın çevresine belediye başkanlığı düşünmediğini söylerken o da Spor Bakanı Suat Kılıç gibi 'Başbakan Erdoğan görev verirse yapacak bir şey yok' yönünde sözler sarf ettiği iddia edildi.

  14. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ismi memleketi Yozgat için anılıyor. Bakan Bozdağ da belediye başkanlığı düşünmüyor.

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ismi memleketi Yozgat için anılıyor. Bakan Bozdağ da belediye başkanlığı düşünmüyor.

  15. Ali Babacan görev süresi bittikten sonra siyaseti bırakıp özel sektöre döneceğini söyledi. Kulislerde Ali Babacan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceği konuşuluyordu.

    Ali Babacan görev süresi bittikten sonra siyaseti bırakıp özel sektöre döneceğini söyledi. Kulislerde Ali Babacan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceği konuşuluyordu.

  16. 2014 Yerel Seçimlerinde kimin aday olup olmayacağının son sözünü Başbakan Erdoğan verecek...

    2014 Yerel Seçimlerinde kimin aday olup olmayacağının son sözünü Başbakan Erdoğan verecek...