4.400 Yıllık Sır Çözüldü!

Sahura Piramidi'nin gizli odaları ortaya çıktı

  1. Antik çağın en görkemli yapılarından biri olan Sahura Piramidi'nin gizemi binlerce yıl sonra çözüldü. Piramidi inceleme altına alan Würzburg Julius-Maximilians Üniversitesi'nden bir ekip, daha önce keşfedilmemiş gizemli odalar buldu.

    Antik çağın en görkemli yapılarından biri olan Sahura Piramidi'nin gizemi binlerce yıl sonra çözüldü. Piramidi inceleme altına alan Würzburg Julius-Maximilians Üniversitesi'nden bir ekip, daha önce keşfedilmemiş gizemli odalar buldu.

  2. Günümüzden yaklaşık 4500 yıl önce yapıldığı düşünülen Mısır piramitleri, neredeyse kusursuz denebilecek mimarisiyle antik dünyanın en büyük gizemlerinden biri.

    Günümüzden yaklaşık 4500 yıl önce yapıldığı düşünülen Mısır piramitleri, neredeyse kusursuz denebilecek mimarisiyle antik dünyanın en büyük gizemlerinden biri.

  3. Tarihçi Heredot'un da içinde bulunduğu kişiler tarafından farklı teorilerle sırrı çözülmeye çalışılan piramitlerin nasıl yapıldığı, içinde neler bulunduğu ve yapısal özellikleri büyük merak uyandırıyor.

    Tarihçi Heredot'un da içinde bulunduğu kişiler tarafından farklı teorilerle sırrı çözülmeye çalışılan piramitlerin nasıl yapıldığı, içinde neler bulunduğu ve yapısal özellikleri büyük merak uyandırıyor.

  4. Bin yıllara meydan okuyan bu heybetli yapılar hakkında araştırmalarına devam eden arkeologlar yeni bir gizemin kapısını araladı.

    Bin yıllara meydan okuyan bu heybetli yapılar hakkında araştırmalarına devam eden arkeologlar yeni bir gizemin kapısını araladı.

  5. Würzburg Julius-Maximilians Üniversitesi'nden bir ekip, bir koruma ve restorasyon projesinin parçası olarak Beşinci Hanedan'ın ikinci kralı ve Abusir'e gömülen ilk kral olan Sahura için MÖ 26. yüzyılın sonlarından 25. yüzyıla kadar inşa edilen Sahura Piramidini inceleme altına aldı.

    Würzburg Julius-Maximilians Üniversitesi'nden bir ekip, bir koruma ve restorasyon projesinin parçası olarak Beşinci Hanedan'ın ikinci kralı ve Abusir'e gömülen ilk kral olan Sahura için MÖ 26. yüzyılın sonlarından 25. yüzyıla kadar inşa edilen Sahura Piramidini inceleme altına aldı.

  6. Piramidin altyapısını sağlamlaştırmak ve çökmesini önlemek için harekete geçen ekip, 3D lazer taramayı kullanarak detaylı araştırmalar yaptı.

    Piramidin altyapısını sağlamlaştırmak ve çökmesini önlemek için harekete geçen ekip, 3D lazer taramayı kullanarak detaylı araştırmalar yaptı.

  7. Restorasyon çalışmalarının bir parçası olarak açılan bir koridor sayesinde piramitte daha önce keşfedilmemiş yeni odalar bulan ekip, bu odaların ana bir işlevi olmasa da muhtemelen depo alanları olarak kullanıldığını tahmin ediyor.

    Restorasyon çalışmalarının bir parçası olarak açılan bir koridor sayesinde piramitte daha önce keşfedilmemiş yeni odalar bulan ekip, bu odaların ana bir işlevi olmasa da muhtemelen depo alanları olarak kullanıldığını tahmin ediyor.

  8. Öte yandan ekip, daha önce keşfedilmemiş sekiz depo odasına giden gizli bir geçidi de ortaya çıkardı.

    Öte yandan ekip, daha önce keşfedilmemiş sekiz depo odasına giden gizli bir geçidi de ortaya çıkardı.

  9. Dr. Mohamed Ismail Khaled liderliğindeki ekip, "Bu çığır açan proje, Sahura piramidinin ve tarihsel öneminin anlaşılmasında önemli bir kilometre taşını temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

    Dr. Mohamed Ismail Khaled liderliğindeki ekip, "Bu çığır açan proje, Sahura piramidinin ve tarihsel öneminin anlaşılmasında önemli bir kilometre taşını temsil ediyor" ifadelerini kullandı.