İos 7 Öncesi Ve Sonrası

iPhone, iPad ve iTouch kullanıcıları 18 Eylül'den itibaren yeni işletim sistemi iOS 7'yi indirmeye başladı.

  1. iPhone, iPad ve iTouch kullanıcıları 18 Eylül'den itibaren yeni işletim sistemi iOS 7'yi indirmeye başladı.

    iPhone, iPad ve iTouch kullanıcıları 18 Eylül'den itibaren yeni işletim sistemi iOS 7'yi indirmeye başladı.

  2. Gece yayınlanan güncellemenin ardından bazı kullanıcılar aşırı yüklenme nedeniyle hata ekranıyla karşılaştı.

    Gece yayınlanan güncellemenin ardından bazı kullanıcılar aşırı yüklenme nedeniyle hata ekranıyla karşılaştı.

  3. Apple'ın işletim sistemi iOS'un bugüne kadar yaşadığı en büyük değişiklik ile gelen iOS 7'de e-posta, takvim ve müzik gibi neredeyse tüm temel uygulamalar yeniden tasarlandı.

    Apple'ın işletim sistemi iOS'un bugüne kadar yaşadığı en büyük değişiklik ile gelen iOS 7'de e-posta, takvim ve müzik gibi neredeyse tüm temel uygulamalar yeniden tasarlandı.

  4. İşte karşılaştırmalı olarak eski-yeni iOS sürümü ve iOS 7 hakkındaki ilk yorumlar:

    İşte karşılaştırmalı olarak eski-yeni iOS sürümü ve iOS 7 hakkındaki ilk yorumlar:

  5. iOS 7 ile beraber tamamen değişen tasarım, otomatik güncelleme gibi kullanıcıların işini kolaylaştıran özellikler ilk etapta beğenilen yenilikler oldu.

    iOS 7 ile beraber tamamen değişen tasarım, otomatik güncelleme gibi kullanıcıların işini kolaylaştıran özellikler ilk etapta beğenilen yenilikler oldu.

  6. Bununla beraber tüm özelliklere kısa yoldan ulaşımı sağlayan Denetim Merkezi(Control Center), iOS 7 yüklü cihazlar araasında hızlı bir şekilde dosya transferine imkan veren Airdrop ve iTunes Radio eklentileri de büyük beğeni topladı.

    Bununla beraber tüm özelliklere kısa yoldan ulaşımı sağlayan Denetim Merkezi(Control Center), iOS 7 yüklü cihazlar araasında hızlı bir şekilde dosya transferine imkan veren Airdrop ve iTunes Radio eklentileri de büyük beğeni topladı.

  7. Siri-Kullanıcıların yorumlarına göre iOS'un sesli komut uygulaması Siri oldukça geliştirilmiş. Örneğin Hintli bir kullanıcı önceki iOS'larda lehçesinin kesinlikle anlaşılmadığı ancak iOS 7'nin kendisini kesinlikle anladığını belirtiyor.

    Siri-Kullanıcıların yorumlarına göre iOS'un sesli komut uygulaması Siri oldukça geliştirilmiş. Örneğin Hintli bir kullanıcı önceki iOS'larda lehçesinin kesinlikle anlaşılmadığı ancak iOS 7'nin kendisini kesinlikle anladığını belirtiyor.

  8. <b>Denetim Merkezi</b> iOS 7 hakkında yorum yapanların buluştuğu orak nokta ise "denetim merkezi". Yorumlara göre iOS 7'ye geçmenin en önemli sebebi. Denetim merkezinde Wi-Fi açıp-kapama, ekran ışığı, ses gibi ayarları kontrol edebiliyorsunuz. Bir bakıma Android kullanıcılarının uzun zamandır sahip olduğu "denetim merkezi"ne artık iOS kullanıcıları da sahip.

    Denetim Merkezi iOS 7 hakkında yorum yapanların buluştuğu orak nokta ise "denetim merkezi". Yorumlara göre iOS 7'ye geçmenin en önemli sebebi. Denetim merkezinde Wi-Fi açıp-kapama, ekran ışığı, ses gibi ayarları kontrol edebiliyorsunuz. Bir bakıma Android kullanıcılarının uzun zamandır sahip olduğu "denetim merkezi"ne artık iOS kullanıcıları da sahip.

  9. <b>Ana ekran</b> iOS 7'nin ikonlara getirdiği en büyük yenilik animasyonlar. Örneğin bir uygulamayı açtığınızda tüm ekranı kaplıyor ve kapattığınızda ikon olarak yerine geri dönüyor. Ancak bazı yorumlara göre bu animasyonlar nedeniyle uygulamanın açıp kapanma hızı yavaşlıyor.

    Ana ekran iOS 7'nin ikonlara getirdiği en büyük yenilik animasyonlar. Örneğin bir uygulamayı açtığınızda tüm ekranı kaplıyor ve kapattığınızda ikon olarak yerine geri dönüyor. Ancak bazı yorumlara göre bu animasyonlar nedeniyle uygulamanın açıp kapanma hızı yavaşlıyor.

  10. <b>Kilit ekranı</b> iOS 7 ile birlikte Apple artık kullanıcıların akıllı telefonları kullanmayı bildiğini varsayıyor. Örneğin başlangıçtan beri 'ana ekran'da var olan 'slide ton unlock' cümlesi artık yok.

    Kilit ekranı iOS 7 ile birlikte Apple artık kullanıcıların akıllı telefonları kullanmayı bildiğini varsayıyor. Örneğin başlangıçtan beri 'ana ekran'da var olan 'slide ton unlock' cümlesi artık yok.

  11. Müzik uygulamasına iTunes radio da eklendi. Bu ekleme çoğunluk tarafından oldukça beğenildi.

    Müzik uygulamasına iTunes radio da eklendi. Bu ekleme çoğunluk tarafından oldukça beğenildi.

  12. <b>Bildirimler ekranı</b> Tasarımın tamamen değişmiş olmasına rağmen tüm bir çok uygulamanın aynı yerinde duruyor olması kullanıcılara için kolaylık olarak görülüyor. Bununla beraber bazı değişiklikler iOS kullanıcılarının alışması zaman alabilir. Örneğin eskiden arama bölümünü açmak ekranı sola doğru kaydırıyordunuz. iOS 7 ile beraber arama bölümüne ana ekranın ortasından aşağı doğru kaydırarak geliniyor. Ama bazı kullanıcılar ekranı aşağı doğru kaydırarak arama bölümü yerine bildirimler bölümüne gelmekten şikayetçi. Bildirimler bölümüne ekranın tepesinden aşağı doğru kaydırılarak geliniyor.

    Bildirimler ekranı Tasarımın tamamen değişmiş olmasına rağmen tüm bir çok uygulamanın aynı yerinde duruyor olması kullanıcılara için kolaylık olarak görülüyor. Bununla beraber bazı değişiklikler iOS kullanıcılarının alışması zaman alabilir. Örneğin eskiden arama bölümünü açmak ekranı sola doğru kaydırıyordunuz. iOS 7 ile beraber arama bölümüne ana ekranın ortasından aşağı doğru kaydırarak geliniyor. Ama bazı kullanıcılar ekranı aşağı doğru kaydırarak arama bölümü yerine bildirimler bölümüne gelmekten şikayetçi. Bildirimler bölümüne ekranın tepesinden aşağı doğru kaydırılarak geliniyor.

  13. Telefon

    Telefon

  14. Rehber

    Rehber

  15. Takvim

    Takvim

  16. Kamera

    Kamera

  17. Harita

    Harita

  18. Hava durumu

    Hava durumu

  19. Notlar

    Notlar

  20. Hatırlatma

    Hatırlatma

  21. App Store

    App Store

  22. Home tuşuna iki kez basıldığında gelen ekran.

    Home tuşuna iki kez basıldığında gelen ekran.

  23. Safari

    Safari

  24. Fotoğraf galerisi

    Fotoğraf galerisi

  25. Telefon kilitliyken müzik çalıyorsa ekran bu şekilde görülecek.

    Telefon kilitliyken müzik çalıyorsa ekran bu şekilde görülecek.

  26. Hisselerin takip edildiği uygulama

    Hisselerin takip edildiği uygulama

  27. "Game Center"

    "Game Center"

  28. Ayarlar

    Ayarlar

  29. Duvar Kağıtları

    Duvar Kağıtları

  30. mesaj

    mesaj