Hangi İşadamı Hangi Okuldan Mezun?

İşadamlarının mezun olduğu okullar

  1. <p><b>Hüsnü Özyeğin </b></p>    Liseyi Robert Kolej'inde tamamladı. Oregon Eyalet Üniversitesi İnşaat Bölümü'nü bitirdi.

    Hüsnü Özyeğin

    Liseyi Robert Kolej'inde tamamladı. Oregon Eyalet Üniversitesi İnşaat Bölümü'nü bitirdi.

  2. <p><b>Mehmet Emin Karamehmet</b></p>  Robert College sonrası İngiltere'de bulunan Dover College'ni bitirdi.

    Mehmet Emin Karamehmet

    Robert College sonrası İngiltere'de bulunan Dover College'ni bitirdi.

  3. <p><b>Vehbi Koç</b></p>  10 yaşında mahalle mektebine başladı. Hacı Bayram Camii'nin yanındaki "Topal Hoca'nın Mektebi"nde ilk dersini aldı. Mahalle Mektebi'nden sonra yine Hacı Bayram Camii'nin yanında kiralık bir evde ders görülen ilkokula başladı. Bu okulu birincilikle bitirdi. Daha sonra, bugün Tıp Fakültesi (İhtisas Hastanesi)'nin bulunduğu yerde olan "Taş Mektep" denilen Ankara İdadi'sine (lise) gitti. Ancak idadi hayatı uzun sürmedi? 16 yaşında esnaflığa başladı.

    Vehbi Koç

    10 yaşında mahalle mektebine başladı. Hacı Bayram Camii'nin yanındaki "Topal Hoca'nın Mektebi"nde ilk dersini aldı. Mahalle Mektebi'nden sonra yine Hacı Bayram Camii'nin yanında kiralık bir evde ders görülen ilkokula başladı. Bu okulu birincilikle bitirdi. Daha sonra, bugün Tıp Fakültesi (İhtisas Hastanesi)'nin bulunduğu yerde olan "Taş Mektep" denilen Ankara İdadi'sine (lise) gitti. Ancak idadi hayatı uzun sürmedi? 16 yaşında esnaflığa başladı.

  4. <p><b>Şarık Tara</b></p>  Orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1954 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

    Şarık Tara

    Orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1954 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

  5. <p><b>Ferit Şahenk</b></p>  1987 yılında Boston College Üniversitesinden Pazarlama ve İnsan Kaynakları lisans derecesi aldı.

    Ferit Şahenk

    1987 yılında Boston College Üniversitesinden Pazarlama ve İnsan Kaynakları lisans derecesi aldı.

  6. <p><b>Murat Ülker</b></p>   İstanbul Erkek Lisesi mezunu olan Murat Ülker 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi.

    Murat Ülker

    İstanbul Erkek Lisesi mezunu olan Murat Ülker 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi.

  7. <p><b>Sakıp Sabancı</b></p>   İlkokulu Adana İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda okuyan Sakıp Sabancı, lise öğrenimini yarıda bırakarak Akbank'ta stajyer memur olarak çalışmaya başladı.

    Sakıp Sabancı

    İlkokulu Adana İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda okuyan Sakıp Sabancı, lise öğrenimini yarıda bırakarak Akbank'ta stajyer memur olarak çalışmaya başladı.

  8. <p><b>Ali Ağaoğlu</b></p>  Türkiye'nin emlak kralı Ali Ağaoğlu kendisiyle yapılan bir röportajda Üniversite eğitimi almadığını, liseyi ise son sınıfta, ticarete atılmasıyla bırakmak zorunda kaldığını söylüyor.

    Ali Ağaoğlu

    Türkiye'nin emlak kralı Ali Ağaoğlu kendisiyle yapılan bir röportajda Üniversite eğitimi almadığını, liseyi ise son sınıfta, ticarete atılmasıyla bırakmak zorunda kaldığını söylüyor.

  9. <p><b>Erman Ilıcak</b></p>  ODTÜ mezunu

    Erman Ilıcak

    ODTÜ mezunu

  10. <p><b>Semahat Arsel</b></p>  Amerikan Kız Koleji'ni ve ardından da Goethe Institute'dan mezun oldu.

    Semahat Arsel

    Amerikan Kız Koleji'ni ve ardından da Goethe Institute'dan mezun oldu.

  11. <p><b>Rahmi Koç</b></p>  İlköğretim eğitimini Ankara?da tamamladıktan sonra İstanbul'da Robert Kolej'e başladı. Buradan mezun olduktan sonra yüksek öğrenim görmek için Amerika'ya giden Rahmi Koç, Johns Hopkins University B.A. Endüstriyel Sevk ve İdare Bölümü'nde okudu.

    Rahmi Koç

    İlköğretim eğitimini Ankara?da tamamladıktan sonra İstanbul'da Robert Kolej'e başladı. Buradan mezun olduktan sonra yüksek öğrenim görmek için Amerika'ya giden Rahmi Koç, Johns Hopkins University B.A. Endüstriyel Sevk ve İdare Bölümü'nde okudu.

  12. <p><b>Ahmet Nazif Zorlu</b></p>  İlkokuldan sonra ticarete atılarak, eğitimine devam etmedi.

    Ahmet Nazif Zorlu

    İlkokuldan sonra ticarete atılarak, eğitimine devam etmedi.

  13. <p><b>Suna Kıraç</b></p>  Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'ni bitirdi. İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde Bankacılık ve Finansman konularında eğitim aldı.

    Suna Kıraç

    Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'ni bitirdi. İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde Bankacılık ve Finansman konularında eğitim aldı.

  14. <p><b>Bülent Eczacıbaşı</b></p>  İstanbul Alman Lisesi'ni bitirdi. Sonra yüksek öğrenimini Londra Üniversitesi'nde sürdüren Eczacıbaşı, ABD'de Massachusetts Institute of Technology'den kimya mühendisliği dalında master derecesi aldı.

    Bülent Eczacıbaşı

    İstanbul Alman Lisesi'ni bitirdi. Sonra yüksek öğrenimini Londra Üniversitesi'nde sürdüren Eczacıbaşı, ABD'de Massachusetts Institute of Technology'den kimya mühendisliği dalında master derecesi aldı.

  15. <p><b>Tuncay Özilhan</b></p>  İktisat Fakültesi ve Long İsland Üniversitesi İş İdaresi (MBA) bölümünü bitirdi.

    Tuncay Özilhan

    İktisat Fakültesi ve Long İsland Üniversitesi İş İdaresi (MBA) bölümünü bitirdi.

  16. <p><b>Faruk Eczacıbaşı</b></p>  1973 yılında İstanbul Alman Lisesi'nden mezun oldu. Berlin Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde öğrenimini tamamlayarak aynı fakültede master yaptı.

    Faruk Eczacıbaşı

    1973 yılında İstanbul Alman Lisesi'nden mezun oldu. Berlin Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde öğrenimini tamamlayarak aynı fakültede master yaptı.

  17. <p><b>Sinan Tara</b></p>   Stanford'da master yaptı.

    Sinan Tara

    Stanford'da master yaptı.

  18. <p><b>Aydın Doğan</b></p>   Lise öğrenimini Erzincan'da tamamlamıştır. Üniversite eğitimine daha sonra Marmara Üniversitesi olan İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi'ni bitirdi.

    Aydın Doğan

    Lise öğrenimini Erzincan'da tamamlamıştır. Üniversite eğitimine daha sonra Marmara Üniversitesi olan İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi'ni bitirdi.

  19. <p><b>Şevket Sabancı</b></p>  İngiltere'de Manchester Üniversitesi Tekstil Mühendisliği'ni bitirdi.

    Şevket Sabancı

    İngiltere'de Manchester Üniversitesi Tekstil Mühendisliği'ni bitirdi.

  20. <p><b>Turgay Ciner</b></p>  Lise öğreniminden sora eğitimine devam etmemiştir.

    Turgay Ciner

    Lise öğreniminden sora eğitimine devam etmemiştir.

  21. <p><b>Çiğdem Sabancı</b></p>   Fisher Junior College, Boston-Bilen Mass-Turizm ve Pazarlama Kursları'nı aldı. ( 1984-1986)  <p>Reinhardt College, Atlanta Georgea- Sanat Tarihi ve Psikoloji Kurslarını ( 1984-1986) tamamladı.</p>  International School of Geneva Senior High School'u bitirdi. ( 1980-1983)  <p> Heathfield School in Ascot-Junior High School (1977-1979),</p>   Şişli Terakki Orta Okulu ( 1yıl) (7.sınıf) 1976) okudu. olup ingilizce , Fransızca, İtalyanca'yı akıcı şekilde konuşmaktadır.

    Çiğdem Sabancı

    Fisher Junior College, Boston-Bilen Mass-Turizm ve Pazarlama Kursları'nı aldı. ( 1984-1986)

    Reinhardt College, Atlanta Georgea- Sanat Tarihi ve Psikoloji Kurslarını ( 1984-1986) tamamladı.

    International School of Geneva Senior High School'u bitirdi. ( 1980-1983)

    Heathfield School in Ascot-Junior High School (1977-1979),

    Şişli Terakki Orta Okulu ( 1yıl) (7.sınıf) 1976) okudu. olup ingilizce , Fransızca, İtalyanca'yı akıcı şekilde konuşmaktadır.

  22. <p><b>Hamdi Akın</b></p>   Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

    Hamdi Akın

    Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

  23. <p><b>Erkut Soyak</b></p>  İTÜ inşaat mühendisliğini bitirdi.

    Erkut Soyak

    İTÜ inşaat mühendisliğini bitirdi.

  24. <p><b>Demet Sabancı</b></p>  Çetindoğan Richmond College B.A. İşletme Bölümü'nü bitirdi.

    Demet Sabancı

    Çetindoğan Richmond College B.A. İşletme Bölümü'nü bitirdi.

  25. <p><b>Demir Sabancı</b></p>  1989 yılında Tarsus Amerikan Kolejinden mezun olduktan sonra, Boston Üniveritesi'nde Ekonomi ve İşletme eğitimi aldı.

    Demir Sabancı

    1989 yılında Tarsus Amerikan Kolejinden mezun olduktan sonra, Boston Üniveritesi'nde Ekonomi ve İşletme eğitimi aldı.

  26. <p><b>Ethem Sancak</b></p>  1971-72 öğretim yılında Siirt Lisesi'nden mezun oldu.   1975-1976 öğretim yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

    Ethem Sancak

    1971-72 öğretim yılında Siirt Lisesi'nden mezun oldu. 1975-1976 öğretim yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

  27. <p><b>Ali İsmail Sabancı</b></p>  1987 ile 1991 yılları arasında Medford, Massachusetts, ABD'de bulunan Tufts Üniversitesi'nde Ekonomi ve Siyasal Bilgiler bölümünü bitirdi.

    Ali İsmail Sabancı

    1987 ile 1991 yılları arasında Medford, Massachusetts, ABD'de bulunan Tufts Üniversitesi'nde Ekonomi ve Siyasal Bilgiler bölümünü bitirdi.

  28. <p><b>Ömer Dinçkök</b></p>  Robert Kolej Yüksek Okulu İş İdaresi ve İktisat Bölümü'nü bitirdi. İngiltere'de de lisansüstü eğitim yaptı.

    Ömer Dinçkök

    Robert Kolej Yüksek Okulu İş İdaresi ve İktisat Bölümü'nü bitirdi. İngiltere'de de lisansüstü eğitim yaptı.

  29. <p><b>Ali Koç</b></p>   1995 - 1997  A.B.D.' de Masterını  Harvard Üniversitesi Boston Massachusetts İşletme Fakültesi'nde yaptı.  <p>1985 - 1989 A.B.D. Texas'da Rice Üniversitesi Houston İşletme Fakültesi'ni bitirdi.</p>    1980 - 1985 Harrow School Londra İngiltere Matematik Ekonomi ve Coğrafya'da yüksek derece eğitimi aldı.

    Ali Koç

    1995 - 1997 A.B.D.' de Masterını Harvard Üniversitesi Boston Massachusetts İşletme Fakültesi'nde yaptı.

    1985 - 1989 A.B.D. Texas'da Rice Üniversitesi Houston İşletme Fakültesi'ni bitirdi.

    1980 - 1985 Harrow School Londra İngiltere Matematik Ekonomi ve Coğrafya'da yüksek derece eğitimi aldı.

  30. <p><b>Mustafa Koç</b></p>   Lyceum Alpinum Zuoz - İsviçre 1980     <p>İşletme George Washington University U.S.A. 1984</p>

    Mustafa Koç

    Lyceum Alpinum Zuoz - İsviçre 1980

    İşletme George Washington University U.S.A. 1984

  31. <p><b>Erol Üçer</b></p>  1946 yılında Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi'ni bitirdi.

    Erol Üçer

    1946 yılında Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi'ni bitirdi.

  32. <p><b>İbrahim Bodur</b></p>   Balıkesir Lisesi'nde iftihar talebesi olarak okuduktan sonra İstanbul Robert Kolej'e girdi. Robert Kolej'de ekonomi ve edebiyat bölümlerini aynı sürede bitirerek Major in Commerce (M.A.), Bachelor of Arts (B.A.) dereceleri ve üstün başarıyla bitirdi.

    İbrahim Bodur

    Balıkesir Lisesi'nde iftihar talebesi olarak okuduktan sonra İstanbul Robert Kolej'e girdi. Robert Kolej'de ekonomi ve edebiyat bölümlerini aynı sürede bitirerek Major in Commerce (M.A.), Bachelor of Arts (B.A.) dereceleri ve üstün başarıyla bitirdi.

  33. <p><b>Ömer Koç</b></p>  Ömer Koç sırasıyla aşağıdaki okulları bitirdi:    <p>1987-1988 MBA Columbia Universityİşletme Fakültesi New York U.S.A.</p>    1983-1985 BA- Ancient Greek Columbia College Columbia University New YorkU.S.A.    <p>1981-1983 İlk iki sene Georgetown UniversityWashington D.C. U.S.A.</p>    1979-1981 Millfield School Somerset İngiltere.     <p>1973-1979 American Robert College İstanbul Türkiye.</p>

    Ömer Koç

    Ömer Koç sırasıyla aşağıdaki okulları bitirdi:

    1987-1988 MBA Columbia Universityİşletme Fakültesi New York U.S.A.

    1983-1985 BA- Ancient Greek Columbia College Columbia University New YorkU.S.A.

    1981-1983 İlk iki sene Georgetown UniversityWashington D.C. U.S.A.

    1979-1981 Millfield School Somerset İngiltere.

    1973-1979 American Robert College İstanbul Türkiye.

  34. <p><b>Arzuhan Doğan Yalçındağ</b></p>  Saint Michel Lisesi'ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümününden mezun oldu ve İngiltere?de İşletme tahsilini tamamladıktan sonra 1990 yılında profesyonel iş yaşamına başladı.

    Arzuhan Doğan Yalçındağ

    Saint Michel Lisesi'ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümününden mezun oldu ve İngiltere?de İşletme tahsilini tamamladıktan sonra 1990 yılında profesyonel iş yaşamına başladı.

  35. <p><b>Hanzade Doğan Boyner</b></p>   Lise eğitimini Saint Benoît Fransız Lisesi'nde aldıktan sonra üniversite öğrenimini Birleşik Krallık'ta London School of Economics'te yaptı.

    Hanzade Doğan Boyner

    Lise eğitimini Saint Benoît Fransız Lisesi'nde aldıktan sonra üniversite öğrenimini Birleşik Krallık'ta London School of Economics'te yaptı.

  36. <p><b>Mehmet Nazif Günal</b></p>  ODTÜ İinşaat Mühendisliği bölümü bitirdi.

    Mehmet Nazif Günal

    ODTÜ İinşaat Mühendisliği bölümü bitirdi.

  37. <p><b>Erdoğan Demirören</b></p>  Saint Benoit Lisesini bitirdi.

    Erdoğan Demirören

    Saint Benoit Lisesini bitirdi.

  38. <p><b>İshak Alaton</b></p>  Maddi sıkıntılar nedeniyle liseden sonra okuyamadı.

    İshak Alaton

    Maddi sıkıntılar nedeniyle liseden sonra okuyamadı.