Unutkanlığa Bire Bir!

İşte güçlü bir hafıza için yapmanız gerekenler!

  1. UZMANLAR, güçlü bir hafızaya sahip olmak için uyku, psikolojik durum ve televizyon seyretme alışkanlıklarının önemli yere sahip olduklarını söyledi

    UZMANLAR, güçlü bir hafızaya sahip olmak için uyku, psikolojik durum ve televizyon seyretme alışkanlıklarının önemli yere sahip olduklarını söyledi

  2. Yapılan araştırmalara göre günde 2 saat aralıksız film izleyen birinin beyninin, o filmi izlemeden önceki haline dönebilmesi için, bir hafta beyin egzersizi yapması gerekir

    Yapılan araştırmalara göre günde 2 saat aralıksız film izleyen birinin beyninin, o filmi izlemeden önceki haline dönebilmesi için, bir hafta beyin egzersizi yapması gerekir

  3. Uzmanlar özellikle televizyonun beyni olumsuz yönde etkilediği konusunda uyarıyor

    Uzmanlar özellikle televizyonun beyni olumsuz yönde etkilediği konusunda uyarıyor

  4. Unutkanlık her yaştan insanın en sık yakınmasıdır ancak çoğunlukla bir hastalık belirtisi olarak görülmemektedir.

    Unutkanlık her yaştan insanın en sık yakınmasıdır ancak çoğunlukla bir hastalık belirtisi olarak görülmemektedir.

  5. Gençlere "bu yaşta unutkanlık olmaz" denirken, yaşlılara "unutması normal"gözüyle bakılır.

    Gençlere "bu yaşta unutkanlık olmaz" denirken, yaşlılara "unutması normal"gözüyle bakılır.

  6. Oysa unutkanlık altta yatan bir hastalığın belirtisi olarak düşünülmeli ve uzman bir hekim tarafından araştırılmalıdır.

    Oysa unutkanlık altta yatan bir hastalığın belirtisi olarak düşünülmeli ve uzman bir hekim tarafından araştırılmalıdır.

  7. Unutkanlık kimi zaman depresyon, vitamin eksiklikleri, tiroit fonksiyon bozukluklarına bağlı olarak görülebilir ve uygun tedavi ile tam şifa sağlanır.

    Unutkanlık kimi zaman depresyon, vitamin eksiklikleri, tiroit fonksiyon bozukluklarına bağlı olarak görülebilir ve uygun tedavi ile tam şifa sağlanır.

  8. Yoğun stres, zihinsel yorgunluk gibi faktörler unutkanlığa neden olabilir.

    Yoğun stres, zihinsel yorgunluk gibi faktörler unutkanlığa neden olabilir.

  9. Bu durum bazen sorulan soruları tekrarlama, yolları, mekanları karıştırma, işte verimliliğin düşmesi, çevreye ve hobilere ilgide azalma ile de kendini gösterebilir

    Bu durum bazen sorulan soruları tekrarlama, yolları, mekanları karıştırma, işte verimliliğin düşmesi, çevreye ve hobilere ilgide azalma ile de kendini gösterebilir

  10. Unutkanlığı azaltmanın en önemli yollarından biri besin takviyesidir. <p><b>İŞTE HAFIZAYA İYİ GELEN BESİNLER!</b></p>

    Unutkanlığı azaltmanın en önemli yollarından biri besin takviyesidir.

    İŞTE HAFIZAYA İYİ GELEN BESİNLER!

  11. <b>Badem</b> Bademin içinde bulunan magnezyum beynin daha iyi çalışmasına neden olur. Yapılan araştırmalara göre magnezyum takviyesinin, öğrenme yeteneğini geliştirdiği ve hafıza kapasitesini artırdığı görülmüş.

    Badem Bademin içinde bulunan magnezyum beynin daha iyi çalışmasına neden olur. Yapılan araştırmalara göre magnezyum takviyesinin, öğrenme yeteneğini geliştirdiği ve hafıza kapasitesini artırdığı görülmüş.

  12. <b>Su</b> Toksinlerin atılmasında önemli bir ihtiyaç olan suyun, vücuda pek çok faydası var. Tansiyonun dengede durmasını, vücut ısısının kontrol altında tutulmasını, hücrelerin taşınması gibi pek çok görevi vücut su sayesinde yerine getirir. Beynin faaliyetlerinin düzgün yerine getirilmesi için yeterli miktarda su içilmelidir.

    Su Toksinlerin atılmasında önemli bir ihtiyaç olan suyun, vücuda pek çok faydası var. Tansiyonun dengede durmasını, vücut ısısının kontrol altında tutulmasını, hücrelerin taşınması gibi pek çok görevi vücut su sayesinde yerine getirir. Beynin faaliyetlerinin düzgün yerine getirilmesi için yeterli miktarda su içilmelidir.

  13. <b>Avokado</b> İçinde bulunan yüksek tekli doğmamış yağ asitleri kandaki kötü huylu kolesterolün düşmesine yardımcı olur ve damarların korunmasını sağlar. Bu sayede felç gibi damarsal sorunları önlemiş olur. İhtiyacı olan kanı taşıyarak beynin oksijen almasını sağlar, zihnin gelişimini ve kapasitesini arttırır.

    Avokado İçinde bulunan yüksek tekli doğmamış yağ asitleri kandaki kötü huylu kolesterolün düşmesine yardımcı olur ve damarların korunmasını sağlar. Bu sayede felç gibi damarsal sorunları önlemiş olur. İhtiyacı olan kanı taşıyarak beynin oksijen almasını sağlar, zihnin gelişimini ve kapasitesini arttırır.

  14. <b>Brokoli</b> Brokolinin yapısında bulunan bir bileşiğin beyni koruduğu tespit edilmiş. İçinde bulunan bazı vücut materyallerinin beyne geçmesini sağlayan kan bariyerlerini güçlendirir. Brokoli, içinde bulunduğu vitaminler sayesinde zihinsel gelişimin devam etmesini ve unutkanlık problemleminin azalmasında yardımcı olur.

    Brokoli Brokolinin yapısında bulunan bir bileşiğin beyni koruduğu tespit edilmiş. İçinde bulunan bazı vücut materyallerinin beyne geçmesini sağlayan kan bariyerlerini güçlendirir. Brokoli, içinde bulunduğu vitaminler sayesinde zihinsel gelişimin devam etmesini ve unutkanlık problemleminin azalmasında yardımcı olur.

  15. <b>Elma</b> Günde bir ya da iki adet elma, unutkanlığı bir kenara bırakmanıza yardımcı olur. Elmanın içinde bulunan antioksidan madde hafızanın güçlenmesini sağlar. Beyindeki hücrelerin serbest radikallerden etkilenmesini engeller.Yapılan araştırmalar alzheimer hastalığına yakalanmış kişilerin günde iki elma yiyerek oldukça büyük gelişme gösterdiklerini ortaya koymuştur.

    Elma Günde bir ya da iki adet elma, unutkanlığı bir kenara bırakmanıza yardımcı olur. Elmanın içinde bulunan antioksidan madde hafızanın güçlenmesini sağlar. Beyindeki hücrelerin serbest radikallerden etkilenmesini engeller.Yapılan araştırmalar alzheimer hastalığına yakalanmış kişilerin günde iki elma yiyerek oldukça büyük gelişme gösterdiklerini ortaya koymuştur.

  16. <b>Omega 3</b> Omega 3 hafızayı güçlendirir. Somon, ton, sardalye balıklarında oldukça fazla miktarda bulunur. Omega 3 içeren bu balıkları haftada en az iki defa tüketmek gerekmektedir. Omega 3?ün en iyi bitkisel kaynakları arasında koyu yeşil yapraklı sebzeler, yağlı tohumlar ve ketentohumu sayılmaktadır. Ceviz, badem ve fındık da Omega 3 kaynaklarıdır.

    Omega 3 Omega 3 hafızayı güçlendirir. Somon, ton, sardalye balıklarında oldukça fazla miktarda bulunur. Omega 3 içeren bu balıkları haftada en az iki defa tüketmek gerekmektedir. Omega 3?ün en iyi bitkisel kaynakları arasında koyu yeşil yapraklı sebzeler, yağlı tohumlar ve ketentohumu sayılmaktadır. Ceviz, badem ve fındık da Omega 3 kaynaklarıdır.

  17. <b>Ispanak</b> İçinde bulunan yüksek potasyum sayesinde beyindeki elektrik iletiminin devamlılığını sağlar. Bu sayede hızlı ve doğru düşünmenize yardımcı olur. Araştırmalar sonucu, unutkanlık sorununa da iyi geldiği ortaya çıkan ıspanak, aslında annelerin çocuklarına küçüklükten beri zorlayarak vermelerinin bir sebebi varmış.

    Ispanak İçinde bulunan yüksek potasyum sayesinde beyindeki elektrik iletiminin devamlılığını sağlar. Bu sayede hızlı ve doğru düşünmenize yardımcı olur. Araştırmalar sonucu, unutkanlık sorununa da iyi geldiği ortaya çıkan ıspanak, aslında annelerin çocuklarına küçüklükten beri zorlayarak vermelerinin bir sebebi varmış.

  18. <b>Domates</b> Domateste bulunan ve oldukça güçlü bir antioksidan olan likopen, alzheimer gibi hafızanın zayıflamasına yol açan hastalıklara karşı oldukça etkilidir. Bu nedenle bol bol domates tüketmeye çalışmalısınız.

    Domates Domateste bulunan ve oldukça güçlü bir antioksidan olan likopen, alzheimer gibi hafızanın zayıflamasına yol açan hastalıklara karşı oldukça etkilidir. Bu nedenle bol bol domates tüketmeye çalışmalısınız.

  19. <b>Fındık</b> Yapılan araştırmalar E vitamininin zayıflayan hafızaya oldukça yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. E vitamini açısından oldukça zengin olan fındık yemek de, bu nedenle beyin için yararlıdır. Aynı zamanda bitkisel yağlar, yerfıstığı, ayçekirdeği ve buğday E vitamini açısından zengin besinlerdir.

    Fındık Yapılan araştırmalar E vitamininin zayıflayan hafızaya oldukça yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. E vitamini açısından oldukça zengin olan fındık yemek de, bu nedenle beyin için yararlıdır. Aynı zamanda bitkisel yağlar, yerfıstığı, ayçekirdeği ve buğday E vitamini açısından zengin besinlerdir.

  20. <b>Havuç</b> Havuç beyin metabolizmasını canlandırarak, hatırlama yeteneğini arttırır, bir şey ezberlerken bir küçük tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyin

    Havuç Havuç beyin metabolizmasını canlandırarak, hatırlama yeteneğini arttırır, bir şey ezberlerken bir küçük tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyin

  21. <b>Ananas</b> Uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır. Ananas bunu sağlar, ayrıca önemli bir element olan mangan içerir.

    Ananas Uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır. Ananas bunu sağlar, ayrıca önemli bir element olan mangan içerir.