Diyet Gıdalar Sağlığa Zararlı!

Kimi diyet ürünler diyet olmayanlar kadar sağlığa zararlı. Kilo almamak için sağlığınızı riske atmayın. Doğal besinleri tercih edin. İşte diyet gıdaların doğru bilinen yanlışları...

  1. <p><b>YAĞSIZ SÜT </b></p>    Bir bardak sütte hemen hemen 90 kalori olduğu için kilo aldırmayacağını düşünüyoruz ama...

    YAĞSIZ SÜT

    Bir bardak sütte hemen hemen 90 kalori olduğu için kilo aldırmayacağını düşünüyoruz ama...

  2. Firmalar sütteki bütün yağı aldıkları zaman içindeki A ve D vitamini de gitmiş oluyor.

    Firmalar sütteki bütün yağı aldıkları zaman içindeki A ve D vitamini de gitmiş oluyor.

  3. Üretim sırasında tekrar eklenen vitaminler yağa dönüşüyor.

    Üretim sırasında tekrar eklenen vitaminler yağa dönüşüyor.

  4. Doğallıktan çıkan bu ürenler ayrıca insanların daha çok acıkmasına neden oluyor.

    Doğallıktan çıkan bu ürenler ayrıca insanların daha çok acıkmasına neden oluyor.

  5. <b>FINDIK -FISTIK EZMESİ</b>

    FINDIK -FISTIK EZMESİ

  6. Bazı insanlar yedikleri bu ezmelerden dolayı kilo alacakları için endişe ediyorlar ama aslında bu ezmeler kalbe yararlı yağ içeriyor.

    Bazı insanlar yedikleri bu ezmelerden dolayı kilo alacakları için endişe ediyorlar ama aslında bu ezmeler kalbe yararlı yağ içeriyor.

  7. Oysa yağı azaltılmış light ezmeler ekstra tatlandırıcılar ve karbonhidrat içerdiği için daha sağlıksız...

    Oysa yağı azaltılmış light ezmeler ekstra tatlandırıcılar ve karbonhidrat içerdiği için daha sağlıksız...

  8. <b>Glutensiz yemekler(Eğer glutene karşı hassasiyetiniz yoksa):</b>

    Glutensiz yemekler(Eğer glutene karşı hassasiyetiniz yoksa):

  9. Gıdaların glutensiz olduğu sağlıklı bir alternatif olduğunu göstermez. Birçok glutensiz yemek normallerine göre daha çok kalori içeriyor.

    Gıdaların glutensiz olduğu sağlıklı bir alternatif olduğunu göstermez. Birçok glutensiz yemek normallerine göre daha çok kalori içeriyor.

  10. <b>MİKRODALGADA YAĞSIZ PATLAMIŞ MISIR</b>

    MİKRODALGADA YAĞSIZ PATLAMIŞ MISIR

  11. Mısırın içindeki yağ ve paketteki yapıştırıcının ısıyla karışmasıyla oluşan kimyasal buhar bir çok hastalığa sebep oluyor...

    Mısırın içindeki yağ ve paketteki yapıştırıcının ısıyla karışmasıyla oluşan kimyasal buhar bir çok hastalığa sebep oluyor...

  12. Mikrodalgada paket içinde patlatılan yağsız mısır her ne kadar yağsız olduğu için sağlıklı görünse gerçekler bunun tam tersi.

    Mikrodalgada paket içinde patlatılan yağsız mısır her ne kadar yağsız olduğu için sağlıklı görünse gerçekler bunun tam tersi.

  13. <b>LIGHT EKMEK</b>

    LIGHT EKMEK

  14. Light ekmekler genellikle kalori ve yağ açısından daha sağlıklı görünür. Ancak light ekmek, beyaz una tatlandırıcı eklenerek üretiliyor.

    Light ekmekler genellikle kalori ve yağ açısından daha sağlıklı görünür. Ancak light ekmek, beyaz una tatlandırıcı eklenerek üretiliyor.

  15. Diyet ekmek yerine normal kepekli ekmek yediğinizde fazladan 30 kalori alacaksınız ama yapay katkı maddelerine maruz kalmayacaksınız!

    Diyet ekmek yerine normal kepekli ekmek yediğinizde fazladan 30 kalori alacaksınız ama yapay katkı maddelerine maruz kalmayacaksınız!

  16. <p><b>YAĞI AZALTILMIŞ PAKET HİNDİ</b></p>    Genellikle yılbaşında tüketilen ve paket halinde satılan yağsız hindiler taze kalmaları için yüksek derecede sodyum içeriyor.

    YAĞI AZALTILMIŞ PAKET HİNDİ

    Genellikle yılbaşında tüketilen ve paket halinde satılan yağsız hindiler taze kalmaları için yüksek derecede sodyum içeriyor.

  17. Bazı markalar aynı zamanda kanserojen olarak bilinen ve mide hastalıklarına ve migrene neden olan sodyum nitrat da içerebiliyor.

    Bazı markalar aynı zamanda kanserojen olarak bilinen ve mide hastalıklarına ve migrene neden olan sodyum nitrat da içerebiliyor.

  18. <p><b>DONDURULMUŞ DİYET GIDALAR</b></p>    Dondurulmuş gıdaların içinde neler olduğunu bilseniz, taze yemek yapmaya zaman harcamayı tercih ederdiniz!

    DONDURULMUŞ DİYET GIDALAR

    Dondurulmuş gıdaların içinde neler olduğunu bilseniz, taze yemek yapmaya zaman harcamayı tercih ederdiniz!

  19. Dondurulmuş etler bozulmaya karşı "butylhydroxytoluene" kısaca BHT denilen ve yüksek kanser riski taşıyan bir madde içeriyor

    Dondurulmuş etler bozulmaya karşı "butylhydroxytoluene" kısaca BHT denilen ve yüksek kanser riski taşıyan bir madde içeriyor

  20. Dondurulmuş yemeklerde ayrıca, ısıttığınızda yağı üste çıkmasın diye "polysorbate 80" adında bir kimyasal içeriyor

    Dondurulmuş yemeklerde ayrıca, ısıttığınızda yağı üste çıkmasın diye "polysorbate 80" adında bir kimyasal içeriyor

  21. Dondurulmuş gıdalarda lezzeti arttırmak için mısır şurubu ve maltodextrin içeriyor.

    Dondurulmuş gıdalarda lezzeti arttırmak için mısır şurubu ve maltodextrin içeriyor.

  22. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız sodyum, yağ ve kimyasallarla dolu dondurulmuş gıdalardan uzak durun!

    Sağlıklı beslenmek istiyorsanız sodyum, yağ ve kimyasallarla dolu dondurulmuş gıdalardan uzak durun!

  23. <p><b>SEBZE CİPSLERİ</b></p>   Sebze cipsilerinin patates cipsinden daha sağlıklı olduğunu zannediyorsanız bir daha düşünün. Sebze cipsleri de patates cipsleri kadar tuz içeriyor. Hatta şirketler sebzeye daha fazla benzemeleri için ekstra gıda boyası koyuyorlar.

    SEBZE CİPSLERİ

    Sebze cipsilerinin patates cipsinden daha sağlıklı olduğunu zannediyorsanız bir daha düşünün. Sebze cipsleri de patates cipsleri kadar tuz içeriyor. Hatta şirketler sebzeye daha fazla benzemeleri için ekstra gıda boyası koyuyorlar.

  24. <b>SOYA ETLİ ALTERNATİFLER</b>

    SOYA ETLİ ALTERNATİFLER

  25. Ünlü Türk doktor Mehmet Öz'e göre, soya proteini içeren etler daha az yağ oranına sahip olsalar da çok fazla işlemden geçirildiği için sağlık için risk teşkil ediyor.

    Ünlü Türk doktor Mehmet Öz'e göre, soya proteini içeren etler daha az yağ oranına sahip olsalar da çok fazla işlemden geçirildiği için sağlık için risk teşkil ediyor.

  26. Ayrıca soyadan yapılan yalancı steak'ler ya da tavuk nugget'lar yapay şekerler, katı yağlar ve işlenmiş un içerdiğinden hem sağlıksız hem de daha fazla kilo aldırıyor

    Ayrıca soyadan yapılan yalancı steak'ler ya da tavuk nugget'lar yapay şekerler, katı yağlar ve işlenmiş un içerdiğinden hem sağlıksız hem de daha fazla kilo aldırıyor

  27. Kısacası "light" kelimesine aldanıp sağlığınızı riske atmayın!

    Kısacası "light" kelimesine aldanıp sağlığınızı riske atmayın!

  28. Yemek pişirmeye zamanım yok diye düşünmeyin. Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bir çok taze yemek tarifi olduğunu unutmayın!

    Yemek pişirmeye zamanım yok diye düşünmeyin. Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bir çok taze yemek tarifi olduğunu unutmayın!